Ahojte, kedysi sme sa dohadovali my Birdzáci, že by sme natočili film a keďže som tu istý čas nebola, nevšimla som si, že by sa niečo pohlo ďalej, bola by som rada informovaná
Poprípade že sa viac nedohodlo, čo keby sme skôr napísali knihu? Žeby každ
akoze ako by ten film / kniha mali vyzerat? akoze o com? o tom ako kazdy den tu niekto zalozi forum ci je lepsi android alebo iOS? alebo o tom ako denne su tu 2-3 fora o nastrocnych pubertalnych vztahoch 2 mesacnych, co su ich zivotne lasky a nevedia co dalej maju robit vo vztahu, kde su zivotom niceni a laskou sklamani? alebo o tom ako ked niekto zalozi topic, tak 9 z 10 odpovedi je trolling? jaj nie, lepsi film o birdzi bude o tom, ako postihnuta slovenska mladez radsej zalozi topic kde napise 10 riadkovu otazku a pritom odpoved je hodna googlovania 5 sekund.....
tak taky film by som si velmi rad pozrel, hura do toho! preboha ved cely birdz je iba odpadove forum, kde sa tu vacsina ludi chodi bavit na komentaroch alebo tu trolli mozno 2 z 10 topicov je so serioznou diskusiou
@1 Náhodou, na Birdzi je veľa kreatívnych ľudí a toľko postáv sa chcelo zapojiť. No dobre, film to nemusí byť, ale kniha? To nie je také náročné. Jeden človek napíše prvú kapitolu, dá do nej niečo zo seba, zo svojej aj keď vymyslenej osobnosti, dá to prečítať ďalšiemu, ktorý zase niečo napíše etc. Môže tam byť aj o probléme nejakej pubertiackej baby, ale aj Božie posolstvo od zajkauska, alebo super dlhý monológ melancholika... fantázii sa medze nekladú
ked jednu knihu bude pisať 20 ludi tak to do seba nebude zapadať aj ked budu mať na seba veci nadvezovať kedže každy človek ma iny sposob vyjadrovania sa teda aj štylisticky proste to bude ine
@erixa@2 to je síce pekný nápad, ale ako kniha to fungovať nebude, ako hovorí @patrik776699
zaujímavé to síce možno bude, ale skrátka... predstav si že začneš čítať knihu, a páči sa ti, a pochopiteľne jeden z primárnych dôvodov je štýl akým je písaná, vety, slovník, štylistika. a potom zrazu od istej časti príbeh pokračuje stále ďalej, ale zrazu celá štylistika je ako z knihy ktorú si nikdy nedočítala ani do polky, lebo ťa tým ako je napísaná nudila.
a o kus ďalej zasa iný štýl, ktorý ťa nenudí, ale vyslovene irituje. a o kus ďalej totálne skvelý. a o kus ďalej zasa nuda... atď atď... ako celok to proste fungovať nebude.
a písanie v prvej osobe nič nevyrieši, to by bolo ešte horšie a výraznejšie, lebo potom máš zrazu hlavnú postavu ktorej sa v každej kapitole komplet mení povaha a spôsob myslenia a všetko.
@erixa
každopádne ak to spustíš, tak rád prispejem, už len z dôvodu aby sa to dokončilo a aby si si na vlastnej koži zažila a pochopila že a prečo presne sme mali pravdu
@orchidea alebo zbierka kratkych poviedok, je tu par ludi co pise pekne blogy, ktore nemaju od toho daleko. Dokonca tu su aj ludia co planuju alebo aj pisu knihu, ak sa nemylim.
