@fxx záleží to od pohľadu, ale , každý sa bojí... máš 2 druhy strachov, prirodzený a oprávnený a potom nejaký neprirodzený neoprávnený... no a ten prvý je že sa bojíš ohňa a nedal by si do neho ruku taký máš určite...
a že by si ozaj nemal žiadny taký, neoprávnený ? ak hej, ako to robíš?
@ikuto ja ti bohužial vyvratim aj ten prvy,lebo nemam problem dat ruku do ohna a plus ma to ani nepopali ohna sa nebojim no to bol len tvoj priklad,samozrejme ze by som sa bal napr. vyskocit z 20. poschodia,cize prirodzeny opravneny strach z toho,že zomriem. vlastne asi jediny moj strach je že zomriem, keby viem že skočim a nezomriem,tak by som skočil
a neopravneny...neviem,ja mam proste tak tazko vpici...
@ikuto a čo ak má niekto posunuté tie hranice? čo ak sa proste riadi zdravým rozumom? Som na tom rovnako ako @fxx
Robím si čo chcem, ako chcem a jedine čo mi zabraňuje tomu aby to dopadlo zle, je zdravý rozum (nechce sa mi kvôli nejakej blbosti zomrieť alebo ležať v nemocnici).
Necítim sa kvôli tomu nijak super extra špeciál a ani nič podobné (že by to bolo v móde byť iný)
Som tak trocha závislý na adrenalíne. Bohužiaľ, aj tam som posunul tie hranice natoľko, že ma uspokojila iba dávka vylúčená pri autonehode.
A ozaj, napadlo ma teraz. Mám strach zo samoty, som závislý na spoločnosti a k tomu žijem prakticky sám Ale to už odbáčam od témy
@fxx vidíš, predstalen tam je strach bál by si sa skočiť z 20 poschodia no a hej, s tým ohňom to bol príklad... ale tak pochopil si to ako som to myslel....
@0mega1 ako, ja vám to nevyvraciam, keďže viem že každý je iný to je jasné... ale strach je proste prirodzená súčasť človeka, a hm, ako to ty vravíš... zdravý rozum, ono, ty sa riadiš zdravým rozumom, keď máš čas rozmýšľať, ale ak ten čas nemáš, riadiš sa inštinktívne čiže ak by si nemal strach tak by si v istých situáciách nevedel reagovať tak ako bežne reaguješ...
- vidíš, máš strach zo samoty... každý má nejaký, len ide o to, či je to prehnané alebo v rámci normy
@ikuto keď si sa pýtal na toho flegamitka, tak to je moja charakteristika.. a int/ext bol iný test, keďže podla 25/25/25/25 by som mal byť po na pol.. ale nevyšlo (iné rozpoloženie zrejme)
"- vidíš, máš strach zo samoty.." ale toto nemá nič s témou a nebráni mi to niečo spraviť
Mal by si trocha viac rozlišovať ľudí. Nie sme iba "tvori". Ak človek chce, dokáže ten "zdravý rozum" dostať do inštinktu a reaguje presne tak, ako chce. Proste ono sa dá s mozgom vyhrať. Inštinktívne reagujem na určité veci, ktoré sa nadrillujem.
no, proste sa mi iba snažíš povedať to, že strach ti nebráni v ničom, tak ?
a ja ti zase vravím, že v krízových situáciách nás ľudí strach chráni keď máš stotiny na to či dačo spravíš alebo nie tak vtedy ak by si nemal strach by si dopadol zle
@ikuto V krízovej situácii, ako bola autonehoda (ne naša vina) som bol tak nadopovaný adrenalínom, že prvé čo som spravil, tak sa spýtal kolegu či je ok a potom vodiča v druhom aute.
V inom prípade to bola tiež chladná hlava.
A myslím že je dobré, že sa nechcem dostať do situácie, kedy ma až strach a nie vlastný mozog zbrzdia.
Z opačnej strany, ako to je tu na birdzi a to čo chce autorka.. Nemám problém prísť k druhej osobe a osloviť ju, pozvať niekam alebo hoci čo iné. Nemám problém sa vysmiať vysokopostavenej osobe, ale mám toľko rozumu, že viem, že tú osobu budem v budúcnosti možno potrebovať, možno bude potrebovať ona mňa.
@0mega1 ja napríklad v krízovej situácii, ako si popísal by som spanikáril a nevedel čo robiť - skrz strach. A je mi to jasné, aj keď by som mohol tvrdiť že spravím to a to. Proste, ak som dačo nezažil ešte tak sa mi väčšinou stane že neviem čo robiť.
