tento seriál dostal aj mňa. Je asi tak obľúbený,lebo každá z nás je sem tam zúfalá a ako hrdinky,každá v niečom inom. Na ktorú z hrdiniek sap odobáte svojím zúfalstvom? Som zvedavá.

Bree Van de Kampová je veľmi zarytá perfekcionistka. Jej silné predsavzatia a správne spôsoby zapríčinili napätie v jej manželstve a domácom živote. Ako matke dvoch tíndežerov, boli aj jej chladné nervy často skúšané. Zvádza boj, aby udržala na uzde svojho vzdorovitého a niekedy bezcitného syna Andrewa a tiež sa snaží dať svojej dcére Danielle správnu perspektívu do života. Ale keď už má Bree nejakú hlášku, stojí to za to.

Susan Mayerová je rozvedená a žije so svojou 14-ročnou dcérou Julie. Jej romantické srdce si stále hľadá ďaľšiu veľkú lásku Ona a jej dcéra si hovoria všetko, čo má často za následok, že ich role sú presne opačné. Susan sa často radí s Julie ohľadom dôležitých rozhodnutí. Julie bola tiež vždy tá, ktorá pomohla svojej mame odraziť sa od dna, keď ju opustil jej cudzoložný ex-manžel Karl. K Susaniným notoricky nešikovným husárskym kúskom patrí napríklad náhodné podpaľačstvo, príhoda s nahotou na verejnosti a nepekné stretnutie s mechanickým býkom. Jej príťažlivé čaro nanešťastie priťahuje problémy.

Lynette Scavová bola kedysi žena vo vyššom postavení, avšak tie časy pominuli, keď sa spolu s manželom Tomom rozhodla mať deti. Vzdala sa sveta práce a už šiesty rok je mamou dvojičiek, 5-ročného syna a malej dcérenky. Čoskoro sa stala známou ako matka zrejme tých najneposlušnejších detí, aké sa kedy narodili. Veď, videli ste deti, čo behom chvíľky pomaľujú malú spolužiačku celú namodro?

Gabrielle Solisová je najmladšia z žien v domácnosti na Wisteria Lane. Svoje začiatky strávila zúfalým úsilým stať sa skvelou modelkou v New Yorku, kde stretla svojho manžela Carlosa. Vykašľala sa na svoj vzrušujúci život, pretože vedela, že Carlos jej bude schopný dať všetko, po čom túžila: prekrásny dom, tie najlepšie dovolenky a bezodný bankový účet. Po nasťahovaní sa na predmestie si Gabrielle uvedomila, že možno túžila po nesprávnych veciach. Keď Carlos začal tráviť veľa času v kancelárii, Gabriellin život sa stal rýchlo nudný, preto si začala nezákonnú aférku so svojím pekným, neplnoletým záhradníkom Johnom. Teraz bojuje za to, aby sa o jej pomere s Johnom nik nedozvedel. Ale nemôžeme jej to zazlievať, keď vidíme Johna ako bez trička seká trávnik

Mary Alice Youngová viedla zdanlivo bezchybný život na predmestí. Do jej rodiny patril milujúci manžel Paul a syn Zach. Jedného dňa sa však Mary Alice rozhodla zastreliť a jej mŕtve telo objavila susedka Martha Huberová. Mary Alice Youngová je aj po svojej smrti dôležitou postavou, pretože plní úlohu rozprávačky, ktorá teraz vidí aj to, čo sa na Wisteria Lane deje za zatvorenými dverami. Znepokojenie jej najbližších kamarátok Susan, Lynette, Bree a Gabrielle sa len prehĺbilo, keď po pohrebe v jej veciach náhodne objavili lístok s textom "Viem, čo si urobila; je mi z toho zle; budem hovoriť," ktorý jej prišiel v deň jej samovraždy. Netrvá dlho a tajomstvo Mary Alice sa začína postupne odkrývať...

Edie Brittová je v susedctve známa ako fľandra a je na to hrdá. Kvôli svojej legendárnej dobyvačnosti sa odcudzila ostatným ženám z Wisteria Lane. Jej jedinou priateľkou je Pani Huberová, ktorá plní úlohu miestnej klebetnice. Jej stála rivalita so Susan Mayerovou vyvrcholila, keď Susan nechtiac zhodila horiacu sviečku, zatiaľ čo si Edie užívala mužskú návštevu a jej dom následne zhorel do tla. Súperenie medzi nimi sa ešte zvýšilo, keď sa obe začali zaujímať o rovnakého muža - nového suseda Mikea Delfina.

