Pred nedávnom som čítala že je dobré sa dať zaočkovať proti rakovine krčka maternice, ale inde sa zas píše že to dobré nie je .. čo si o tom myslíte vy ? kamarátka je napríklad zaočkovaná a nemala žiadne problémy ale niekde
neviem ja by som sa nenechavala ockovat nicim co je uplne nove o com sa nevie ake to moze mat ucinky a dopad v buducnosti a co ta ochrani len proti niekolkym kmenom
nie.... ak máš v sebe že tú rakovinu môžeš mať tak ti to možno zabráni že zrovna tma mať nebudeš....ale možno sa vyskytne niekde inde a omnoho agresívnejšia...
a hovorí tá čo robila pokúsného zajaca na očkovanie na prasaciu chrípku
@anndreaa v amerike to uz vraj odporucaju aj chlapcom o__O
ja viem ze ked to sem doslo tak mi to doktorka ponukala ale ja som bola uz nejako kusok po tom vekovom limite vtedy to bolo tusim okolo 12 rokov ja som mohla mat dakych 13-14?
ja som zaočkovaná a tiež neverím všetkým očkovaniam, ale tomuto hej myslím že je dosť potrebné, keďže stále viac a viac žien má túto chorobu..a inak, čo sa týka "správneho" veku na toto očkovanie, najlepšie je to do 15 rokov a ešte pred prvým pohlavným stykom, ale videla som taký leták a tam bolo, že sa to odporúča všetkým ženám do tridsiatky...a k tým nežiadúcim účinkom...keby ste vedeli čo všetko sa vám môže stať, keď si dáte obyčajnú tabletku na bolesť hlavy neviem, je to všetko diskutabilné....ja som žiadne nemala a zatiaľ (klop klop klop) ani nemám
Ja to mam a som ziva a zatial zdrava. Bola to moja volba,a tak som spokojna. Reci jedna baba povedala ma zasadne irituju. Su rozne druhy tohto ockovania, viem minimalne o dvoch na Slovensku, a nosi to so sebou take rizika, ake nosia VSETKY ockovania. Osobne nepoznam nikoho,kto by mal po tomto ockovani problem. Mimochodom,toto ockovanie nikdy nebolo priamo obmedzene vekom,iba sa odporuca prave okolo tych 13tich. Je to z toho dovodu,ze sa nepredpoklada,ze dievca uz malo pohlavny styk a teda,ze nie je mozne,aby bol prenasac tohto druhu rakoviny uz v tele. Preto to nie je u starsich dievcat a zien bezne-ak uz totiz ten virus maju,ockovanie(samozrejme)nepomoze.
@1 zase až tak nové to nie je, bývalá bola proti tomu očkovaná pred piatimi rokmi... Ale tak, je pravda že nevieš čo to s tebou spraví z dlhodobého hľadiska
@anndreaa Samozrejme,ze sa plati,co ta na tom prekvapuje?
Mimochodom,este sa vratim k tym neziaducim ucinkom a spol,ako nieco podobne aj @lenkalienkalalala povedala, tak i po beznych tabletkach,ktore sa dnes uz konzumuju fakt ako lentilky(velka nezodpovednost len tak btw) mozes mat nasledky pokojne aj na cely zivot. Samozrejme,su odporci ockovani ako takych(co uplne beriem,je to urcity zasah do organizmu),avsak je blbost hovorit,ze toto ockovanie je nebezpecnejsie ako ine-fakt nie je.
