Píšem seminárnu prácu, preto sa vás chcem spýtať. Prečo sa podľa Vás, čo raz viac ľudí priznáva k bisexualite. A či ide skôr o skutočný postoj alebo o niečo, čo je moderné?
ja som citala, ze vsetci ludia su vlastne bisexuali ze sa len priklanaju viac k jednemu pohlaviu.. ale ja neviem, neviem to objektivne posudit.
len si predstavim ze napr. bozkavat sa s babou by mi vobec nevadilo a pozriem sa na nejaku a dokazem si povedat ze uuuuuuuu ta je jebava, ale nevedela by som si so zenou predstavit vztah..
To, ze v minulosti sa mohlo javit, ze je bisexualov atp. menej, bolo zapricinene iba tym, ze to bolo hodne odsudzovane a kto by sa peiznal, mal by kvoli inak nastavenym spolocenskym meritkam zo zivota ovela vacsie peklo, ako ked sa vsetci tvarili na heterosexualov.
Na druhej strane nepochybujem, ze s pribudajucou toleranciou (hoci stale pomaly vzrastajucou) sa samozrejme objavi par vynimiek, ktore si tuzby a vztahy napr. s opacnym pohlavim vsugeruju, alebo ich vyslovene beru ako modernu vystrednost, pretoze "chcu byt zaujimavi". To sa ale tyka predovsetkym homosexuality, kedze ako uz sa tu spominalo, bisexualny je prakticky kazdy jedinec.
@malapohroma aj ja som to čítal,ale čítal som aj že to je kravina,k čomu sa viac prikláňam,lebo nepociťujem túžbu zažívať intímne záležitosti s nejakým chlapom.
Paci sa mi teoria, ze bisaxualny je kazdy jedinec , keby bola pravdiva a ludstvo by ju muselo prijat ako fakt , vela by to vyriesilo. Ale v takom pripade je moj pomer zeny 0,1 : muzi 99,9 .
Myslím, že dosť tomu napomáhajú príklady známych ľudí, ktorí s nemajú problém vyjsť s tým na verejnosť. Teraz sa o bisexualite hovorí viac ako predtým, tak sa ľudia za to toľko nehanbia, prípadne chcú experimentovať.
myslim, ze to bol ujo freud, ktory tvrdil, ze kazdy clovek je mierne bisexualny. a dievcata vraj viac. vraj to ma nieco spolocne s tym, ze matka dojci v mladosti dieta, ci co. no neviem, podla mna bol freud psychicky naruseny.
@mcvpn , @xdravecx , @chevro Berie sa to tak, ze takmer maximalne percento populacie su bisexuali so SKLONOM vacsinou viac k homosexualite, alebgo heterosexualite. Pre mna za mna si to znazorni na priamke, pricom BI sa viaze k neutralnemu bodu nula a ostatne dve su extremy na opacnych koncoch.
Ono sa to s tou bisexualitou NEberie tak, ze musis hned nieco mat s chalanom, alebo sa do neho zabuchnut . Z hormonalneho hladiska mas v sebe aj testosteron, ale aj estrogen, takze uz len to, ze Tvoje telo je schopne obsiahnnut i zensky hormon, zrejme na nieco poukazuje.
Co je za dalsie - v pripade, ze by niekto z Vas tvrdil, ze nie je bisexualne orientovany vobec, nemohol by prakticky prejavit ani len sympatie voci druhemu jedincovi muzskeho pohlavia, nakolko i sympatie su sposobovane prakticky rovnakym mechanizmom, ako laska a pritazlivost, ibaze to nerastie az do takej miery.
Nazvala by som to ako momentalnym stavom toho konkretneho cloveka, ked si zvoli ze je na polceste medzi dvoma orientaciami. Priklad; povedzme ze dievca kt. uz malo vztah s muzmi o sebe povie ze je bisexualka. Samozrejme to vyskusa s dievcatami a zisti ci jej to vyhovu alebo nie. Pritom nemusi nic vysvetlovat. Bud sa stozni s lesbou /pre okolie to nebude az taky sok kedze uz vedeli ze bola bisexualka/ alebo sa vrati s5 k muzom a toto budu vsetci povazovat s muzmi. Koniec koncou TO bude bud heteracka s obcasnymi uletami s dievcatami alebo lesba ktora na vsetkych chlapov kasle . Z mojho pohladu ako z pohladu lesbe bisexualitu neuznavam, ked ces napis postu a mozme otom pokecat, mozno pomozem .
