neviem si prectaviť že by to predtým a k životu patrí aj sex a podľa mi to bolo dosť pozde si zistiť že v posteli by si nevyhovovali tak to manželstvo dlho nevydrží
@Newgeneration nie, ta podstata mi neunika, len som chcel znazornit moj postoj k veci vtipnym prikladom... a suhlasim, ak niekto povie, ze chce jedneho sexualneho partnera v zivote, ak si s nim vie predstavit svoj zivot... ale tak podla mna to musi ludom klapat aj v posteli, a vies, v dnesnej dobe sa ti moze stat, ze sa ozenis, a potom zistis, ze Miska, je vlastne Misko...
Každého vec. Veď pred manželstvom majú ústa, nie? Nech každý povie ako sa mu páči, by neostali po "papierovačkách" v šoku, keď jeden toho druhého potrebuje pritom napr. poriadne "vylátať"...
Inak - láska robí divy. Nemajte boja že by neklapalo....!
Nie je to dobré v tom, že tí dvaja si nemusia sadnúť a potom sa budú topiť v depkách, že majú nulový sexuálny život... ale v zásade mi je to dosť jedno... neviem...
...ale nech si ľudia sexujú kedy chcú, mne je to jedno, pre mňa za mňa aj po diamantovej svadbe, len nech tým neovplyvňujú iných a nech iným ich chorý názor nevtlkajú do hlavy.
Tak to je tá najväčšia hlúposť akú môžu dvaja ľudia spraviť. Že sex až po manželstve však to je najhoršia vec akú spravia keď sa zoberú a predtým sa navzájom nevyskúšajú.
neviem ako to mozu. neviem si predstavit ze by som si zobrala nejakeho nunaka a dosla na to az po svadbe... ale sak ked tomu niekdo veri tak nech to tak robi...
je to zvlastne vyjadrovat sa o tom,ale myslim si,ze bude nadherne,skvele,uplne uzasne,ked moj manzel,bude moj prvy chlap v posteli a vedie ma k tomu aj moje nabozenstvo..
ani jedna možnosť pretože sa to dá praktizovať aj v tomto storočí. Ale nemyslím si že je to nevyhnutné ak sa majú dvaja veľmi radi a sú dostatočne vyspelí aby dokázali prevziať zodpovednosť za prípadné následky.
z toho čo som tu čítala mi vychádza len jedno, a to, že všetci kladú dôraz v manželstve len na sex...ale manželstvo nie je len o sexe....tam sú dôležité iné hodnoty....a ak sa majú dvaja radi, každý problém je pre nich riešiteľný....
takže ja osobne si myslím že na sexe až po svadbe nie je nič zlé...veď keď viem, že ten druhý je kvôli mne ochotný vydržať až do svadobnej noci....nie je to dostatočný dôkaz lásky??
myslím, že je to hlúposť...keď by začali so sexom až po svadbe a prišli by nato, že im to v posteli neklape a potom pomály by sa od toho odvíjali iné nedorozumenia príp. nevera nebolo by to najlepšie...zrejme na rozvod...
Mimochodom všimli ste si, že téma pojednáva podľa názvu o "sexe po manželstve" z čoho logicky vyplýva, že najprv treba ukončiť manželstvo?? až potom mať sex?
@Stage - citujem -tá obrovská radosť, keď po svadobnej noci zistíte, že Vám to ASI bude perfektne klapať aj v posteli. - To asi, tam je zaujímavé.
@James114 - citujem - aby niesli zodpovednosť za prípadné následky - a kde žijeme? Ak sa niekto proti tým "prípadným následkom" nechráni, tak to vlastne nie je následok, ale chcenie toho. To, že sa to stane 14-15 ročným svedčí o ich nezodpovednosti. Nech potom nesú nasledky toho, čo vlastne aj tak chceli, lebo sa nebránili.
Celý tento problém je v tom, že dnešné deti začínajú so sexom skoro a sú nevedomé. Viete vôbec, čo je to milovať niekoho? To znamená, že nejdem mať s ním sex, ale sa s ním idem milovať. Nikoho neodsudzujem za jeho názori alebo za náboženstvo, v ktoré verí, ale milovanie medzi ľudmi, ktorí sa milujú je krásne pre oboch. Patrí to medzi primárne potreby človeka a, áno, je to pud. No a čo? Tým, že potláčam svoje pudy pri človeku, ktorého milujem, tak vlastne popieram to, že som človek.