Btw. Ako som hovorila v prispevku vyssie-su rozne druhy(alebo ak chces,tak "znacky") toho ockovanie, co boli pripady s problemami(ktore pravdepodobne naratas na prstoch jednej ruky,kedze zvysok boli hoaxy),tak ani jeden nebol z tych druhov,ktore sa predavaju u nas. Pokial ja viem,tu sa da dostat Silgard(ten som mala ja) a Cervarix. A to treba teda odlisovat,hadzat vsetko do jedneho vreca od uplne inej distribucie je scestne
@najivna Ver tomu,ze na 99% mensie,ako u ludi,ktori sa dopuju denne desiatimi ruzovymi tabletkami,kde je tolko svinstva,zeby cloveku zostala hlava stat. A to nehovorim o zenach,ktore beru napr hormonalnu antikoncepciu len kvoli tomu,aby mali krajsiu plet-no vazne. To ockovanie rozhodne nie je nove ,ako si tvrdila v prispevku hore,len na trhu u nas je kolko? 5-6 rokov? A vyvijalo sa ako dlho? A testovalo? Nehovorim, ze na 100000000% sa nemoze nic stat,samozrejme,ze moze,avsak ma ROVNAKE rizika ako ine ockovania.
Dalsia vec- ochrani to cloveka len pred par kmenmi? Nie,ochrani pred jednou chorobou-rakovinou krcka maternice. Rakovina nie je len jedna choroby,tych je tisic, preco by som mala vsak hovorit "len" nad tretou najcastejsou rakovinou u zien?
Aby bolo jasne,chapem,preco sa niekto rozhodne ockovanie nemat-v pripade,ak z rovnakych dovodov,ako by si nevybral ine ockovanki. Ked raz clovek zije zivotnym stylom,kde odmieta tieto zasahy,beriem to. Ale tvrdit,ze toto je jednoznacne horsie ockovanie ako ine? Povedz mi kolkych ludi si nasla,co boli realne ochrnutych z tych distribucii,co su na Slovensku a ja ti najdem dalsich 15 na jeden prst z kazdeho ockovania, ktore su u nas povinne pre deti.
@lawey To inak v tomto pripade nie je tak celkom pravda, ak mas geneticky akusi predispoziciu,tak rakovinu samozrejme mozes dostat,to vsak plati pri inych druhoch. Rakovina krcka maternice je vsak sposobena HPV virusom
to je len par clankov.....este sa chces dat zaockovat?....ja by som sa v zivote nedala....je to len dobry farma tah....a este aj neucinny.....este odporucam precitat Mudr. Hirteho na tuto problermatiku.....
@sorciera Ked vyberies linky len z portalu,ktory je (opat)proti VSETKYM ockovaniam,samozrejme,ze tam nic pozitivne nebude.
1.link - styl jedna baba povedala, v nazve uvedene distribucie a k nim fakticky co? no nic
2.link-tyka sa gardasilu, ten u nas nie je
3.link- za vsetko z toho clanku hovori:" Rakovina krčka maternice nie je tak bežná ako iné druhy rakoviny (platí v USA — pozn. red.). Rakoviny kože, hrubého čreva, pľúc či prsníka sú v rebríčku rakovín vyššie. V skutočnosti majú ženy 15x vyššiu pravdepodobnosť byť zasiahnuté rakovinou prsníka než rakovinou krčka maternice(platí v USA — pozn. red.)./", dovolim si vytiahnut - PLATI V USA, u nas je to treti najcastejsi typ rakoviny u zien
4.link- ockovanie nesposobuje rakovinu, su aplikovane castice,ktore sa spravaju ako virus,tym sposobom stimuluju telo k utvoreniu protilatok(nieco na styl desenzibilacnej liecby pri alergiach),nemaju vsak v sebe geneticky material,takze rakovinu sposobit nemozu,bunky sa nemenia.
5.link- opat GARDASIL, ten u nas- opakujem-nie je
O neucinnosti pomlcim,uz realne nemam silu pisat dalsiu stranu
@sorciera mimochodom,skus vygooglit negativne skusenosti na vakcinacie proti tetanu,mumpsu,rubeole, difterii, cele kapitoly najdes na vakcinaciu proti >detskej obrne
@amirai vies, ja sa touto problematikou zaobram uz dlhsie....hodila som len par linkov, mohla by som viac......Hirteho si si citala?....a ano, mam nastudovanu vakcinaciu proti vsetkym ochoreniam (nielen proti HPV)...a preto neockujem seba ani moje dieta....viac proti nicomu....odmietam ockovanie celkovo, aby sme sa chapali...linky som uvidela len k tomuto, kedze to je k teme....
