Čo by ste povedali, keby som dal túto sekciu(DROGY) zrušiť?
Pri čítaní pravidiel používania tohoto fóra som narazil na jednu zaujímavú vec.
5. Je prísne zakázané zakladať diskusie propagujúce vieru, náboženstvo, Boha, cirkvi, politické strany alebo hnutia, politické smery a ideológie (ako napr. komunizmus, fa
no dobre.
veriaci mi nevadia. ale ak sa správajú ako fanatici a chcú iným natĺcť svoje myšlienky do hlavy, vtedy ich úprimne neznášam. (už sa mi to tu stalo že mi tu niekto hučal cez komenty že: homosexuál sa nedostane do božieho kráľovstva)
aj keď zrušíš sekciu, ten kto sa chce o drogách baviť dá si svoju tému pod nejakú inú sekciu alebo ťo to je takže ajtak nezabrániš diskusiám ktoré sa ti nepáčia...
uz skor som napisala ze ehm xD tu by sa mali vyhradit presne temy o com smieme diskutovat xD a bol by svaty pokoj xD no fayn tak zakazme vsetky konfliktne temy... a bude birdz este nudnejsim... ved clovek sa v zivote stretne so vsetkym... tak preco si tu mame svet idealizovat? tym ze sa vymaze neake forum/diskusia/anketa tieto problemy nezmiznu... iba sa zamlcia...
@Camo Keď sa pýtaš takto, boli prínosom tí svätí, samozrejme niektoré látky považované za drogy majú veľký význam v medicíne...morfium napr., ale ty si postavil otázku, ako keby ti svätci reprezentovali cirkev a to je OMYL oni boli proste učenci, áno boli veriaci a cirkev z nich spravila svätých toť vše. Takže ak chceš porovnávať náboženstvo a drogy myslím, že to víjde narovnako...A správne usudzuješ, som neveriaci, kedysi aktolík, ale došiel som k tomu, že to su žvásty, veriacich neodsudzujem! Síce ich nechápem, ale vaša vec...
@4 Žeby to, že ho (kresťanstvo) sem priniesli? Čo sa mi fakt hnusí! Dovtedy tu boli pohania. Ale i tak by nám to sem niekto nanútil, takže lepšie, že sa to aspoň im podarilo hentak a nie, že sme zanikli kvôli nejakej väčšej hnusnej ríši, alebo čo.
@9 by som vazne chcela vediet ci by si existovala nebyt krestanov....
a ked sa ti cyril a metod hnusi.. no krasne.. ty vlastne preco pises slovencinou? xD to nieje pod tvoju uroven? ved ta vzinkla z cyriliky ktoru cirou nahodou sem doniesol cyril a metod.... fuha.. ze sa nehambis xD takymto jazykom pisat xD krestanskym xD
Ja som tiež veriaca a nikdy som tu s tým problém nemala
Čo sa týka toho pravidla podľa mňa je napísane dobre proste v jednom bode je viac toho zhrnutého. Pre nikoho nieje nepríjemné.
Keď niekomu drogy otvorili oči je to jeho vec. Tebe sa to môže zdať divné ako sa niekomu môže stať divné, že ty veríš v Boha.
Porovnávať Cyrila a Metoda s drogami je dosť zvláštne lebo to vôbec spolu nesúvisí
kks @tomas by vysvetlit kludne aj verejne a keby tu ludia boli dlhsie tak by videli sami preco je krestanstvo zakazane a ostatne co su zakazane propagovat su zakazane aj v SR zakonoch .... a TU SA NEPROPAGUJU DROGY ale len vedu debaty vies debatu o vzniku skinheads alebo pod. tu nie je zakazane... ale propagovat ano spytat sa ci je dakto veriaci alebo nie teiz nie je zakazane etc. takze
nie som za zrusenie temy drogy
a ze tu nie je krestanstvo vobec mi to nevadi.. som neveriaci... a ked zajuma dakoho preco.. ts nemam problem napisat
ja nikdy nepochopim preco sa musia ludia odsudzovat..proste za hocijaku blbost...ked niekto uziva drogy tk to ze ho odsudim mu nepomoze a to iste no a co ked niekto veri v Boha..je to taky problem do pazeee...podla mna by sa tu mohli zrusit rovno vsetky temy lebo neni tema pri kt. by niekto niekoho neurazil alebo neodsudil..mozno je tento koment odveci..ale potrebovala som sa vykecat
@15 zalezi od uhla podhladu xD ale ak sa nad tym zamyslis... mozes len uznat ze mam pravdu... ved aj ked sa pozries na sturovcov... ale to je o inom to nema nic s drogami xD len som podotkla nieco xP preto mam byt hned mimo? xD
Suhlasím .....sice nesom cirkevne veriaci...ale verim v nieco co sa da povazovať zaboha skorej osud ... ale neverym že za 2 ci 3 dni zbuchal boch planetu zem a taq ... vela veci sami nepači na biblii drogy..heh drogy su aj alkohol aj cigarety ...podlamna maju prínos určite sa tam najde nejake to pozitývum okrem tej zábavy ....sak ked kristus či kdo premenil vodu na víno ... mohol racej na džús
Moja vlasná skusenost ...ked som najebany lachsie zbalým holku a taaq tvrde drogy nekomentujem trafka sa este da z mierov nejaka ta fajka mieru raz zarok neuškodí
nemám rad neznasam tých chujov čo chodia pobyte a sa pitaju ci necem vstupit do krestanskej sekty : jehovisti či akos a volaju iba otvoris byt a ako kkti už su hned dnu vykopať takých chujov...
@8@beliard
No môj zlatý, žiadny proste učenci a že cirkev si ich privlastnila ap.
Ak chceš pokračovať v diskusii, tak si doštuduj prečo Ciril(možno Metod) obhajoval staroslovienčinu v Ríme, a ako ho ten ,,zlý,, pápež vypočul a uznal ju za jeden z prvých liturgických jazykov na svete. Myslím, že vzťah cirkvi a týchto dvoch je zjavný.
Učencov bolo aj vtedy dosť, lenže takéto veci robia našťastie len tí svätí. Jednoducho žiadny len-učenec, nepodstúpi to, čo podstúpili oni ak k tomu nemá správnu motiváciu. Tou ich bol Kristus. Totiž mohli Byzantskému cisárovy povedať, že to neni pre nich a ak chce že mu voči Franskej ríši vymyslia lepšiu politiku... Veď to by pre takých učencov nebol problém. Ale oni išli....(medzi barbarov)
@v3nty to su SVEDKOVIA JAHODOVY ...a diskusiu o drogach zakazat...a preco? sak je to rovnaka tema ako vstky ostatne...a je len na tebe ci na to kliknes alebo nie...takisto ako ja neklikam na kopec kategorii lebo ma bud nezaujimaju abo o nich nic neviem...
@depechemode Aspoň čítaj, čo píšem. A slovenčina tu bola skôr než hentí, ktorí boli Slovania iba z polovice. Nepovedala som, že by sa mi hnusili oni dvaja, ale násilné šírenie kresťanstva. Nevidím jediný dôvod, prečo by som tu nebola, až na to, že by ľudia nemali vymyté mozgy, lebo príchodom kresťanstva všetko upadlo.
Slovania boli pohania, minimálne niekedy do 9.stor., takže mi tu netáraj o tom, že by to bola kresťanská reč.
@camo hlavny admin BIRDZu je veriaci clovek. povodne tu bola sekcia, ktora sa volala Nabozenstvo, viera a sekty (alebo tak nejak sa volala), bola to PRVA a zatial JEDINA sekcia, ktoru sme zrusili z dovodu, ze ta sekcia bola zneuzivana.
