skryvkyy : potom zo sestrou o susedy. barbíínky so sesternicami sme si robili u starej mamy ze uragáán ..na doktorkuu D obchodd aj meno mesto zviera vec atak..
a inac schovavacky, mali sme velke kolotoce na sidlisku, takze jeden siel dovnutra a roztocil to a ostatni naskakovali a drzali sa co najviac...
potom prestrelky pomedzi baraky.. robievali sme si take flusatka akokeby praky z obalov na filmy a z gumy z balonov.. potom bunkre na stromoch.. a samozrejme vela sportu, futbal, hokejbal, hokej... urcite este nejake hry na ktore si teraz nespomeniem a popritom doma na PC NHL98 =D
takže najskôr barbíny, bábiky, hry na modelky a také debiliny...potom sa primotali chalani..to boli bunkre,skejty, sánkovačky, iglu sem tam sme sa pobili a schvávačky, nahánky, skákali gumu, švihadlo, hrali karty...chodili susedom na jahody a pod. proste vždy sa niečo našlo..aj tie pády sem tam
na stromy sme zavesili lano, hojdali sa a hrali na Xenu a Herkulesa , potom na policajtov a zlodejov, a klasika schovávačky, naháňačky, guma, vybíjana, futbal a podobne
s barbínami,potom trošku depresívne hry,ktoré končili smrťou,vonku na preliezkach na kuchárika,"nahánky okolo búdy" smiley: ,náhaňačky na všetky spôsoby,vidličky lyžičky nože,a to oné...vysoké tatry ...bože ja to chcem vrátiť.
este som mal aj raketu, co bolo len kovova konstrukcia na ihrisku, ja som to podliezol, pozbieral palicky z nanukov a imitoval palubny pocitac.. a letel som, nebolo mi ani LSD treba =D
@bejak este pochopim cehizmus skovka, to sme pouzivali ale skryvky? to je ako keby sa sa hrali s kryvkami o__O
Tvrdil som o sebe, ze som tajny agent a vymyslal som si roznych zloduchov, ktorych som videl len ja pomocou specialneho ocneho implantatu. Vsetci spoluziaci mi to bastili od prvej az do stvrtej triedy.
A mali sme taku firmu s nazvom Bludiskaren.... cela trieda v tom bola si pamatam dokopy sme nakreslili nieco cez 10 000 bludisk (dodnes ich mam na povale) a boli sme aj v jednom cisle casopisu Fifik
Úchylné hry s Barbie a psom, zväčša som ju niekde pripútal a potom ju ten pes prišiel zachrániť a....... položil som ho na ňu Sranda, to som mohol robiť už v nejakých 6 rokoch..
@etelnair mal som dve a "byť v poriadku" je subjektívny pohľad, mne bolo náhodou dobre. A tak som bol trochu úchylný no, teraz je to pre mňa len výhodné.
bol som taky ctiziadostivy maly intriganik a dost som robil zle ludom.... v podstate som bol taky az do 16stich potom sa stal zivotny obrat a zacal som sa riadit moralkou a snahou pomahat....
Ale v niecom som bol napred....hry ako guma pripadali pod intelektualnu uroven.
ja som mal na mysli to ze si so svojimi kumpanmi nacmaral 10.000 bludisk...aj ked ten tajny agent a ocny implantat tiez nie je moc zdrave najma ak to trva 4 roky o__O
@etelnair Neviem o co sa snazis..... ale moje destvo bolo ine .... nebolo take bezne klasicke...... tak som z neho trocha nacrtol.
Neviem preco potrebujes byt za kazdu cenu vtipny......