@amirai uz si len dovolim k teme poznamenat....ockuje sa proti dvom typom HPV (16 a 18 )....vraj najcastejsim, kt. sposobuju, rakovinu krcka.....avsak proti inym nie....a tie ti to mozu spustit tiez.....a pritom stacia uplne obycajne ine opatrenia....nebyt promiskuitny, chodit pravidelne na cytologicke vysetrenia.....dovolim si tvrdit, ze pre mna by toto ockovanie bolo naozaj zbytocne....(nemam sa ako k tomuto virusu dopracovat...).....farmabiznis zaraba...(aj na tebe zarobil).......
tu je prehlad clankov, kto chce, nech si studuje, kto nechce, nech si zavrie oci
@amirai mimochodom Silgard je Gardasil .....u nas je registrovany sice len SIlgard (ale len kvoli obchodnemu menu).....inak je to jedna a ta ista vakcina (aj zlozenie rovnake ...takze tymto tvoj argument, ze u nas nie je, moc neobstoji.....
@sorciera Potom to fakt chapem,skor mi slo o to,ako sa niektori ludia nechavaju ockovat slobodne kazdy rok napr proti chripke a kazdy den sa preje tabletkami.
Hirteho som citala,avsak vobec mi to nepride ako poucna literatura,jedna z rady cierno-bielych,moj nazor.
Zase farmabiznis ten zaraba vzdy a urcite aj na tebe to uz je uplne ina tema,ktora vie prejst cez seriozne veci az ku konspiracnym teoriam, je to biznis,tak ako uplne vsetko,chapem ako to myslis,ale je to tu uplne zbytocne riesit.
Ad link,ako si sama napisala,absolutne jednostranna vec,ta stranka nikdy voci nicomu nepovie ani pol slabiky pozitivnej veci,opat raz nic konstruktivne,ano,niektore z tych veci najdes v odbornej literature, ale vzde je tam to"ale". Opat moj nazor,ja vlastne za ockovania som,ak ked si uvedomujem,ze vsetko ma svoje negativa. Uplne vsak chapem,ak sa niekto rozhodne zit tak,ze sa rozhodne tieto zasahy do tela nerobit-ale vsetky,nie ze proti jednemu ockovaniu zasadne nie a na zvysne je clovek pokusnym kralikon.
Nebyt promiskuitny,staci mat jedneho-dvoch partnerov a moze sa stat
,samozrejme,ak clovek nema sex vobec,tiez to dostat nemoze
Ad silgard,to vazne? Ja som mala informacie,ze tu uz je pozmenena ockovacia latka oproti gardasilu. V tom pripade sa ospravedlnujem za chybu,ak tie upravy neboli.
@amirai ok, jasne....tak komplikacie mojho syna po ockvoani ma donutili prehodnotit vlastne vsetko....celkovy zdrav. styl a aj postoj k ockovaniu (liekom, atb, hak....)...chcelo to kopu casu studia, ale uz viem, co som predtym nevedela......(a hlavne viem, co do tela dat nechcem tolko na vysvetlenie....
Ja som zaockovana, nemam problemy a som rada ze som zaockovana, kedze moja mama sa prave z rakoviny krcka maternice lieci a nie je to prijemne. Je to jedna z rakovin na ktore nemusis umriet, ale ako doma sledujem to mamine liecenie tak som presvedcena, ze si mnohokrat zelala, aby radsej zomrela.