Dlhu dobu tu nabozenske diskusie boli, mali tu rubriku, problem je, ze ludia o nabozenstve NEDOKAZU DISKUTOVAT, nech tu pride akakolvek tema o nabozenstve sklzne to k tomu, ze nejaki fanatici zacnu kopirovat clanky z evanjelia a roznych katolickych serverov, cim porusuju autorske prava (a zaroven siedme bozie prikazanie), a BIRDZ uprednostnuje vlastnu tvorbu
- mazu sa kopirovane (=kradnute) clanky z blogov, mazu sa kopirovane (=kradnute) videa z birdz tv, mazu sa nabozenske diskusie lebo v 99% takyhto diskusii sa objavia ludia ktori kopiruju (=kradnu) state z evanjelickych serverov, taketo diskusie koncia vzdy nekonecnymi hadkami a preto sme urobili kompromis - nabozenske temy su na BIRDZ zakazane (bez ohladu na to ci su proti nabozenstvu, alebo za nabozenstvo)
a kto ti kazde citat tie diskusie o drogach? a no aco, ze sa o tom ludia bavia? rozpravat o tom a brat do, je velikansky rozdiel... a tym ze sa nieco zakaze, to nezmizne..
historicke a dejepisne temy sa tu objavuju (tusim v niektorych sa spominal aj Cyril a Metod, btw, oni NEDONIESLI KRESTANSTVO, krestanstvo tu BOLO UZ AJ PREDTYM, len liturgie sa robili v inych jazykoch (latincine), Cyril a Metod len vytvorili pismo - hlaholiku, a vytvorili zaklady pre slovansku literaturu, oni nemaju ani tak krestansky vyznam, skor kulturny vyznam...
@tomas No veď tak nejak. Preto na nich nepindám. Ale tak nejak to tým natlačili ľuďom do hláv. Ale hlavne, že si na nás potom nemohli dovoľovať hentí oníí druhíí.
A tým čo nechápu odporúčam, ale aj ich žiadam, aby si dali tú námahu a prečítali si o čom sa bavia ľudia v sekcii drogy. A to že si niekto myslí, že je to jeho vec ap. neberiem.
Dotýka sa to tak mňa ako aj všetkých ostatných. Takú dávku chvastania a chamtivosti po zážitkoch akú v sebe pestujú títo ľudia, ja odmietam len tak nemo tolerovať(pštrosy a krtkovia nech zalezú pod zem)(15 ročné deti nech sa učia dejepis).
BIRDZ je sukromny server a on sam si stanovuje svoje pravidla. Iny priklad americky server Facebook zakazal fotky kojacich matiek, lebo vraj su eroticke (matka koji svojim prsom dieta) a zacal ich mazat, vsetky dojedneho, ako obscenne. Nejake zeny z nejakeho zenskeho serveru sa pustili boja a pisu daku peticiu a neviem co, aby Facebook nemazal fotky kojacich matiek. A co je na tom zle? Ludia mozu protestovat, prevadzkovatel serveru si vsak moze robit svoje pravidla. Ludia pouzivajuci sluzbu portalu musia suhlasit s podmienkami, ktore si prevadzkovatel stanovi. Keby sa Facebook rozhodol, ze vsetci musia byt na fotkach v oblekoch, a ine fotky bude mazat, tam kde ludia nie su v obleku, vy ludia mozete proti tomu protestovat, alebo odist. Ak odidete, tak si mozete najst server ktory vam viac vyhovuje, ak neodidete mozete protestovat, mozete teoreticky argumentami presvedcit prevadzkovatela, aby zmenil pravidla, ale muselo by vas byt vyznamny percentualny podiel uzivatelov.
Ale spat k teme, ak sa viac ludi postavi za zrusenie rubriky Drogy na fore (alebo ak bude vela ludi bojovat za to aby BIRDZ mazal akukolvek zmienku o navykovych latkach (lahkych drogach a tazkych drogach v pravom slova zmysle), tak pokojne sa ta sekcia moze zrusit...
@camo zatial tu vidim par hlasov za zrusenie sekcie Drogy (za zrusenie Nabozenstva bolo mozno sto nasobne viac ludi v case, ked nemenovana skupinka uzivatelov spamovala evanjeliami forum), pokracujte, ja sa nebranim tomu zruseniu.
@camo
neviem čo ti vadí na spájaní kresťanstva a fašizmu do jedného bodu pravidiel. v najhlbšom princípe nie je kresťanstvo ničím iným ako svetonázorovým šovinizmom. darmo je proklamované že je postavené na láske, všetko zlo spáchané v mene viery hovorí jasne (rozumej: preč už konečne s tým skostnatelým nástrojom moci!). okrem toho - osobitný bod pravidiel pre náboženstvá by ťa upokojil?
uvedom si, že nežijeme v totalite a musí existovať aj priestor pre alternatívny názor (na drogy). snáď by si nechcel aby si mladí ľudia vytvárali názor len z poloprávd na infodrogy eská (tých horších polovičiek pravdy) alebo podobných serverov. okrem toho: že sa tu 17 maloletých chvastá opileckými výkonmi, ešte neznamená že všetka mládež (alebo čo i len desatina) čo to tu uvidí, skončí na odvykačke.
nikto si nemyslí, že o drogách nič nevieš. ale s rušením celej sekcie si trochu prestrelil.
@tomas
Mne naozaj nemusíš nič vysvetľovať. Napísať ako ty, že doniesli ,,len písmo,, vyzerá že doučiť by si sa to mal skôr ty.
Vieš rozumieť počítačom neznamená rozumieť všetkému. Nepodliehaj tomu.
@Camo - co mas ty stale za problem na birdzi? prisiel si tu len nedavno, aj to si birdz objavil len nahodou, ked si hladal informacie o LSD, no odkedy si tu, tak posobis, ako keby si si myslel, ze si zjedol vsetku mudrost sveta, kazdeho tu poucujes, ako keby si bol neviemkto...a zasmial som sa na nazve ankety: "Čo by ste povedali, keby som dal túto sekciu(DROGY) zrušiť?" vyznieva to tak, ako keby si tu mal ty nejake specialne pravomoci, ze mozes dat nieco zrusit inac doteraz sa nikto na sekciu drogy nestazoval a ani na to nie je dovod...keby si tu bol skor, tak by si videl co sa robilo v sekcii Nabozenstvo...a videl by si tak sekciu, kde bol skutocny dovod na jej zrusenie a nie ten, ze si nejaky Vsadebolvsetkovidel zmysli, ze sa mu ta sekcia nepaci...
áááá, pozor ľudia, niekto prišiel robiť osvetu !! potom sa vy kresťanskí fanatici nečudujte, že vás nemajú v láske keď všetko chcete len RUŠIŤ a ZAKAZOVAŤ...
nikto tu nikoho nenúti drogovať, každý normálny rozumný človek schopný uvažovať si spraví NÁZOR sám na základe VOĽNE dostupných informácii založených na PRAVDE ktoré ty, milý zakladateľ chceš ZRUŠIŤ. nepotrebujeme CENZÚROVAŤ myšlienky, ktoré sú podľa TEBA NEVYHOVUJÚCE. to aby sa čoskoro začal cenzúrovať celý internet, aby sme boli "uchránení pred nevhodnými myšlienkami"...
@takzvany
My sa celkom dobre poznáme práve zo sekcie drogy. Preto ma neobviňuj prekrútenými poznámkami ktoré som ja nikdy nepovedal. My dvaja sme v konflikte skoro vždy(ak nie vždy), ale spomeň si ako som ťa na začiatku musel učiť slušne komunikovať a tolerovať iný názor.JASNÉ.
A k nástroju moci ktorý si spomínal (to kresťanstvo), tak to je problém niečoho čo je v človeku či tu kresťanstvo je alebo nie. Je to PÝCHA- túžba byť viac ako iný mať nad nimi moc... a nepoznám učenie, ktoré by ju lepšie identifikovalo ako Kresťanstvo.
je mi to fakt uuuuuplne JEDNO, ked niekto si chce citat o drogach nech ide do sekcie drogy, ak niekto chce o nabozenstve, nech si ide citat do kategorie o nabozenstve (tam urcite ja nebudem . je to sum-a-fuk a nechapem preco sa to dookola musi riesit!