A hej, z toho hľadiska čo sa pýta autorka, presne si to vystihol. Také veci z toho mám strach napr, ale chcem to prekonávať
jazdil po roznych mestach s gitarou a batoztekom, hral tam (v zmysle po europe) rozne songy, cestou pisal a zil na volnej nohe... proste si uzival zivot...
@0mega1 ono je stres kecať s neznámymi... proste, prísť za niekým a začať sa s ním rozprávať, tak na to musím mať sakra dôvod... ale len tak s niekým pokecať kto mi je sympatický to sa mi ešte asi nestalo
@adsy zaujímavý argument. keď poviem, že strach je prirodzená súčasť každého človeka mám pravdu alebo nie?
ok, tak nie každý, existuje aspoň jeden človek na svete čo nemá strach. povedané matematicky. opravím teda čo som napísal, väčšina ľudí na svete má strach.
hmm ja mám strach ale keď niečo chcem tak ho proste neriešim. Takže neviem čo by som robil. Ale príklad si zo mňa neberte potom ak to nevyjde tak sa väčšinou rozbijem
@0mega1 je jedna vec byť závislí na adrenalíne a druhá vec je nebáť sa. Nebáť sa znamená spraviť niečo aj keď vieš, že to pravdepodobne nedopadne dobre, ale pomôžeš tým niekomu inému. To nie je strach. Ak sa riadiš rozumom, aby to nedopadlo zle tak podvedome strach máš. Strach zo smrti aj keď vedomie si to nepripustí
@adsy Ale toto som ti nechcel naznačiť, samozrejme že sú to dve odlišné veci. Strach nemám ani podvedome, keď proste viem že niečo robiť nemám, lebo nechcem ležať v nemocnici alebo umrieť. V živote chcem dosiahnuť ešte mnoho veci a preto viem dobre, kde presiahnem hranice. So strachom to už nič nemá.
"Nebáť sa znamená spraviť niečo aj keď vieš, že to pravdepodobne nedopadne dobre, ale pomôžeš tým niekomu inému. " a okrem toho, tie strachy by sme zrejme mali rozlíšiť takže:
Nemám strach pomáhať ľudom, nemám strach robiť veci ktoré chcem, nemám strach z tmy, nemám strach z výšky, nemám strach z chrobákov, nemám strach vyjadriť svoj názor, nemám strach zmeniť svoj názor, nemám strach zo svojho svedomia, nemám strach z bla bla bla.. doplň si čo chceš.
K adrenalínu: Robím viac extrémnych športov pričom tam iba dostávam rozum (to čo chcem vykonať) do stavu, kedy sa to stáva inštinktom. Z kopca sa s nefunkčnými brzdami na bicykli nespustím nie preto že by som mal STRACH, ale preto že nechcem nabúrať do prvého stromu, preto že si nechcem zničiť bicykel, preto že nechcem byť rok mimo pre poškodenú chrbticu ale chcem o rok, zas robiť niečo čo mám rád a čo ma baví. A ak by som zomrel pri niečom čo robím z lásky, tak som zároveň aj šťastný, že to bolo práve pri tom.
@adsy nemám hranicu strachu a pudu sebazáchovy, ale čistý rozum a sny, ktoré si chcem počas života splniť a pre ktoré budem musieť spraviť omnoho viac, a ja sa na to omnoho viac teším.
@adsy ako som už vyššie spomenul, jediný strach o ktorom viem, je strach zo samoty (z toho že bude svet bez ľudí, že budem niekde úplne sám). Príklad: ak je napríklad prednáška, tak okrem toho že si sadám tak (prioritne) aby som si čo najviac z tej prednášky zobral, sadnem si zároveň aj tak, že som pomerne blízko k ľudom, čo sú tam. Nechcem sa k ním prihovoriť ani nič podobné, nemám potrebu byť stredobodom pozornosti, iba proste potrebujem okolo ľudí
@0mega1 ubližujem sám sebe a to častokrát, myslím psychicky. Nedopustím totiž, aby druhý trpeli. Postavím sa ako štít medzi nich a to čo by im malo ublížiť. Tam som ja našiel zmysel života. V pomoci tým čo trpia a trpia zbytočne. Radšej nech trpí jeden ako mnoho.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
77 komentov
hehe
skočil by som z lietadla s padákom
hm, šla by som sa za niekym a urobila niečo, čo by som za normálnych okolností neurobila...
ja sa bojím napr. pána Boha a miškára .....filip
a že by si ozaj nemal žiadny taký, neoprávnený ? ak hej, ako to robíš?
a neopravneny...neviem,ja mam proste tak tazko vpici...