A som rad, ze to bolo ako bolo, lebo uz od malicka som si zachoval taky status, ze ked vznikne tim, tak ja mu sefujem.... v comkolvek.... nie ze by som to vzdy a zakazdym chcel byt ja.... len sa to tak prirodzene vyvinie a to niekedy byva velmi uzitocne
A preco ti to pisem... no len tak proste spominam vyuzil som, ze na mna reagujes.
fuuha...všetky druhy športov, ktoré sme zaregistrovali na zvieratká - pričom ja som vždy bola veverička , varili sme, na skovku, na reklamy, Mafiu, meno mesto...a inak vkuse na bicykloch
@etelnair v podstate bol podobne zarasteny, co ma na nom predsa len trosku dojalo, pripadalo mi to totizto vtipne, ked vidim niekoho v takom veku sa nechavat zarast.. niekomu to pripada zlate, ale podla mna by si to mal este nechat, tak dvaaa, mozno dva a pol roka.. a potom nech sa prestane holit..
jujky tu je ale debatá fajnová hyhyhyhy..........ja som bol od malička hnusná sviňa zmlátil som koho som videl, že sa na mňa škaredo pozrel,
hrávali sme sa na vojakov a ja som bol vždy gestapák a mučil som zviazaných zajatcov, baby som pichal špendlíkom do riti aby prezradili komu nosili žranie do hory a chalanom som vykrúcal uši a nos, že nechceli nikoho zradiť.............
najma sme hrali hokej a futbal na ulici, vecer casto schovavacky a na nas kricali ludia , ze chcu spat ....a som velmi rad , ze som este mohol zazit take obdobie , pretoze vtedy som na pocitac vobec nechodil a obcas som si zahral playko jednotku a som bol stastny ....som rad , ze nezijem v tomto obdobi ako maly chlapec
Hrávali sme futbal, naháňali sme sa, hádzali po sebe kamene, stavali bunkre, stavali hrady z piesku, kradli požiarne hadice a robili z nich hojdačky, bicyklovali sa, korčolovali sa, bola tam aj éra kolobežiek, kradli hrozno, kukuricu, jahody, čerešne, ringloty a ja neviem čo ešte.
s barbínami, bábikami, begbinton ( i keď to nám zakazovali, lebo nám košík stále lietal do záhrad a na ihrisku sme sa nemohli hrať, lebo tam sme zas "hulákali" a jednej milej tete, školníkovej manželke to vadilo strašne), s loptou (to sme mali tiež zakázané, lebo susedy chodili spávať asi už o 6tej a búchali sme s ňou a opäť to ihrisko) a potom na skrývačku a také pantomimické predvádzanie povolania a ostatní museli hádať (fakt neviem ako sa to volalo) a s kartami...
a lietali sme po lese a hrali sme sa našu obľúbenú hru "pozor človek" - obliekli sme sa do čierneho a išli sme cez leto do lesa (k nám do lesa často chodia praktikovať sex, ale vtedy chodili len tak v noci na prechádzky ku kostolíku) a vždy keď niekto išiel, tak sme zvolali "pozor človek!" a sme len trochu zašli z cesty do lesa a paráda bola, že ľudia vedeli, že tam niekto je, ale nevedeli kde a pritom často sme stáli len niekoľko krokov od nich (pamätám sa ako ma raz kamoš v takej náhlivosti zvalil na zem, lebo už nebolo veľa času sa skryť a tam bola rovno do šípkového kru, to bola teda sranda potom tŕne zo mňa vyberať)
a cez zimu sme sa chodili sánkovať, pokým deti neosprosteli a za najväčšiu zábavu začali pokladať hádzanie pirátov do sánkujúcich sa
na učiteľku som sa hrala som mala aj ozajstný klasifikačný lebo tatko bol vtedy ešte učiteľom všetko som si písala jak vadná a ptm take čo všetci skrývačku,gumu sme skákali atd......
@weeninka aj ja som sa hrávala na učiteľku, bohužiaľ klasifikačný som nemala :/ ale mala som taký zošitok ako nosili učitelia a tam som mala pozapisované všetky známky, čo moji "žiaci" dostali a rozvrhnutú klasifikáciu a poznámky, čo som mala diktovať a mala som aj dosť učebníc, čo som pozháňala po celej rodine...
a teraz mi napadá toľko hier, čo sme sa hrávali...
na doktorov - paličky od nanukov ako špachtle do hrdla, mali sme pozakladaných asi 50 zdravotných kariet, mali sme snímky, čo mala babka doma a recepty...
a na poštárov sme sa hrali, mali sme kopu inkasových lístkov, ak si ešte niekto pamätá, také malé, tenké, dlhé, poštárka to vždy nosila zagumičkované a vždy to len tak elegantne z tej gumičky vytiahla, keď našla ten správny, to ma fascinovalo, tak sme sa so starými vždy hrávali...