Prvy problem by zrejme vyriesilo, keby bolo nabozenstvo a fasizmus zakazane v jednotlivych odstavcoch...
zrejme si nic nikdy nevyskusal... nepodporujem synteticky drogy ale nemam nic proti tomu, co volne rastie v prirode (veriaci by povedal: "To co zasial na zemi najvyssi Boh") teda cannabis, meskalinove kaktusy, salvia divinorum, alebo psilocybinove hubicky znme tiez pod nazovm lysohlavky..tieto veci skutocne otvaraju oci pokial ich uzivas s cielom dosiahnut opznanie a nie len pre zabavu... hmm zle to tu skonci a nie len s tymto forom ... neviem preco mi to znie rovnako ako "nesuhlasis s mojim nazorom, zhoris v pekle"
Mozno si bol urazany ale nemal by si ako krestan vediet odpustit a nie sa vsade stazovat ako ta velmi urazaju.... a to ze o drogach mas jasnu predstavu je problem... je to len predstava... mas predstavu ale nemas skusenost a preto nemozes sudit nikoho...
Drogy sa uzivali na celom svete neskutocne vela rokov este predtym ako sa narodili Cyril a Metod... ci uz to boli rozne halucinogeny alebo alkohol... a Cyril a Metod urobili skutocne zasluzne veci.. ja ich povazujem za machrov uz len preto ze sa z takej dialky trepali sem aby doniesli par znakov co cestou nakreslili ... ani jednym sa neda ubrat nieco z ich slavy na ukor druheho.. neda sa to porovnavat
"Tupé poznámky si nechajte pred zrkadlo." preco sa nechces otvorit novym nazorom a zvazit ich nestranne?.. mozno tupe poznamky dostavas preto, ze samotny tvoj prispevok je tupy..
Jasne namiesto diskutovania uplne zrusit a zakazat drogy a za uspech otvoris flasu omsoveho vina .... hlavne ze sa ti podarilo zrusit sekciu o drogach ... dufam ze to tu nezrusia a skus prijimat informacie z viacej zdrojov nie len od svojej cirkvy ... pomoze ti to skor otvorit oci
@camo@39 zacal si ma bezdovodne urazat A napadas, ze ked rozumiem pocitacom, odovodnujes to ako keby som automaticky sa o nic ine nezaujimal.
Liturgia BOLA na Velkej Morave AJ PRED PRICHODOM solunskych bratov (sice ich volame vierozvesci, ale lepsie pomenovanie by bolo pismonosci). Oni nepriniesli vieru, kedze viera tu uz bola, len sa prednasala v inych jazykoch, lebo starosloviencina nebola liturgicka.
Knieza Rastislav poziadal Byzantskeho cisara o ucencov, ti prisli a vytvorili pismo hlaholiku, a postavili zaklad slovanskej literatury a teda aj kultury, POTOM sa jazyk len povolil ako liturgicky. Predtym vsak tu boli rovnake omse len v inom jazyku.
Ich prinos je velky, v konecnom dosledku ich pismo sa dodnes pouziva (resp. pokracovatel ich pisma) v Rusku, Bulharsku, Srbsku na Ukrajine atd...
ja som tiež proti zrušeniu témy... @tomas myslím že najlepším riešním bude založenie ankety o drogach,v ktorej každý kto chce označí či tu chce mať túto tému alebo nie...a je to vyriešené...podla mňa bude výsledok jednoznačný...
A tým čo nechápu odporúčam, ale aj ich žiadam, aby si dali tú námahu a prečítali si o čom sa bavia ľudia v sekcii drogy a potom aj to o čom sa píše tu. A to že si niekto myslí, že je to jeho vec ap. neberiem. Čo sa vám potom nepáči na tom, že vyjadrím ja svoj názor.
Sekcia Drogy sa dotýka tak mňa ako aj všetkých ostatných. Len mnohým sa pred tým zatvárajú oči. Takú dávku chvastania a chamtivosti po zážitkoch akú v sebe pestujú títo ľudia, ja odmietam len tak nemo tolerovať(pštrosy a krtkovia nech zalezú pod zem)(15 ročné deti nech sa učia dejepis). [hore] [dole] 727436
@porrast Nabozenstvo, politicke zoskupenia, komunizmus, fasizmus, terorizmus su zamerne uvedene v jednom bode a budu aj nadalej. Body su rozdelene vecne, aby ich bolo co najmenej, dalo by sa to rozdelit na urazky, reklamy komercne a reklamy ideologicke cize propaganda.
Do zakazu ideologickej reklamy logicky patri propagacia roznych cirkvi/nabozenstiev, politickych smerov/stran/hnuti ci politickych ci nepolitickych ideologickych smerov. Rozdelenie je logicke.
Preto nevidim absolutne ziaden dovod oddelovat nabozensku ideologiu od politickych ideologii, v podstate je to ideologicka reklama.
@camo@49 pokial sa v nejakej konkretnej diskusii propaguju drogy, posli link, velmi radi prislusnu diskusnu temu zmazeme.
Pravdepodobne do bodu, kde je zakazane propagovat politicke zoskupenia, nabozenstvo, fasizmus, komunizmus pridam aj drogy, nie je to sice ideologia v pravom slova zmysle, ale je to vlastne isty sposob zivota, cize sa to az tak velmi od toho nebude vzdalovat.
@camo@tomas ma pravdu ...krestanstvo tu uz bolo nepriniesli ho Cyril a Metod...na Slovensku uz posobili predtym Vychodofranski knazi...len Rastislav nechcel byt zavisli od VFR ani Cirkevne preto chcel niekoho kdo by vedel starosloviencinu....pred tyzdnom sme sa to ucili na dejepise ha
každý nech si robí čo chce..nech si ničí život ako chce...neznášam drogy, ale sú ľudia, ktorý bez nich nevedia žiť..ich vec..oni sa ničia
a čo sa kresťanstva a iných náboženstiev týka...každý ma svoj názor...a keď je niekto proti, tak prečo by sa nemohol vyjadriť?...ja napr. Boha nenávidím...a kludne teraz na mna hovor, že som iba blbé pubertálne decko, čo nevie čo je život...je mi to ukradnuté, lebo o mojom živote nevieš nič...
jak človeka dokáŽe nasrať jeden veriaci...bez vlastného názora...lebo tento názor má vsugerovaný ako všetci ostatný veriaci...vždy kecáte len to isté
kto prispel svetu viac, či cyril a metod alebo drogy?
cyril a metod, ale nie kresťanstvom, ale písmom.
kedykoľvek kresťania svetu prispievali, tak to bolo vedomosťami a rozvojom, ktorý sa s cirkvou dlho spájal.
morálny prínos brať nebudem, pretože náboženstvo sa vyvinulo z morálky, nie morálka z náboženstva, takže na začiatku toho celého stojí aj tak obyčajný ľudský úsudok.
ALE: drogy neprispejú svetu, ale môžu prispieť k (seba)poznaniu jednotlivca.
netvrdím že sú dobré, netvrdím že sú zlé.
sú ako hocijaký iný nástroj - dajú sa využiť dobre aj zle.
napríklad si myslím, že každý človek by mal mať povinné dva zážitky s marihuanou, pretože sa v nich má šancu dozvedieť o svete, jeho vnímaní, a o sebe samom strašne veľa.
(tento názor je skôr metaforou ako niečím, čo by som chcel reálne presadzovať.)
a čo sa týka náboženstva: veriaci mi nevadia. vadia mi kresťania. a POZOR: ja používam označenie "kresťan" na nemysliace zadebnené indivíduá, ktoré k viere utekajú lebo nie sú schopné si utvoriť vlastný názor. používam na nich ten výraz preto, lebo som vyrastal v prostredí kde drvivá väčšina kresťanov (v zmysle veriacich) bola takáto.
tzn. vadia mi indivíduá ako tie, kvôli ktorým bolo pravidlo o zákaze propagovania náboženstva zavedené.
@Camo chalanko ty sa daj preliečiť lebo ti to v tej tvojej sfanatizovanej palici už ozaj jebe. Na zaklade čoho by sa mala rušiť nejaka sekcia? Lebo tebe sa nepáči? Všetci čo na tomto serveri zakladajú podobné diskusie ako ty tu len vyvolavaju rozbroje presne ako to vaše prijebané náboženstvo.
