Teraz si nie som istý. Keby že nad tým nerozmýšľam, tak poviem že nie, ale teraz sa mi začalo niečo mariť, no neviem si na to dobre spomenúť. Je možné, že sa mi to niekedy stalo, ale teraz si na to nespomeniem.
ked som bol maly som maval take ked som lezal v posteli a zaspaval a dakedy som sa aj strhol zo spanku na to ze som spadol z obrovskej vysky v sne ale ta uz dajak neni na to cas teraz
Kamarátka to minule skúmala na internete, vraj sa to deje hlavne ľuďom s nepravidelným (a nedostatočným) spánkovým režimom
(A ak si správne spomínam na konkrétny dôvod - svaly sú za celý deň napäté a keď zrazu majú oddychovať, tak mozgu sa to nepozdáva, tak sa človek strhne - teda to je len taký môj pokus o zjednodušenú interpretáciu toho vysvetlenia)
aj ja také že nieže by som padala ale skôr ako keby sa mi točila hlava v posteli alebo také niečo neviem to presne opísať.... ale nikdy ma nenapadlo, že je to pocit ako keby som padala
Dr.House povedal že:" Zaspávame, dych sa nám spomaľuje a tep je tiež pomalší...náš mozog si to vysvetľuje ako keby telo umieralo a tak vyšle posledný signál do nohy...a vtedy sa strehneme lebo si myslíme že padáme." Neviem či je to pravda...ale keď to tvrdí House
niekedy, väčšinou ťa to hrozne kruto hodí späť do bdelosti, že? to sa deje keď sa ti astrálne telo príliš skoro uvoľní (lebo si ešte hore) a stiahne ho to späť.
stava sa mi to casto a to nie len pri zaspavani. "sen" akoby som padala. ma to par fyziologickych vysvetleni, ale ja verim, ze to je preto, ze sa astralne telo vracia do toho fyzickeho prilis rychlo (moze sa to stat z roznych dovodov). Kedze mam skusenosti s astralnym cestovanim viem porovnat ten pocit.
ja som take mavala tiez ale teraz uz nie ... odkedy chodim znova na treningy nemam problem takmer s nicim ... u mna vela robi psychika a ta sa teraz "lieci" na treningoch takze nemavam uz take teraz
najhorsie sa mi zatial stalo,nie s padanim,ale ze sa z nicoho nic predomnou zjavil daky pes a uplne v momente sa mi isiel zahryznut do hlavy..vtedy som sa neskutocne mykla
Často to však nie je iba pocit... Občas sa zobudím na to, že som sa strepala z postele či nápodobne... Ten pocit padania akoby do diery mám v poslednom čase stále
no samozrejme ,mne sa to stava aj viackrat do mesiaca ....ked zaspavam ,tak vtedy mam taky pocit ,ako keby som padala a vzdy sa strhnem ,ale potom okamzite zaspim a podotykam nie je to ucite preto ,ze by som pila
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
168 komentov
(A ak si správne spomínam na konkrétny dôvod - svaly sú za celý deň napäté a keď zrazu majú oddychovať, tak mozgu sa to nepozdáva, tak sa človek strhne - teda to je len taký môj pokus o zjednodušenú interpretáciu toho vysvetlenia)
@tommyhot
Schválne som ten link išla pohľadať - konkrétne tam píšu, že keď človek zaspáva, svaly sa mu uvoľňujú a mozog je presvedčený že telo určite padá...
Ale je to len teória, takže je možné že tých teórií je viac a vedci si ešte neujasnili, ktorá z nich je správna
ja mám tiež skôr že zo spánku abo zo zaspávania sebou cuknem bo mám pocit že som na kraji posteli