Robím si čo chcem, ako chcem a jedine čo mi zabraňuje tomu aby to dopadlo zle, je zdravý rozum (nechce sa mi kvôli nejakej blbosti zomrieť alebo ležať v nemocnici).
Necítim sa kvôli tomu nijak super extra špeciál a ani nič podobné (že by to bolo v móde byť iný)
Som tak trocha závislý na adrenalíne. Bohužiaľ, aj tam som posunul tie hranice natoľko, že ma uspokojila iba dávka vylúčená pri autonehode.
A ozaj, napadlo ma teraz. Mám strach zo samoty, som závislý na spoločnosti a k tomu žijem prakticky sám Ale to už odbáčam od témy
si flegmatik?
a som ten najvacsi flegmatik akeho si kedy "poznal"
A charakteristika: 25/25/25/25
extrovert 70
introvert 30
charakter: supervisor
- vidíš, máš strach zo samoty... každý má nejaký, len ide o to, či je to prehnané alebo v rámci normy
"- vidíš, máš strach zo samoty.." ale toto nemá nič s témou a nebráni mi to niečo spraviť
Mal by si trocha viac rozlišovať ľudí. Nie sme iba "tvori". Ak človek chce, dokáže ten "zdravý rozum" dostať do inštinktu a reaguje presne tak, ako chce. Proste ono sa dá s mozgom vyhrať. Inštinktívne reagujem na určité veci, ktoré sa nadrillujem.
no, proste sa mi iba snažíš povedať to, že strach ti nebráni v ničom, tak ?
a ja ti zase vravím, že v krízových situáciách nás ľudí strach chráni keď máš stotiny na to či dačo spravíš alebo nie tak vtedy ak by si nemal strach by si dopadol zle
V inom prípade to bola tiež chladná hlava.
A myslím že je dobré, že sa nechcem dostať do situácie, kedy ma až strach a nie vlastný mozog zbrzdia.
Z opačnej strany, ako to je tu na birdzi a to čo chce autorka.. Nemám problém prísť k druhej osobe a osloviť ju, pozvať niekam alebo hoci čo iné. Nemám problém sa vysmiať vysokopostavenej osobe, ale mám toľko rozumu, že viem, že tú osobu budem v budúcnosti možno potrebovať, možno bude potrebovať ona mňa.
A hej, z toho hľadiska čo sa pýta autorka, presne si to vystihol. Také veci z toho mám strach napr, ale chcem to prekonávať
Ak by som sa nebál, tak by som teraz napr. rozbiehal vlastný biznis, prípadne cestoval stopom po Európe...
No verím, že aj na to sa raz odhodlám.
Ale najradšej by som to zvýšila ...
ok, tak nie každý, existuje aspoň jeden človek na svete čo nemá strach. povedané matematicky. opravím teda čo som napísal, väčšina ľudí na svete má strach.
- suspension
- vybielila mátičke úspory
- priviedla domov polovičku
"Nebáť sa znamená spraviť niečo aj keď vieš, že to pravdepodobne nedopadne dobre, ale pomôžeš tým niekomu inému. " a okrem toho, tie strachy by sme zrejme mali rozlíšiť takže:
Nemám strach pomáhať ľudom, nemám strach robiť veci ktoré chcem, nemám strach z tmy, nemám strach z výšky, nemám strach z chrobákov, nemám strach vyjadriť svoj názor, nemám strach zmeniť svoj názor, nemám strach zo svojho svedomia, nemám strach z bla bla bla.. doplň si čo chceš.
K adrenalínu: Robím viac extrémnych športov pričom tam iba dostávam rozum (to čo chcem vykonať) do stavu, kedy sa to stáva inštinktom. Z kopca sa s nefunkčnými brzdami na bicykli nespustím nie preto že by som mal STRACH, ale preto že nechcem nabúrať do prvého stromu, preto že si nechcem zničiť bicykel, preto že nechcem byť rok mimo pre poškodenú chrbticu ale chcem o rok, zas robiť niečo čo mám rád a čo ma baví. A ak by som zomrel pri niečom čo robím z lásky, tak som zároveň aj šťastný, že to bolo práve pri tom.
Až človek ostane úplne sám, tak pochopí, čo je pre neho v živote dôležité a čoho je schopný
a ďalej ešte pár iných vecí