a na obchod, lebo kamoška mala doma taký ten nákupný košík drôtený, čo mávali v jednote...
toho bolo veeeľa...ale tak na schovávačku, skákali sme gumu, opac opac, švihadlo, pogy (!! ,...nechce sa mi rozmýšľať už ale bolo toho fakt strašne moc, hlavne sme stále chodili von, nie ako dnes keď všetci len za kompom sedia :/
@ohavnost no jasne taky zosit som tiez malal,okrem klasaku a tie som si pisala pripravy,co im mam diktovat a mamina by vtedy dala aj ruku do ohňa,že budem raz ucitelka a zasla ked som povedala,ze nejdem na pegecku ale mozno som aj mala :/ ale zato na yvsku chccem ist na psychologiu,takze nejake vlohy z tamad tam este asi budu
a na tu doktorku a postarku,to aj my sme sa hrávali
bohužiaľ na školu sme sa hrávali a ešte na kuchárky s tými slepačími vajciami a kvetinami a otrubami a všeličo iné a bábiky to mali všetko zjesť a na pôrod sme sa hrávali, a s bárbiami :_D
Policajti a zlodeji, skrývačka, naháňačka, predavačov, kuchárov, rodiny, na proste všetko. Teraz cez leto žiadne decko vonku. A mňa mala mama problém večer o deviatej prinútiť sa ísť najesť, čo som od rána nič nejedol.
na policajtov a zlodejov, na učiteľky, na doktorky, vybíjaná, skákanie cez gumu, na kuchárov, s brachom na susedov- "bývali" sme v skriniach, sochy, vajco , barbinky, naháňačky, skrývačky, bedminton- ten si zahrám aj teraz rada, a už si na nič také nespomínam, bolo toho moc
klasika ..schovky, žolík, nahanačky ..ale čo si pamätám a vždy mi to vyčarí úsmev na tvári .. bolo lozenie po stromoch ...zbieranie tej neviem ako sa to vola ..jarabina vtačia? ...ako náboje do fukačky (akasi rastlina s dutou stonkou) strieľaľi sme vtáky ..medzi sebou (au to štípalo ) ... a neskôr si pamätám že sme prechádzali cez rieku k jednej chate a kradli tam také veľké dosky ...ked sme ich mali dostatok čo bolo fakt veľa ..urobili sme si dost tak velkú chatku cca 2x2 metre štvorcové paradne detstvo a zážitky
Hrávali sme sa so sestrou na svadbu ona bola družička ja nevesta a po mojom boku stál imaginárny princ William .. počas sobáša bola prítomná, počas svadobnej noci musela odísť !
Ja som vyrastala medzi chlapcami,takže schovávačky,naháňačky,meno mesto zviera vec,človeče...sochy,raz dva tri bompari, futbal,volejbal,prehadzovaná,preteky na bicykloch,prestrelky,bárbiny, pexeso... A ešte si doteraz pamätám,ako keď sme hrali naháňačky kamarát vždy sa tváril,že spadol na zem a takým zábavným hlasom povedal: "Ja som starý déduško,ktorý sa pošmykol na banánovej šupke"
no bolo toho velaaa..ale som fakt rad ze pred 10-12 rokmy neboli PC..lebo teraz by sme sa mohli bavit akurat o tom ake hry sme hrali v tom case na compoch
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
84 komentov
a inac schovavacky, mali sme velke kolotoce na sidlisku, takze jeden siel dovnutra a roztocil to a ostatni naskakovali a drzali sa co najviac...
potom prestrelky pomedzi baraky.. robievali sme si take flusatka akokeby praky z obalov na filmy a z gumy z balonov.. potom bunkre na stromoch.. a samozrejme vela sportu, futbal, hokejbal, hokej... urcite este nejake hry na ktore si teraz nespomeniem a popritom doma na PC NHL98 =D
potom schovavacka,nahanacka,somar z loptou...
s bratrancami strielačky po byte
a potom take klasicke - nahanacky , schovavacky...