A to že náboženstvo sa spaja s fašizmom je správne. dokonca fašizmu sa krivdí ked sa dáva do rovnakej sekcie ako náboženstvo, nakolko kvoli takej kokotine ako je biblia zomrelo ovela viac ludi ako kvoli fašizmu.
@camo
čomu si ma ty učil? ničomu. nepoznáme sa, akurát čo navzájom o sebe vieme. v konflikte sme neboli, iba som ťa vyzýval aby si sa vyjadroval k téme a neodbočoval, čo sa ti ani nakoniec nepodarilo. a ja som ťa vraj ignoroval. zo žiadnych tebou nevyrieknutých výrokov som ťa neobvinil. takže netrep
@42 súhlas .. až na to že som neveriaci ale to s drogami nesúvisí
Chcel by som teraz, aby si mi napísal prečo si v diskusii VEĽKYMI písmenami napísal že liturgia bola u nás už pred príchodom C a M.
Zdalo sa ti, že som napísal niečo iné? Som presvedčený, že si nečítal všetky moje príspevky a to ich nieje toľko. Inak by si to myslím nenapísal. Daj si tú námahu ak sa chceš hrať na admina.
A k tým urážkam. Prečítaj si niečo zo sekcie drogy, alebo lepšie napíš nejaký odlišný názor a snáť budeš mať na nejaké urážky šťastie. Ale aj tu si už ľudia dávajú pozor na prsty, tak neviem či budeš mať úspech.
ako spomínala Lvanka, či kto. Ak niekto bude chcieť pretriasať "svet drog" tak si to da aj do rubriky : "birdzáci na inej planéte" a nič sa s tým neurobí, takže nechápem, čo tu chcete riešiť + k tomu, sa to tu už prestalo riešiť a zvrhlo opäť na náboženskú "polemiku"
Na záver jedna otázka na uvažovanie? Kto je väčším prínosom pre svet sv. Ciril a Metod, alebo drogy?
Preco spajas Cyrila a Metoda s Drogami, polozim podobne stupidnu otazku:
Čo je/bolo väčším prínosom pre svet? Sv. Cyril a Metod, alebo mesto Prievidza? Asi sa zhodneme, že Cyril a Metod mal väčší význam pre náš národ ako mesto Prievidza, je to podľa teba dôvod, aby sa zrušila téma Prievidza vo fóre? (Som z Prievidze)
@55 akoze nemusis urazat hned cele nabozenstvo OK?...lebo to zas docela dost vytaca mna aj ja som katolicka a nie som fanaticka..akoze nemusia byt vsetci veriaci tky aky si ty myslis ze su..
@55 na to, že máš niečo cez dvadsať by si mal premýšľať čo píšeš nehovorím, že som ja neiem aky katolík..dokonca ani niesom ale mám pred niečim rešpekt a je pod moju úroveň urážať náboženstvo ako také ako nejaký úbohý asociál
A teraz keď je chvíľu kĺud, troch histórie pre ignorantov a nechápavých.
Mnohý sa tu tvária, že drogy sú ohromným prínosom (ak nie darom z nebies) pre ľudstvo. poukazujú pri tom na všelijaké kultúry kde sa drogy brali napr. ako súčasť náboženských rituálov. Tvária sa pri tom, že aké by to bolo super, keby sa tie staré dobré časy vrátili.
Takže len pre ilustráciu v mexiku odkiaľ pochádza napr. meskalin mali títo ,,osvietení,,
indiáni v dobe objavenia ameriky takú predstavu, že treba každý boží deň obetovť(krutým spúsobom) niekoľko ľudí akémusi bohu a čím viac tým lepšie, aby sa im aj naďalej darilo. Samozrejme obete sa same nehlásili bolo ich treba zohnať. Pritom poznali aj iného boha, ktorý bol dokonca protivníkom tohoto, ale tomu sa neklańali.
Takže predstava typu drogy ano Kristus nie sú uplným nezmyslom.
@camo ale tu nejde o to ze tie drogy su prinos..ale co ti vadi na tom ako na teme..ved ked to tu bude ako tema tak to neznamena ze to vsetci uznavame ze je to velky prinos...fakt ked sa ti tu nepaci tak sem enchod..ja som drogy v zivote nemala a ani nechcem ale pritom mi tema drogy nevadi ani len trocha...to co sa mi nepaci na to nepozeram tak to jednoducho odignoruj a neries to...a co ma hneva ece viac zato potom odsudia setkych katolikov ...
@camo †! ..celkom som nepochopil ze preco chces zrusit forum o drogach. Aj ja som silne veriaci, ale nebudem sa tajit tym ze najviac ma zaujima toto forum a aj don obcas prispievam. To ale neznamena, ze by som bral tvrde drogy, alebo by som nad tym uvazoval. A ze ta niekto urazil? To sa tu uz stalo vela krat. Ale spravny krestan sa neboji urazok kvoli jeho viere, a spomen si jak hovori pismo o tych ktori trpia pre Jezisovo meno. A toto sa urcite neda nazvat ze by tu niekto trpel kvoli nejakym par sprostym nazorom. Aj mna tu občas vytočili nejake prispevky, naposledy konkretne v teme Legelize marihuana. Ale si nemyslim, ze zrusenim fora by sa nieco dosiahlo. Prave naopak.
@camo ale čo všetko spáchali kresťania...a tí predsa pod vplyvom drog neboli, ne?...joooj...jak tieto debilné reči nenávidím
kresťania upaľovali, mučili, viedli vojny...a do dnes ničí viera tento svet...teraz nehovorím len o kresťanstvu...podla mna sú lepšie tie pohanské viery v prírodné veci, lebo tie nikomu neubližujú...
aj ja v niečo verím a nebudem to tu teraz rozkrikovať a hádať sa preto, tak či tak je proti mojej viere kopec ľudí
@76 no, nebudem sa to snazit pochopit, pretoze vidim ze som sa fakt nemylil...nejde ti vobec o krestanov, inak by si tu nespustil tento kolotoč uražok, pretože od tohto sa ine ani nedalo čakat. asi si sa len nudil doma tak si len niečo potreboval otvoriť, trochu ponadhadzovať hovno vo vzduchu aby to zasmradilo poriadne a hotovo. Len si si vybral dost nespravnu temu moj zlaty, pretoze vieru v Boha a krestanstvo si do toho fakt tahat nemusel!!! Ale co uz, budem sa za teba modlit aby si našiel skutočne poznanie viery praveho krestana katolika.
Akože je to iba internet...a niektory sa spravaju akokeby to bola realita Ja by som tie diskusie o drogách ponechal ale trošku by som ich premazával To iste asi aj z naboženstvom...
čo je dnes? február? no poamly sa to blíži k obdobiu, kedy presne pred rokom prišiel jeden ťuťmák starý, jeho opozitívum ešte s viac ťuknutou hlavou... a zase sa to opakuje, nejaká perióda... vitaj nebo, vitaj a pada... no nič... kašľať na to, keď to už raz niekoho baví, aj takíto ľudia sú...
to je ako ľubovoľná téma, drogy, homosexualita, sex, masturbácia alebo z iného súdka 2. dôchodkový pilier. BIRDZ sa snaží udržať férovú diskusiu a neprikláňa sa k žiadnemu názorovému prúdu.
Ale sú ľudia (ako @camo ), ktorí majú utkvelú predstavu, že rozprávanie o výhodách a nevýhodách o sexe, je jeho propagácia (a že lepšie by bolo ich nespomínať), alebo napríklad čo ja viem Vladimír Palko (čo bol v KDH, teraz je v KDS), tvrdil v telke, že všetky diskusie o homosexuáloch by sa mali prestať, lebo sa o tom nesmie diskutovať, ďalší katolík pridáva, že to je propagácia homosexuality a že to spôsobuje homosexualitu u mladých. Ja som toho názoru, že slobodná a poctivá diskusia nič nespôsobuje, na BIRDZ sa môžu prezentovať názory pozitívne i negatívne o čomkoľvek.
