v tomto veku mi to uz pride trapne. Ono, ked som bol maly to bolo v pohode a predpokladam, ze ked raz budem mat dceru a manzdelku tak sa k tomu zas vratim
mne strasne pride trapne, ze furt pridu len ti, ktorich vidim mozno 2 krat do roka, len preto ze sa pozname (keby sme chodili aspon kazde 2-3 tyzdne von, nic nepoviem, ale tak toto je len zdieranie)... ostatni kamarati s ktorymi som castejsie maju uz tolko rozumu a hlavne vek na to, aby z toho vyrastli
akože vždy mi bolo trapne ked knam rpišla banda debilov z vedrami a korbáčmi...a hlavne na dedine...a potom som pochopila že keď sa postavíma ticho odtrpím tak ďalší rok neprídu
@hajzelodkosti presne ako vravíš... hej keď som mal 12 rokov a menej, tak to bola sranda.... a činnosť na získavanie čokolád...
a hej, ak budem mať syna tak, kým nezačne mutovať, tak s ním budem chodiť polievať, alebo keď budem mať dcéru, tak kým nezačne chodiť o druhej v noci z diskoték domov, tak ju budem polievať... ale teraz momentálne mi to pripadá trápne... a najviac tie ich "NIE, NEROB...."
@dhampir ja som sa minule rozpravala s americanmi a ti sa ma pytali na to, lebo nechapali ked poculi daco s vodou a bicovanim, tak som im vysvetlila ze tradicia je o tom, ze partia chalanov pride zliat vedrami dievca, potom sa u nej nazeru, vypiju, dostanu peniaze a idu dalej... oni sa zacali smiat, ze kde sa to dostali
Som za udržiavanie zvykov, kvôli tradíciám, nie kvôli peniazom. Teraz je to biznis, chalani zlejú dievčinu, ktorú ani nepoznajú a čakajú peniaze. Chodím po rodine a známych, ktorých stále navštevujem, po spolužiačkách zo ZŠ už nie. Okrem susediek Je to zvyk a určite by som to nemenil za hľadanie vajec a čokoládových zajacov ako to majú v Nemecku. Alebo aj hej?
Je to veľmi trápne prísť k niekomu, oliať ho jeho vlastnou vodou a z pohára, ktorý vám ešte dá a pýtať za to peniaze, alebo jedlo, nevidím v tom význam.
keď som bol menší v škôlke alebo prvý stupeň v škole tak som chodil po všetkých spolužiačkach ale teraz mi to príde trápne zaklopať a povedať: Dobrý deň ,prišiel som popolievať Vašu dcéru a ešte očakávať nejakú odmenu. ale babky polievať chodím.
Sviatok kde sa ženy bijú prútenou palicou, hádžu do potoka, alebo násilne oblievajú vodou a potom ten úspech idú muži zapiť tvrdým alkoholom, inteligentný Slovenský zvyk.
Čudujem sa, že sa o to ešte nezaujíma nejaká organizácia na ochranu ľudských práv.
Páči sa mi to jedine ako starobylá dedinská tradícia, kde junáci v krojoch hodia úbohé dievča do studeného potoka, alebo ho oblejú vedrami tej najchladnejšej vody a k tomu pridajú pekný vinš, alebo rým. Do mesta sa to nehodí...
som chlapec a "oblievam" len symbolicky (sotva jeden panak...) a velmi blizky okruh rodiny a hlavne nepijem!. NEhovorim, su aj zname, co zostanu cele mokre, ale to preto, lebo su privelmi sebavedome a sa vychvalovali, ze oni mokre nebudu.. , ale zase mam 5 sestier, cize utorok som ja mokry..
keby to tak prislo trapne mojim bratrancom ...ked ťa začne šľahat po zadu 8 ročny bratranec a smeje sa ,že to iba tak akože a potom na teba vyleje polovicu pitralonu ci co to bolo a pyta si za to 5 eur a ked mu ukazes čokoladove vajicka tak oci ako ta mačička (teda kocur v čizmach) zo shreka
keď som mal možno 13 tak to bolo ešte olrajt a normálne som chodieval ale potom som to zmenil na "najeb sa u susedy zadarmo" a posledné roky už ani to ne.
podľa mňa je to pre deti skvelý zvyk, pokiaľ sa to nezmení na hon za peniazmi a kto si vyšibe viac vajec a pod. škoda, že sa to už zvrháva, ja som to v 14 rokoch brala ešte ako bežnú vec a bola to zábava, teraz si to ale neviem predstaviť a dnešná "mládež" je už iná a mám pocit, že menej detská ako vtedy :p
Som chalan a príde mi skôr že ženy sú v dnešnej dobe trápne a pohodlné a nie že olievačka. Tu ide hlavne o srandu a nie o to aby som dievča zbil korbáčom, mimochodom ja nešibem, skôr olievam vedrom. a áno tradície treba dodržiavať.
ja som kazdy rok uplne mokra kedze moji dvaja spoluziaci maju dobry zvyk chodit s vedrami Clovek si zvykne....Ale kazdy rok nemam pomaly co prezliekat a tento rok bol nejak slaby cize väcsina cokolady ostala mne...A sestre nedam
akože "skvelý" zvyk fakt..že ma doma ráno oblejú vodou alebo hodia do vane to ešte zvládnem, ale že ma každý člen rodiny navoňavkuje niečím iným a potom ma z toho príšerne bolí hlava(ako napríklad teraz) tak to ma dosť štve..do budúcna by sa mohli nejak zosinchronizovať...
tak co ja vem ....ja si chodim za rodinou pridme ostriekam mlade oblejem...uz uplny stereotyp...a potom mlady si deme dade sadnut ...ozereme saa a doma vykryvame....muka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
59 komentov
filip
A tak celkovo mi to príde trápne,hlavne tak,kde ten zvyk už uplne vymrel(u nás).
a hej, ak budem mať syna tak, kým nezačne mutovať, tak s ním budem chodiť polievať, alebo keď budem mať dcéru, tak kým nezačne chodiť o druhej v noci z diskoték domov, tak ju budem polievať... ale teraz momentálne mi to pripadá trápne... a najviac tie ich "NIE, NEROB...."
a ti anglicania ze tak kukali nechapavo ze oblejeme dievca vodou a este dostaneme vipit palenky aj nasejs klobasy soudry hrudky
jak povedal ten anglican "bloody slovakia"
Ale inak je to skvelý biznis. Pretože za to že dievča oblejete vodou z jej vodovodného kohútika ,dostanete najesť ,napiť a ešte aj prachy.
Bohvie, čo k nám donesie tá Amerika
Čudujem sa, že sa o to ešte nezaujíma nejaká organizácia na ochranu ľudských práv.
1. nie je to bytie
2. nie je to nasilu
akurat ze tak ako vsetko dnes tak i v tomto sa vsetko prehana a potom sa niet co cudovat ze su vsetci proti..