na vysvedčení som mala 1,2 a neučím sa ani hodinu možno raz za čas, keď je väčšia písomka z celého celku a neviem fakt absolútne nič.. ale to sa učím po častiach.... ale len tak na skúšanie alebo čo.. sa aj tak učím väčšinou pred hodinou :p
nerada sa učím z hodiny na hodinu, keď ma čaká nejaká písomka, tak sa do toho pozriem. dlho sa učím len fyziku a chémiu, to mi nikdy nejde rýchlo do hlavy.
učím sa vždy na poslednú chvíľu. začnem okolo pol 11 večer a skončím, keď mi padá kniha na hlavu od únavy. ale nie je to viac ako 3-4 hodiny.
keď si vezmem priemer, tak to je možno pol hodina denne
ja sa ucim len pred pisomkami.. alebo ked viem, ze pojdem odpovedat.. vtedy dlhsie.. tak 3-4 hodky.. a priemer.. no neviem, mala som 3 dvojky na polrocnom..
Učím sa len, keď idem odpovedať, alebo keď píšeme písomku. To mi vždy trvá max. 2 hodiny, lebo sa vždy učím len na jeden predmet.
Na začiatku roka sa vždy prihlásim a môžem si leňošiť, lebo už ma potom nevyvolá, a potom vždy pred písomkou, takže to v pohode zvládam, a teraz som mal priemer do 1,5 ...v prvom ročníku som mal o niečo horší, 1,7; to bolo tým, že som ešte nevedel aký systém zvoliť na profesorov a bolo to trocha ťažšie ako v kvarte.. Stačí, keď si budeš všímať profesorov, dajú sa ľahko prekuknúť
Ono to nieje o tom kolko sa ucis, ale ako sa ucis. Ked sa koncentrujes, ides porade, hladas logicke suvislosti a pomahas si napriklad vypiskami alebo zvyraznovanim tak sa dokazes ucit velmi rychlo. Ked len sedis a listujes strany a citas to dookola, pripadne pri tom rozmyslas de pojdes piatok vecer, tak ti to bude trvat Inak odporucam naucit sa ucit, ak planujete ist na vysku. Ja som presiel osemrocny gympel vdaka tomu, co sa na mna na hodinach nalepilo...doma som sa neucil. Ked som na pisomke nevedel nieco, tak som to proste odpisal a ak sa nedalo, tak mi aj tak nakoniec prilepsili, lebo ma mali vsetci profaci na strednej radi. Gympel som skoncil s vyznamenanim na kazdom vysvecku. Potom som dosiel na vysku a bol som v kybli
ako kedy ale v prvom som sa v prvom polroku neucil takmer nic a priemer som mal 1,4 asi, potom som sa ucil viac a apriemer som mal 1,6. Teraz som sa ucil najviac a priemer mam 2,2. Este aj z matiky mam 3 a pri tom na sutaziach som jeden z najlepsich aj v skole, len nejak posieram pisomky takmer vo vsetkych predmetoch
ucim sa len na pisomky...pred pisomkou tak dve tri hodinky vecer... zo dna na den sa neucim, len cez prestavku co si precitam alebo spravim ulohu... co mi ide to sa ucit nemusim, ale taku matiku sa ucim aj dva tri vecery na pisomku
do školy sa zásadne neučím, chodím na strednú tretí rok a hodiny učenia sa dajú spočítať na polovici jednej ruky ... učenie je blbosť, buď to vieš alebo nevieš, ak ma to baví viem to, ak nebaví neviem to, koniec koncov priemer na polročnom vysvedčení som mal 2,6 a som úplne spokojný ...