@erixa Nemyslím si, že by mohli knihu napísať aj keď zaujímaví, ale rozdielny ľudia, ale natočiť taký seriál, pričom každá epizóda si môže dovoliť byť o niekom inom, o niečom inom, to by šlo
Alebo by to napísal jeden človek, ktorému by každý, kto chce, napísal niečo o sebe, prípadne by sa dohodol žáner a bol by to proste príbeh, kde bude zasahovať veľa ľudí
@samtord takže daj tomu niečo zo seba, ideálne by bolo, keby hlavná postava sa volala ako ty (Samtord) napíš nejaký zaujímavý príbeh o hocičom, aj vymyslený príbeh. Ja napríklad idem asi písať o mne, ako chodím po svete ako pouličný gitarista a .... to som ešte nedomyslela, ale fakt o hocičom. Vybujar sa
možno by to bolo fajn, keby spravíte zbierku poviedok napr. aby každý mohol písať o čom vie a chce, aby nebol z jedného príbehu chaos, ako písal midnight a patrik hore. ale inak prečo nie, fajn nápad
@erixa ...okej, proti súboru poviedok by som nemal jedinú výhradu, to perfektne dáva zmysel, "protestoval" som len preto že to vyzeralo že chceš ako kľúčový znak to že to bude jeden súvislý príbeh.
...ale... eeee... nevymyslela si to príliš dobre. skôr by si si mala vziať na starosť pozíciu šéfredaktorky, potenciálne poviedky do knihy by mali byť posielané tebe na mail alebo do tsiek, a ty by si potom mala robiť výber ktoré tam pôjdu a ktoré nie, prípadne o tom robiť hlasovania tu v birdz diskusiách, a na základe toho kompilovať, oznamovať prijatým/odmietnutým (aby mali odmietnutí možno šancu na ďalší pokus s niečím iným).
lebo tamtá stránka je nič a nanič. a to "nebirdzákom zakázané" to zaklincovalo totálne... ako sorry, ale máš to ako plne otvorený web, to v titulke je čisto provokácia pre ľudí.
navrhujem postup:
1. človek napíše blog ktorý by chcel dať do tej knihy
2. človek ti pošle tsku s oznamom že toto by tam chcel dať, a linkom na blog.
3. ty ideš na blog, prečítaš aspoň tak v rýchlosti z bežne, urobíš vlastne prvotný filter, že či to vôbec stojí za to zvažovať. ak sa rozhodneš že áno, založíš hlasovanie s linkom na danú poviedku a možnosťami "áno" a "nie". hlasovanie bude mať pevne obmedzenú dobú trvania (pár dní), po tejto dobe prídeš, uložíš si stav ankety a kto ako hlasoval, zaradiš si to u seba v compe spolu s poviedkou do zložky "áno" alebo "nie"
4. tamtú stránku prerobíš že jediná kto bude môcť na ňu pridávať príspevky si ty, komenty nebudú. bude na nej jeden článok "odmietnuté" a jeden článok "prijaté", a tie články budeš neustále editovať a len tam pridávať odkazy na dané poviedky, a pri každom odkaze info o tom v akom stave bolo hlasovanie pri jeho "uzávierke"
5. nastane moment kedy sa rozhodneš že už je toho dosť na knihu, oznámiš to tu na B, spravíš fórum "spravte mi obal", vyberieš si ktorý sa ti bude páčiť, alebo zasa spravíš hlasovanie ktoré vyberie.
6. dáš to niekomu kto tomu bude vedieť spraviť aspoň priemernú typografiu
7. hodíš na lulu.com v elektronickej forme zadara, v tlačenej za cenu nákladov na tlač, lebo akonáhle by si z toho mala nejaké zisky, tak by nastali problémy s tým že komu z prispievateľov koľko patrí a ako mu ich doručiť a mohli by sa s tebou súdiť. ak bude kniha len za cenu tlače, tak jej plná cena pôjde lulu na výrobu, a sťažovať sa budú len kokoti čo si naivne mysleli že na tom mohli dačo zarobiť.
8. gratulujem, stala si sa publisherom knihy, a aj ten proces samotný mal nejaký zmysel a nezvrhol sa po týždni na totálny chaos kvôli ktorému si to celé vzdala.
Však keď niekto už niečo napíše, tak sa to tam dá, môžem to dotyčnému max. poslať späť, nech si tam opraví nejaké nejasnosti, alebo tak. Na tú stránku to dám a tam si to môžu prečítať aj ostatní, aby to mohli okomentovať, aby sme to prípadne mohli dať preč ak by to bolo pre niekoho priveľmi urážlivé.