A tu je zopár hlášok z tohto seriálu :
Andrew: Len sa pýtam, či musíš vždy podávať cudziu kuchyňu. Nemôžeme mať niekedy jednoducho jedlo?
Bree: Si na drogách?
Andrew: Čo?
Bree: Zmena v správaní je jedným z varovných znamení a ty si taký svieži v poslednej dobe. Vysvetlilo by to aj prečo si večne zamknutý v kúpelni.
Danielle: Ver mi, toto nie je to, čo tam robí.
Andrew: Drž hubu!

Julie: Musíš sa tam ihneď vrátiť. No ták... Kedy si naposledy mala sex? (Susan sa obráti a s otvorenými ústami pozerá na Julie.) Hneváš sa, že som sa ťa to spýtala?
Susan: Nie, len si nemôžem spomenúť.

(Susan sa rozpráva s Mikom a vtom príde Edie)
Mary Alice: Susan spoznala nepriateľa... a nepriateľ bola šľapka.

Gabrielle: No, veď vieš, čo musíš spraviť.. Musíš tam prísť skôr a stráviť trochu času s Mikeom skôr ako tam dorazí tá malá barakuda.
Susan: To je dobrý nápad. Edie tam príde o 5:45, čo znamená, že jej prsia dorazia 5:30, mala by som teda rátať s piatou.

Karl(bývalý manžel): Srdce chce, čo chce.
Susan: Moje srdce ti chce ublížiť, no dokážem sa kontrolovať!

Bree: Rex plače, keď ejakuluje.
Carlos: (o Bree) Tiež by som plakal, keby som s ňou mal sex.

John: Chceš, aby som kosil v sandáloch? Veď mi odpadnú prsty.
Gabrielle: Stratíš viac ako len prsty, keď Carlos zistí, že sa nestaráš len o kríky.

Susan: Nechcem vás otravovať, kým...hm...pracujete, ale potrebujem rozmeniť 5 dolárov. Najlepšie na štvrťdoláre.
Prostitútka: Ak by mi platili v štvrťdolároch, niečo by som musela robiť zle.

Gabrielle: Áno, všimla som si, kým si teraz zaneprázdnený.
John: Danielle? Ale no ták! Veď je len kamarátka.
Gabrielle: Dobre, ale skôr ako sa viac spriatelíte, nechaj ma pripomenúť ti, že dokážem veci, ktoré ona ani nevie vysloviť.

Julie: (k Susan) Vždy som predpokladala, že budem mať svoj prvý sex skôr, ako ho ty budeš mať znova.

Julie: Mama, ak potrebuješ kvôli niečomu šalieť, len si spomeň, že ideš stráviť noc s Mikom v hoteli. Posledné roky ťa nevidel nahú žiaden muž, teda okrem tvojho doktora.
Susan: Áno a išiel do dôchodku. Snažím sa to nebrať osobne.

Gabrielle: Edie, čo si to spravila tým šatám?
Edie: Spravila som ich prijateľnejšími pre publikum. Je vidno, že nemám spodné prádlo?
Gabrielle: Áno!
Edie: Fajn.

Mary Alice
Keď zomrieme, stane sa čudná vec, naše zmysly zmiznú. Chuť, hmat, čuch a sluch sa stanú vzdialenou spomienkou, ale čo náš zrak? Náš pohľad sa rozšíri a zrazu vidíme svet, ktorý sme za sebou nechali, tak jasne. Samozrejme, že mnoho vecí, ktoré vidia zosnulí vidia aj živí, ak by sa zastavili a našli si čas pozrieť sa.