@Twoyko Keby som tam to "ASI" nedal, tak mi zas vypisujú iní slovíčkári, že zovšeobecňujem a že podľa jednej noci hodnotím popredu všetky nasledujúce. Ideálne by bolo slovíčko pravdepodobne, čo je ale vlastne synonymum k slovíčku asi.
Btw. milujem, keď niekto ešte aj na srande komentuje slovíčka.
@twoyko nemam rad slovo chranit, lebo to o nie je o ochraane.. mam ta preto chytat za slovicka??
dalsia vec.. laska nie je o sexe, resp milovanie.. to je pravda a preto si myslim, ze potlacanie pudov je normalne.. lebo inak, som zvedavy ako vydrzis, ked pride skuska.. ked i len tehotenstvo.. ci tiez so slovami "ved su to pudy, preco by som ich potlacal"
a posledne.. prave to, ze je to pud vytiahnu decka s tym, ze ved i ony ho maju, tak preco by to nemohli robit.. a skus im nasledne vysvetlovat cosi o laske a cite.. ked ony lasku vidia vo vasni a v tom kto sa im paci.. neuvedomujuc si ze laska je nieco co sa vyvija a nie len tak padne..
Riadna kokotina. Clovek na to,aby vedel fungovat v manzelstve potrebuje mat aj sexualnu stranku osobnosti rozvinutu,lebo sa moze stat, ze si dvaja v tomto nesadnu a potom je po manzelstve a kto tvrdi opak tak nema dost skusenosti,lebo sex je v laske dolezity a este dolezitejsi v manzelstve. Tam ked nieco vazne neklape tak je to zle...
@Audia6tdi - a veru sú aj takí, ktorých do 22 nerozdrapí !
Len by ma zaujímalo, či každý 3. pár, ktorý sa podľa posledných štatistík v dnešnej dobe rozvedie, bol taký, čo držaaaal až do svadby! Lebo ak to boli takí, čo sa "skúšali" ako boty v obchode - nechápem, kde je zááádrhel. A nechcite! mi nahovoriť, že každý 3. pár sexuje až po svadbe. Hahaha
Tým chcem povedať, že ak to niekto berie ako podmienku dobrého vzťahu - to nefunguje. A dokazujú to aj štatistiky. Všetko ostatné (názory) sú len zbožné želania. Keby to bolo jasné, dnes sa nerozvádza nikto, lebo by bol známy "recept"!
@Twoyko - takmer so všetkým súhlasím, ale. : ...Patrí to medzi primárne potreby človeka a, áno, je to pud." - hmmm?
Je to dôležitá potreba. Ja ju však medzi primárne neradím. Pretože mne to vyznieva, že každý, kto práve nemá s kým, nemôže (zo zdravot. hľ.), nechce - má blok...., musí z toho utrpieť priam ujmu (a potenciálny partner samozr. tiež). Tieto veci sú krásne, ale na druhej strane kto ich práve nepraktizuje, nemyslím si, že žije nenormálnym životom nejakého "strádajúceho" chudáka (ja viem že si to takto nepísal, len mi to z toho môže vychádzať). Aj obdobia "bez" sú obdobia prirodzené. Tak ako je prirodzené, že nie v každej chvíli máš po svojom boku osobu, ktorú miluješ a s ktorou sa dá... (pravdaže dá sa aj s inou - ale to tu nebudem komentovať )
sex až po manželstve? DD to akože keď sa rozvediem tak ju prvý krát šupnem? DD trošku jebnuto položena otázka , a ved vlastne ona je cela jebnuta, to muselo decko ytvoriť tuto anketu DD sex je skvely a nevymenil by som ho za nič na svete a ešte keď je to z milovanou osobou ... och nech už je piatok DD
Nie som zástancom sexu až po svadbe. Keď sa dvaja ľúbia, tak na čo čakať?! Okrem toho, neuznávam ani svadby... Zbytočnosť, a aj tak sa väčšina rozvedie...
