Aké to je? Ja sama som ešte nebola zamilovaná. Je to niečo ako kamarárstvo s výhodami alebo som vedľa. Oplatí sa to? Alebo môžem byť do konca života sama?
No poviem ti to takto. Prídeš o ňu ani nevieš ako a strašne to boli ale aj tak o ňu treba bojovať. Je to niečo úžasne pokiaľ skutočne miluješ. Ono je to ťažké opísať slovami, že čo to vlastne je pretože láska je ukrytá v veciach a zážitkoch s ňou spojených. Alebo lepšie povedané spomeň si na niečo krásne na nejaký úžasný moment... no a to je ta láska. Je to to čo pri tom cítiš.
@domusik55 dokelu už aj na wikine je tá blbosť že láska je sexuálny styk! nie nie NIE.
Láska... To proste treba zažiť. Je to úžasné, je to o porozumení jeden druhému, o náklonnosti, o... proste to nejde opísať slovami. Ale určite to nieje len sex a všeobecne robenie si telesne dobre navzájom.
Asi zatial zostanem sama a keď bude najhoršie, využije podnikatelov tymto smerom( t.j. gigolov) možno budem mať šťastie...ale ja mám vždy smolu..ale vďaka za snahu aspoň ste mi to osvetlili..
môže v praxi vyzerať ako kamarátstvo s výhodami, ale ak je to fakt láska, tak je tam niečo viac, niečo čo spôsobí že nerozmýšľaš o tom či sa to oplatí alebo nie, a blablabla, proste v podstate neodôvodniteľný (po)cit ktorý spôsobuje že všetko čo daná osoba robí je podľa teba nádherné a ten pocit posilňuje, ...hm.
zvyknem hovoriť že je pokiaľ vieš odôvodniť prečo niekoho miluješ, tak to nie je láska. ale akonáhle máš myšlienky typu "milujem ju/ho pretože je, a pretože je taká/taký ako je, a robí to čo robí, a myslí si to čo si myslí, a cíti tak ako cíti", tak je to láska, ale aj to je... rozporuplná definícia.
ono najviac platí to jednoduché "neviem ti povedať, ale keď sa ti prihodí tak to spoznáš a budeš si istá"
blbé takto filozovať o takýchto veciach, hmm veľa ľudí povie že nemám vek na vyjadrovanie do tejto diskusie ô.O filozovanie o láske je podľa mňa blbosť vo všeobecnosti to je to isté vždy ale malé detaily ti utvárajú úplne iný príbeh/dojem o láske
Ja viem aké je to stratiť lasku, ale bol to moj otec..zistila som ako strašne som ho ľubila a potrebovala až keď odišiel..neviem či by som ešte zvládla ďalšiu stratu..oplati sa vobec tak trpiet?
nechce sa mi tu zas rozpisovať ... som zamilovaná už vyše troch rokov do tej istej osoby ... a bolo to to najkrajšie, čo som kedy zažila ... až kým sme sa nerozišli ... teraz to je dooooosť napiču, fakt dosť ...
odporúčam sa veľmi nenaviazať, lebo potom to môže dopadnúť hrozne, teda pokiaľ spolu nezostanete ...
ešte som na to neprišla, vždy to boli len "kamarátstva s výhodami"
ale ide ma urvať keď vidím mladé zaľúbené páriky ako si hrkutaju,smeju sa na tom že sa tomu druhému pohol vlas, vylizuju si mandle a ešte horšie veci; to všetko v mojej pritomnosti, hrozne mi to vadi
záleží na tom či sa pýtaš na zamilovať alebo na lásku sú to dva odlišné pojmy..
pri zamilovanosti sa cítiš ako vo sne.. ako keby si lietala na obláčiku a všetko okolo teba bolo krásne a dokonalé. stále naňho myslíš.. keď ho vidíš sa ti rozbúcha srdce, pri bozkoch lietaš eufóriou.. jednoducho existuje pre teba len ON A TY.. vidíš ho ako takého "poloboha", všetko čo urobí je dokonalé, každý jeho pohyb, reakcia, hlas, VŠETKO...
až časom to prejde do lásky.. tak 1-2 roky..spadnú ti ružové okuliare - vidíš ho už reálnejšie. odkrývajú sa ti jeho chybičky.. tak ako aj jemu tvoje. v tomto období sa treba naučiť robiť oveľa viac kompromisov ako predtým, byť tolerantný a empatický... nie si už v takej eufórii ako nazačiatku - nie je to navonok také nové, vzrušujúce.. ale prídu tam nové, krajšie pocity - istota, bezpečie, súdržnosť, vzájomna dôvera.. už viete čo môžte od seba čakať a v akých situáciach.. vzťah sa stáva otvorenejším, istejším....