Ockovali ma vakcinou Silgard a moj jediny problem bol, ze ma bolelo, ked ma doktorka "bodla"
Nič v zlom dievčatá, ale čo vám to je platné, že ste NESPOZOROVALI nijaké nežiaduce účinky, keď z tej vakcíny nakoniec aj tak NEBUDETE MAŤ NIJAKÝ ÚŽITOK? Navyše nespozorovať neznamená, že sa vám nič nestalo. Možno o rok-dva-tri zistíte, že máte cukrovku 1. typu, roztrúsenú sklerózu alebo autoimunitné ochorenie štítnej žľazy. V tom čase už dávno zabudnete na to, že by to mohlo mať nejaký súvis s očkovaním.
Poznám inak na Slovensku babu, čo bola pravdepodobne prvá, ktorá sa u nás dala proti HPV zaočkovať. Dnes je z nej totálne práce-neschopná troska. Neprišlo to zo dňa na deň. Choroba začala postupne šrotiť a išlo to s ňou čoraz viac dole vodou.
Pritom rakovinotvorných kmeňov HPV je dokopy 18, z toho sa očkuje len proti 2.
Ani srnky netušia (a slovenské zdravotnícke úrady už vôbec nie) ktoré kmene HPV sú na Slovensku najrozšírenejšie. Reálne to teda môžu byť úplne iné kmene než tie, čo sú vo vakcíne (16 a 18). Napr. na Jamajke sú najrozšírenejšie typy 45 a 58:
A tá Jamajka je teda oveľa bližšie k USA než Slovensko.
Realita je teda taká, že s veľmi vysokou pravdepodobnosťou je na Slovensku toto očkovanie úplne nanič, a to z dôvodu iného zastúpenia kmeňov HPV.
Druhá vec je, že kmene 16 a 18 tvorili 70% v USA v čase schvaľovania vakcíny (resp. o rok-dva-tri predtým). Akonáhle sa začalo v USA proti HPV plošne očkovať, tak to už nie je 70%, ale o poznanie menej - ak teda veríme tomu, že tá vakcína je aspoň trochu účinná proti kmeňom 16 a 18.
Tzn.: čím viac sa proti HPV očkuje, tým menší úžitok z toho je.
Potom treba zvážiť, že priemerná inkubačná doba rakoviny krčka maternice je cca 15 rokov. Za 15 rokov už bude úplne iné zastúpenie typov HPV "na trhu", takže toto očkovanie vám nebude nič platné, aj keby na Slovensku teraz dominovali typy 16 a 18, čo je veľmi otázne.
Navyše je naozaj vo hviezdach, či o tých 10-15 rokov ešte budete mať vôbec nejaké protilátky proti HPV. Ani to nikto doposiaľ nikto nevie.
Takže: kľudne sa dajte zaočkovať, ak sa chcete stať súčasťou experimentu, a ešte si za to aj poriadne zaplaťte!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
podla mna je to picovina
a hovorí tá čo robila pokúsného zajaca na očkovanie na prasaciu chrípku
neviem o kolkych ludoch si pocula/citala ze by zomreli na taku rakovinu? cytologicke vysetrenia su naco potom?
ja viem ze ked to sem doslo tak mi to doktorka ponukala ale ja som bola uz nejako kusok po tom vekovom limite vtedy to bolo tusim okolo 12 rokov ja som mohla mat dakych 13-14?
@defender dobrú chuť
Mimochodom,este sa vratim k tym neziaducim ucinkom a spol,ako nieco podobne aj @lenkalienkalalala povedala, tak i po beznych tabletkach,ktore sa dnes uz konzumuju fakt ako lentilky(velka nezodpovednost len tak btw) mozes mat nasledky pokojne aj na cely zivot. Samozrejme,su odporci ockovani ako takych(co uplne beriem,je to urcity zasah do organizmu),avsak je blbost hovorit,ze toto ockovanie je nebezpecnejsie ako ine-fakt nie je.