celkovo nevidím dôvod spájať svadbu so sexom.. to sú dve úplne rozličné veci.. Ale komu to tak vyhovuje prečo nie, ajtak kto s ním začne tak také myšlienky v momente zavrhne.. klasika
@Turgon heh len zeby on mne vyhovoval,neviem preco si dal za priklad ze ja by som jemu nemala vyhovovat..aha jasne,to ste vy chlapi nic nove pod slnkom
@Tajomna16 no lenze kedy bi si to zistila ?? keď nás tak veelmy dobre poznas tak neviem neviem, mislým si že keby si sa vydala ja neviem v 30tke a zistili by ste že vam to po sexe neklape tak by uz bolo dost neskoro na novu znamost a cakat az do dalsej svadby na sex nieviem ci by si tak dlho vydrzala
@Turgon privela uvazujes,neboj zeny nie su az take nadrzane(aspon nie ja),to budem riesit ked sa to stane,neverim,ze by sme si nemali rozumiet po tejto stranke ked sa budeme mat radi
@Tajomna16 ze privala uvazujem ? No som už ras taký vkazdom prípade ti nebudem hovorit co mas robit len som ti chcel poradit a neboj sa budete si rozumiet. Co sa tika nadrzanosti bab tak otom si niesom taki isty niekde som cital ze babi su viac nadrzane ako my. samozrejme najdu sa vsade vinimky
@Turgon v poho rada sa pokladam s filozofmi,cize aj s tebou ja rada filozofujem ano verim tomu,ze si budeme rozumiet,ked budes moj manzel a budes ma podvadzat a pridem ti na to,tak to budeme riesit.. no ako ktore baby,ja sa po chalanoch nevesam to neje moj styl
@Tajomna16 fííha som filozof to som si ani nemislel ale diki
Dobre robis pretoze to ani nemame radi ked nas bali zena - bez urazky. ale je to tak, vtedy si mislime onej ze je to ... tusim ze uvazujes moc do buducnosti ja rozmislam tak 3 roky dopredu hm a ako riešiť ? máš nachistaný nejaký tajný plán
@Turgon filozof=obrazne povedane nie doslova hej viem ze to nemate radi,ale to neje moj styl celkovo-netreba sa mi predvadzat..haha dozvies sa vsetky moje tajne plany v pravy cas
@Tajomna16 fúú dievca myslim ze nato mame este obaja casu dost, zivot si treba uzivat kim sme mladi , a ne nemam na raketoplan stal by som sa kozmonautom ale take kamaradstvo moze byt aj skorej
@Tajomna16 zober si toho koľko vladzes lebo neviem ako chodia pravidelne linky na zem keby sa nam raketoplan pokazil . Á este nieco nezabudni nakupit ved vies co nech sme v bezpeci teda hlavne ty
@Tajomna16 no hej pivo nam chuti kazdemu znas a kto klame nieje chlap,plne stebou súhlasím kazdy by chcel letet ale budu mat smolu poletime len my a nikto otom nebude vedet hehehehe
@Tajomna16 uz sa tesííím bude sranda ale zober si vela kofoly aby si mala v sebe vela kofeinu pretoze neviem kedy pojdeme spat mna udrzi hore aj moje chutne pivo
Podla mna, nazor, ze "treba si to vyskusat" a "ked v manzelstve zistia ze im to neklape", ved ludia sa rozvadzaju a nielen kvoli tomu, a ak toho druheho mas rad, mal by si schopny zmierit sa s jeho chybami a nedostatkami.A to , ze je to"pud"-Ked nebudes mat co jest, absolutne nic, tak podlahnes PUDU a zjes cloveka?Ja hlasujem za tretiu moznost.Odporucam precitat si Cormac Mccarthy-Cesta.Prosim, ak je tu niekto, kto so mnou suhlasi, budem rada, ked mi napise.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
236 komentov
v dnešnej dobe pre mňa prežitok - čo ak to nebude klapať?
ale ak to niekto tak chce tak nič proti
@krutafunebracka daj ma zavrieť, panicom nie som už 10 rokov
šak dievča kere je v 18stke panna sa už považuje za starú dievku! ... tak pochybujem že sa taký mladý ludia budu vydavať
Je to choré.
som zvedavý, koľko nás skončí v 3. možnosti
ale čo už, nezmením to
(ale v konečnom dôsledku to nebolo až také zlé)
Inak - láska robí divy. Nemajte boja že by neklapalo....!
...ale nech si ľudia sexujú kedy chcú, mne je to jedno, pre mňa za mňa aj po diamantovej svadbe, len nech tým neovplyvňujú iných a nech iným ich chorý názor nevtlkajú do hlavy.
ľudské zákony a presvedčenia
potláčanie prirodzeného pudu
+ po prvom sexe zistím, že je drevo ona a aj ja
a zbláznim sa
na všetko treba tréning
@Suhayka toto nemôžeš vedieť nikdy
takže ja osobne si myslím že na sexe až po svadbe nie je nič zlé...veď keď viem, že ten druhý je kvôli mne ochotný vydržať až do svadobnej noci....nie je to dostatočný dôkaz lásky??