S výnimkou niekoľkých zakázaných tém: vojenské či politické smery a ideológie (komunizmus, fašizmus, terorizmus, antisemitizmus) a smery, náboženské smery a ideológie (katolícizmus, budhizmus, ale aj ateizmus), či rôzne iné sektárske či ideologické pohľady - rasizmus a pod. BIRDZ proste zakázal reklamu a ideologickú propagandu, to je celé. A @camo sam napísal, že ho to uráža, že je náboženstvo v tom istom riadku ako fašizmus a preto založil diskusiu v ktorej povedal v prvej osobe jednotného čísla, že ON DÁ ZRUŠIŤ RUBRIKU DROGY. On si vymyslel nepriateľa. V jednej diskusií mi napísal, že som demagóg a že je na BIRDZ cenzúra. Ak by tu bola naozaj cenzúra, už dávno by jeho ankety a diskusie zmizli, nemyslíte?
@tomas to je fakt blbe hej videl som ake gumbuky tu robili ludia koly cirkvi, az chorobne psychopaticke nazory; ibaze zrusit celu tuto kategoriu by bola obrovska skoda. podla mna naozaj jedine miesto na nete kde moze clovek najist ake take neskreslene nazory a informacie (aspon teda od znacnej casti ludi). nedalo by sa prinajhorsom to forum nejako moderovat abo nieco podobne ? dufam ze sa nebude rusit v blizkej dobe. :
chapem, ze chces zrusit sekciu, vazne hej...ale ako napisal komentar nado mnou, dovody, ktore si uviedol, su naozaj krepe a okrem teba nepovedia nikomu nic...
nechapem preco by sa to malo rusit? vsak ked chce niekto diskutovat o tom ako napriklad niekoho kamarat berie drogy a chce vediet nazory ostatnych a poradit co ma robit tak kam ma toto forum zaradit?? do sportu??
ale ja fakt nechapem jedno..co je camo na birdzi? nic len obycajny uzivatel ako ja a vela inych..nie je admin ani nic..registroval sa pred par tyzdnami...to je ako keby som ja teraz zalozila forum : co by ste povedali, keby som dala sekciu nabozenstvo/viera zrusit? blboooooost
@88
No čo sa tebe zdá byť postihnuté na mojich dôvodoch? Nieje možné, aby bol Boh na tomto fóre zákázaný a sekcia drogy, kde to často zaváňa až nezákonnosťou nie, bez toho aby som sa na to neozval. A k tým tvojim ,,neskreslene nazory,, to sa ti nezdalo byť postihnuté, keď si to písal?
@91
Zase jeden čo si nedá tú námahu, ani keby sa......
@94 ide ti...ale proste ta nechapem aky to ma zmysel pre teba rusit tu sekciu ked ludia aj tak nadalej budu diskutovat o drogach ak budu chciet... ale vsak dobre..hadajte sa dalej vsetci
@93 no myslel som to tak ze to je uplna blbost, za to ze sa nemozes bavit o bohu (ako ty tvrdis) chces zrusit sekciu drogy? a co nelegalne sa tam podla teba riesi? sa tam predavaju alebo co? tam pridu ludia ze chcu nieco vediet a stojim si za tym ze neskreslene, lebo sa tu pohybuje zopar ludi ktori vedia o com hovoria takze ano.
Boha riesis v zlom fore. V kazdom pripade propagacia akehokolvek nabozenstva je zakazana myslim v pravidlach takze vobec nechapem preco to riesis tu a takymto sposobom. Toto je sukromny portal z vlastnymi pravidlami, nemusis tu chodit.
nechce sa my citat tie vase zvasty ty co drogy nevyskusali nevedia co to je potom ja tu marihuana je to droga??? podla mna:trava je mensia droga ako cigarety, alkohol, kava, ktore su volne dostupne v obchodoch. rozdiel je ten, ze z alkoholu a cigariet ma štat najvycsie zisky, tak preto su legalne. keby legalizovali marihuanu a zacali ju predavat v obchodoch, tak by asi nic nepredali, lebo by si to kazdy vypestoval doma v zahrade, a jebal by cele obchody.
napr. ja lubim pivo, keby som si ho vedel uvarit v dobrej kvalite doma, tak do baru nechodim, ale sedim doma.
@0 hmm, to ja som veriaci.. to co si ty (podla tvojich nazorov) sa viac podoba uz na nejaky fanatizmus
ako tu uz niekto napisal, zrusenim diskusie neodstranis myslienky tu diskutujucich ludi a je sice pravda, ze ich sirenim mozno stupne pocet ludi, ktori maju zaujem o drogy, ale tak isto sa moze zvysit pocet aj tych, ktori chceli a vdaka tejto diskusii uz nechcu skusit drogu (uz som tu take pripady postrehol).. navyse vzdy lepsie uzit drogu informovany o jej ucinkoch, dojazdoch a podobne.. ako ist do niecoho uplne neznameho
na zaver jedna otazka na uvazovanie: co keby silnoveriaci ako ty, namiesto nedelneho vysedavania v kostole isli do ulic a pomohli niekomu?
@99 to, ze ty sa tu prezentujes ako strasny katolik.. to z teba este nerobi dobreho cloveka.. pretoze zabijat cas modlenim sa v kostole este nikdy nikomu nepomohlo..
k drogam mam pozitivny vztah, do kostola nechodim, nemodlim sa kazdy vecer, no aj tak si myslim ze som lepsi clovek nez vacsina tych co kazdu nedelu sedi v kostole a len sa tam zajebava.. slepo nasledovat vieru je castokrat horsie nez byt ateista len si spomen co tvoja slavna cirkev robila v minulosti a co niektori uchylni farari robia aj dnes s malymi chlapcami
myslim, ze skor niekomu pomoze ked si vypocuje nazor na drogy (ako poznam vacsinu normalnych ludi co ich beru, tak ostatnych nenutia, skor odradzuju ich brat)ako keby tu ma citat verse z biblie... Vnucuje sa ti nejako ta sekcia? nie. Vnucuje sa krestanstvo? ano...
btw. ten dejepis radsej nechajte tak niektore tie dristy su fakt uz moc LoL , napr. ze slovencina je z cyriliky
Myslím si, že sekcia drogy by mohla ostať, má to aj nejaké pozitíva, je veľa deciek, čo chcú skúsiť napr. marihuanu, lenže ju nevedia zohnať, tak si dajú napr. durman, lebo si myslia, že to je skoro to isté...Ak si ale niekto prečíta na fóre napr. niečo o tom durmane, od ľudí, čo to už skúsili, tak si to isto rozmyslí a nebude to skúšať...
@105 Súhlasím s Tebou...Totiž sekcia drogy pekne vykresľujú jednotlivo osoby, ktoré užívajú, individuálne rôzne drogy. Už v každom dialógu-príspevku je badať rôzne názory a mentalitu ľudí užívajúcich drogy vďaka tomu si môže človek aspoň utvoriť predstavu, čo ho čaká, keď sa pustí do bezmyselného fetovania všetkého, čo môže navodiť dáky iný stav...myslím si, že nám táto sekcia-drogy dáva na výber ako naložiť zo svojím životom. ja osobne ako som už spomínal v iných príspevkoch užívam tak víkendovo trávu už Xrokov a nevidím v tom problém ani to nemienim meniť, beriem si z toho len to čo môžem pozitívne využiť vo svoj prospech...mám skúsenosti aj z inými drogami ale v nich totiž nevidím dajaký zmysel okrem toho, že človek je pri nich úplne na sračky. Tak isto @camo ,bol som kedysi veriaci, ale som si časom utvoril predstavu, že každé náboženstvo má niečo do seba, pokiaľ ho preferuje človek vybavený dobrotou celou svojou bytosťou...asi najviac mi pasuje budhizmus aj keď sa tomu nejak nevenujem ale aspoň do ničoho nenúti, sú to dajaké fakty, pocity a meditácie ľudí. Verím v dačo čo je viac než okolo nás a v nás...dobre nazvime to Boh. Vďaka ľuďom, čo vystupujú ako kresťania a zároveň robia veci, ktoré z Bohom ani prinajmenšom nemajú nič spoločné, stráca kresťanstvo na dôveryhodnosti. Keď ľudia začnú byť ľudmi, tak potom tu Camo môžeš niečo zakázať...:_D
Okrem toho kresťanstvo je tak úžasne mladé, keď zoberiem do úvahy niekoľko desiatok tisíc rokov dozadu, že len neistotou by som tvrdil, že je to tojediné a správne. Správne je byť človekom z dobrým srdcom a podľa toho aj žijem a mám rád všetkých ľudí, čo v dačo veria a je mi jedno v čo, hlavne že sú super. Tým, že chceš dačo zakázať, zničiť, zatratiť, dokazuje len, že musíš na sebe ešte hodne zapracovať a časom trebárs pomáhať ľuďom aj v sekcii DROGY, ktorý budú od Teba tú pomoc výdatne potrebovať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
105 komentov
veriaci mi nevadia. ale ak sa správajú ako fanatici a chcú iným natĺcť svoje myšlienky do hlavy, vtedy ich úprimne neznášam. (už sa mi to tu stalo že mi tu niekto hučal cez komenty že: homosexuál sa nedostane do božieho kráľovstva)
prepac, to je moj zlozvyk opravovat
@tomas Mohlo by byť v pravidlách, že propagovanie drôg je zakázané, alebo také niečo. Teda vlastne by to tam MALO byť, čo som počula.
