všetky 3 sú dobré ale asi naj je nemčina kedže hned vedla je rakusko a tusim prave sa aj otvara pracovny trh.. čii? myslim že aj ruština je dobrá a aj španielčina ale zas v ruštine maš to čudne pismo
Ja som si dala francúzštinu ... Kedže ju v možnostiach nemáš dala by som španielčinu si, ale... Neviem.. nemčina sa mi nepáči... Ruština okrem azbuky nie je vraj ťažká, takže tomu sa toľko venovať zase nemusíš... tiež som rozhodovala kadejako... A nakoniec vyhralo to, k čomu ma to lákalo najviac od začiatku
učím sa anglinu a neminu.. síce to druhé nemám moc rada, hneď vedla je rakúsko a tým pádom sa to zíde kedysi ma lákala španielčina, ale pochybujem že by som ju niekedy zužitkovala a preto sa plánujem venovať hlavne týmto 2
teraz nemecky pre business. Ak chces robit business, tak anglincina a nemcina sa v Europe velmi hodi. Ale ja neviem. Ja som sa naucil iba anglincinu lebo som vedel, ze bez nej sa nepohnem. Anglincina staci. Ale keby som bol v Nemecku, by som sa zacal ucit nemcinu ...
ja som si vybrala španielčinu, ale riaditeľ ma začal odhovárať, že to je len módny trend teraz a že ju ani nevyužijem..niečo na tom je ale zasa nemčina je taká že samé ich bin a také no.. proste sa mi hnusí a ruština to je zastarané.. daj vedieť tvoje rozhodnutie, ja mám nanho ešte mesiac..
mne sa najvias paci rustina ktoru som aj studovala...vlastne aj teraz na konci strednej mozem povedat ze to bola dobra volba..nie je to zlozite je to podobne slovencine nebude sa ti to mylit ako by sa ti mylila anglina s nemcinou a najtazsia cast tak tu prejdes hned na zaciatku lebo to je naucenia azbuky....urcite si z nej aj nieco zapamatas ..a az budes mat ale dobreho/ru profesora/ku tak mas vyhrate...a koniec koncov rusaci sa dost dostavaju dopredu vo svete...
Nemecky pretože je to ťahúň hospodárstva celej EU a nemčina sa v obchodnom styku dá veľmi dobre využiť.
Na druhej strane ale nemecky vie veľmi veľa ľudí a samotný Nemci sú veľmi šikovný a dá sa s nimi takmer vždy dohovoriť po Anglicky. Osobne by som volil asi Francúštinu ale ani taká Ruština alebo taká Čínština nieje zlá.
ruština je ževraj ľahká, nemčina je v pohode a o španielčine som nepočula čo na ňu hovoria. ale podľa mňa z týchto troch nevyužiješ žiadny, pretože všade sa dohovoríš s angličtinou. to je čisto len o tom koľko sa ti bude chcieť učiť tak podľa toho si vyberieš.
@sweetdomi mne trvalo pol roka sa naučiť celú azbuku to ti radím nieje to tažký jazyk dosť podobný slovenčine takže ten odporúčam ale ja by som sa chcel naučiť po španielsky ani neviem prečo láka ma to
Z týchto troch asi nemčina.. .. prečo..?.. jedine preto lebo už od piateho ročníka na základnej je to môj druhý jazyk okrem angl. kt. sa učím. Aj keď mne osobne sa moc nepáči.. Ale na druhú stranu myslím že je celkom ľahký lebo má presne pravidlá a niesú tam nejaké veľké výnimky.
Francúzštinu, je to podľa mňa nádherný jazyk a vôbec nemám rada nemčinu ani ruštinu, z tých troch by som si asi dala španielčinu, i keď taká nemčina sa viac zíde...
ucila som sa vsetky tri a uprimne by som si zvolila rustinu. bavila ma najviac, aj ked jednoduche to zrovna nebolo. tesne za nou by bola nemcina. je to jazyk ktorym sa hovori vo vela krajinach europy a myslim ze je podstatne ho aspon trocha ovladat. a daaaleko za nim je spanielcina. jazyk, ktory mi nikdy nic nehovoril a nebavil ma. vraj najlahsi jazyk svet,podla mna strasne nieco ...
nenávidím nemčinu, nemôžem ju ani cítiť... A ruština to isté len v zelenom. Tiež ju proste nemusím. A španielčina sa mi celkom pozdáva a je ževraj ľahká... a ešte Španielsko je veru príťažlivejšie ako Rusko a Nemecko
(už si samú seba predstavujem na pláži s nejakým sexi španielom )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Anciáša vášho!
ale naozaj som váhala nad franinou a nemčinou a španinou..
nemčinu možno skôr využijem si si ju dorobím ako kurz alebo niečo... a franina je ževraj ťažká tak som si dala najľahšiu španinu
ale je ťažká
preto si ju asi urobím asi len ako kurz
Na druhej strane ale nemecky vie veľmi veľa ľudí a samotný Nemci sú veľmi šikovný a dá sa s nimi takmer vždy dohovoriť po Anglicky. Osobne by som volil asi Francúštinu ale ani taká Ruština alebo taká Čínština nieje zlá.
ale moj druhy jazyk bola francuzstina
(už si samú seba predstavujem na pláži s nejakým sexi španielom )