Už asi mesiac nemôžem cele noci spávať. Je jedno či idem spať o ôsmej, o desiatej alebo o jednej. Proste celú noc sa len prehadzujem a spánok sa ku mne neblíži ani náhodou. Aj keď som neskutočne unavená. Potom nadránom, hocikedy je to už aj po svitaní, sa
no, ja keď neviem zaspať (a to sa mi stáva často), tak as idem nechvíľku vyvetrať, alebo sa vyvalím do vane, uvarím si teplé kakao. Keď je najhoršie, dám si xanax a potom spím jak bábo.
Ja by som bol úplne rád, keby som nemohol zaspať Psychológovia by ti poradili autogénny tréning. Všeobecní by ti teplé kúpele pred spaním, alebo veľa vankúšov okolo seba, aby si bola úplne pohodlne ustlaná. Alebo nejaké hnusné tabletky. Ja na tvojom mieste by som skúsil meditácie alebo autohypnózu a tam odstrániť svoj problém. Ale ak ti to nič nehovorí, tak sa porúčam
@kokinka Práveže treba myslieť na všetko. Ale hlavne nie na spánok
s takymto niecim "bojujem" tiez..a ja neviem zaspat kvoli tomu ze mi hlavou lietaju vselijake myslienky..a jedna myslienka nastartuje dalsiu a dalsiu...a dopadnem tak ze co budem robit v roku 2025 ..
ja si pustam na noc mp3ku..sluchatka do usi..pustim si niaku pohodovu hudbu a popritom zaspim..uz mam aj niekolko albumov takych pri ktorych v pohode zaspim..
Najhoršie je myslieť na to, že čo bude na druhý deň, napríklad že či napíše človek dobre písomku, či zvládne nejakú úlohu a podobne, lebo to ho o spánok určite pripraví.
no to sa aj mne casto stavalo..ale repslo to..bolo to len nejake obdobie takto..bolo jedno kedy som sla spat..nespala som ak aj ano..velmi kratko..ptm som sa zase zobudila..rano som zaspala..a ptm som bola unavena..presne to iste..ale po case to preslo..suhlasim ze to moe byt stres al. sa bojis niecoho..mozno skoly..??
@kokinka Každý to bude mať asi trochu inak. Ja nemôžem zaspať napríklad keď je spln (a to o ňom ani nemusím vedieť), alebo keď myslím na niekoho, alebo sa zapodievam nad tým, čo bude zajtra, keď je nejaký ťažší deň. Ale hej, predstavovať si a myslieť je rozdiel, to máš pravdu
@janu Nie je to iba pre chlapov? Orgazmus pre spánok? Aj u žien je to tak?
@Jimmycrow tak to stym mesiacom ževraj posobi tak na citlivejšich ludi.. aj mne to tak niekedy fungovalo v istom obdobi ..ale to nielen kvoli tomu ..ale nespala som vtedy tak dost vela mesiacov.ale potom sa to zvratila.. jednoducho všetko je to v hlave v našej mysli.. =D
@H8u mne sa to stava tiez. zacala som to riesit tym ze chodim spat o 5tej rano a spim do 12tej. inak niekde som citala o babe ktora zabudla ako sa spi! bud rada ze sa to nestalo tebe!
Mesiac a pol sa moja nespavosť stále len zhoršovala, a miesto pôvodnej jedenástej, som zaspával nakoniec až o pol piatej. A spával som najviac do pol jedenástej, čiže som spával málo Bolo to niečo strašné Ale dôvod som vedel, bol to len preto, že ma niečo fakt strašne trápilo... Teraz ma to už trápi menej a zlepšuje sa to, chodím spávať medzi jednou až druhou, ale podarilo sa mi zaspať trikrát už aj pred polnocou...
A aké je riešenie tohoto problému? Tiež by som rád vedel, takýto spánok nerobí dobre A ak je to aj u teba tým, že ťa niečo trápi, tak to žiaľ len tak neprejde...
Mala som kedysi tiez istu dobu problem s nespavostou. Zhodou okolnosti tiez to bolo cez prazdniny. Je to nieco strasne. Kto to nezazije, tak nepochopi Cele noci sa mi nedarilo zaspat, dokonca ani nad ranom. Po par tyzdnoch som uz bola absolutne zufala, vycerpana, znicena...proste hroza. Prezivala som len vdaka akemusi velmi slabemu kratkemu polospanku (ktory som si ani poriadne neuvedomovala). Kazdu noc som si len opakovala, nech uz konecne zaspim, az kym mi zacalo po par tyzdnoch uz byt pomali vsetko jedno. Povedala som si, ze sa uz nebudem cele noci trapit a ze sa zmierim s tym, ze budem jednoducho do rana relaxovat so zatvorenymi ocami...bez spanku. Len tak oddychovat... Jedoducho som sa s tym absolutne vyrovnala, prestala som neustale mysliet na spanok a ono to po par dnoch vazne pomohlo. Nechapem ako je to mozne, ale po case som sa z toho naozaj uplne dostala. A uz je to odvtedy vela rokov, ale stale mam z toho strach a spanok si odvtedy ovela viac vazim. Drzim ti palce!