a ked sa ti cyril a metod hnusi.. no krasne.. ty vlastne preco pises slovencinou? xD to nieje pod tvoju uroven? ved ta vzinkla z cyriliky ktoru cirou nahodou sem doniesol cyril a metod.... fuha.. ze sa nehambis xD takymto jazykom pisat xD krestanskym xD
Pripadá mi to akoby sa mi diabol smial do tváre(vraj aj tak tomu nezabrániš)!
Ale niečo sa urobiť predsa len dá a o to sa chcem snažiť.
@4
Nad dejepisom sa dá tiež zamyslieť, nie len nabifliť sa ho.
samozrejme, hlavne kvôli náboženstvu
a že prečo je potom jeho propagovanie tu zakázané..
Čo sa týka toho pravidla podľa mňa je napísane dobre proste v jednom bode je viac toho zhrnutého. Pre nikoho nieje nepríjemné.
Keď niekomu drogy otvorili oči je to jeho vec. Tebe sa to môže zdať divné ako sa niekomu môže stať divné, že ty veríš v Boha.
Porovnávať Cyrila a Metoda s drogami je dosť zvláštne lebo to vôbec spolu nesúvisí
nie som za zrusenie temy drogy
a ze tu nie je krestanstvo vobec mi to nevadi.. som neveriaci... a ked zajuma dakoho preco.. ts nemam problem napisat
Moja vlasná skusenost ...ked som najebany lachsie zbalým holku a taaq tvrde drogy nekomentujem trafka sa este da z mierov nejaka ta fajka mieru raz zarok neuškodí
No môj zlatý, žiadny proste učenci a že cirkev si ich privlastnila ap.
Ak chceš pokračovať v diskusii, tak si doštuduj prečo Ciril(možno Metod) obhajoval staroslovienčinu v Ríme, a ako ho ten ,,zlý,, pápež vypočul a uznal ju za jeden z prvých liturgických jazykov na svete. Myslím, že vzťah cirkvi a týchto dvoch je zjavný.
Učencov bolo aj vtedy dosť, lenže takéto veci robia našťastie len tí svätí. Jednoducho žiadny len-učenec, nepodstúpi to, čo podstúpili oni ak k tomu nemá správnu motiváciu. Tou ich bol Kristus. Totiž mohli Byzantskému cisárovy povedať, že to neni pre nich a ak chce že mu voči Franskej ríši vymyslia lepšiu politiku... Veď to by pre takých učencov nebol problém. Ale oni išli....(medzi barbarov)
@camo - @lvanka má pravdu ked niekto bude chcieť o drogách diskutovať tak bude - nikdy sa pri tejto téme nenadávalo tak ako pri téme boh a kresťanstvo
Slovania boli pohania, minimálne niekedy do 9.stor., takže mi tu netáraj o tom, že by to bola kresťanská reč.
@15 Áno, je mimo, ale poriadne.
Dlhu dobu tu nabozenske diskusie boli, mali tu rubriku, problem je, ze ludia o nabozenstve NEDOKAZU DISKUTOVAT, nech tu pride akakolvek tema o nabozenstve sklzne to k tomu, ze nejaki fanatici zacnu kopirovat clanky z evanjelia a roznych katolickych serverov, cim porusuju autorske prava (a zaroven siedme bozie prikazanie), a BIRDZ uprednostnuje vlastnu tvorbu
- mazu sa kopirovane (=kradnute) clanky z blogov, mazu sa kopirovane (=kradnute) videa z birdz tv, mazu sa nabozenske diskusie lebo v 99% takyhto diskusii sa objavia ludia ktori kopiruju (=kradnu) state z evanjelickych serverov, taketo diskusie koncia vzdy nekonecnymi hadkami a preto sme urobili kompromis - nabozenske temy su na BIRDZ zakazane (bez ohladu na to ci su proti nabozenstvu, alebo za nabozenstvo)
historicke a dejepisne temy sa tu objavuju (tusim v niektorych sa spominal aj Cyril a Metod, btw, oni NEDONIESLI KRESTANSTVO, krestanstvo tu BOLO UZ AJ PREDTYM, len liturgie sa robili v inych jazykoch (latincine), Cyril a Metod len vytvorili pismo - hlaholiku, a vytvorili zaklady pre slovansku literaturu, oni nemaju ani tak krestansky vyznam, skor kulturny vyznam...
Vôbec nechápem, že nechápeš.
A tým čo nechápu odporúčam, ale aj ich žiadam, aby si dali tú námahu a prečítali si o čom sa bavia ľudia v sekcii drogy. A to že si niekto myslí, že je to jeho vec ap. neberiem.
Dotýka sa to tak mňa ako aj všetkých ostatných. Takú dávku chvastania a chamtivosti po zážitkoch akú v sebe pestujú títo ľudia, ja odmietam len tak nemo tolerovať(pštrosy a krtkovia nech zalezú pod zem)(15 ročné deti nech sa učia dejepis).
neviem čo ti vadí na spájaní kresťanstva a fašizmu do jedného bodu pravidiel. v najhlbšom princípe nie je kresťanstvo ničím iným ako svetonázorovým šovinizmom. darmo je proklamované že je postavené na láske, všetko zlo spáchané v mene viery hovorí jasne (rozumej: preč už konečne s tým skostnatelým nástrojom moci!). okrem toho - osobitný bod pravidiel pre náboženstvá by ťa upokojil?
uvedom si, že nežijeme v totalite a musí existovať aj priestor pre alternatívny názor (na drogy). snáď by si nechcel aby si mladí ľudia vytvárali názor len z poloprávd na infodrogy eská (tých horších polovičiek pravdy) alebo podobných serverov. okrem toho: že sa tu 17 maloletých chvastá opileckými výkonmi, ešte neznamená že všetka mládež (alebo čo i len desatina) čo to tu uvidí, skončí na odvykačke.
nikto si nemyslí, že o drogách nič nevieš. ale s rušením celej sekcie si trochu prestrelil.
Mne naozaj nemusíš nič vysvetľovať. Napísať ako ty, že doniesli ,,len písmo,, vyzerá že doučiť by si sa to mal skôr ty.
Vieš rozumieť počítačom neznamená rozumieť všetkému. Nepodliehaj tomu.
nikto tu nikoho nenúti drogovať, každý normálny rozumný človek schopný uvažovať si spraví NÁZOR sám na základe VOĽNE dostupných informácii založených na PRAVDE ktoré ty, milý zakladateľ chceš ZRUŠIŤ. nepotrebujeme CENZÚROVAŤ myšlienky, ktoré sú podľa TEBA NEVYHOVUJÚCE. to aby sa čoskoro začal cenzúrovať celý internet, aby sme boli "uchránení pred nevhodnými myšlienkami"...
