@pubertslatinocelny presne ako @katka25 pise kura je to este krpate ziadne vajcia este neprdi, a vetu: "ty si daky mešťan, že?" beriem ako najviecsiu urazku, toto si ako fakt prehnal!
@pubertslatinocelny mna netrapi nejaka nahluchla divozijuca babicka v horach, ja pisem ako je tu u nas nie ako je to u vas a to ze je to tak u vas nemusi hned znamenat ze je to spravne
ja nechápem čomu sa divíte... u nás tiež bežne kuracie sa povie..a každý vie o čo ide...a kura nie je len kurča ale aj sliepka...jak tak pozerám tak to len na západe asi kura nepoužívajú, inak všade inde to môže byť ľuďom ukradnuté
??A čo keď aj "kura" je sliepka?? Hovorí sa proste slepačie vajcia a nie kuracie.
"vajcia- slepačie vajce je gigantická pohlavná bunka-vajíčko, slúži na reprodukciu hydiny. Vo výžive ľudí je nezastupiteľnou zložkou ako bohatý zdroj živočíšnych bielkovín a tukov. Vo svojej podstate je to najdokonalejšia prírodná konzerva s vysokou nutričnou hodnotou."
Skús si dať do googlu "slepačie vajce" a "kuracie vajce" a môžeš porovnať výsledky pretože jediný výsledok toho slovného spojenia je z tejto diskusie
haaaaahaaaaa, chlapci v ucebnici prirodovedy siesteho rocnika bolo: "kura domáca" a trvám na tom, že je to jej oficiálny biologický názov. takže kura je normálna dospelá sliepka, na čo ste nakoniec prišli... a kuracie vajcia... foneticky je to bližšie bežnému používaniu... na internete machrujú všetci... napríííklad sa mi vybavuje, ako robí niekto múdreho s týmto, že "bolo to úúúžastnééééé", že tam dal "t", hoci ho nepočuť haha dobre, tak to isté so slepačími vajciami. síce nie úplne, ale proste sa zhodnime na tom, čo som napísala, tak.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
sa spytajte v dakej dedinke pochovanej v horach babky dakej nahluchlej, ci ma kury alebo sliepky.
@katka25 @goth111
@majajaj ta viem, že ty najradšej mišuru papas aj tak a nie vajci
no ano, to mas uplnu pravdu, suhlasim
prepac. ale na druhej strane ani to, ze je to tak u vas nemusi znamenat, ze mate pravdu.
kukol som do slovnika, je to tak, ze je aj kura v zenskom rode - cize sliepka, ale aj kura v strednom rode, cize kurca.
takze zda sa, ze obaja mame pravdu.
A k téme, mám rada skoro všetky spôsoby, praženicu, natvrdo, stratené vajce, chlieb na vajci ale najviac mám rada asi hemendex.
aaa inak, volské oko! ale s fajným falatom mäsa
@aroga dik
"vajcia- slepačie vajce je gigantická pohlavná bunka-vajíčko, slúži na reprodukciu hydiny. Vo výžive ľudí je nezastupiteľnou zložkou ako bohatý zdroj živočíšnych bielkovín a tukov. Vo svojej podstate je to najdokonalejšia prírodná konzerva s vysokou nutričnou hodnotou."
Skús si dať do googlu "slepačie vajce" a "kuracie vajce" a môžeš porovnať výsledky pretože jediný výsledok toho slovného spojenia je z tejto diskusie