ale pre každého to predstavuje niečo iné, každý vníma pocity inak. ale určite láska aj zamilovanosť sú dva úúúžasné pocity, ktoré vedia naplniť život človeka spokojnosťou, radosťou.... síce niekedy to veľmi bolí (pri rozchodoch, aj hádkach), ale stojí to zato určite by si oveľa prišla keby si zostala celý život sama - ale neostaneš zamiluje sa snáď každý jeden človek...
a názory ako - v 15tich nemôžeš vedieť čo je to láska mi prídu dosť konzervatívne a odsudzujúce.. ja budem mať čoskoro 17, priateľa mám vyše 3 rokov a som si istá, že viem čo je to láska, aj zamilovanosť... preskákali sme si už kadečím a stále máme medzi sebou krásny pevný vzťah...
z mojej osobnej skúsenosti: ten pocit, kvôli ktorému som odmietol nadržanú ryšavú (podotýkam RYŠAVÚ) 14ku, keď som si eventuelne mohol užiť bez toho, aby to moja polovička bola hocikedy vedela
laska ta dolezita pre zivot naozaj ludia rozdavajte a vazte si ju lebo nikdy neviete kedy vam zacne dochadzat !!§ a bez lasky sa naoza zije velmi tazko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
@1 @2
hádam pochopiteľné
Láska... To proste treba zažiť. Je to úžasné, je to o porozumení jeden druhému, o náklonnosti, o... proste to nejde opísať slovami. Ale určite to nieje len sex a všeobecne robenie si telesne dobre navzájom.
@12pusinka16 to super vystihla
filip
aj keď je pravda, že je s ňou aj veľa trápenia či bolesti
ale aj tak nemá nad nič!
môže v praxi vyzerať ako kamarátstvo s výhodami, ale ak je to fakt láska, tak je tam niečo viac, niečo čo spôsobí že nerozmýšľaš o tom či sa to oplatí alebo nie, a blablabla, proste v podstate neodôvodniteľný (po)cit ktorý spôsobuje že všetko čo daná osoba robí je podľa teba nádherné a ten pocit posilňuje, ...hm.
zvyknem hovoriť že je pokiaľ vieš odôvodniť prečo niekoho miluješ, tak to nie je láska. ale akonáhle máš myšlienky typu "milujem ju/ho pretože je, a pretože je taká/taký ako je, a robí to čo robí, a myslí si to čo si myslí, a cíti tak ako cíti", tak je to láska, ale aj to je... rozporuplná definícia.
ono najviac platí to jednoduché "neviem ti povedať, ale keď sa ti prihodí tak to spoznáš a budeš si istá"
zaujímavé komenty imho... @10 ; @30
odporúčam sa veľmi nenaviazať, lebo potom to môže dopadnúť hrozne, teda pokiaľ spolu nezostanete ...
ale ide ma urvať keď vidím mladé zaľúbené páriky ako si hrkutaju,smeju sa na tom že sa tomu druhému pohol vlas, vylizuju si mandle a ešte horšie veci; to všetko v mojej pritomnosti, hrozne mi to vadi
pri zamilovanosti sa cítiš ako vo sne.. ako keby si lietala na obláčiku a všetko okolo teba bolo krásne a dokonalé. stále naňho myslíš.. keď ho vidíš sa ti rozbúcha srdce, pri bozkoch lietaš eufóriou.. jednoducho existuje pre teba len ON A TY.. vidíš ho ako takého "poloboha", všetko čo urobí je dokonalé, každý jeho pohyb, reakcia, hlas, VŠETKO...
až časom to prejde do lásky.. tak 1-2 roky..spadnú ti ružové okuliare - vidíš ho už reálnejšie. odkrývajú sa ti jeho chybičky.. tak ako aj jemu tvoje. v tomto období sa treba naučiť robiť oveľa viac kompromisov ako predtým, byť tolerantný a empatický... nie si už v takej eufórii ako nazačiatku - nie je to navonok také nové, vzrušujúce.. ale prídu tam nové, krajšie pocity - istota, bezpečie, súdržnosť, vzájomna dôvera.. už viete čo môžte od seba čakať a v akých situáciach.. vzťah sa stáva otvorenejším, istejším....
ale pre každého to predstavuje niečo iné, každý vníma pocity inak. ale určite láska aj zamilovanosť sú dva úúúžasné pocity, ktoré vedia naplniť život človeka spokojnosťou, radosťou.... síce niekedy to veľmi bolí (pri rozchodoch, aj hádkach), ale stojí to zato určite by si oveľa prišla keby si zostala celý život sama - ale neostaneš zamiluje sa snáď každý jeden človek...
Láska je definovateľné amortizované periferické komplexum, kde v pseudoindividualistickom egocentru sa vyvolává pocit, ze ŠUKAŤ JE BOŽIE.