Prosím vás mávate tu niekto bolesti hlavy niekedy až tak že vás tlačí po oboch stranách spánkov a lieky proti bolesti nepomáhajú? Alebo pocit, že vám chce "odpadnúť" hlava? Budem rada ak sa ozvú tí, čo majú skúsenosti s týmto a nejaké rady ako sa toho zba
ahoj.. ja mávam bolesti hlavy, ktoré sa prejavujú presne ako migréna, až na to, že ma nebolí len jedna strana ale celá hlava.. trochu mi pomáha spánok a magnézium.. inak to musí asi prejsť samo robila ti neurologička CTčko a EMG testy?
no bolest hlavy je neprijemna... ja mam zase teraz problem s bolestou hrdla a nepomaha nic - cesnak, caje, strepsils, Jox, ... akokeby som mal motorovu pilu v krku, vidim to na antibiotika
Skús si kľaknúť na nohy a schúľ sa do klbka tak, že ti do hlavy začne prúdiť krv a budeš cítiť ako očervenievaš.. Skús zelený čaj.. studené obklady.. Nemáš niečo so zubami ? Alebo najlepšie, choď spať
ono to často býva aj dehydratáciou, kedy sa ti krv nedostáva až do hlavy...skús viac piť, najmä vody s magnéziom, minerálky hlavne...krv ti zredne a bude ti viac prekrvovať telo, s tým je spojená aj bolesť hlavy, keď sa ti nedostáva do mozgu krv...
mne pomáha jedine to keď si lahnem do postele, musí byť v celom byte ticho a tma... aspoň trošku sa mi stlmia bolesti a ak to nepomáha dám si 4 ibalginy...
EMG testy sú testy na tetániu - zisťujú či človek nemá zvýšenú nervovú dráždivosť pri hypeventilácii (zrýchlenom dýchaní)... mne vyšli pozitívne a bolesť hlavy mám aj keď dýcham normálne, hlavne musím dávať pozor aby som nemala stres a pod.
@muf joj ja som sa nepýtala že z čoho to mám ale o radu ako sa toho zbaviť :p každý predsa vie z čoho bolí hlava, ale nie každý ako to stlmiť keď tabletky nepomáhajú..
@bronisslavka to je mi ľúto :/ v dnešnej dobe človek bez stresu ani už nie je.. :/ ja nedýcham rýchlo ale nepravidelne
@zeriavka vyskúšaj, bude sa to ľahšie liečiť, keď budeš vedieť príčinu ja som toho tiež musela dosť absolvovať, kým sme prišli na to čo mi je.. rovnako ako ty som bola u očnej aj na tom všetkom ostatnom.. držím palce
Včera keď som išiel zo školy bolesť hlavy bola neznesitelná :/ až ma oči boleli som prišiel domov spravil Čaj a zapil som čajom paralen a lahol si a dnes ráno to isté a je mi z časti lepšie
tabletiek je vela druhov aj volnopredajnych, pozri sa na tych ktore ti nezaberaju aka je tam ucinna latka a v lekarni ked si budes pytat tak povedz ze s touto nechces nech ti daju s inou..
Viem, o čom hovoríš, ja posledné mesiace mávam presne toto isté a to keď som bola menšia, som žiadne podobné problémy nemala. Klasické lieky typu Ibalgin je zbytočné užívať, nepomôže to. Najhoršie je, že tieto bolesti sú naozaj neznesiteľné, a to sa snažím dodržiavať pitný režim a ostatné podstatné veci...mne nepomôže nič, iba si ľahnúť do tmy a ticha a veľa piť keď sa medzi spánkom zobudím. Vtedy som schopná prespať ale aj 14 hodín bez toho, že by som sa zobudila...A nehovoriac, že s týmito problémami s hlavou ide ruka v ruke dosť často aj bolesť žalúdka, sprevádzaná aj vracaním, takže tým pádom nič nejesť...
Ale skús, mne trošku pomáhajú studené obklady na zadnú stranu krku...
ano, bolest hlavy sposobuju urcite spustace, ktore vyssie spominal muf, ale to je len niekolko z nich, /a ktore su "viditelne"/ vacsinou telo reaguje na problemy, ktore su v nom prave hlavou a zistit, kde je pes zakopany, to trva a trva... Samozrejme, niekedy to clovek vie hned /ked pije cez den malo tekutin a potom ho boli hlava, tak jasne, ze to ma z dehydratacie/, len problem je prave, ked ziadny spustac neobjavis... Bohuzial, lekari su v tomto slabi, mam kamosku, ktora ma pravidelne migrenozne stavy a chodi 2 roky po vysetreniach a stale jej nic neobjavili, ono to nie je take lahke (kiez by existoval Dr.House, ze?
Dalsia vec @zeriavka , neuzivas nahodou antikoncepciu? Zle zvolena antikoncepcia moze vyvolavat obrovske bolesti hlavy nielen pocas ale aj mimo menstruacie.
Ja som mavala tiez problemy s castou bolestou hlavy (chvalabohu to je za mnou) - ale akonahle ma v sucasnosti boli hlava, tak je to poriadna bolest a zabera mi jedine Panadol Ultra Rapid. (zlate balenie, 2 tabletky si naraz rozpustis vo vode a do 10 minut je po bolesti). Skusala som velke mnozstvo roznych tabletiek a nic mi nezaberalo (dokonca Algifen Neo, kvapky na predpis, ktore pouzivaju ludia na utisenie bolesti po operaciach, mne vobec nepomaha). Tak som rada, ze som objavila ten Rapid a ked ma nahodou zastihne bolest, tak ho supnem a je to. Skus ho, uvidis ako tvoje telo nan reaguje, ja mam z vlastnej skusenosti a z okolia nanho dobe ohlasy.
a @zeriavka ako casto mavas bolesti hlavy? Tiez by som odporucala vysetrenia, ale velmi tomu neverim, ze pridu na to, co bolesti sposobuje. Bodaj by!!!