@bejak este pochopim cehizmus skovka, to sme pouzivali ale skryvky? to je ako keby sa sa hrali s kryvkami o__O
A mali sme taku firmu s nazvom Bludiskaren.... cela trieda v tom bola si pamatam dokopy sme nakreslili nieco cez 10 000 bludisk (dodnes ich mam na povale) a boli sme aj v jednom cisle casopisu Fifik
Proste.... bol som sef uz od malicka
Ach....zlate casy
bol som taky ctiziadostivy maly intriganik a dost som robil zle ludom.... v podstate som bol taky az do 16stich potom sa stal zivotny obrat a zacal som sa riadit moralkou a snahou pomahat....
Ale v niecom som bol napred....hry ako guma pripadali pod intelektualnu uroven.
ja som mal na mysli to ze si so svojimi kumpanmi nacmaral 10.000 bludisk...aj ked ten tajny agent a ocny implantat tiez nie je moc zdrave najma ak to trva 4 roky o__O
Robila som kašičky z červíkov a zo slepačích vajec ... Som to hned spod sliepky brala aby nikto nezistil
Akurat malokto si dokaze vymyslat tak, ze zmanipuluje cely kolektiv na 4 roky
A tie bludiska boli dobre vsetkych to bavilo.... prakticky som urobil program pre celu druzinu .... vychovavatelky to dost podporovali
Neviem preco potrebujes byt za kazdu cenu vtipny......
A som rad, ze to bolo ako bolo, lebo uz od malicka som si zachoval taky status, ze ked vznikne tim, tak ja mu sefujem.... v comkolvek.... nie ze by som to vzdy a zakazdym chcel byt ja.... len sa to tak prirodzene vyvinie a to niekedy byva velmi uzitocne
A preco ti to pisem... no len tak proste spominam vyuzil som, ze na mna reagujes.
Cmuky
poprípade troch mladších súrodencov.
prípadne som šla na návštevu nejakej spolužiačke, ale to nebolo často.
chodili sme sa bicyklovať po dedine a hrávať futbal do parku.
ale skoro každý deň som mala v škole nejaký krúžok alebo kurz, takže som extra sociálny kontakt nepotrebovala.
hrávali sme sa na vojakov a ja som bol vždy gestapák a mučil som zviazaných zajatcov, baby som pichal špendlíkom do riti aby prezradili komu nosili žranie do hory a chalanom som vykrúcal uši a nos, že nechceli nikoho zradiť.............
filip
a lietali sme po lese a hrali sme sa našu obľúbenú hru "pozor človek" - obliekli sme sa do čierneho a išli sme cez leto do lesa (k nám do lesa často chodia praktikovať sex, ale vtedy chodili len tak v noci na prechádzky ku kostolíku) a vždy keď niekto išiel, tak sme zvolali "pozor človek!" a sme len trochu zašli z cesty do lesa a paráda bola, že ľudia vedeli, že tam niekto je, ale nevedeli kde a pritom často sme stáli len niekoľko krokov od nich (pamätám sa ako ma raz kamoš v takej náhlivosti zvalil na zem, lebo už nebolo veľa času sa skryť a tam bola rovno do šípkového kru, to bola teda sranda potom tŕne zo mňa vyberať)
a cez zimu sme sa chodili sánkovať, pokým deti neosprosteli a za najväčšiu zábavu začali pokladať hádzanie pirátov do sánkujúcich sa
a ešte sme sa hrávali krvavé koleno
a teraz mi napadá toľko hier, čo sme sa hrávali...
na doktorov - paličky od nanukov ako špachtle do hrdla, mali sme pozakladaných asi 50 zdravotných kariet, mali sme snímky, čo mala babka doma a recepty...
a na poštárov sme sa hrali, mali sme kopu inkasových lístkov, ak si ešte niekto pamätá, také malé, tenké, dlhé, poštárka to vždy nosila zagumičkované a vždy to len tak elegantne z tej gumičky vytiahla, keď našla ten správny, to ma fascinovalo, tak sme sa so starými vždy hrávali...
a na obchod, lebo kamoška mala doma taký ten nákupný košík drôtený, čo mávali v jednote...
a na tu doktorku a postarku,to aj my sme sa hrávali