po smrti nastanu aspom pre mna nekonecne orgie, plno jedla, masaze, pitie a relax neviem ako pre vas ja som uz zmluvu so satanom podpisal lebo viem ze neba nepojdem urcite ale po pravde a realne neverim na nebo ani peklo proste umres a nic koniec to je jak ked sa pokazi TV a neda sa opravit...nestane sa nic.
Stale rozmyslam nad tym, ako moze inteligentny clovek v tomto storoci veri na rozpravku o nebi a pekle To je ako keby tridsatrocny muz veril v Deda Mraza
@tenario je to tazke chapat.. pre ludi ktori si tomu neveria..
akurat ze nejde o rozpravku ale o skutocnost..
teda samozrejme.. ze si to nemozes predstavovat ako certov poskakujucich okolo kotlov s vriacou vodou..
osobne si skor myslim, ze kazdy veri v nieco. i ked niektori veria v to ze smrtou vsetko konci..
teda hlavne do toho neplet inteligenciu..lebo je vela ludi ktori na to veria.. a ktorym ty s tvojou inteligenciou nesiahas vysoko. >>ciel nie je urazit, ale povedat ze sa mylis
@ammber mam to chapat ako urazku.. ci si sa ma zastala
@20 naco budem rozmyslat.....co budem tipovat ze ci pojdem do neba, do pekla alebo niekam inam??...ani jedno neni dokazane......ja to nijako neovplyvnim....aj ked si myslim ze po smrti uz nebude nic......ale vsak necham sa prekvapit
Nielenže existuje život po smrti, ale že večný život je tak slávny, že “čo oko nevidelo, ucho nepočulo a čo na ľudskú myseľ nikdy nevstúpilo, to Boh pripravil tým, ktorí Ho milujú.
Aj keď nakoniec budeme všetci vzkriesení, nie všetci pôjdu do neba. Každý človek musí urobiť rozhodnutie v tomto živote, kde chce tráviť večnosť. Biblia hovorí, že je nám dané zomrieť len raz a potom príde súd (Židom 9:27). Tí, ktorí boli ospravedlnení, budú večne žiť v nebi, ale neveriaci budú potrestaní večným trestom v pekle (Matúš 25:46).
Peklo, tak ako nebo, nie je len forma existencie, ale doslova skutočné miesto. Je to miesto, kde bezbožníci budú zakúšať nekonečný večný Boží hnev. Budú prežívať emocionálne, mentálne a fyzické muky, vedome budú trpieť hanbou, ľútosťou a nenávisťou.
Peklo je popísané ako bezodná priepasť (Lukáš 8:31, Zjavenie 9:1), ohnivé jazero horiace sírou, kde vo dne v noci budú ľudia trpieť na večné veky (Zjavenie 20:10). V pekle bude plač a škrípanie zubov v hlbokom nešťastí a hneve (Matúš 13:42). Je to miesto, “kde červ neumiera a oheň nevyhasína” (Marek 9:48). Boh nemá záľubu v smrti bezbožných, ale želá si, aby sa odvrátili od svojich bezbožných ciest, aby mohli žiť (Ezechiel 33:11). Ale On si nebude vynucovať naše podriadenie sa; ak sa rozhodneme, že Ho zavrhneme, nemá inú možnosť, len dopriať nám to, čo chceme – život v odlúčení od Neho.
Život na zemi je skúškou – prípravou na to, čo má prísť. Pre veriacich to má byť večný život v bezprostrednej blízkosti Boha.
okolo tohoto som uz velmy vela rozmyslal. Urcite nie je po smerti koniec. Podla mna je daky posmrtny zivot alebo zacina novy ktovie. to zistime az v tedy ked zomrieme
ja by som necela cely ziwot zazit este raz a uz wobec ne ako niekto uplne iny... to by bol blud... ja pojdem pekne krasne do neba, aspon by som welmi cela ist, taze sa snazim snazit, chapete a verim v boha a verim bohu a verim, ze cely tento ziwot nie je len nezmyselne preziwanie, ale ma hlbsi zmysel, je skuska alebo nieco v tom zmysle... a suhlasim s komentarom @28
co je po smrti?? no niektorym sa este "postasti" aj vtedy sa prebrat prave preto sa chcem dat radsej spalit ked umrem,ako pochovat niekde pod zem, uz nebude nic,nebudem o nicom vediet,takze je mi to jedno...
a stale stupa.. to ma presviedca o tom, ze birdz nie je plny len ignorantov a odporcov viery ako takej, ktory len slepo neveria a utahuju si a boja sa zmenit svoj pohlad aspon na chvilu..