PS : tiež som veriaci a nedrogujem
My sa celkom dobre poznáme práve zo sekcie drogy. Preto ma neobviňuj prekrútenými poznámkami ktoré som ja nikdy nepovedal. My dvaja sme v konflikte skoro vždy(ak nie vždy), ale spomeň si ako som ťa na začiatku musel učiť slušne komunikovať a tolerovať iný názor.JASNÉ.
A k nástroju moci ktorý si spomínal (to kresťanstvo), tak to je problém niečoho čo je v človeku či tu kresťanstvo je alebo nie. Je to PÝCHA- túžba byť viac ako iný mať nad nimi moc... a nepoznám učenie, ktoré by ju lepšie identifikovalo ako Kresťanstvo.
Prvy problem by zrejme vyriesilo, keby bolo nabozenstvo a fasizmus zakazane v jednotlivych odstavcoch...
zrejme si nic nikdy nevyskusal... nepodporujem synteticky drogy ale nemam nic proti tomu, co volne rastie v prirode (veriaci by povedal: "To co zasial na zemi najvyssi Boh") teda cannabis, meskalinove kaktusy, salvia divinorum, alebo psilocybinove hubicky znme tiez pod nazovm lysohlavky..tieto veci skutocne otvaraju oci pokial ich uzivas s cielom dosiahnut opznanie a nie len pre zabavu... hmm zle to tu skonci a nie len s tymto forom ... neviem preco mi to znie rovnako ako "nesuhlasis s mojim nazorom, zhoris v pekle"
Mozno si bol urazany ale nemal by si ako krestan vediet odpustit a nie sa vsade stazovat ako ta velmi urazaju.... a to ze o drogach mas jasnu predstavu je problem... je to len predstava... mas predstavu ale nemas skusenost a preto nemozes sudit nikoho...
Drogy sa uzivali na celom svete neskutocne vela rokov este predtym ako sa narodili Cyril a Metod... ci uz to boli rozne halucinogeny alebo alkohol... a Cyril a Metod urobili skutocne zasluzne veci.. ja ich povazujem za machrov uz len preto ze sa z takej dialky trepali sem aby doniesli par znakov co cestou nakreslili ... ani jednym sa neda ubrat nieco z ich slavy na ukor druheho.. neda sa to porovnavat
"Tupé poznámky si nechajte pred zrkadlo." preco sa nechces otvorit novym nazorom a zvazit ich nestranne?.. mozno tupe poznamky dostavas preto, ze samotny tvoj prispevok je tupy..
Jasne namiesto diskutovania uplne zrusit a zakazat drogy a za uspech otvoris flasu omsoveho vina .... hlavne ze sa ti podarilo zrusit sekciu o drogach ... dufam ze to tu nezrusia a skus prijimat informacie z viacej zdrojov nie len od svojej cirkvy ... pomoze ti to skor otvorit oci
Liturgia BOLA na Velkej Morave AJ PRED PRICHODOM solunskych bratov (sice ich volame vierozvesci, ale lepsie pomenovanie by bolo pismonosci). Oni nepriniesli vieru, kedze viera tu uz bola, len sa prednasala v inych jazykoch, lebo starosloviencina nebola liturgicka.
Knieza Rastislav poziadal Byzantskeho cisara o ucencov, ti prisli a vytvorili pismo hlaholiku, a postavili zaklad slovanskej literatury a teda aj kultury, POTOM sa jazyk len povolil ako liturgicky. Predtym vsak tu boli rovnake omse len v inom jazyku.
Ich prinos je velky, v konecnom dosledku ich pismo sa dodnes pouziva (resp. pokracovatel ich pisma) v Rusku, Bulharsku, Srbsku na Ukrajine atd...
@tomas myslím že najlepším riešním bude založenie ankety o drogach,v ktorej každý kto chce označí či tu chce mať túto tému alebo nie...a je to vyriešené...podla mňa bude výsledok jednoznačný...
Sekcia Drogy sa dotýka tak mňa ako aj všetkých ostatných. Len mnohým sa pred tým zatvárajú oči. Takú dávku chvastania a chamtivosti po zážitkoch akú v sebe pestujú títo ľudia, ja odmietam len tak nemo tolerovať(pštrosy a krtkovia nech zalezú pod zem)(15 ročné deti nech sa učia dejepis). [hore] [dole] 727436
Do zakazu ideologickej reklamy logicky patri propagacia roznych cirkvi/nabozenstiev, politickych smerov/stran/hnuti ci politickych ci nepolitickych ideologickych smerov. Rozdelenie je logicke.
Preto nevidim absolutne ziaden dovod oddelovat nabozensku ideologiu od politickych ideologii, v podstate je to ideologicka reklama.
Pravdepodobne do bodu, kde je zakazane propagovat politicke zoskupenia, nabozenstvo, fasizmus, komunizmus pridam aj drogy, nie je to sice ideologia v pravom slova zmysle, ale je to vlastne isty sposob zivota, cize sa to az tak velmi od toho nebude vzdalovat.
a čo sa kresťanstva a iných náboženstiev týka...každý ma svoj názor...a keď je niekto proti, tak prečo by sa nemohol vyjadriť?...ja napr. Boha nenávidím...a kludne teraz na mna hovor, že som iba blbé pubertálne decko, čo nevie čo je život...je mi to ukradnuté, lebo o mojom živote nevieš nič...
jak človeka dokáŽe nasrať jeden veriaci...bez vlastného názora...lebo tento názor má vsugerovaný ako všetci ostatný veriaci...vždy kecáte len to isté
cyril a metod, ale nie kresťanstvom, ale písmom.
kedykoľvek kresťania svetu prispievali, tak to bolo vedomosťami a rozvojom, ktorý sa s cirkvou dlho spájal.
morálny prínos brať nebudem, pretože náboženstvo sa vyvinulo z morálky, nie morálka z náboženstva, takže na začiatku toho celého stojí aj tak obyčajný ľudský úsudok.
ALE: drogy neprispejú svetu, ale môžu prispieť k (seba)poznaniu jednotlivca.
netvrdím že sú dobré, netvrdím že sú zlé.
sú ako hocijaký iný nástroj - dajú sa využiť dobre aj zle.
napríklad si myslím, že každý človek by mal mať povinné dva zážitky s marihuanou, pretože sa v nich má šancu dozvedieť o svete, jeho vnímaní, a o sebe samom strašne veľa.
(tento názor je skôr metaforou ako niečím, čo by som chcel reálne presadzovať.)
a čo sa týka náboženstva: veriaci mi nevadia. vadia mi kresťania. a POZOR: ja používam označenie "kresťan" na nemysliace zadebnené indivíduá, ktoré k viere utekajú lebo nie sú schopné si utvoriť vlastný názor. používam na nich ten výraz preto, lebo som vyrastal v prostredí kde drvivá väčšina kresťanov (v zmysle veriacich) bola takáto.
tzn. vadia mi indivíduá ako tie, kvôli ktorým bolo pravidlo o zákaze propagovania náboženstva zavedené.
A to že náboženstvo sa spaja s fašizmom je správne. dokonca fašizmu sa krivdí ked sa dáva do rovnakej sekcie ako náboženstvo, nakolko kvoli takej kokotine ako je biblia zomrelo ovela viac ludi ako kvoli fašizmu.
» www.birdz.sk/forum/ste-za-zr...
hlasujte, ked tam bude vela hlasov (cize povedzme 100-200) tak sa tym budem zaoberat.
čomu si ma ty učil? ničomu. nepoznáme sa, akurát čo navzájom o sebe vieme. v konflikte sme neboli, iba som ťa vyzýval aby si sa vyjadroval k téme a neodbočoval, čo sa ti ani nakoniec nepodarilo. a ja som ťa vraj ignoroval. zo žiadnych tebou nevyrieknutých výrokov som ťa neobvinil. takže netrep
@42 súhlas .. až na to že som neveriaci ale to s drogami nesúvisí
Chcel by som teraz, aby si mi napísal prečo si v diskusii VEĽKYMI písmenami napísal že liturgia bola u nás už pred príchodom C a M.
