Ja som vegetariánka(nejem mäso)a vobec mi to nevadí, bola som tak vedená od malička.Ked niekto hovorí že /mäso má vela bielkovin a ked ho nebudeš jest budeš chorá/ je to blbost.
Som /chorá/ ako priemerný človek, takže nátcha a max. crípka virového povodu
Niekedy mam chuť aj ja nejesť mäso..fuuj napriklad sestra neska pri obede sa rypala v rezni a ze "aha žilka"no ja som ju skoro zabila..ma naplo porad..blee..
@lulilalo s tým výživovými prvkami obsiahnutými v mäse je to pravda. Žiadna zelenina neobsahuje presne tie látky, ktoré obsahuje mäso, čo sa časom prejaví aj na tvojom tele. Len uvedomelý vegetarián s perfektnými vedomosťami o obsahu jednotlivých výživových zložiek v potrave, si môže dovoliť vôbec nejesť mäso.
@0 ty ako vegetarianka si dokazes bielkoviny nahradit inak, kedze vegetariani jedia aj vajcia, mlieko, syr, to skor vegani, ktori nejedia nic zivocisne mozu byt skor chori
@6 Tvoj názor, pusa. My ti ho neberieme. Neber ani ty nám ten náš. Sú ľudia, ktorí by po treťom dni bez mäsa umreli... Tebe je na grc z mäsa, mne zas zo sóje a sójových klíčkov...
mozes byt vegeterian, ale vec, ze maso je tiez velmi potrebne pre tvoje telo takze by som sa mu moc nevyhybal. Je blbost vynechat zo stravy uplne maso a taktiez je blbost vynechat zo stravy zeleninu ci ovocie.
no ja uplne odmalicka som neznasala mäso....nechutilo mi....no moji rodicia ma nutili mäso jest....kym som nedojedla kurca nasi ma nepustili od stola som mohla trucovat, zjapat, revat....nic nezaberalo musela som to nasilu zjest.....mno a teraz jem mäso aj mi uz chuti....skus to aj ty
@10 Naše čeluste možno tak nie sú prispôsobené trhať surové mäso. No jemné a vláčne upečemé, uvarené či usmažené mäsko pohryzkáme bez najmenších problémov...
@xyz666 suhlas
ale ked je niekto vegan to je uz chore, kedze nema ako dostat zivocisne bielkoviny a tie rastlinne sa nepocitaju kedze su neuplne a to je uz pre organizmus velmi zle @10 vies to sa tak prisposobilo este mozno pol storocia dozadu mali takmer vsetci zuby 8, teraz uz nemaju zdaleka vsetci. Proste zuby ktore nie su potrebne casom prestanu rast, naco by boli? ked clovek si dokaze maso tepelne upravit aby bolo maksie, lahsie stravitelne atd. moj nazor
@12 suhlasim, ja jem živočišné výrobky a viem čo my doplní stravu tak aby som nebola chorá, moj organismus už je zvyknuty a ja viem o tyc chudatkach zvieratkach na bytunkoch ktore su zdegenerovane dost
@20 preco by mal byt drbnuty? inac aj ty si mal predkov ktorý nejedly mäso...ludoopi nejedia mäso a vedia žit ja nejem mäso a žijem a nejsom drbnuta, niektorým od malička nechutí zelenina alebo ovocie a tiež nehovorím že ste drbnutý
nejes maso z tvojho presvedcenia, alebo za to, ze ta tak sprosto vychovavali?
pretoze to je obrovsky rozdiel...
(btw: na tych tvojich vegetarianskych argumentoch sa da dost dobre pobavit )
mam taku spolužiačku ...najlepšie bolo,ked som povedala o tom druhej spolužiačke ktora to nevedela a ona na ňu len pozrela a povedala-ty nejiš rizky? ....no...nevedia o čo prichadzaju asi
ja som tiez vegetarianka,nejem ani maso ani ryby ani nic podobne a nic mi neni...ale zas ja mam perfektnu imunitu,naposledy som bola chora pred 3mi rokmi...