Ja mám tiež problém s názvom "BOLESTI HLAVY" Mňa halva bolí každý deň... :/ je to už samozrejmosť. Najprv to bolo lebo som málo pila (0,5 litra / deň) no kedˇ som už pila normálne , nič sa ajtak nezmenilo... No našla som predsa recept , ako to prestane , teda aby bolesti ani nezacali.... Cvič Jogu
ahoj mna boli hlava uz mozno aj 10-15rokov.bol som na ct,eeg,ocnom,usno nosnom krcnom,neurol,psychiatrii a neviem kde vsade a nikto nevie preco ma boli hlava.nakoniec sa to uzavrelo tenzna cefalea zo stresov atd.men sa to ale nezda mam priznak ako migrena a mudra doktorka nie nie migrena to nieje.uz ma to takto nebavi.najhorsie je ked musim v robote driet 8hodin pri stroji na nohach a trieska mi v hlave ako .....ani tabletky mi uz nezaberaju.
no akozto tu uz skoro rok nikto neprispel tak je tento moj prispevok asi zbytocni a nikto ho aj tak neprecita xD ale skusim.
Vzhladom na popis moze ist o migrenu (a migrena nieje kazda bolest hlavy ako si vacsina ludi mysli ale jedno konkretne ochorenie)
Skusala si nieco zo skupiny antiserotonica, alebo agonisty 5HT receptorov (triptany - najcastejsie sumatriptan), alebo taka rada za ktoru by ma vecsina lekarou asi vytrieskala, ale aspon ako diagnostycky test - serotoninove psychedelika (LSD, Psylocybin, Meskalin) nemusi byt vo velkom mnozstve a neni ucelom tlmit bolest tym ze ta zdroguju ale vplyvom na 5HT receptory.
S paracetamolom suhlasim, acetylsalicilaty su na to tiez dobre, pripadne kombinacia s kofeinom (napr. atralgin), panadol ultra je tiez dobry vzhladom na to ze obsahuje kodein ktory (resp. jeho aktivny metabolit morfin) zabera na vacsinu druhou bolesti. Ak je ta bolest naozaj neznesitelna neurolog ti moze predpisat aj nejake slabsie anodyna, toie sice nevyriesia co ti je ale bolest odstrania.
Tazko sa robi diagnostika bez toho aby som videl MRI, PET, CT....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
@bronisslavka hej mne robil EEG a ešte rontgen lebky aj k očnej ma poslali ale tie vyšetrenia čo si spomenula mi teraz nerobili tie EMG testy sú aké?
@bronisslavka to je mi ľúto :/ v dnešnej dobe človek bez stresu ani už nie je.. :/ ja nedýcham rýchlo ale nepravidelne
a nemáš nejaké iné ochorenie?........štítna žľaza, krv......
nie si hladná? z nízkeho cukru a nedostatku kyslíka (,,vetraná trieda") sú iné bolesti hlavy
Ale skús, mne trošku pomáhajú studené obklady na zadnú stranu krku...
Dalsia vec @zeriavka , neuzivas nahodou antikoncepciu? Zle zvolena antikoncepcia moze vyvolavat obrovske bolesti hlavy nielen pocas ale aj mimo menstruacie.
Ja som mavala tiez problemy s castou bolestou hlavy (chvalabohu to je za mnou) - ale akonahle ma v sucasnosti boli hlava, tak je to poriadna bolest a zabera mi jedine Panadol Ultra Rapid. (zlate balenie, 2 tabletky si naraz rozpustis vo vode a do 10 minut je po bolesti). Skusala som velke mnozstvo roznych tabletiek a nic mi nezaberalo (dokonca Algifen Neo, kvapky na predpis, ktore pouzivaju ludia na utisenie bolesti po operaciach, mne vobec nepomaha). Tak som rada, ze som objavila ten Rapid a ked ma nahodou zastihne bolest, tak ho supnem a je to. Skus ho, uvidis ako tvoje telo nan reaguje, ja mam z vlastnej skusenosti a z okolia nanho dobe ohlasy.
a @zeriavka ako casto mavas bolesti hlavy? Tiez by som odporucala vysetrenia, ale velmi tomu neverim, ze pridu na to, co bolesti sposobuje. Bodaj by!!!
Vzhladom na popis moze ist o migrenu (a migrena nieje kazda bolest hlavy ako si vacsina ludi mysli ale jedno konkretne ochorenie)
Skusala si nieco zo skupiny antiserotonica, alebo agonisty 5HT receptorov (triptany - najcastejsie sumatriptan), alebo taka rada za ktoru by ma vecsina lekarou asi vytrieskala, ale aspon ako diagnostycky test - serotoninove psychedelika (LSD, Psylocybin, Meskalin) nemusi byt vo velkom mnozstve a neni ucelom tlmit bolest tym ze ta zdroguju ale vplyvom na 5HT receptory.
S paracetamolom suhlasim, acetylsalicilaty su na to tiez dobre, pripadne kombinacia s kofeinom (napr. atralgin), panadol ultra je tiez dobry vzhladom na to ze obsahuje kodein ktory (resp. jeho aktivny metabolit morfin) zabera na vacsinu druhou bolesti. Ak je ta bolest naozaj neznesitelna neurolog ti moze predpisat aj nejake slabsie anodyna, toie sice nevyriesia co ti je ale bolest odstrania.
Tazko sa robi diagnostika bez toho aby som videl MRI, PET, CT....