Zdravim vsetkych, chceli by ste niekto navstivit mesto Prypiat pri cernobyle ? Je to velmi zaujimave miesto, robia sa tam aj exkurzie asi za 1 200 hrivien, co nie je vobec vela. Ak si myslite, ze je to nebezpecne, nemate celkom tak pravdu, radiacia sa nachadza hlavne v pode a rastlinach. Z ciest, asfaltu a betonu ju davno vyplavil dazd, takze so sprievodcom sa vam nema co stat. Problem je ale iny, vacsina ludi aj ked si zaplati exkurziu po 15 minutach odtial utekaju, lebo je tam take ticho, ze pocuju vlastnu krv ako im preteka usami. Aj tak ja by som sa pozriet isiel Skor ako zahlasujete pozrite si aspon jedno z videi ...
nesiel by som tam.vyzera to tam ako v hororovom filme.a nakoniec co by somm tam aj pozeral?mesto v ktorom nezije ani dusa.este by som sa nahodou oziaril.
vždy som sa tam chcel íst pozrieť lebo to vyzerá dosť zaujímavo a aspoň človek z časti uvidí ako sa žilo v roku 86 keďže sa tam s ničím nemanipulovalo a podobne. Keby mám možnosť asi by som sa tam šiel pozrieť.
@22 no neviem ja som raz o stvrtej rano otvoril okno, nikde nikoho a pocul som taky zvlastny hluk v usiach ako vodopad som si myslel, ze to je doprava ale po hodine to zmizlo ...
už dlho predlho sa zaujímam o Prypiat, videla som tak veľa videí že to až nie je pekné a sama som sa niekedy pýtala, prečo sa tým deprimujem, ale fakt ma to láka, neskutočne.
nie sú problém prachy, nie je problém čas, aj nejakí kamoši by sa našli, jediný zádrheľ ktorý mi v tom bráni a pre ktorý tam nemôžem ísť je to ožiarenie.
Viem, že pre zdravého človeka nepredstavuje riziko, moja mamina však práve v dôsledku výbuchu Černobylu prišla o štítnu žľazu a keďže tá choroba sa dedí, nechcem jej teda ani minimálne napomôcť...pretože radiácia má najväčší vplyv práve na štítnu žľazu /teda aspoň podľa mojich informácií/.
Takže tento môj sen zostane navždy nesplnený, a tak aspoň tebe @michelangelo89 želám, nech sa tam dostaneš.
Samozrejme ze tam chcem ist! Uz pred par rokmi (!!!) som nad tym uvazoval... A ako @jingsavv pise, bol napad ist tam zo skoly na vylet... a myslim, ze sme to aj triednej navrhli a ona nesuhlasila xD Ale tak za par rokov by som tam rad isiel... (buduce leto? sakra, aby som si to ulozil ako dalsi napad na vylet
Radiacia v okoli cernobylu bude este cirka 500 rokov...
Odovodnenia ze radiacia z ciest a asfaltu sa vyplavila dazdom su irelevantne a sialene.
Radiacia je na celom uzemi to neznamena ze na cestach nikomu nic nehrozi.
Vedci sa neodvazia priblizit k cernobylu ani okolitym dedinam.Radiacia je tam prilis vysoka.Je pravdou ze v blizkej dedine zije par ludi,respektive dochodcov ktory prezili ale z nasledkami..
Blizke okolie Cernobylu je nebezpecne pre organizmus.
Svetova zdravotnicka organizacia vyhlasila mozny pristup bez nasledkov na uzemie cernobylu najskor o 500 rokov...
Tak dlho trva pokial radiacia zmizne alebo sa znizi na priatelnu hranicu neskodnu pre ludsky organizmus.
Vsetky "fakultativne" vylety k okoliu Cernobylu su nepripustne a sialene.
Mne je jedno.Kto ma zaujem setrit elektrinou tym ze bude jeho telo svietit po nociach,tak nech..
Ale skor nez niekoho napadne myslienka tam ist pozrite si vyhlasenia Svetovej zdravotnickej organizacie WHO..
A az potom rieste..
ps:tvrdenia ze na cestach a asvalte radiacia nieje su smiesne.Hlavne tie videa z budov a skol to su asi tie cesty a asfaltky.....
@33 s tou radiaciu mas pravdu, ta sa drzi hlavne v zivych organizmoch, do cernobylu chodia stovky ludi a vedcov, dokonca do roku 2000, tam v elektrarni pracovali aj ludia, zije tam mnoho dochodcov a v okolitych dedinach, teda v mrtvej zone 20 km od Cernobylu a su relativne zdravi a zivi a oberaju ovocie zo stromov, zbieraju plodiny zo zahrady, okrem toho na vybuch Cernobylu sa prislo tak, ze po vybuchu pracovnici v svedskej elektrarni vzdialenej 3000 km do cernobylu nemohli vstupit do budovy, lebo im to hlasilo ze maju kontaminované topanky, takze radiacia je po celej europe. Taka radiacia aka je dnes v Kijeve, je vo vacsine europskych miest a je ovela vyssia ako napr. v amerike, tak neviem co riesis ...