Nie vdaka ja to riesim primarne na nasom webe s ludmi co to chcu riesit. Tu len ked uz ma vazne dozeru nejake komenty ale realne si tu pravdu nepripusti nikto.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
len si predstavim ze napr. bozkavat sa s babou by mi vobec nevadilo a pozriem sa na nejaku a dokazem si povedat ze uuuuuuuu ta je jebava, ale nevedela by som si so zenou predstavit vztah..
čo sa týka pubertálnej bisexuality, tak nad ňou sa nepozastavujem,. človek je tvor zvedavý.
To, ze v minulosti sa mohlo javit, ze je bisexualov atp. menej, bolo zapricinene iba tym, ze to bolo hodne odsudzovane a kto by sa peiznal, mal by kvoli inak nastavenym spolocenskym meritkam zo zivota ovela vacsie peklo, ako ked sa vsetci tvarili na heterosexualov.
Na druhej strane nepochybujem, ze s pribudajucou toleranciou (hoci stale pomaly vzrastajucou) sa samozrejme objavi par vynimiek, ktore si tuzby a vztahy napr. s opacnym pohlavim vsugeruju, alebo ich vyslovene beru ako modernu vystrednost, pretoze "chcu byt zaujimavi". To sa ale tyka predovsetkym homosexuality, kedze ako uz sa tu spominalo, bisexualny je prakticky kazdy jedinec.
Ja som bisexuál neni, ani som o tom nepochyboval a s chalanom nikdy nič nemal.
Rovnako ani moja priateľka nemá pochybnosti a tiež ani v 15tich si neprežila také to obdobie že by sa bozkávala najebaná s kamoškami.
Je to len moderné.
Môžem sa však mýliť. Ale mám pocit, že človek dokáže milovať iba jedno pohlavie. (Milovať a žiť s ním a mať s ním dieťa a podobne.)
Hoci lásku medzi rovnakými pohlaviami delím len na platonickú.Takže vylučujem aj gejov a lesbičky.Prepáčte.Nemám proti Vám nič.
A dievčatá myslím, že bisexuálky byť nemôžu. Možu len oceniť krásu ženy, to viem aj ja. Aj mne sa niektoré ženy páčia.
Mužom by zas mal inklinovať rozum. Láska na duchovnej sfére.
Je to komplikované, ale dobre rozpísané v diele Platon - Symposium.
Tuším k tejto otázke zaujmem bisexuálny postoj ;-DD
Tak sem niečo z toho skús napísať, aby to neznelo len ako náhodne poskladané slová ako dve vety v predposlednom riadku tvojho komentára
Ono sa to s tou bisexualitou NEberie tak, ze musis hned nieco mat s chalanom, alebo sa do neho zabuchnut . Z hormonalneho hladiska mas v sebe aj testosteron, ale aj estrogen, takze uz len to, ze Tvoje telo je schopne obsiahnnut i zensky hormon, zrejme na nieco poukazuje.
Co je za dalsie - v pripade, ze by niekto z Vas tvrdil, ze nie je bisexualne orientovany vobec, nemohol by prakticky prejavit ani len sympatie voci druhemu jedincovi muzskeho pohlavia, nakolko i sympatie su sposobovane prakticky rovnakym mechanizmom, ako laska a pritazlivost, ibaze to nerastie az do takej miery.
@puco90 nemyslím,že všetci. Určite sa nájdu jedinci,ktorí o tom vedia a taja to,čiže tých asi ťažko môžeš zaradiť do tej tvojej kategórie.
Nie vdaka ja to riesim primarne na nasom webe s ludmi co to chcu riesit. Tu len ked uz ma vazne dozeru nejake komenty ale realne si tu pravdu nepripusti nikto.