Zdalo sa ti, že som napísal niečo iné? Som presvedčený, že si nečítal všetky moje príspevky a to ich nieje toľko. Inak by si to myslím nenapísal. Daj si tú námahu ak sa chceš hrať na admina.
A k tým urážkam. Prečítaj si niečo zo sekcie drogy, alebo lepšie napíš nejaký odlišný názor a snáť budeš mať na nejaké urážky šťastie. Ale aj tu si už ľudia dávajú pozor na prsty, tak neviem či budeš mať úspech.
ako spomínala Lvanka, či kto. Ak niekto bude chcieť pretriasať "svet drog" tak si to da aj do rubriky : "birdzáci na inej planéte" a nič sa s tým neurobí, takže nechápem, čo tu chcete riešiť + k tomu, sa to tu už prestalo riešiť a zvrhlo opäť na náboženskú "polemiku"
Na záver jedna otázka na uvažovanie? Kto je väčším prínosom pre svet sv. Ciril a Metod, alebo drogy?
Preco spajas Cyrila a Metoda s Drogami, polozim podobne stupidnu otazku:
Čo je/bolo väčším prínosom pre svet? Sv. Cyril a Metod, alebo mesto Prievidza? Asi sa zhodneme, že Cyril a Metod mal väčší význam pre náš národ ako mesto Prievidza, je to podľa teba dôvod, aby sa zrušila téma Prievidza vo fóre? (Som z Prievidze)
ako vieš, aké sú debaty a diskusie a štý a spôsobl diskusií (ktoré sa ti nepáčia, ak som dobre pochopil) keď si sa registroval pred niekoľkými dňami ?
Ospravedlńujem sa pomýlil som si ťa s TRIPTAMIN.. a s LUKASOM
Pre lepšie pochopenie ostatných link (č. príspevku 197) » www.birdz.sk/forum/je-marihu...
Mnohý sa tu tvária, že drogy sú ohromným prínosom (ak nie darom z nebies) pre ľudstvo. poukazujú pri tom na všelijaké kultúry kde sa drogy brali napr. ako súčasť náboženských rituálov. Tvária sa pri tom, že aké by to bolo super, keby sa tie staré dobré časy vrátili.
Takže len pre ilustráciu v mexiku odkiaľ pochádza napr. meskalin mali títo ,,osvietení,,
indiáni v dobe objavenia ameriky takú predstavu, že treba každý boží deň obetovť(krutým spúsobom) niekoľko ľudí akémusi bohu a čím viac tým lepšie, aby sa im aj naďalej darilo. Samozrejme obete sa same nehlásili bolo ich treba zohnať. Pritom poznali aj iného boha, ktorý bol dokonca protivníkom tohoto, ale tomu sa neklańali.
Takže predstava typu drogy ano Kristus nie sú uplným nezmyslom.
Nechápem, ako kompliment?
kresťania upaľovali, mučili, viedli vojny...a do dnes ničí viera tento svet...teraz nehovorím len o kresťanstvu...podla mna sú lepšie tie pohanské viery v prírodné veci, lebo tie nikomu neubližujú...
aj ja v niečo verím a nebudem to tu teraz rozkrikovať a hádať sa preto, tak či tak je proti mojej viere kopec ľudí
skús
@70
@73 tak skús pochopiť.
@72 o pštrosoch a krtkoch som tu už niekde písal skús aj ty čítať sestrička.
to je ako ľubovoľná téma, drogy, homosexualita, sex, masturbácia alebo z iného súdka 2. dôchodkový pilier. BIRDZ sa snaží udržať férovú diskusiu a neprikláňa sa k žiadnemu názorovému prúdu.
Ale sú ľudia (ako @camo ), ktorí majú utkvelú predstavu, že rozprávanie o výhodách a nevýhodách o sexe, je jeho propagácia (a že lepšie by bolo ich nespomínať), alebo napríklad čo ja viem Vladimír Palko (čo bol v KDH, teraz je v KDS), tvrdil v telke, že všetky diskusie o homosexuáloch by sa mali prestať, lebo sa o tom nesmie diskutovať, ďalší katolík pridáva, že to je propagácia homosexuality a že to spôsobuje homosexualitu u mladých. Ja som toho názoru, že slobodná a poctivá diskusia nič nespôsobuje, na BIRDZ sa môžu prezentovať názory pozitívne i negatívne o čomkoľvek.
S výnimkou niekoľkých zakázaných tém: vojenské či politické smery a ideológie (komunizmus, fašizmus, terorizmus, antisemitizmus) a smery, náboženské smery a ideológie (katolícizmus, budhizmus, ale aj ateizmus), či rôzne iné sektárske či ideologické pohľady - rasizmus a pod. BIRDZ proste zakázal reklamu a ideologickú propagandu, to je celé. A @camo sam napísal, že ho to uráža, že je náboženstvo v tom istom riadku ako fašizmus a preto založil diskusiu v ktorej povedal v prvej osobe jednotného čísla, že ON DÁ ZRUŠIŤ RUBRIKU DROGY. On si vymyslel nepriateľa. V jednej diskusií mi napísal, že som demagóg a že je na BIRDZ cenzúra. Ak by tu bola naozaj cenzúra, už dávno by jeho ankety a diskusie zmizli, nemyslíte?
No čo sa tebe zdá byť postihnuté na mojich dôvodoch? Nieje možné, aby bol Boh na tomto fóre zákázaný a sekcia drogy, kde to často zaváňa až nezákonnosťou nie, bez toho aby som sa na to neozval. A k tým tvojim ,,neskreslene nazory,, to sa ti nezdalo byť postihnuté, keď si to písal?
@91
Zase jeden čo si nedá tú námahu, ani keby sa......
Boha riesis v zlom fore. V kazdom pripade propagacia akehokolvek nabozenstva je zakazana myslim v pravidlach takze vobec nechapem preco to riesis tu a takymto sposobom. Toto je sukromny portal z vlastnymi pravidlami, nemusis tu chodit.
napr. ja lubim pivo, keby som si ho vedel uvarit v dobrej kvalite doma, tak do baru nechodim, ale sedim doma.
ako tu uz niekto napisal, zrusenim diskusie neodstranis myslienky tu diskutujucich ludi a je sice pravda, ze ich sirenim mozno stupne pocet ludi, ktori maju zaujem o drogy, ale tak isto sa moze zvysit pocet aj tych, ktori chceli a vdaka tejto diskusii uz nechcu skusit drogu (uz som tu take pripady postrehol).. navyse vzdy lepsie uzit drogu informovany o jej ucinkoch, dojazdoch a podobne.. ako ist do niecoho uplne neznameho
na zaver jedna otazka na uvazovanie: co keby silnoveriaci ako ty, namiesto nedelneho vysedavania v kostole isli do ulic a pomohli niekomu?
k drogam mam pozitivny vztah, do kostola nechodim, nemodlim sa kazdy vecer, no aj tak si myslim ze som lepsi clovek nez vacsina tych co kazdu nedelu sedi v kostole a len sa tam zajebava.. slepo nasledovat vieru je castokrat horsie nez byt ateista len si spomen co tvoja slavna cirkev robila v minulosti a co niektori uchylni farari robia aj dnes s malymi chlapcami
btw. ten dejepis radsej nechajte tak niektore tie dristy su fakt uz moc LoL , napr. ze slovencina je z cyriliky
Okrem toho kresťanstvo je tak úžasne mladé, keď zoberiem do úvahy niekoľko desiatok tisíc rokov dozadu, že len neistotou by som tvrdil, že je to tojediné a správne. Správne je byť človekom z dobrým srdcom a podľa toho aj žijem a mám rád všetkých ľudí, čo v dačo veria a je mi jedno v čo, hlavne že sú super. Tým, že chceš dačo zakázať, zničiť, zatratiť, dokazuje len, že musíš na sebe ešte hodne zapracovať a časom trebárs pomáhať ľuďom aj v sekcii DROGY, ktorý budú od Teba tú pomoc výdatne potrebovať...