O festivale

Myšlienkou festivalu je vyhľadať mladých talentovaných umelcov, podporiť menšinové kultúrne žánre, vytvoriť z návštevníkov festivalu jeho spolutvorcov a dať umelcom a neumelcom priestor na prezentáciu.

Počas uplynulých 3 rokov sme zorganizovali 3 ročníky UV_festivalu. Náš festival sa od drvivej väčšiny ostatných festivalov odlišuje tým, že je nekomerčný, podporuje začínajúcich umelcov a je organizovaný dobrovoľníkmi.

Na festivale vystúpilo viac ako 30 hudobných zoskupení (niektoré vznikli iba kvôli festivalu a pokračujú dodnes), brušné tanečnice, skupiny s ohňovými a UV show, divadelníci a recitátori.

Návštevníci a dobrovoľníci si sami vytvorili kino na projekcie filmov, chillout čajovňu, vlajky festivalu, výtvarné worshopy, detský kútik, súťaže a turnaje v hrách a športoch, stan veštice, a iné. Každý rok bola vyhlásená internetová súťaž o najlepšie logo festivalu.

Do organizácie festivalu sme zapojili šikovných a nadšených ľudí, dali im priestor pre kreativitu a realizáciu svojich nápadov.

Posledným ročníkom festivalu v roku 2010 sme v spolupráci s rehabilitačným strediskom pre ľudí s mentálnym postihnutím, Vstúpte, n.o., spustili projekt „Keramický workshop Vstúpte, n.o.“, ktorým sa klienti tohto zariadenia spolu s ostatnými návštevníkmi aktívne zapájajú do diania na festivale.

Podarilo sa nám objaviť veľký moderátorský talent, výnimočného grafika a recitátora. Umožnili sme mladým zvukárom získať skúsenosti s ozvučením väčšej akcie.

UV_education
Prostredníctvom projektu UV_education chceme návštevníkom festivalu ukázať nové možnosti ich osobného rozvoja na Slovensku i v zahraničí. Projekt zrealizujeme prostredníctvom spolupráce so slovenskými a zahraničnými organizáciami a dobrovoľníkmi. Zameriame sa na mládežnícke výmeny, štúdium v zahraničí, spôsoby získavania štipendií a stáží, letné školy, tréningové a jazykové kurzy, tretí sektor, EVS a dobrovoľníctvo v rámci rozvojovej spolupráce a humanitárnej pomoci.


Green_Festival
Jedným z našich hlavných cieľov je vytvoriť z UV_2012 ,,zelený festival“, ktorý sa celý uskutoční v prírode. Týmto chceme napomôcť k lepšiemu environmentálnemu cíteniu návštevníkov, dobrovoľníkov a vôbec všetkých zúčastnených. Dôležitou súčasťou festivalu bude separácia odpadu, ktorý je, bohužiaľ, nedielnou súčasťou každej veľkej udalosti.

Chceme na festivale spolupracovať s environmentálnymi organizáciami a ochranármi a vytvárať spoločné projekty, do ktorých zapojíme dobrovoľníkov a návštevníkov festivalu. V spolupráci s týmito organizáciami zabezpečíme vyčistenie okolitej prírody mimo areálu festivalu, prípadne pomôžeme prírode inou vhodnou formou.


Festival UV_2012
Myšlienka festivalu, úžasná atmosféra na ňom a pozitívne reakcie vystupujúcich a návštevníkov sú dôvody, prečo chceme festival ďalej rozvíjať a urobiť z neho tradíciu.

Festivalom UV_2012 chceme nielen nadviazať na predchádzajúce ročníky, ale aj odštartovať veľký medzinárodný projekt UV_people.

Cieľom projektu bude integrovať zahraničných dobrovoľníkov, organizácie a umelcov do programu a realizácie UV_festivalu. Prostredníctvom tohto projektu ponúkame našim mladým talentovaným umelcom jedinečnú príležitosť prezentovať sa po boku skúsenejších zahraničných kolegov a takto získať novú inšpiráciu a skúsenosti.

Zahraničné organizácie začleníme do festivalu pomocou projektov, ktoré súvisia s ich činnosťou.

Dobrovoľníci budú neoddeliteľnou a dôležitou súčasťou UV_festivalu. Chceme, aby vznikol jeden veľký tím zložený zo slovenských a zahraničných dobrovoľníkov, ktorí zrealizujú festival.

Viac informácií o programe,kontaktoch a mieste konania nájdete na www.uvfestival.eu
Ďakujem

 Blog
Komentuj
 fotka
piter09  29. 5. 2012 18:29
zaujimave...

cital som len zaciatok, znie to dobre, ale tazko sa to na tomto pozadi cita
 fotka
hellium  29. 5. 2012 21:14
znie to super, takýto malý priateľský fest som hľadala - značím si do diára, možno prídem kuknúť do Mauacek (ak sa nezaseknem v Prahe)
 fotka
fleabass  30. 5. 2012 15:52
Podporte tento festival a prídite možete sa stať aj dobrovolníkmi na stránke festivalu je kontakt

Ludia čo majú záujem a sú zvedavý o čom je tento festival tka si myšou označia text v tmavých miestach a v pohode čítajú Ďakujem
Napíš svoj komentár