Mimochodom všimli ste si, že téma pojednáva podľa názvu o "sexe po manželstve" z čoho logicky vyplýva, že najprv treba ukončiť manželstvo?? až potom mať sex?
"milé"
@James114 - citujem - aby niesli zodpovednosť za prípadné následky - a kde žijeme? Ak sa niekto proti tým "prípadným následkom" nechráni, tak to vlastne nie je následok, ale chcenie toho. To, že sa to stane 14-15 ročným svedčí o ich nezodpovednosti. Nech potom nesú nasledky toho, čo vlastne aj tak chceli, lebo sa nebránili.
Celý tento problém je v tom, že dnešné deti začínajú so sexom skoro a sú nevedomé. Viete vôbec, čo je to milovať niekoho? To znamená, že nejdem mať s ním sex, ale sa s ním idem milovať. Nikoho neodsudzujem za jeho názori alebo za náboženstvo, v ktoré verí, ale milovanie medzi ľudmi, ktorí sa milujú je krásne pre oboch. Patrí to medzi primárne potreby človeka a, áno, je to pud. No a čo? Tým, že potláčam svoje pudy pri človeku, ktorého milujem, tak vlastne popieram to, že som človek.
Btw. milujem, keď niekto ešte aj na srande komentuje slovíčka.
dalsia vec.. laska nie je o sexe, resp milovanie.. to je pravda a preto si myslim, ze potlacanie pudov je normalne.. lebo inak, som zvedavy ako vydrzis, ked pride skuska.. ked i len tehotenstvo.. ci tiez so slovami "ved su to pudy, preco by som ich potlacal"
a posledne.. prave to, ze je to pud vytiahnu decka s tym, ze ved i ony ho maju, tak preco by to nemohli robit.. a skus im nasledne vysvetlovat cosi o laske a cite.. ked ony lasku vidia vo vasni a v tom kto sa im paci.. neuvedomujuc si ze laska je nieco co sa vyvija a nie len tak padne..
Len by ma zaujímalo, či každý 3. pár, ktorý sa podľa posledných štatistík v dnešnej dobe rozvedie, bol taký, čo držaaaal až do svadby! Lebo ak to boli takí, čo sa "skúšali" ako boty v obchode - nechápem, kde je zááádrhel. A nechcite! mi nahovoriť, že každý 3. pár sexuje až po svadbe. Hahaha
Tým chcem povedať, že ak to niekto berie ako podmienku dobrého vzťahu - to nefunguje. A dokazujú to aj štatistiky. Všetko ostatné (názory) sú len zbožné želania. Keby to bolo jasné, dnes sa nerozvádza nikto, lebo by bol známy "recept"!
@Twoyko - takmer so všetkým súhlasím, ale. : ...Patrí to medzi primárne potreby človeka a, áno, je to pud." - hmmm?
Je to dôležitá potreba. Ja ju však medzi primárne neradím. Pretože mne to vyznieva, že každý, kto práve nemá s kým, nemôže (zo zdravot. hľ.), nechce - má blok...., musí z toho utrpieť priam ujmu (a potenciálny partner samozr. tiež). Tieto veci sú krásne, ale na druhej strane kto ich práve nepraktizuje, nemyslím si, že žije nenormálnym životom nejakého "strádajúceho" chudáka (ja viem že si to takto nepísal, len mi to z toho môže vychádzať). Aj obdobia "bez" sú obdobia prirodzené. Tak ako je prirodzené, že nie v každej chvíli máš po svojom boku osobu, ktorú miluješ a s ktorou sa dá... (pravdaže dá sa aj s inou - ale to tu nebudem komentovať )
Ale neboj, myslel som to stym vyhovovanim aj obratene ale myslel som že to pochopiš hned
Ale neboj, myslel som to stym vyhovovanim aj obratene ale myslel som že to pochopiš hned
pozri sa nebude ma podvadzat,a ked ano,tak mi hned vypadne zo zivota,mne nebude skakat po hlave
Dobre robis pretoze to ani nemame radi ked nas bali zena - bez urazky. ale je to tak, vtedy si mislime onej ze je to ... tusim ze uvazujes moc do buducnosti ja rozmislam tak 3 roky dopredu hm a ako riešiť ? máš nachistaný nejaký tajný plán