2)

Samozrejme sa ešte doma zamotala a prišla do parku posledná. Veronika s Júliou tam už sedeli na lavičke a čakali na ňu. Bolo im jasné, že Klára bude meškať, bola to jedna z jej vlastností. Keď behali, rozprávali sa. „ Tak ako Veronika, všimli sme si, že si viac s Petrom“ povedala Júlia a aj s Klárou sa usmiali na seba. „Čo vám šibe?!! Nemôžem mať ani kamarátov?“ snažila sa Veronika uzavrieť tému. „Aha, jasné chápeme ťa. Aj to, ako vám obom ide len o kamarátstvo.“ „ Viem veľmi dobre, že tak ako je kamarát on pre mňa som kamarátka ja pre neho“ usmiala sa na ne Veronika a začala inú tému. To čo mala vtedy v hlave vedela len ona a nechcela to nikomu povedať. Prebehli aj okolo vysokoškolského intráku, čo bol v ich meste a samozrejme z otvorených okien zaznelo pískanie. Nevšímali si toho ani jedna, len Veronika sa otočila a chalanom v okne zakývala. To by nebola ona. Zastavili sa v cukrárni, aby to čo vybehali mohli zas nadobudnúť v zmrzline. Bolo to super poobedie a aspoň sa zas porozprávali a robili svoju obľúbenú činnosť. Rozoberali ľudí čo chodili okolo. Tá má krásne vlasy, iná zas super tričko a tamten chalan pozerá po jednej... Tešili sa na letné prázdniny, že si ich spolu poriadne užijú a zabavia sa pred posledným rokom na strednej škole. Nevedeli kam pôjde ktorá na vysokú, ale netrápilo ich to. Bolo pre ne hlavné to, že je im spolu dobre a vedia sa poriadne zasmiať.
Keď prišla Klára domov, už videla v garáži zaparkované auto, takže jej bolo jasné, že rodičia sú doma. Jej otec bol právnik a mama pracovala ako učiteľka na základnej škole v meste. Otec sa pre ňu vždy zastavil, aby nemusela ísť domov autobusom a prišli domov spolu. Pozdravila sa s nimi a len sa jej popýtali typické otázky, čo dostávala každý deň. Ako bolo v škole a aké má známky. Povedala, že v škole nič nebolo a zavrela sa do izby. Rodičia sa zatiaľ rozplývali nad úspechmi, ktoré dosiahol v škole Martin. Kláre to vôbec neprekážalo a zapla počítač. Našťastie ho mala v izbe ona, lebo Martin dal prednosť veži, ktorá prehráva aj tie jeho hlučné mp3 cd-čká. Keď sa pripojila na net, blikala jej správa od Veroniky, ktorá bola skôr doma ako ona. Zas sa tam zabudla dosť dlho, písala si s kamošmi.
V piatok sa chystali večer do mesta na dikotéku. Tešila sa, že vypadne z domu a zabavia sa. Júlia nemá rodičov doma a je jedináčik, tak aj s Veronikou prespia u nej. Keď prišli na diskotéku, zahrali ich obľúbenú pesničku a spolu sa zabávali. Veronika si odskočila na wc a keď sa vrátila, dotiahla za ruku aj nejakého celkom zlatého chalana a za ním prišli kamaráti. Pretancovali s nimi celý večer a Veronika sa okolo svojho objavu vlnila jedna radosť. Potom sa s ním vyparila von a dooosť dlho sa neukázala. Boli na toto zvyknuté, že Veronika si vedela užívať. Rozprávali sa so všetkými chalanmi, ale Klára si nejako extra nezapamätala ani jedného z nich. Sedeli s nimi pri stole a dosť sa nasmiali a zabavili. Potom sa k nim pridala aj Veronika so svojím novým objavom a vydržali sa všetci zabávať dosť dlho. Kým bola Veronika vonku, Klára počula, ako jej v kabelke, zvoní Veronikin mobil. Usmiala sa, keď videla, kto sa snaží dovolať jej kamarátke. „ Jasné, len kamaráti.“ Pomyslela si a mobil dala naspäť do kabelky.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
miruska89  9. 1. 2007 18:16
uz sa tesim na dalsiu cast
Napíš svoj komentár