Mary Alice
Potom čo som zomrela, začala som sa zbavovať tých častí svojho ja, ktoré som už viac nepotrebovala. Moje túžby, viera, ambície, každá známka mojej ľudskosti bola zahladená. Zistila som, že keď sa človek dostane do večnosti, pomáha mu cestovať naľahko. V skutočnosti som sa však nevzdala jednej veci. Svojej pamäte. Je udivujúce pozrieť sa späť na svet, ktorý za mnou ostal. Pamätám si všetko, každučký detail.
Áno, pamätám si na svet. Na každý detail. A na čo si spomínam najviac bolo, ako veľmi som sa bála. (záber na Bree, ktorá drží pásku zo sedenia Mary Alice) A aké zbytočné to bolo. (Bree sa pozrie von oknom) Človek si uvedomí, že žiť v strachu znamená nežiť vôbec. Želám si, aby som to mohla povedať tým, ktoré som za sebou nechala. (záber na Gabrielle a Johna, ako spia v jednej posteli) No, bolo by to na niečo dobré? Asi nie. (Gabrielle sa pozrie von oknom) Teraz to už chápem, vždy tu budú tí, ktorí svojmu strachu budú čeliť. (záber na Susan, ktorá si prezerá fotky a pozrie sa von oknom) A vždy tu budú aj tí, ktorí budú utekať. (záber na Paula, ako pred dom pribíja tabuľu "Na predaj")

Mary Alice
Súťaživosť. Pre každého to znamená niečo iné, ale či už sa jedná o priateľský súboj (záber, ako Kendra odchádza s Mikom od Susaninho stola) alebo boj o život (Edie si pripíja s vrahom, ktorého si na ňu najal Paul), výsledok je rovnaký. Budú víťazi (Gabrielle sleduje, ako odvážajú Juanitu v bezvedomí) a budú porazení.(zničená Lynette stojí pred zrkadlom a v rukách ma tabletky) Ale dôležité je vedieť, do akých súbojov sa púšťať, pretože každá výhra niečo stojí.(Bree a Rex zatvárajú dvere garáže, do ktorej ukryli auto, ktorým Andrew zrazil Juanitu)

Mary Alice
Existuje jedna široko čítaná kniha, ktorá nám vraví, že každý je hriešnik. (Záber na Bree, ktorá číta Bibliu) Avšak samozrejme nie každý sa cíti vinným za veci, ktoré robí. (Bree sa pozrie na Andrewa) No sú aj tí, ktorí si prisvojujú výčitky aj za iných. (Záber na utrápenú Bree) Iní si utešujú sebavedomie menšími láskavými skutkami. (Gabrielle pomáha Carlosovi pri umývaní Juanity, ktorá je v kóme) Alebo si nahovárajú, že ich skutky boli oprávnené. (Záber na Paula, ktorý zo zeme utiera krv pani Huberovej) Nakoniec sú tu takí, ktorí si prisahajú, že nabudúce to spravia lepšie. (Záber na spiacu Lynette) Niekedy sú ich modlitby vyslyšané. (Lynettin sen: Sedí v parku s dcérkou, chlapci hrajú futbal, spoza stromu vyjde Mary Alice a usmejú sa na seba)

Tak ktorá z nich je vám podobná?

 Recenzia
Komentuj
 fotka
krasnabestia  7. 1. 2007 01:48
TY PODVADZAS! ta posledna cast este nebola!!!!!!!no dakujem pokazila si mi umelecky zazitok na ktory sa tesim kazdy piatok hned ako zacnu titulky a v sobotu po repríze!!!!! a chcem byt gabrielle lebo chcem johna...dufam ze tu anketu nerobis len tak, tak to vybav
 fotka
flleur  7. 1. 2007 13:01
vies,lenze zufale manzelky nechodia len na stv1 kde ich pozeravas ty.takze asi tak.naschval som sem nepisala co sa stane dalej...
 fotka
srdce1357  7. 1. 2007 14:56
ten serial/film alebo co to je som este nevidela..ale pri 1.prilezitosti si ho pozriem
 fotka
finwaell  8. 1. 2007 10:11
Je to fajn, len na to nemam cas
 fotka
-veronka-  7. 8. 2007 21:16
Pekne som sa nasmiala na tych rozhovoroch, dakujem za clanok
 fotka
johnysheek  23. 9. 2008 00:40
mno z tych prepisov hlasok si ma celkom navnadila ze by som si to i kukol..ale doteraz uspesne "rezistujem" a myslim ze mi to i vydrzi ;o)
Napíš svoj komentár