nikdy by som dobrovoľne nešla na smrť kvôli nejakým zadubencom, kt. sú tak vysoko, že chcú ešte vyššie. nešla by som bojovať ani za SR ani za žiadnu krajinu, na to mi je život dosť drahý, nech si bojujú niekde tí páni hore
@dhampir Máme profesionálnu armádu, tak hádam by šli tí, oni roky nič nerobia, pokiaľ nejdú do zahraničnej misie, peniaze berú každý meisac, preto aj profesionálna armáda vznikla, neviem prečo by mali ísť bežný ľudia, ktorí nemajú ani základný výcvik a podobne
@dhampir nejaky si z tej vojny nadrzany ... chod do nejakej a ked sa vratis mi to pvoedz a budem to brat vazne ...
A k otazke... ak by som mal branit rodinu alebo blizkych tak by som isiel, ale aby som bojoval za nejakeho tlstoprda co sa nepohodol s druhym tlstoprdom .. to urcite nie
@Aldaron2@Hnisavica@Jeko@Kolini@Waagbistritz69 čiže to ak by nejaký cudzí štát na nás zaútočil by ste sa radšej išli poskryvať a prizeeali by ste sa ako okupanti ničia našu krajinu, ako ničia naše mestá ktore nám SLOVÁKOM dalo toľko prace vybudovať, ako bombardujú naše domovy.. no to sa mi nechce veriť že v tomto štáte máme aj takých ludí... HAMBA VÁM!!!!
z vojny nadržaný niesom vôbec aby bolo jasné, iba hovorím ak by bola agresia voči SR nemal by som problém postaviť sa nepriateľovi hoci by som prišiel aj o život!!!
@18 btw v otázke nie je spomínaná žiadna okupácia, ty si si to ale samozrejme automaticky predstavil ako nájazd 10 miliónov Maďarov hnaných túžbou po obnovení Veľkého Uhorska. Toto je ale fantasmgória, ktorá ani teoreticky nie je možná.
A povedz mi, čo je lepšia varianta? Že odmietnu bojovať všetci na oboch stranách alebo že sa do vojny poženú všetci na oboch stranách?
@Dhampir Hmmmm, a aký cudzí štát na nás tak teraz zaútočí? Okrem toho, že by mohol atómovkou, páč sme stred Európy, ale tomu by som ja asi moc nezabránil
Odmietam kokotské reči o jednote "národa" v prípade vojny, napriek zjavnému bulšitizmu tomu bohužiaľ pár ľudí verí Medzi príslušníkmi všetkých "národov" stále existujú rozdiely (napr. triedne) a umelý sociálny konštrukt ako tzv. "národ" (ten pojem inak vznikol až v osvietenstve) slúži len tým hore na štvanie ľudí z jednej triedy proti sebe, lebo žijú v rozličných štátoch.
Myslím že keby bola vojna tak by sme veľmi na výber nemali - nikto by nič nemal tak jediná vec čo by mu ostávala je bojovať či už v tom boji zostane alebo nie...
@D170 resp @10 ked vypukne vojna časť s profesionálnej armády zozbiera civilistou napriklad od 30 do 35 rokou a spravý im vojenský výcvik ..... Neviem ako to je ked by niekdo odmietol ist bojovať bola by to tuším vlastizrada .... Takže by vás zavreli alebo rovno zastrelili .... ale tomu vsetkému by predchádzala propaganda Mno aj keby ste boli proti ymslím že vašou jedinou možnostou by bolo nejako zdrhnúť
Inak vydel somc elkom zaujimavý film ktorý je podla skutočnosti ... vola sa vlna original nazov die welle
Je to film pre tých ktorý si myslia že nikdy v živote sa nezrodí diktatúra v modernom štáte...
@27 inak od žien sa čaká iná podpora ... sestričky, sekretárky , a nejake vyslovene dopomahajúce práce (respektive od tých ktoré nesu profesionálnymi vojačkami, necem sa dotknúť žien )
Nepôjdem sa zabiť (a zabíjať) len pre to že nejaký bruchatý blbci na vysokých postoch nevedia čo zo sebou.
Ak májú nejaký problém, nech si pekne idú. Dám im prilbičky, pušky, naložím im 30 kilový batoh a choďťe sa tĺcť! Ale nech do toho nezaťahujú mna pričom oni si budu bruchniť doma na kanape. Ja mám život tiež rád :p
Budem citovať pesničku: Prečo nás stále ešte bavý, zomierať za sny iných.
Navyše samotný vojaci, či vojenský invalidi majú život po vojne pekne na hovno. Ledva vyžijú z tej almužny a to nerátam celoživotnú travmu, poprípade bolesti.