A to su totalne kktiny co tu pisete...Jakoze ja tiez nejak velmi maso nejem...A zijem dycham...vsetka strava sa da nahradit. maso sa da nahradit sojou.A aj ked je dokazane, ze nasi predkovia konzumovali maso,je tiez dokazane, ze maso je najtazsie stravielna zlozka potravy. Nikomu nekazem nejest maso, je to kazdeho vec aku zivotospravu si vyberie. A pokial ide o zdravie:neviem ci vsetci vegetariani, ale ja nejem lieky.Od malicka som mala antibiotika raz.Tak neviem ci je teraz horsie nacpat sa liekmi abo masom...tot vse
male zamyslenie..
uz nasi prapredkovia lovili mamuty a ine zivocichy = maso
ako sla doba dalej, boli tu rybari, lovic kozusin, ... = maso
starovek a stredovek..zname polovacky, hostiny, ... = maso
posledne storocia- kazdy mal prasa, kravu, hydinu... = maso
a potom prisiel boom.. z ludi, ktori sa stravovali normalne, striedmo a vsetkym, sa vplyvom "civilizovania" menili na ludi podliehajucich roznym stylom..
vegetariani... ved pozrite sa na tie ubohe zvieratka, ktore my jeme a zabijame..
no vtip je v tom, ze prave kvoli tomu ze ich jeme a zabijame este stale existuju.. ze nie su len volne v prirode ale i vumelych chovoch atd..
ale to nie je len o vegetarianstve.. to je o vsetkych ostatnych "zarucenych" zdravych zivotnych styloch..
desiatky doktorov sa dusuju, ake zdrave je to vegetarianske jedlo.. ze vsetko sa da nahradit a bla bla bla..
a dalsie stovky az tisice predtym varuju, ze to nie je spravne.. ze nie vsetky latky potrebne pre ludsky organizmus su obsiahnute v "nemase"
mam taky pocit, ze zijem sucasne na viacerych planetach.. kde na jednej to funguje inak ako na druhej a tretej..
a medzi nami.. nikoho sa nesnazim presviedcat, len vyjadrujem nazor..
jedzte si vsetci co chcete...
aj tak na KAKAOVE REZY //nie kavenky!!!// NIC NEMA
Nejaky je to hit teraz medzi 14-kami nejest maso...ved vas to prejde...
Vegetariani mi vobec nevadia,kazdy ma pravo vybrat si zivotospravu.Lenze-@lulilalo ,ty si si nic sama nevybrala,tebe vybrali rodicia.A to sa mi teda nepaci...v 13 tomu nemozes uplne rozumiet,ze co robis...A samozrejme,ze si myslis,ze je to spravne,ved si k tomu bola od malicka vedena....
aj ja som vegetariaanka maso nejem uz zhruba 3 roky,a teda urcite to nie je len nejaky rozmar... snazim sa pomahat PETA2, a tak, mozno niektori pochopia...
ja jem iba kuracie maso a ryby ale zase bez nich by som nedokazala byt. ked chces byt vegetarianka a vyhovuje ti to, nevidim dovod preco by si nemohla byt ani preco by ti to ostatni mali vyhovarat
nestarám sa do nich kým sa nestarajú do mňa... jem mäso a je mi úprimne jedno koľko zvierat tým pošlem do večných lovíšť... vraždia a žerú sa i medzi sebou, som predátor a mienim sa tak správať
@32 cosa tyka kakaovych rezov /nie kaveniek/ tak mozem len suhlasit
... aspon obcas by aj vegetarian mal zjest dake meso lebo svoje telo pripravuje o kopu zloziek, ktore v rasltinach proste nie su... a tradicny vegetariasnky argument "v soji je viac bielkovin ako v mese" je sice pravdivy, ale uz ich nezaujima ze je ich tam menej druhov a coho ma telo nadbytok i tak vyluci prirodzenou cestou (toto nedokazu pochopit ani niektory ludia co si kupuju kopy vitaminovych tabletiek ...)
a ak nieco nie je prirodzenou potravou cloveka, tak je to mlieko a mliecne vyrobky, kedze vsetky zlozky v mlieku a pod su obsiahnute v rastlinnej strave.
Osobne mam vegetariansku kuchynu velmi rad a nemam proti vegetarianom nic ..kazdemu co jeho je.. ale nech mi nikto nevravi, ze zivot bez mesa je pre cloveka optimalny... teda ak ma niekto vyvinutu traviacu sustavu ako bylinozravce tak sa s vami nehadam.....
a co sa tyka predkov ludi tak sa najprv zivili najme rastlinnou potravou kedze bol problem ulovit vecie veci, kd prisli na to ako zastruhat papek a spravit z neho ostep zacali lovit, jest meso a prave s pozivanim mesa ziskali potrebne zlozky pre telo a hlavne od tohto obdobia zacal ludom ovela rychlejsie rast mozog a prestavali byt uplne blbi
mala som spolužiačku, ktorá nejedla mäso niekoľko rokov a aj tak vyzerala. Jedným slovom - úboho. Tak ako ona som ja vyzerala v najťažšom období svojho života. Vychudnutá, strhaná, ale vraj sa cíti dobre. Dobre však nevyzerala
hmm tak proti vegetarianom nemam nič ale si myslím že mäso sa jesť musí.. tie bielkoviny a tak.. ale tak to je už každého osobna vec či je alebo neje mäso..