ja mam problem podobny ... nech idem spat kedykolvek stale sa zobudim rano pred 7:00 a vyspaty aj po 4 hodinach spanku ... neviem ci mam taky presny biologicky budik alebo co... no proste ide o to ze 4 hodiny spanku nestacia... myslim pravidelne 4 hodiny a som potom unaveny cely den no spat nemozem... som nervozny v strese a pod tlakom... tak ked budem pokracovat tak do 30tky zomrem na infarkt
no tak ja tym trpim od narodenia a nepodarilo sa mi to vyliecit,pretoze sa ot proste neda,ekd jednoducho nedpkazem zaspat vecer ale az rano a nedokazem vstat rano o 6,co bohuzial musim ekd idem do skoly,je to hrozne,ale proste sa s tym nic neda robit,skusala som uz vsetko,okrem tabletiek na spanie,k comu ale nechcem dospiet,ale vidim to tak ze asi uz ine vychodisko nie je,ale na praskoch sa mozes stat rychlop zavisla,aj ked si kupis take na ktore vraj nei je navik,potom proste ebz toho uz nezaspis,na kazde je navyk
ako začne škola, tak sa ti začne spolu s ňou aj pravidelný režim a malo by sa to upraviť samé. dokonca môžme predpokladať, že budeš mať spavé obdobie. tak prve dva tyždne, ze uvidis postel a sklátiš sa. je to o tom, ze si musíš nájsť svoje vychodené chodníčky - dať telu určitý stereotyp, inak ťa takto vytrápi.
(v lekarni sa da kupit aj Benosen je na baze byliniiek ako persen len mi pride učinnejsi , z toho čo som o nom citala... )
este si treba vetrat v izbe ... ale nemat tam zimu .. a nepremyslat nad prooblemami z dnesneho alebo nastavajuceho dna ale to sa lahko vravi plus ke d clovek naozaj dlhop nemoze zaspat mal by sa postavit a poprechadzat ,... zacat citat knizku ...alebo si mozno pustit potichu aj relaxacnu hudbu ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
no ale myslim ze to prejde.. treba len nemyslieť na moc vela veci pred spanim..
@kokinka Práveže treba myslieť na všetko. Ale hlavne nie na spánok
ja si pustam na noc mp3ku..sluchatka do usi..pustim si niaku pohodovu hudbu a popritom zaspim..uz mam aj niekolko albumov takych pri ktorych v pohode zaspim..
Skús mlieko s medom, prípadne nejaký čaj na spanie a ak nepomôže tak chod k lekárovi, nech ti na čas predpíše nejaké tabletky.
Vždy je lepšie brať nejaký čas tabletky ako nespať.
ale rozmýšlať nad niečím hladať riešenia, nápady.. viem že ked začnem v noci rozmyslat nad nejakym napadom dost dlho tak potom nezaspim tak lahko
a čo sa týka tabletiek, tak ja užívam Oxazepam, keď potrebujem... po ňom zaspím.
alebo pre otvorenejších masturbácia až k orgazmu
good luck
@janu Nie je to iba pre chlapov? Orgazmus pre spánok? Aj u žien je to tak?
a hej myslim ze aj to funguje
Odskúšané?
haha
Mesiac a pol sa moja nespavosť stále len zhoršovala, a miesto pôvodnej jedenástej, som zaspával nakoniec až o pol piatej. A spával som najviac do pol jedenástej, čiže som spával málo Bolo to niečo strašné Ale dôvod som vedel, bol to len preto, že ma niečo fakt strašne trápilo... Teraz ma to už trápi menej a zlepšuje sa to, chodím spávať medzi jednou až druhou, ale podarilo sa mi zaspať trikrát už aj pred polnocou...
A aké je riešenie tohoto problému? Tiež by som rád vedel, takýto spánok nerobí dobre A ak je to aj u teba tým, že ťa niečo trápi, tak to žiaľ len tak neprejde...
mne to pomohlo, chodila som spať ráno doslova a teraz sa premáham, aby som tu nefľasla čelo o klávesnicu, keďže je už viac ako jedna hodina...
upraví sa to samo.verme tomu
a ja odporucam Persen , a dostatok pohybu cez den
(v lekarni sa da kupit aj Benosen je na baze byliniiek ako persen len mi pride učinnejsi , z toho čo som o nom citala... )
este si treba vetrat v izbe ... ale nemat tam zimu .. a nepremyslat nad prooblemami z dnesneho alebo nastavajuceho dna ale to sa lahko vravi plus ke d clovek naozaj dlhop nemoze zaspat mal by sa postavit a poprechadzat ,... zacat citat knizku ...alebo si mozno pustit potichu aj relaxacnu hudbu ..