@Lucia199513 Ja keď som bol ešte na strednej tak aj u mňa sa stávalo že som sa učil 4 hodiny ono to záviselo od dňa na ktorý som sa pripravoval ak som mal 7 hodín a z toho 4 písomky tak tiež som sa učil 4 hodiny hlavne ak z niektorého predmetu sa nám dali učiť aj opakovanie 8 - 10 strán. Inokedy som sa učil aj pol hodiny ak som ľahký deň ale tých ľahkých som mal málo lebo som chcel mať super prospech takže asi tak. Priemer som mal od prvého po štvrtý ročník aj maturitný 1.2 keďže som študoval na chemickej tak to ma najviac bavilo aj teraz na vysokej sa tým zapodievam v labáku
ja som tiež prváčka na strednej, som vo výberovej triede navyše a neučím sa denne vôbec...
lebo volím takú taktiku, že vždy na začiatku roka, pol roka a hneď prihlásim postupne s každého predmetu, aby som tam mala známku za odpoveď, a hotovo...potom sa na ten predmet už vôbec neučím, len keď je písomka, tak vtedy sa učím..
jediná výnimka je nemčina, ale ani tú sa neučím doma, hm teda vlastne na intráku, ale len vždy pred hodinou ale to je iné u mňa, pretože mám lektora a vždy aby som s ním vedela aspoň trochu komunikovať si musím prebehnúť slovíčka
hups a som zabudla aký mám prospech... no mám teraz na vysvečku samé jedničky, sólovú dvojku, ktorá mala byť jednotka nebyť jednej blbej reformy a sólovú trojku z neminy, ale to je proste iná káva, keď toho blbého lektora:S
no v 1. som sa toľko učil aj ja ....a mal som dve 2 a ostatok 1 ....teraz končim skolu ...neucim sa vobec a som na tom istom ....čo ťa naučí stredná škola ?....no neučiť sa ...no a medzi tym bolo aj tak že som mal čistý priemer....myslím že horši priemer ako 1,35 som na strednej nemal
ty kokos nikto sa tu neučí každý ma super truper priemer.. no na parádu
škoda len, že to potom nieje moc vidno
ono celkovo tie známky sú na nič.. ja som sa nikdy nejak extra neučila...ale napríklad v maturitnom ročníku som sa učila na seminár z biologie aj 6 hodín..nie v kuse, ale začala som o 2hej a skončila som o 8mej.. ale zase to bolo hĺbkové učenie plus opakovanie aby som nezabudla to predtým...
a sem tam som sa učila na niečo viac, napríklad ak sme mali písmku, ktorá mala rozhodnut o mojej známke, tak som sa raz na chémiu učila strašne dlho, lebo som si chcela dokazat, ze mam na to dostat tri jednotky a že ja tej ucitelke vypalim rybnik
inak si nemyslim ze som student biflos, som skor ten typ, ktory hlada logicky suvis..nerada som sa biflovala niektore veci..
ale celkovo to nebolo také hrozné. nepoznám nikoho, kto sa nikdy neučil aspon raz poriadne..
ale poznám aj takých, ktorí sa učia stále a vela a su tupi...takže....zlatý stred
no zalezi na tom, v akom obdobi sa ucim... dva tyzdne pred polrokom fungujem aj ja na 4h, pretoze som strasne tvrdohlava a chcem spanileskym lektorom ukazat, ze viem skocit z 3 z matiky na 1.... a podarilo sa... ale v normalne dni maximalne 2h... som na bilingvalnom, v prvom rocniku som sa ucila tak 2h - a priemer 1,1...
omg, a toto je čo? nikto sa neučí a všeeetci jeb jednotky, nie? buď vám na tých známkach nezáleží, to sa potom naozaj učiť nemusíte, alebo máte určite "strašne ťažkú školu".
nechápem, prečo sa učenie považuje za hanbu.
ja som sa na gymku učila dosť, pretože mi išlo o priemer, ktorý sa mi oplatil - dostal ma na VŠ a musela som mať jednotky aj z matiky, fyziky, chémie, bioly, aj keď som rozhodne chcela ísť humanitným smerom.
určite učenie neľutujem, dostalo ma tam, kam som chcela. samozrejme že som sa všetko učila deň pred, ale pokiaľ to bola písomka z veľkého celku a bolo treba sa na ňu učiť 3 či 4 hodiny, tak som to proste zmákla.
