minule mi polozil niekto otazku preco je take debilne cislovanie sedadiel vo vlaku? ak cestujete starsim vlakom mozete si vsimnut ze sedadla nejdu podla poradia.a mna zaujima preco.
wiliamko: ja som si to tiez vsimol, a jedine co ma napadlo bolo ze niekto ich prelepil nebolo to ani zlava doprava, ani cikcak, ani parne nalavo, neparne napravo... ale vsimol som si to len v jednom vlaku, v ostatnych som sa o to nezaujimal, ale odteraz si to budem vsimat a hladat v tom logiku
viem na sto percent,že 5 a 6 sú pri okne kurnik, vedela som presne,ako je to rozložené, každý deň som to sledovala,ale po piatich rokoch ma to nejak prestalo baviť
ja sm nad tym tiez minule rozmyslal ale neprisiel sm na to lebo v kazdom vlaku je to inak...vcera sm cital tuto temu a dnes sm kukal a nasiel sm toto vlak zilina-zvolen
ste zdravi? su podla poradia od zaciatku po koniec nikdy nie cikcakovito velmi jednoduch a hlavne cisla voznou su este jednoduchsie InterCityExpres kuknite si to na nete alebo vseobecnejsie Siemens Velaro.... radost cestovat. za 10hodin prejdes s Viedne do Hamburgu.... Deutsche Bahn
v kupé vozňoch prvá číslica označuje číslo kupé v ktorom sa sedadlo nachádza ( napr. keď máme 10 kupé po 8 sedadiel, najnižšie číslo je 11, najvyššie 108).....no a miesta čo sú v jednom smere jazdy majú druhú číslicu párnu (2,4,6,8) a miesta čo sú oproti párnym (v opačnom smere jazdy - záleží ako je vozeň otočený, sú všelijako) majú nepárnu číslicu na druhom(treťom v prípade že kupé vo vozni je viac ako 9) - 1,3,5,7....vo veľkopriestorových vozňoch je to podobné ale na pochopenie trošku zložitejšie....záleží ako sú sedadlá....či sú 2+2 oproti sebe alebo 2 v jednom smere za sebou alebo kombinovane....ale princíp ostáva
presne vuki, na železnici nikdy nič nie je "len tak ako sa podarilo" tam má všetko svoju logiku .... napr označenie vozna "Bmpeer" pre bežného človeka nezmyselný zhluk písmen ale mne to poví vác ako kedy som v nom sedel
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
lebo v mnohych vagonoch je to spravne
nieco ako
|2 4 7 6
dvere
|1 3 5 8
(teda tak to tusim byva zvycajne... chaos ako mo byt)
!31 36 38 33
d v e r e
!35 34 37 32
sm z toho fakt trulo...