Btw. Ako som hovorila v prispevku vyssie-su rozne druhy(alebo ak chces,tak "znacky") toho ockovanie, co boli pripady s problemami(ktore pravdepodobne naratas na prstoch jednej ruky,kedze zvysok boli hoaxy),tak ani jeden nebol z tych druhov,ktore sa predavaju u nas. Pokial ja viem,tu sa da dostat Silgard(ten som mala ja) a Cervarix. A to treba teda odlisovat,hadzat vsetko do jedneho vreca od uplne inej distribucie je scestne
ja sa o tom nejdem hadat ci ano ci nie ja nie som farmakologicka a ty asi tiez nie ale zase porovnavat toto s ibalginom mi pride mierne scestne
Dalsia vec- ochrani to cloveka len pred par kmenmi? Nie,ochrani pred jednou chorobou-rakovinou krcka maternice. Rakovina nie je len jedna choroby,tych je tisic, preco by som mala vsak hovorit "len" nad tretou najcastejsou rakovinou u zien?
Aby bolo jasne,chapem,preco sa niekto rozhodne ockovanie nemat-v pripade,ak z rovnakych dovodov,ako by si nevybral ine ockovanki. Ked raz clovek zije zivotnym stylom,kde odmieta tieto zasahy,beriem to. Ale tvrdit,ze toto je jednoznacne horsie ockovanie ako ine? Povedz mi kolkych ludi si nasla,co boli realne ochrnutych z tych distribucii,co su na Slovensku a ja ti najdem dalsich 15 na jeden prst z kazdeho ockovania, ktore su u nas povinne pre deti.
Inak,pardon za preklepy,pisem z mobilu, a tak to aj vyzera
@vodcaztjnts spriaznena to dusa
a) je to drahé
b) som na to kus stará (čiže je to tuším ešte drahšie)
c) som takmer forever alone, takmer frigidná a takmer špatná, nemám to ako chytiť.
» www.slobodavockovani.sk/news/francie-za...
» www.slobodavockovani.sk/news/hpv-a-prir...
» www.slobodavockovani.sk/news/silgard-ga...
» www.slobodavockovani.sk/news/firmou-mer...
to je len par clankov.....este sa chces dat zaockovat?....ja by som sa v zivote nedala....je to len dobry farma tah....a este aj neucinny.....este odporucam precitat Mudr. Hirteho na tuto problermatiku.....
1.link - styl jedna baba povedala, v nazve uvedene distribucie a k nim fakticky co? no nic
2.link-tyka sa gardasilu, ten u nas nie je
3.link- za vsetko z toho clanku hovori:" Rakovina krčka maternice nie je tak bežná ako iné druhy rakoviny (platí v USA — pozn. red.). Rakoviny kože, hrubého čreva, pľúc či prsníka sú v rebríčku rakovín vyššie. V skutočnosti majú ženy 15x vyššiu pravdepodobnosť byť zasiahnuté rakovinou prsníka než rakovinou krčka maternice(platí v USA — pozn. red.)./", dovolim si vytiahnut - PLATI V USA, u nas je to treti najcastejsi typ rakoviny u zien
4.link- ockovanie nesposobuje rakovinu, su aplikovane castice,ktore sa spravaju ako virus,tym sposobom stimuluju telo k utvoreniu protilatok(nieco na styl desenzibilacnej liecby pri alergiach),nemaju vsak v sebe geneticky material,takze rakovinu sposobit nemozu,bunky sa nemenia.
5.link- opat GARDASIL, ten u nas- opakujem-nie je
O neucinnosti pomlcim,uz realne nemam silu pisat dalsiu stranu
tu je prehlad clankov, kto chce, nech si studuje, kto nechce, nech si zavrie oci
» www.slobodavockovani.sk/clanky/temy/hpv...
a to, ze su z jednej stranky....je to zhrnutie....ale sikovnik si to moze nastudovat aj v originalnych studiach....ja nemam teraz cas to hladat
Hirteho som citala,avsak vobec mi to nepride ako poucna literatura,jedna z rady cierno-bielych,moj nazor.