Ako to tak chodi. Na svete prebiehala evolucia. Nazaciatku boli bylinozravci, potom masozravci a nakoniec vsezravci (napriklad aj ludia). Teda inymi slovami vegetarian=zdegenerovany vsezravec. Jest travu miesanu s posekanymi pupavami nie je zrovna buhvico.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
(aby ste nejedli zvierata)
ale ked je niekto vegan to je uz chore, kedze nema ako dostat zivocisne bielkoviny a tie rastlinne sa nepocitaju kedze su neuplne a to je uz pre organizmus velmi zle
@10 vies to sa tak prisposobilo este mozno pol storocia dozadu mali takmer vsetci zuby 8, teraz uz nemaju zdaleka vsetci. Proste zuby ktore nie su potrebne casom prestanu rast, naco by boli? ked clovek si dokaze maso tepelne upravit aby bolo maksie, lahsie stravitelne atd. moj nazor
pretoze to je obrovsky rozdiel...
(btw: na tych tvojich vegetarianskych argumentoch sa da dost dobre pobavit )
milujem maso a nikdy by som sa ho nevzdala
uz nasi prapredkovia lovili mamuty a ine zivocichy = maso
ako sla doba dalej, boli tu rybari, lovic kozusin, ... = maso
starovek a stredovek..zname polovacky, hostiny, ... = maso
posledne storocia- kazdy mal prasa, kravu, hydinu... = maso
a potom prisiel boom.. z ludi, ktori sa stravovali normalne, striedmo a vsetkym, sa vplyvom "civilizovania" menili na ludi podliehajucich roznym stylom..
vegetariani... ved pozrite sa na tie ubohe zvieratka, ktore my jeme a zabijame..
no vtip je v tom, ze prave kvoli tomu ze ich jeme a zabijame este stale existuju.. ze nie su len volne v prirode ale i vumelych chovoch atd..
ale to nie je len o vegetarianstve.. to je o vsetkych ostatnych "zarucenych" zdravych zivotnych styloch..
desiatky doktorov sa dusuju, ake zdrave je to vegetarianske jedlo.. ze vsetko sa da nahradit a bla bla bla..
a dalsie stovky az tisice predtym varuju, ze to nie je spravne.. ze nie vsetky latky potrebne pre ludsky organizmus su obsiahnute v "nemase"
mam taky pocit, ze zijem sucasne na viacerych planetach.. kde na jednej to funguje inak ako na druhej a tretej..
a medzi nami.. nikoho sa nesnazim presviedcat, len vyjadrujem nazor..
jedzte si vsetci co chcete...
aj tak na KAKAOVE REZY //nie kavenky!!!// NIC NEMA
Vegetariani mi vobec nevadia,kazdy ma pravo vybrat si zivotospravu.Lenze-@lulilalo ,ty si si nic sama nevybrala,tebe vybrali rodicia.A to sa mi teda nepaci...v 13 tomu nemozes uplne rozumiet,ze co robis...A samozrejme,ze si myslis,ze je to spravne,ved si k tomu bola od malicka vedena....
... aspon obcas by aj vegetarian mal zjest dake meso lebo svoje telo pripravuje o kopu zloziek, ktore v rasltinach proste nie su... a tradicny vegetariasnky argument "v soji je viac bielkovin ako v mese" je sice pravdivy, ale uz ich nezaujima ze je ich tam menej druhov a coho ma telo nadbytok i tak vyluci prirodzenou cestou (toto nedokazu pochopit ani niektory ludia co si kupuju kopy vitaminovych tabletiek ...)
a ak nieco nie je prirodzenou potravou cloveka, tak je to mlieko a mliecne vyrobky, kedze vsetky zlozky v mlieku a pod su obsiahnute v rastlinnej strave.
Osobne mam vegetariansku kuchynu velmi rad a nemam proti vegetarianom nic ..kazdemu co jeho je.. ale nech mi nikto nevravi, ze zivot bez mesa je pre cloveka optimalny... teda ak ma niekto vyvinutu traviacu sustavu ako bylinozravce tak sa s vami nehadam.....
a co sa tyka predkov ludi tak sa najprv zivili najme rastlinnou potravou kedze bol problem ulovit vecie veci, kd prisli na to ako zastruhat papek a spravit z neho ostep zacali lovit, jest meso a prave s pozivanim mesa ziskali potrebne zlozky pre telo a hlavne od tohto obdobia zacal ludom ovela rychlejsie rast mozog a prestavali byt uplne blbi
ale natrvalo,neviem,neskúšala som...