tak boli predmety, ktoré mi išli na jednotky akosi samé od seba a boli také, na ktoré proste bolo treba sa učiť. najviac za celý život som sa učila na chémiu
ale zas bola som typ, ktorému na známkach nezáležalo, a z matematiky mi stačila štvorka. ale kebyže mi záleží na výborných výsledkoch, tak by som sa tomu určite venovala aj viac ako štyri hodiny. Prečo nie. Tiež je to prostriedok.
priemer 1,29 na tomto vysvecku polročnom maturitnom,.. a učím sa len pred písomkami a pred hodinou sa pozrem čo sme to vôbec brali naposledy,..ale dávam pozor na hodinách a mám na to dobrú pamäť,..to je moje jediné štastie,...a ak sa učíš 4 hodiny denne,len tak dalej,..na maturite sa ti tieto hodiny učenia vrátia,a potom budeš už len opakovať,..ja som bola blbá a neučila sa,preto sa to musím všetko doučiť teraz,...
záleží na tom na akej si škole a aká si kapacita a aký predmet
ale neverím moc keď niekto napíše že sa neučí vôbec a má priemer 1,0
ja sa učím pred testami tak 2-4hod, testy sú 3 z každého predmetu za polrok a plus domáce, len jazyk sa musím učiť každý deň, som na bilingualnom maturantka a doteraz som mávala 1-2
Na zakladnej som sa neucil. Na strednej som sa ucil len ak mi uz vychadzalo medzi 3-4 , cize asi 3x do roka a to jednorazovo pred pisomkou, ktora mi mala rozhodnut o znamke asi 4 hodiny na pisomku, inac vobec...na vyske som sa zatial ucil najdlhsie 2 dni, cize cas ucenia max 40hodin, ale to zato, ze som sa neucil na zapocty a tu je toho uz trosku viac ako na strednej
kvarta na gymply, mám samé 1 a učím sa max hodinu (a to len keď píšeme písomku) väčšinou si všetko zapamätám na hodine teda keď dávam pozor, aj tak si každú matiku kreslím
šak teba to prejde dakedy som sa učila,ke´D som chcela odpovedať a na písomky, potom som si robila len ťaháky...a teraz už nerobím skoro nič ale ta kým sa toto všetko naučíš,tak rok a pol ti to potrvá
fuh...no tak to podla predmetú, napr. cestovný ruch sem sa učila aj 8 hodín v kuse, ked sem chodila na strednú, ale to sem sa skúr nabiflila a na skúšku z dejín svetového divadla včil na vysokej týden v kuse...len co sa týka učeňá, nehovorím o hrách, keré musím prečítat...ale ten týden mi tento rok skoro nestačil, ešte šťastí, že sem vytáhla dobrú otázku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
62 komentov
Prváčka na strednej som tiež, a za svoj doterajší život som učila jedine na Hviezdoslavov Kubín.
Priemer 1,00, výchovy pochopiteľne nezaslúžene.
ale na strednej som sa ucil 0 hodin denne a bol som trojkar....
Teraz v druhom si niečo sem tam prečítam keď je písomka a v pohode trojky.
...až na nemčinu, ale tú sa neučím vôbec.
učím sa vždy na poslednú chvíľu. začnem okolo pol 11 večer a skončím, keď mi padá kniha na hlavu od únavy. ale nie je to viac ako 3-4 hodiny.
keď si vezmem priemer, tak to je možno pol hodina denne
som maturantka a učím sa asi max. 2 hod. .... a môj priemer je do 1,7 a pod.
ale viem, že párkrát ma chytil záchvat učenia sa, ale do polhodiny som už všetko vedela a len som sa točila na stoličke.
a mala som spolužiačku, ktorá sa v prváku učila minimálne 6 hodín denne, ako nám hovorila.