Tym co vyznavaju seversku mytlogiu, vitajte vo valhalle.
Buddhisti sa preberu v novom dalsom zivote, podla zasluh za to co vykonali v tomto zivote az kym nedosiahnu nirvanu.
Moslimovia pojdu k Allahovi.
Atd atd.
Never ending story. V boha neverim aspon nie toho krestanskeho (ani zidovske, moslimskeho atd). Ze je nieco nad ludmi? Pravdepodobne hej. Ze ma clovek dusu? Ano ma, keby ju nemal uvazoval by logicky a nepodliehal citom a emociam a nepodriadoval im svoje rozhodnutia. Ci dusa prezije po smrti cloveka? Mozno ano a mozno nie. Podla mna hej, ale nebude z nej ani anjel, ani obyvatel neba/pekla, ani sa neprevteli. Uvolni sa ako forma energie nic viac nic menej.
A ako ktosi povedal, zivot je len jeden a treba si ho poriadne uzit, dalsiu sancu uz nedostaneme a preto si treba plnit svoje sny a tuzby.
Co bude po smrti to nevie nikto ... Biblia hovorí svoje, ale poznam aj krestanov, ktorý si myslia, že Biblia je lož ... taže neviem čo si mam mysliet ... Ja len dufam, teda verím že život po smrti bude krajši ako na tejto zemi, všetci budu žiť v cistej harmónii a nebude žiaden hriech, hnev, nič zle, čo bolo na tomto svete ... len sama laska, radost a stastie To by bolo krásne Ale zaleži to od nasej duse, kde sa rozhodne ist. To som pocul ... podla toho ako budeme žiť sa naša duša rozhodne pre život večny alebo život v zatratení .. preto by sme mali žiť plnohodnotným životom
@50 nj rozumny nazor to s tym plnohodnotnym zivotom
@johnysheek ze pocet NAS pekne povedane ale hej, som rada, lebo ked som prvykrat prisla tu a citala si prispevky vo fore ta som si myslela, ze som asi nejaky zabudnuty nevyhynuty exemplar abo co...
Je zaujímavé čítať tieto názory.Len si myslím že je všetko inakšie. Smrťou nič nekončí práve naopak. Všetko sa začína od znovu. Ale nieje to tak rýchlo ako si myslíme.Predsa sme už tam boli pokiaľ sme znovu neprišli buť na tento svet alebo na iný.Len si na to nepamätáme.Je to kolobeh života.A sme tu preto aby sme si odčinili hriechy z minulých životov. Ale to už je zas o inom. O zákone karmi...
jerry, tak to dúfam, že stretnem martina rauscha, mám veľa otázok na neho, to je asi druhý človek, s ktorým by som sa rada stretla, prvý je, samozrejme, george lucas
bol by som zvedavy na nazor nejakeho krestana..na zemi je 6 miliard ludi, ktorych mozme zaclenit do desiatok nabozenstiev, nazorov o zivote po smrti..ked je krestan presvedceny o existencii Boha, o tom ze prave on rozhoduje o tom co bude po smrti, co bude s ludmi ktory v neho vobec neveria, alebo ani nevedia ze nieco take ako krestanstvo existuje..co spravi Boh s islamskym chlapcom, ktory zavrazdil cloveka len preto lebo bol vychovavany v inom nabozenstve???Islam vyznava vyse 1.5 miliardy ludi, tito vsetci ziju v omyle??nevravim ze Boh neexistuje, len sa na to pozeram objektivne..
Nic len tma....stratil uz niekedy niekto z vas vedomie?-presne to sa stane (len uz sa neprebudis)....aj ked moze sa to aj menit - ked je vesmir nekonecny a cas vecny, tak z toho vyplyva ze sa stane vlastne vsetko.....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
teda telo pozemske podlahne prirode a bude znicene..
a dusa sa povznesie.. a nasleduje NEBO
akurat ze nejde o rozpravku ale o skutocnost..
teda samozrejme.. ze si to nemozes predstavovat ako certov poskakujucich okolo kotlov s vriacou vodou..
osobne si skor myslim, ze kazdy veri v nieco. i ked niektori veria v to ze smrtou vsetko konci..
teda hlavne do toho neplet inteligenciu..lebo je vela ludi ktori na to veria.. a ktorym ty s tvojou inteligenciou nesiahas vysoko. >>ciel nie je urazit, ale povedat ze sa mylis
@ammber mam to chapat ako urazku.. ci si sa ma zastala
to je ako s dokazovanim Boha.. bud tomu veris alebo nie.. ja ti to dokazat neviem.. ja v to verim.. a viera nie je otazkou dokazov!!!
ja verim ze je Japonsko..hoci mi to nikto nemusel dokazat.. nikdy som tam nebol..
dokonca verim ze vesmir je velky i ze je kopa dalsich planet a hviezd.. a nikdy som ich nevidel ci nebol na nich ci nic podobne..
a ano som veriaci.. inak by mi to bolo uplne jedno..
takto mi je len ukradnuty tvoj nazor na mna...
