ahojte! je tu niekto kto sa venuje akvaristike alebo by mi vedel poradit ohladim akvaria? planujem si kupit nejake mensie, gulove alebo hranate ale urcite s mensimi rozmermi. a mam par otazok. tak napr. ze ci je nutne mat v tom akvariu filter na kyslik, a
guľové by som neodporúčala, niektorým rybkám z toho šibe. Je potrebné mať vzduchový kameň, ak budeš mať filter na vodu, tak ti netreba akvarko čistiť, stačí, len meniť filter v ňom. Vhodné ryby.... jaké sa ti páčia, také si kúp. Rastliny by som dala určite živé. A byť tebou tak sa nepýtam nás divných ľudí na birdzi ale nájdem si nejaké fajn fórum, na nete je ich kopa napr. akva.sk
Na spodok sa dáva špeciálny štrk (kúpiš v akvaristike) na pozadie z vonkajšej strany môžeš nalepiť nejaký plagát nejakých rastlín, do akvária môžeš dať aj na dekoráciu drevo (pozor nie hocijaký konár, treba kúpiť špeciálne), v akváriu ti odporúčam mať aj prísavníkov (teda aspoň by mal, neviem ako je to v skutočnosti) a ryby treba voliť podľa druhov (napríklad k obyčajným rybkám nedáš dravé) atď...
rastliny podľa vkusu, tereba ich občas aj preberať..to je asi všetko čo o tom viem (alebo aspoň myslím že viem )
odporučam hranate akvarium aj ten filter, a kup si gupky stačia ti štyri a za par dni maš plne akvarko množia sa velmi rychlo (ale bacha rodičia tie male požieraju treba oddelit , lepšie je mať žive rastliny je to krajšie a aj rybky to maju radšej
gulove nie, rybkam zajebe. Menenie vody prudko zavisi na type akvaria, ake chces mat, ja som maval aj akvarium s raselinou na spodku a tam som veruze vodu nemenil aj rok, kup si knizku.
Zacni s niecim, co je nenarocne - gupky alebo danio a prisavniky (viac povie google), mne osobne sa pacia aj slimaky a tie su zvacsa v obchodoch zadarmo. Filter je prakticky nevyhnutnostou, staci obycajny ponorny, ktory zodpoveda objemu akvaria. Tak isto ohrievac. Okyslicovadlo je na tebe, robi to pekny efekt a maval som s nim zivsie rybky. Z rastlin si vyber nejaky nenarocnejsi druh, daj si poradit. Ak ti nevedia poradit chod si kupit rastlinku inde...ale rastlinka nieje nevyhnutnost. Ak budes mat takto zariadene akvarium, staci v nom menit vodu az podla potreby - bud ked je ph v prdeli, alebo ked uz ani ryby nevidis
vsetko, co @3 ,ale ja som napr. mavala umele rastlinky, lebo vzdy mi vsetky zive do dvoch dni rybicky popapali a zo zaciatku skus rybicky nie az tak narocne na starostlivost (napriklad guramy -mne vydrzali vyse dvoch rokov, nebiju sa medzi sebou, nepozieraju ako gupky...)
ked chces male akvarko kup si bojovnicu nepotrebuju ani filter 1x za tyzden jej men vodu a samceky su nadherne mala som ... kup nejake kamienky umelu rastlinku.
jednoznačné akvárium je podľa mňataký obdlžnik s oválnymi rohmi, postavený na kratšej strane (ono to je divoko napísané, ale inak to opísať neviem a vyzerá to super, ked dáš do stredu filter, čo robí bublinky ujo má také v pracovni, je dosť elegantné... inak ti poradiť neviem, ja mám akvaterárium s dvoma korytnačkami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Môj brat mal voľakedy akvárium a pokiaľ viem, tak filter je veľmi potrebný a to čistenie závisí od toho aký máš filter. Teda ak si to dobre pamätám.
kyslík podľa toho aký druh rybiek lebo niektoré ho nepotrebujú a filter samozrejme podľa objemu akvária
vyber si zo začiatku niečo nenáročné na chov... gupky napríklad
a rastliny ja by som bral jednoznačne živé lebo sú aj užitočnejšie a aj si ich môžeš rozmnožovať
rastliny podľa vkusu, tereba ich občas aj preberať..to je asi všetko čo o tom viem (alebo aspoň myslím že viem )
"v akváriu ti odporúčam mať aj prísavníkov, LEBO ČISTIA SKLO (teda aspoň by mali, neviem ako je to v skutočnosti)"
Zacni s niecim, co je nenarocne - gupky alebo danio a prisavniky (viac povie google), mne osobne sa pacia aj slimaky a tie su zvacsa v obchodoch zadarmo. Filter je prakticky nevyhnutnostou, staci obycajny ponorny, ktory zodpoveda objemu akvaria. Tak isto ohrievac. Okyslicovadlo je na tebe, robi to pekny efekt a maval som s nim zivsie rybky. Z rastlin si vyber nejaky nenarocnejsi druh, daj si poradit. Ak ti nevedia poradit chod si kupit rastlinku inde...ale rastlinka nieje nevyhnutnost. Ak budes mat takto zariadene akvarium, staci v nom menit vodu az podla potreby - bud ked je ph v prdeli, alebo ked uz ani ryby nevidis