Nakoniec to skopírujem to Wordu a s ostatným už vlastne súhlasím
A chcela som to dať na 1000knih, ale to je vlastne jedno
@erixa
"Však keď niekto už niečo napíše, tak sa to tam dá "
v tom prípade nechápeš hlavnú pointu kníh v dnešnom svete. fyzická kniha má už len tú poslednú výhodu, že prechádza dosť drsným redaktorským procesom, čiže keď už máš niečo zviazané ako fyzickú knihu, tak by si mala môcť predpokladať že to má aspoň určitú minimálnu kvalitu.
(a napriek tomu sa medzi nimi stále nájdu hromady šitov).
keď už niekto niečo napíše a chce to niekam dať len preto že veď už to napísal, na to je internet, blogy, ktorých si každý môže za 5 minút založiť 10.
@erixa
btw v nadpise máš "seriózne", ale sama to tak absolútne neberieš. okej. budem musieť sledovať koľko bude trvať kým sa to s týmto tvojim naivným prístupom celé dojebe a úplne to vzdáš, alebo sa mi potom ozveš a oznámiš sama?
@midnight pravdu povediac... ešte som nepočítala s tým, že by ich niekto napísal viac, ale tak bolo by fajn, kebyže každý pošle len jednu... ale môže sa spojiť s niekým, aby sa objavil aj v inom príbehu (preto som na tej stránke nechala ,,zoznamku")
mne by sa páčilo keby sme tu knihu napísali typom: 1 kapitola 1 človek a to by bola jedna kniha potom by sa to dalo aj s filmovať. a druhé vydanie by bolo celkovo o birdzi to je ešte ďaleko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
tak taky film by som si velmi rad pozrel, hura do toho! preboha ved cely birdz je iba odpadove forum, kde sa tu vacsina ludi chodi bavit na komentaroch alebo tu trolli mozno 2 z 10 topicov je so serioznou diskusiou
zaujímavé to síce možno bude, ale skrátka... predstav si že začneš čítať knihu, a páči sa ti, a pochopiteľne jeden z primárnych dôvodov je štýl akým je písaná, vety, slovník, štylistika. a potom zrazu od istej časti príbeh pokračuje stále ďalej, ale zrazu celá štylistika je ako z knihy ktorú si nikdy nedočítala ani do polky, lebo ťa tým ako je napísaná nudila.
a o kus ďalej zasa iný štýl, ktorý ťa nenudí, ale vyslovene irituje. a o kus ďalej totálne skvelý. a o kus ďalej zasa nuda... atď atď... ako celok to proste fungovať nebude.
a písanie v prvej osobe nič nevyrieši, to by bolo ešte horšie a výraznejšie, lebo potom máš zrazu hlavnú postavu ktorej sa v každej kapitole komplet mení povaha a spôsob myslenia a všetko.
každopádne ak to spustíš, tak rád prispejem, už len z dôvodu aby sa to dokončilo a aby si si na vlastnej koži zažila a pochopila že a prečo presne sme mali pravdu
ale vnútorne sa na tom bavím
ale taky serial by bol super.
ak sa to dotiahne do konca,a nebude to daleko od mojho bydliska hlasim sa, a chcem byt ten najvacsi zaporak!!
Ja som taku napisal
Zacni pisat 1 kapitolu , ja napisem druhu
Môžem ?
Ja by som chcel nieco o zivote kazdeho z nas nejaky ten pohlad spät ale daj navrh
@samtord
Konecne nejake spisovatelske A hned to bude predavane aj dospelejsiemu publiku
takže som to vymyslela takto: budeme to dávať na stránku:
» birdzacka-kniha.webnode.sk/...
bude to fajn, ak sa do toho pustíme
...ale... eeee... nevymyslela si to príliš dobre. skôr by si si mala vziať na starosť pozíciu šéfredaktorky, potenciálne poviedky do knihy by mali byť posielané tebe na mail alebo do tsiek, a ty by si potom mala robiť výber ktoré tam pôjdu a ktoré nie, prípadne o tom robiť hlasovania tu v birdz diskusiách, a na základe toho kompilovať, oznamovať prijatým/odmietnutým (aby mali odmietnutí možno šancu na ďalší pokus s niečím iným).
lebo tamtá stránka je nič a nanič. a to "nebirdzákom zakázané" to zaklincovalo totálne... ako sorry, ale máš to ako plne otvorený web, to v titulke je čisto provokácia pre ľudí.