@Tikalok kto tu hovori o maďaroch? svoje fantasmagórie si nechaj pre seba a nerob zo mňa niečo čím niesom,, ja len hovorim že za tuto krajinu by som bol ochotny bojovat, narodil som sa tu a Slovensko je hlavne môj domov! a ten si budem si brániť každý centimeter štvorcový do poslednej kvapky krvi .... fakt...
@Waagbistritz69 šak zatiaľ žiadny ale otázka znie keby bola vojna či by si šiel za Slovensko bojovat alebo nie... zjavne nie VLASTIZRADCA!
@V3nty konečne aspoň niekto kto pochopil o čo tu ide
každý tu len pinda ako je SR zle aku máme debilnú vládu, ako nás tu priam ukážkovo okradajú ale nikto sa ani len nesnaží stým niečo urobiť,, proste nič .. tak sa nečudujme že sa tu máme tak ako sa máme,, keď väčšina mladých radšej po škole hneď zdrá do zahraničia za minimálnu mzdu prácu ktorej sa miestni boja ako čert kríža, a ake tam majú práva? žiadne! nikto z miestnych im nepovie inak ako pojebany imigrant! a všetkých hádžu do jedého veca bez rozdielu.... prečo by som mal ísť niekam preč a žiť iba ako občan II. kategórie...
@38 ty konaj ako chceš a nikoho do ničoho nenúť, teba tiež nikto do ničoho nenúti (ani do bojkotu vojny, ani do emigrácie, o ktorej si sa tu rozhovoril).
@Dhampir OK, som vlastizradca, stačí? Túto kravinu (že vlastizradca v zlom slova zmysle je každý, kto sa nechce zapájať do sporov znepriatelených vlád, keď v jeho záujme - a v záujme ľudí ako on - je niečo úplne iné) si mohol napísať rovno na začiatku a hneď by si o tebe všetci povedali že si úplný výmaz a bol by z toho nanajvýš párstopríspevkový flame-war, kým by to tu Abaffy zrušil, len takto sme ja a mne podobní mrhali energiou pokusmi brať teba a tvoje fantasmagórie vážne
No keby hrozilo že nepriateľ vtrhne do našej domoviny a bude kácať našé lesi chlastať náš chlast jesť naše jedlo a trtkať našé ženy tak vtedy idem ale za tý čúrakov v parlamente nikdy pokiaľ neschvália Väiče kde bude mať každy možnosť povedať svoj názor tak nie....
Erich Maria Remarque vo svojom diele Na západe nič nové "Kropp, naopak, je mysliteľ. Navrhuje, aby sa vojna vyhlasovala na nejakých ľudových slávnostiach so vstupenkami a hudbou ako pri býčích zápasoch. Pritom by sa v aréne museli pustiť do seba ministri a generáli bojujúcich krajín v plavkách a vyzbrojení drevenými obuškami. Kto by vyšiel z tohto boja živý, toho krajina by zvíťazila. Bolo by to jednoduchšie a lepšie ako tu, kde sa vzájomne ničia ľudia čo za nič nemôžu. "
skôr by objavili nový kontinent ako ja by šla do vojny =D ja by som bola len sestrička a starala sa o chorých, niektorých pekných vojakov a za jedného by som sa vydala na staré kolená a on by dostával vysoký vojenský dôchodok a žili by sme si super =D=D
za slovensko? za tich zlodejou, vrahou, podvodnikou, kseftarou, spekulantou?! NIKDII!!!!!!!!!!!!!! este bi som sa pridal k tomu kto bi zautocil na tak debilnu krajinu akou tato bananova republika je.
(teraz neberem do uvahu ze mojou materskou krajinou je cesko ) ved 5 a pol je ich..to je jedno mesto na zapade
určite nie už len kvoli mojmu presvedčeniu že vojna je nahovno... Nebolo by to žiadne riešenie, druhá vec - niesom žiaden americký hrdina ani sa naňho nehrám... a ešte do tretice aj keby už nejaká vojna bola Slovensko je malá mucha a nemá ani najmenšiu šancu proti veľkým krajinám a ísť fanaticky bezhlavo do takého niečoho by zrovna nepomohlo...
toto si neodpustim(reakciu na toto).."väčšina mladých radšej po škole hneď zdrá do zahraničia za minimálnu mzdu prácu ktorej sa miestni boja ako čert kríža, a ake tam majú práva? žiadne! nikto z miestnych im nepovie inak ako pojebany imigrant! a všetkých hádžu do jedého veca bez rozdielu.... prečo by som mal ísť niekam preč a žiť iba ako občan II. kategórie..."
