Ano, další Silvester a ja zase doma. Ano, minulý rok som si povedala že další bude iný, že určite už konečne nebudem trčat doma pri telke......a čo? Trčím Už sa musím len smiať, na tom, ako si každý rok predstavujem, že ten další bude iný. Nie že by som nemala kamarátov ktorí by somnou nechceli byt...jednoducho to vždy tak výde.

Pozriem silvestrovský program, prenudím sa a o pol noci naši susedia pustia prekrásny ohňostroj. Ten ohňostroj je pre mna jediné silvestrovské potešenie odkedy sme sa presťahovali na dedinu. Každý rok sa na neho teším.
Jediný okamih, kedy si poviem, že neva zabitého večera, ale aspon som videla tie prekrásne žiarivé farby pri ktorých vždy zabudnem na všetky moje trápenia. Pretože tie farby akokeby hovorili, ,,Neboj začína nový rok a v tomto roku máš šancu začať odznova."

Len dúfam, že nezažijem sklamanie ako minulý rok.
To bolo tiež tak, že som sa nudila celý večer pretože ma sprška spievajucich moderátorov velmi nebrala, a len som čakala nech už je pol noc a ja aspon tie žiarivé farby uvidím.

Bolo 00:00, prípitok, zaželanie si všetko dobré do nového roku......a už sa obúvam aby som všetko stihla. Vídem na dvor a čakám. Čakám. Čakam. Čakám!!...Nič. Stála som vonku, pozerala na nebo a nič. Stála som tam asi 20min a čakala. Medzitým som videla ohňostroje, dalších našich susedov ale nie TEN môj, ktorý somnou hovorí. Smutná som šla spať. A v mysli som nadávala na celý svet, že ani ten ,,trápny´´ ohňostroj mi nikto nedopraje. To bolo prvý krát čo som sa ho nedočkala.

Prešli dni a ja som začala mysliet na iné veci, ved začal nový rok 2009 tak čo tam už po neakých svetlách na oblohe.

A zrazu, výstreli, buchot, štekot nášho psa. ,,To čo je? Čo tam niekoho zabíjaju?.´´ Vyšla som na dvor, pozrem na oblohu.....a tam svetlá, farby, .....môj ohňostroj! Pozerala som ako omráčená, ved bolo asi 6.1. Trval približne 4 minut. Neviem. Nevnímala som. Ale celý ten čas som sa usmievala a bola som štastná. Ano, kvôli tým svetlám na oblohe.

Asi tí naši susedia boli niekde silvestrovať na chate, a ked sa vrátilii cítili potrebu aj tak ten ohnostroj pustit, aspon symbolicky.
Keby len vedeli akú radosť mi nim každoročne robia.

Tak a dnes, len budem dúfať že ked sa o pol noci postavím na dvor a pozriem sa na oblohu, bude tam ten môj krásny rozprávajúci ohňostroj

P.S. môj prvý blog, a písať príbehy asi veľmi neviem tak berte to tak.
P.S. a gramatické chyby si tiež nevšímajte
P.S. a dakujem každému kto si to aspon prečíta
P.S. a dúfam že tento rok už susedovci silvestruju doma.

 Blog
Komentuj
 fotka
n0win0u  3. 1. 2010 20:57
kazdy mame nieco, na co sa upiname, nech je to akokolvek abstraktne a nelogicke, mne sa to paci, je to symbolika, kt. je smutna a zaroven vizionarska a optimisticka a k tym post scriptam, je to prvy blog, svoj styl si tiez najdes len trenovanim odomna 4/5*
 fotka
fialka89  4. 1. 2010 10:51
@n0win0u dakujem , ja som už rada, len ked si to niekto prečíta a nabuduce sa už nebudem moct vyhovorit že je to prvý blog, tak sa posnažím viac
 fotka
newgeneration  20. 1. 2010 18:07
celkom pekný článoček a dúfam, že si sa teda toho ohňostroja tento rok aj dočkala
 fotka
fialka89  22. 1. 2010 19:40
@newgeneration ...dakujem a nedočkala som sa a mám taký pocit že sa ho už ani dočkávat nebudem...skončilo detstvo skončil ohnostroj,...ale niekedy stačí ked zavriem oči ........a možno ma ešte niekedy prijemne prekvapí,kto vie?
 fotka
newgeneration  22. 1. 2010 21:03
@fialka89 no tak čo už s tým... je kríza, tak sa im asi nechcelo zbytočne míňať prachy
 fotka
zdenkula  22. 9. 2010 11:46
super blog a píš dalšie...
 fotka
fialka89  25. 12. 2010 11:24
@zdenkula dakujem, som si všimla až teraz ..
 fotka
antifunebracka  10. 1. 2019 16:46
Ako je to po 10 rokoch? Napíš zas!
Napíš svoj komentár