Choroba na ktorú nikto nepozná liek - SAMOTA.
Má osamelý človek právo spáchať samovraždu ? Ak má človek v DNA zakorenenú potrebu socializácie dá sa zmieriť zo samotou ?
Určite má právo, veď načo sa bude trápiť. No keďže sa mu všetko toto prenesie do budúceho života a ešte viac, tak je to na zváženie či by som to sebe spravil. Všetko nepochopené, všetko pred čím sme utiekli, či to, čo sme nevyriešili ide s nami ďalej - či sa nám to už páči, alebo nie.
Nemá právo. On si nedal život. Dostal ho. Síce ak máte niečo čo ste dostali, rozhodujete o tom. A môžete s tým robiť aj to na čo nemáte právo. Môžete, ale nemáte právo. Človek nemá právo zavraždiť človeka. A predsa je veľa vrážd. Človek, ktorý dostal život, nemá ho právo vziať si, ale môže. Ale stane sa vrahom. Nič nie je zlé až tak aby nebola nádej. A nádej stačí na vieru. A keď veríte, tak žijete krajšie.
Podľa prieskumu osamelí ľudia strácajú zmysel života. Okrem toho sú náchylnejší na choroby , oslabenie procesov mozgu. Okrem toho strácajú zmysel pre empatiu. ( to znamená že ked sa budeš válať od bolesti po zemi alebo ťa niekto na padne oni sa budú len prizerať alebo sa rovno na teba vyserú .... však aj na nich svet sral ) Kde v tomto vidíš nádej ? Najviac samovrážd na Slovensku páchajú ľudia v staršom veku 50 - 59 rokov prečo asi ?
@fatales áno sú tu mnohé bezcitné veci, ktoré patria k životu, hoci sa nám nepáčia a je problém sa im vyhnúť, lebo tu budú stále. Nádej nie je v tom, že všetko bude bezproblémové, ale že sú tu aj pekné veci, ktoré sú dokonca krajšie a pre ktoré sa to oplatí zniesť. Tie však je potrebné nájsť a prijať ich. Dúfam že sa tebe aj ostatným podarí nájsť tie krásy života, ktoré môžu byť aj v maličkostiach
@jokerisbertiik ľudia dostavajú oveľa väčšie rany vo svojom živote a neprosia o ne. Tým nechcem povedať, že život je mizerný. To len ľudia sú hlúpi. Niekdy tí, ktorí si to myslia a niekedy tí, ktorí ich k tomu privádzajú.
Podľa mňa nejde o to zmierit sa so samotou, vela ludi samotu sami vyhladavaju. Skôr je pre mnozstvo ludi problem, ze ked uz su sami, nevedia byt sami so sebou. Desia sa seba, svojich myslienok... pritom je to pozotovna skusenost.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Podľa mňa stále sakra veľa