Nielenže existuje život po smrti, ale že večný život je tak slávny, že “čo oko nevidelo, ucho nepočulo a čo na ľudskú myseľ nikdy nevstúpilo, to Boh pripravil tým, ktorí Ho milujú.
Aj keď nakoniec budeme všetci vzkriesení, nie všetci pôjdu do neba. Každý človek musí urobiť rozhodnutie v tomto živote, kde chce tráviť večnosť. Biblia hovorí, že je nám dané zomrieť len raz a potom príde súd (Židom 9:27). Tí, ktorí boli ospravedlnení, budú večne žiť v nebi, ale neveriaci budú potrestaní večným trestom v pekle (Matúš 25:46).
Peklo, tak ako nebo, nie je len forma existencie, ale doslova skutočné miesto. Je to miesto, kde bezbožníci budú zakúšať nekonečný večný Boží hnev. Budú prežívať emocionálne, mentálne a fyzické muky, vedome budú trpieť hanbou, ľútosťou a nenávisťou.
Peklo je popísané ako bezodná priepasť (Lukáš 8:31, Zjavenie 9:1), ohnivé jazero horiace sírou, kde vo dne v noci budú ľudia trpieť na večné veky (Zjavenie 20:10). V pekle bude plač a škrípanie zubov v hlbokom nešťastí a hneve (Matúš 13:42). Je to miesto, “kde červ neumiera a oheň nevyhasína” (Marek 9:48). Boh nemá záľubu v smrti bezbožných, ale želá si, aby sa odvrátili od svojich bezbožných ciest, aby mohli žiť (Ezechiel 33:11). Ale On si nebude vynucovať naše podriadenie sa; ak sa rozhodneme, že Ho zavrhneme, nemá inú možnosť, len dopriať nám to, čo chceme – život v odlúčení od Neho.
Život na zemi je skúškou – prípravou na to, čo má prísť. Pre veriacich to má byť večný život v bezprostrednej blízkosti Boha.
Kedy pochopis ze cirkev je len sekta vo velkom?
@33 ja sa ti ho nesnazim menit, len mi to pride vtipne.
Všetci sa mi prídete pokloniť a budem vás súdiť
a stale stupa.. to ma presviedca o tom, ze birdz nie je plny len ignorantov a odporcov viery ako takej, ktory len slepo neveria a utahuju si a boja sa zmenit svoj pohlad aspon na chvilu..
Veriaci pojdu do neba, ich viera ich nazor.
Neveriacim sa nesta nic, lebo proste zaspia.
Tym co vyznavaju seversku mytlogiu, vitajte vo valhalle.
Buddhisti sa preberu v novom dalsom zivote, podla zasluh za to co vykonali v tomto zivote az kym nedosiahnu nirvanu.
Moslimovia pojdu k Allahovi.
Atd atd.
Never ending story. V boha neverim aspon nie toho krestanskeho (ani zidovske, moslimskeho atd). Ze je nieco nad ludmi? Pravdepodobne hej. Ze ma clovek dusu? Ano ma, keby ju nemal uvazoval by logicky a nepodliehal citom a emociam a nepodriadoval im svoje rozhodnutia. Ci dusa prezije po smrti cloveka? Mozno ano a mozno nie. Podla mna hej, ale nebude z nej ani anjel, ani obyvatel neba/pekla, ani sa neprevteli. Uvolni sa ako forma energie nic viac nic menej.
A ako ktosi povedal, zivot je len jeden a treba si ho poriadne uzit, dalsiu sancu uz nedostaneme a preto si treba plnit svoje sny a tuzby.
@johnysheek ze pocet NAS pekne povedane ale hej, som rada, lebo ked som prvykrat prisla tu a citala si prispevky vo fore ta som si myslela, ze som asi nejaky zabudnuty nevyhynuty exemplar abo co...
ked pride tak len s usmevom na tvari
veru veru.. NAS pravda je taka, ze ja som pred casom ked zacal citat diskusie.. tiez zistoval ze som tu sam..
potom prisla jedna lastovicka //novovytvoreny anonymny nick// ale predsa..
a neskor pribudli dalsi.. je mi luto, ze neviem vsetky tie nicky..ale uz viem minimalne o 3 ci 4
@chavez.. tebe napisem ts..