@oinomaos - tak to si nemyslím, že máš pravdu, čítala som veľa názorov na toto práve kvôli môjmu vyššie spomínanému problému a skoro všetky sa zhodovali, že samozrejme, je tam radiácia vyššia ako by mala byť, ale na svete je kopec obývaných miest, kde presahuje hodnoty v Prypiati. Samozrejme že nerátam živé organizmy.
nedavno bola usporiadana aj odbor. prednaska s chalanom, kt. odtial pochadzal...
ja by som tam siel mrknut na tie mysticke miesta.... otazka je, ako sa tam dopravit - planujes to seriozne? by sme [pri zaujme] mohli zorganizovat nieco a zaroven by to bolo stretko birdzakov
tie fotky odtial sme mali na skole po chodbe, to stretko asi nie je dobry napad, je tam zakazany vstup osobam mladsim ako 18 rokov, predsa len je to velmi nebezpecne miesto, radia cia tam presahuje na mnohych miestach 1 rengen, co je myslim tisicnasobne viac ako normalny limit, clovek je vo vyvoji do 21 rokov, takm mozno o rok
ja cem ist ma cernobyl fascinuje som na zakladke robila pracu o tom neskor ak s ami tam podari dostat tak by som cela socku abo na vyske pracu nejaku....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
ja viem,som uplne divna,ale taketo miesta,aj ked su opustene a vyvolavali by vo mne take hrozostrasne pocity,chcela by som to skusit..
ako bol aj Titanic,tak aj to by som si(keby som niekedy v zivote mala moznost)mozno pozrela z hlbin..ake to bolo a vžiť sa do toho...
Ale z tým tichom - hádam tomu neveríš
Veď tam ľudia kráčajú v skupinke, navzájom určite kecajú, dupocú, sprievodca ich na niečo upozornuje. Vietor duje, šuští to tam.
Ticho že počuješ v ušiach krv Marketingový ťah ako vyšitý
nie sú problém prachy, nie je problém čas, aj nejakí kamoši by sa našli, jediný zádrheľ ktorý mi v tom bráni a pre ktorý tam nemôžem ísť je to ožiarenie.
Viem, že pre zdravého človeka nepredstavuje riziko, moja mamina však práve v dôsledku výbuchu Černobylu prišla o štítnu žľazu a keďže tá choroba sa dedí, nechcem jej teda ani minimálne napomôcť...pretože radiácia má najväčší vplyv práve na štítnu žľazu /teda aspoň podľa mojich informácií/.
Takže tento môj sen zostane navždy nesplnený, a tak aspoň tebe @michelangelo89 želám, nech sa tam dostaneš.
Radiacia v okoli cernobylu bude este cirka 500 rokov...
Odovodnenia ze radiacia z ciest a asfaltu sa vyplavila dazdom su irelevantne a sialene.
Radiacia je na celom uzemi to neznamena ze na cestach nikomu nic nehrozi.
Vedci sa neodvazia priblizit k cernobylu ani okolitym dedinam.Radiacia je tam prilis vysoka.Je pravdou ze v blizkej dedine zije par ludi,respektive dochodcov ktory prezili ale z nasledkami..
Blizke okolie Cernobylu je nebezpecne pre organizmus.
Svetova zdravotnicka organizacia vyhlasila mozny pristup bez nasledkov na uzemie cernobylu najskor o 500 rokov...
Tak dlho trva pokial radiacia zmizne alebo sa znizi na priatelnu hranicu neskodnu pre ludsky organizmus.
Vsetky "fakultativne" vylety k okoliu Cernobylu su nepripustne a sialene.
Mne je jedno.Kto ma zaujem setrit elektrinou tym ze bude jeho telo svietit po nociach,tak nech..
Ale skor nez niekoho napadne myslienka tam ist pozrite si vyhlasenia Svetovej zdravotnickej organizacie WHO..
A az potom rieste..
ps:tvrdenia ze na cestach a asvalte radiacia nieje su smiesne.Hlavne tie videa z budov a skol to su asi tie cesty a asfaltky.....
Pali tu pravidlo dvakrat meraj a raz rez...
stránka, ktorú vytvorili ľudia, ktorí v Pripyati žili.
nedavno bola usporiadana aj odbor. prednaska s chalanom, kt. odtial pochadzal...
ja by som tam siel mrknut na tie mysticke miesta.... otazka je, ako sa tam dopravit - planujes to seriozne? by sme [pri zaujme] mohli zorganizovat nieco a zaroven by to bolo stretko birdzakov