len ta minimalna mzda je ovela lepsia aku tuna priemerna na sk. ziadne prava?! ale prdlajs.....ze "vsetkich hadzu do jedneho vreca a to z 2 kategoriu..no doticneho svet konci asi 50 metrou za cedulou oznacaujucou konec sk, takze prd otom vie....ostatne z tym hadzanim do jedneho vreca a 2 kategoriou to dokazal..ze vie otom prd. "zboznujem"take keci poniektorich!!! slovakou...tak nech si zhniju na tom debilnou sk. ostatne bez "zahraničia " bi chovali ovce na lukach, byvali v dreveniciach, svietili svieckami, chodili na rebrinakoch a celkovo zili ako v stredoveku...
co mate s tymi krajinami? proste si sa niekde narodil... nevybral si si to... keby si sa narodil niekde inde tak by si bojoval za bangladesh? alebo ja neviem... ze narodna hrdost... picovina na manipulovanie sprostych ludi... tym nehovorim ze slovensko neni pekne alebo ze by som ho nemal rad... ale nepolozil by som zanho zivot...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
52 komentov
ved sa chod dat zastrelit.. nas do toho netahaj
A k otazke... ak by som mal branit rodinu alebo blizkych tak by som isiel, ale aby som bojoval za nejakeho tlstoprda co sa nepohodol s druhym tlstoprdom .. to urcite nie
z vojny nadržaný niesom vôbec aby bolo jasné, iba hovorím ak by bola agresia voči SR nemal by som problém postaviť sa nepriateľovi hoci by som prišiel aj o život!!!
a ešte raz HAMBA VÁM
A povedz mi, čo je lepšia varianta? Že odmietnu bojovať všetci na oboch stranách alebo že sa do vojny poženú všetci na oboch stranách?
Mimochodom, hrdý Slovák, píše sa "haNba"
Odmietam kokotské reči o jednote "národa" v prípade vojny, napriek zjavnému bulšitizmu tomu bohužiaľ pár ľudí verí Medzi príslušníkmi všetkých "národov" stále existujú rozdiely (napr. triedne) a umelý sociálny konštrukt ako tzv. "národ" (ten pojem inak vznikol až v osvietenstve) slúži len tým hore na štvanie ľudí z jednej triedy proti sebe, lebo žijú v rozličných štátoch.
Tu máš peknú pesničku ty intelidžent
Inak vydel somc elkom zaujimavý film ktorý je podla skutočnosti ... vola sa vlna original nazov die welle
Je to film pre tých ktorý si myslia že nikdy v živote sa nezrodí diktatúra v modernom štáte...
A okrem toho som žena, takže myslím, že keby aj nebolo NATO, netýka sa ma to
Ak májú nejaký problém, nech si pekne idú. Dám im prilbičky, pušky, naložím im 30 kilový batoh a choďťe sa tĺcť! Ale nech do toho nezaťahujú mna pričom oni si budu bruchniť doma na kanape. Ja mám život tiež rád :p
Budem citovať pesničku: Prečo nás stále ešte bavý, zomierať za sny iných.
Navyše samotný vojaci, či vojenský invalidi majú život po vojne pekne na hovno. Ledva vyžijú z tej almužny a to nerátam celoživotnú travmu, poprípade bolesti.
@33 Súhlas!
@D170 sračky riešiš... nasrať na NATO
@Waagbistritz69 šak zatiaľ žiadny ale otázka znie keby bola vojna či by si šiel za Slovensko bojovat alebo nie... zjavne nie VLASTIZRADCA!
@V3nty konečne aspoň niekto kto pochopil o čo tu ide
každý tu len pinda ako je SR zle aku máme debilnú vládu, ako nás tu priam ukážkovo okradajú ale nikto sa ani len nesnaží stým niečo urobiť,, proste nič .. tak sa nečudujme že sa tu máme tak ako sa máme,, keď väčšina mladých radšej po škole hneď zdrá do zahraničia za minimálnu mzdu prácu ktorej sa miestni boja ako čert kríža, a ake tam majú práva? žiadne! nikto z miestnych im nepovie inak ako pojebany imigrant! a všetkých hádžu do jedého veca bez rozdielu.... prečo by som mal ísť niekam preč a žiť iba ako občan II. kategórie...
(teraz neberem do uvahu ze mojou materskou krajinou je cesko ) ved 5 a pol je ich..to je jedno mesto na zapade
len ta minimalna mzda je ovela lepsia aku tuna priemerna na sk. ziadne prava?! ale prdlajs.....ze "vsetkich hadzu do jedneho vreca a to z 2 kategoriu..no doticneho svet konci asi 50 metrou za cedulou oznacaujucou konec sk, takze prd otom vie....ostatne z tym hadzanim do jedneho vreca a 2 kategoriou to dokazal..ze vie otom prd. "zboznujem"take keci poniektorich!!! slovakou...tak nech si zhniju na tom debilnou sk. ostatne bez "zahraničia " bi chovali ovce na lukach, byvali v dreveniciach, svietili svieckami, chodili na rebrinakoch a celkovo zili ako v stredoveku...