5 hodín franina, hodina na zvyšok. (bilingválne)
to som vždy len krútila nad ňou hlavou, ale ona je doteraz sprostá
ale vačšinou mám aj tak jednotky
Na začiatku roka sa vždy prihlásim a môžem si leňošiť, lebo už ma potom nevyvolá, a potom vždy pred písomkou, takže to v pohode zvládam, a teraz som mal priemer do 1,5 ...v prvom ročníku som mal o niečo horší, 1,7; to bolo tým, že som ešte nevedel aký systém zvoliť na profesorov a bolo to trocha ťažšie ako v kvarte.. Stačí, keď si budeš všímať profesorov, dajú sa ľahko prekuknúť
ja som tiež prváčka na strednej, som vo výberovej triede navyše a neučím sa denne vôbec...
lebo volím takú taktiku, že vždy na začiatku roka, pol roka a hneď prihlásim postupne s každého predmetu, aby som tam mala známku za odpoveď, a hotovo...potom sa na ten predmet už vôbec neučím, len keď je písomka, tak vtedy sa učím..
jediná výnimka je nemčina, ale ani tú sa neučím doma, hm teda vlastne na intráku, ale len vždy pred hodinou ale to je iné u mňa, pretože mám lektora a vždy aby som s ním vedela aspoň trochu komunikovať si musím prebehnúť slovíčka
na akú školu vlastne chodiš?
škoda len, že to potom nieje moc vidno
ono celkovo tie známky sú na nič.. ja som sa nikdy nejak extra neučila...ale napríklad v maturitnom ročníku som sa učila na seminár z biologie aj 6 hodín..nie v kuse, ale začala som o 2hej a skončila som o 8mej.. ale zase to bolo hĺbkové učenie plus opakovanie aby som nezabudla to predtým...
a sem tam som sa učila na niečo viac, napríklad ak sme mali písmku, ktorá mala rozhodnut o mojej známke, tak som sa raz na chémiu učila strašne dlho, lebo som si chcela dokazat, ze mam na to dostat tri jednotky a že ja tej ucitelke vypalim rybnik
inak si nemyslim ze som student biflos, som skor ten typ, ktory hlada logicky suvis..nerada som sa biflovala niektore veci..
ale celkovo to nebolo také hrozné. nepoznám nikoho, kto sa nikdy neučil aspon raz poriadne..
ale poznám aj takých, ktorí sa učia stále a vela a su tupi...takže....zlatý stred
priemer 3.00 ( ziadna nedostatocna ani neabsolvoval na vysvecku )
3.rocnik stredna odborna skola strojnicka
nechápem, prečo sa učenie považuje za hanbu.
ja som sa na gymku učila dosť, pretože mi išlo o priemer, ktorý sa mi oplatil - dostal ma na VŠ a musela som mať jednotky aj z matiky, fyziky, chémie, bioly, aj keď som rozhodne chcela ísť humanitným smerom.
určite učenie neľutujem, dostalo ma tam, kam som chcela. samozrejme že som sa všetko učila deň pred, ale pokiaľ to bola písomka z veľkého celku a bolo treba sa na ňu učiť 3 či 4 hodiny, tak som to proste zmákla.
no strašná hanba veru. asi sa prepadnem. ježiši.
ale zas bola som typ, ktorému na známkach nezáležalo, a z matematiky mi stačila štvorka. ale kebyže mi záleží na výborných výsledkoch, tak by som sa tomu určite venovala aj viac ako štyri hodiny. Prečo nie. Tiež je to prostriedok.
ale neverím moc keď niekto napíše že sa neučí vôbec a má priemer 1,0
ja sa učím pred testami tak 2-4hod, testy sú 3 z každého predmetu za polrok a plus domáce, len jazyk sa musím učiť každý deň, som na bilingualnom maturantka a doteraz som mávala 1-2
ale ako sa to stalo... tomu vazne nerozumiem
(ale nikdy som sa nejako extra neucil... mozno chemiu v osmej triede...)
no tak to záleží od písomky aod toho kolko mam volneho času