Zase farmabiznis ten zaraba vzdy a urcite aj na tebe to uz je uplne ina tema,ktora vie prejst cez seriozne veci az ku konspiracnym teoriam, je to biznis,tak ako uplne vsetko,chapem ako to myslis,ale je to tu uplne zbytocne riesit.
Ad link,ako si sama napisala,absolutne jednostranna vec,ta stranka nikdy voci nicomu nepovie ani pol slabiky pozitivnej veci,opat raz nic konstruktivne,ano,niektore z tych veci najdes v odbornej literature, ale vzde je tam to"ale". Opat moj nazor,ja vlastne za ockovania som,ak ked si uvedomujem,ze vsetko ma svoje negativa. Uplne vsak chapem,ak sa niekto rozhodne zit tak,ze sa rozhodne tieto zasahy do tela nerobit-ale vsetky,nie ze proti jednemu ockovaniu zasadne nie a na zvysne je clovek pokusnym kralikon.
Nebyt promiskuitny,staci mat jedneho-dvoch partnerov a moze sa stat
,samozrejme,ak clovek nema sex vobec,tiez to dostat nemoze
Ad silgard,to vazne? Ja som mala informacie,ze tu uz je pozmenena ockovacia latka oproti gardasilu. V tom pripade sa ospravedlnujem za chybu,ak tie upravy neboli.
Kazdopadne, tvojmu zivotnemu stylu fandim
Ockovali ma vakcinou Silgard a moj jediny problem bol, ze ma bolelo, ked ma doktorka "bodla"
Poznám inak na Slovensku babu, čo bola pravdepodobne prvá, ktorá sa u nás dala proti HPV zaočkovať. Dnes je z nej totálne práce-neschopná troska. Neprišlo to zo dňa na deň. Choroba začala postupne šrotiť a išlo to s ňou čoraz viac dole vodou.
Pritom rakovinotvorných kmeňov HPV je dokopy 18, z toho sa očkuje len proti 2.
Ani srnky netušia (a slovenské zdravotnícke úrady už vôbec nie) ktoré kmene HPV sú na Slovensku najrozšírenejšie. Reálne to teda môžu byť úplne iné kmene než tie, čo sú vo vakcíne (16 a 18). Napr. na Jamajke sú najrozšírenejšie typy 45 a 58:
» www.slobodavockovani.sk/news/silgard-ga...
A tá Jamajka je teda oveľa bližšie k USA než Slovensko.
Realita je teda taká, že s veľmi vysokou pravdepodobnosťou je na Slovensku toto očkovanie úplne nanič, a to z dôvodu iného zastúpenia kmeňov HPV.
Druhá vec je, že kmene 16 a 18 tvorili 70% v USA v čase schvaľovania vakcíny (resp. o rok-dva-tri predtým). Akonáhle sa začalo v USA proti HPV plošne očkovať, tak to už nie je 70%, ale o poznanie menej - ak teda veríme tomu, že tá vakcína je aspoň trochu účinná proti kmeňom 16 a 18.
Tzn.: čím viac sa proti HPV očkuje, tým menší úžitok z toho je.
Potom treba zvážiť, že priemerná inkubačná doba rakoviny krčka maternice je cca 15 rokov. Za 15 rokov už bude úplne iné zastúpenie typov HPV "na trhu", takže toto očkovanie vám nebude nič platné, aj keby na Slovensku teraz dominovali typy 16 a 18, čo je veľmi otázne.
Navyše je naozaj vo hviezdach, či o tých 10-15 rokov ešte budete mať vôbec nejaké protilátky proti HPV. Ani to nikto doposiaľ nikto nevie.
Takže: kľudne sa dajte zaočkovať, ak sa chcete stať súčasťou experimentu, a ešte si za to aj poriadne zaplaťte!