1. človek napíše blog ktorý by chcel dať do tej knihy
2. človek ti pošle tsku s oznamom že toto by tam chcel dať, a linkom na blog.
3. ty ideš na blog, prečítaš aspoň tak v rýchlosti z bežne, urobíš vlastne prvotný filter, že či to vôbec stojí za to zvažovať. ak sa rozhodneš že áno, založíš hlasovanie s linkom na danú poviedku a možnosťami "áno" a "nie". hlasovanie bude mať pevne obmedzenú dobú trvania (pár dní), po tejto dobe prídeš, uložíš si stav ankety a kto ako hlasoval, zaradiš si to u seba v compe spolu s poviedkou do zložky "áno" alebo "nie"
4. tamtú stránku prerobíš že jediná kto bude môcť na ňu pridávať príspevky si ty, komenty nebudú. bude na nej jeden článok "odmietnuté" a jeden článok "prijaté", a tie články budeš neustále editovať a len tam pridávať odkazy na dané poviedky, a pri každom odkaze info o tom v akom stave bolo hlasovanie pri jeho "uzávierke"
5. nastane moment kedy sa rozhodneš že už je toho dosť na knihu, oznámiš to tu na B, spravíš fórum "spravte mi obal", vyberieš si ktorý sa ti bude páčiť, alebo zasa spravíš hlasovanie ktoré vyberie.
6. dáš to niekomu kto tomu bude vedieť spraviť aspoň priemernú typografiu
7. hodíš na lulu.com v elektronickej forme zadara, v tlačenej za cenu nákladov na tlač, lebo akonáhle by si z toho mala nejaké zisky, tak by nastali problémy s tým že komu z prispievateľov koľko patrí a ako mu ich doručiť a mohli by sa s tebou súdiť. ak bude kniha len za cenu tlače, tak jej plná cena pôjde lulu na výrobu, a sťažovať sa budú len kokoti čo si naivne mysleli že na tom mohli dačo zarobiť.
8. gratulujem, stala si sa publisherom knihy, a aj ten proces samotný mal nejaký zmysel a nezvrhol sa po týždni na totálny chaos kvôli ktorému si to celé vzdala.
Však keď niekto už niečo napíše, tak sa to tam dá, môžem to dotyčnému max. poslať späť, nech si tam opraví nejaké nejasnosti, alebo tak. Na tú stránku to dám a tam si to môžu prečítať aj ostatní, aby to mohli okomentovať, aby sme to prípadne mohli dať preč ak by to bolo pre niekoho priveľmi urážlivé.
Nakoniec to skopírujem to Wordu a s ostatným už vlastne súhlasím
A chcela som to dať na 1000knih, ale to je vlastne jedno
"Nie je to takto trochu komplikované?"
hej, tak už to s procesmi čo majú hlavu a pätu a zmysel býva.
"Však keď niekto už niečo napíše, tak sa to tam dá "
v tom prípade nechápeš hlavnú pointu kníh v dnešnom svete. fyzická kniha má už len tú poslednú výhodu, že prechádza dosť drsným redaktorským procesom, čiže keď už máš niečo zviazané ako fyzickú knihu, tak by si mala môcť predpokladať že to má aspoň určitú minimálnu kvalitu.
(a napriek tomu sa medzi nimi stále nájdu hromady šitov).
keď už niekto niečo napíše a chce to niekam dať len preto že veď už to napísal, na to je internet, blogy, ktorých si každý môže za 5 minút založiť 10.
btw v nadpise máš "seriózne", ale sama to tak absolútne neberieš. okej. budem musieť sledovať koľko bude trvať kým sa to s týmto tvojim naivným prístupom celé dojebe a úplne to vzdáš, alebo sa mi potom ozveš a oznámiš sama?
...som actually prekvapený
ako... v dobrom, len... som nečakal, hlavne po tom ako som v @45 už pomaly začínal byť hnusný...
...máš nejaký limit na počet poviedok od jedného užívateľa?
Vlastný príbeh , ja a cesta do preč
Ved ja píšem , ale odmietam to dať na Birdz medzi týchto ľudí , ale po dokončení vám to odošlem