dnes uz country pocuva malokto, hovoria si vsetci ostatni. nas countristov je ale celkom dost, staci sa pozriet na hociktory country festival, a bezny clovek by sa cudoval kolko mladych ludi tam je...ale pre mna je predsa len strasne tazke najst niekoho,
neviem si predstavit, že by som si na chate alebo niekde v horách pustil pri ohni nejaké techno alebo hip-hop. Country osloví tých, čo majú radi prírodu, stanovačky, kone.... a mimochodom z country vyšlo veľa hudobných štýlov ako grassrock či bluegrass a tie mám tiež rád.
mám rád country, pravdaze tam urcite budú výnimky, ktoré nemusím, a folk je tiež super, a niet nad gitarovú hudbu, co sa týka tej mládeže, mne sa zdá, že je stále dosť takých čo počúvajú country, možno v tvojom okolí nepoznáš nikoho takého...
mnoo folk a country ja by som povedala ze folk je iba dalsia odroda z country...
z bluegrassu najviac uznavam asi stary dobry COP a z tych mladsich kapeliek napr divozel alebo veslari...thaq veslari dosahuju najvyssie priecky v americkych hitparadach a drzia sa tam niekolko tyzdnov.... (a je to prva slovenska kapela ktorej sa to podarilo...)
kedze moj ocko je gitarista .. od malicka som povinne chodievala na country a folkove festivaly .. ja som s country a folkom vyrastala.. je sice pravda ze velmi to doma nepocuvam ak si to nepusti moj tatik ale vzdy si rada pojdem vypocut tuto hudbu na festival
Osobne sa mi country a bluegrass celkom pacia. Napriklad taka mandolina a hlavne banjo su uplne super nastroje so skvelym zvukom. Aj osobne poznam zopar ludi ktory obcas hravaju bluegrass a ti so tiez fajn.
Po ľudovkách je to jeden z mojich štýlov, ktoré nemusím. Nepoznám nikoho, kto by už zrovna pri ohníčku dával country. Vlastne, naša generácia, berieme stanovačky, opekačky, chaty ako možnosť sa totálne rozbiť a myslím, že v tej naliatej situácií už nik nebude spievať Buráky
@17 tak tá mandolína ma chytila strašne asi tak pred 4 rokmi som strašne chcel vedieť na to hrať žiaľ doma sme mali len banjo a gitaru, heh no žiaľ, začal som sa učiť na banjo a je to geniálny nástroj
zo slovensko-českej sa mi ale asi najviac páči Fragment a kamarát hrá v Šidle, až to poznáte
a najviac fičím asi na americkom bluegrasse, newgrasse a folku
Som hodne otvoreny vsetkym typom hudby, ale country si ku mne cestu stale nenaslo. Ta hudba ma nicim nezaujala, nic mi nehovori. Nechapem ludi, co ju pocuvaju, ale respektujem ich - kazdy mame proste iny vkus
vsetci hovorite o ceskych, ja som tiez nazoru ze na nich nema nikto ale predsa len..domaca scena vam nic nehovori? je toho sice podstatne menej, ale tiez je z coho vyberat...
Je to smutne ze vecsina mladych ludi nepocuva taku nadhernu muziku ako je bluegrass je to top level pretoze hrajem 2 roky na mandolinu (+4roky gitara) a mozem s kludom povedat ze je to jeden z najnarocnejsich hudbnych stylov » www.ulozto.cz/1815345/petr-ku... tu je cesky bg.... ale momentalne fičim na slovenskom bluegrasse nieje nic lepsie ako si s gitarkou,banjom a mandolinou opity v lese zaspievat s kamaratmi
Ja osobne country milujem! Odmalička otec hrával na gitare a oslovilo ma to až niekedy v 13 rokoch do tej doby sa mi to moc nepáčilo.. Ale tie pesničky predsalen sú o niečom. Žiadny rock, metal, hip-hop či techno nenahradia tú skvelú náladu pri ohni v lese s kamarátmi poprípade na nejakom zrube.. Tí čo s touto hudbou vyrastali si k nej cestu nájdu a tí ostatní takz. jak ja ich nazívam ,,balkoňáci,, čo počúvajú hlavne moredné štýly alebo primitívneho Rytmusa.. tí si k tejto skvelej hudbe cestu nenájdu..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
btw poznáš bluegrass?
Taki Belasi alebo Country Limit Club nejsu spatni.
Viem, odlisne styly ale pocuvam country rovnako ako folk.
z bluegrassu najviac uznavam asi stary dobry COP a z tych mladsich kapeliek napr divozel alebo veslari...thaq veslari dosahuju najvyssie priecky v americkych hitparadach a drzia sa tam niekolko tyzdnov.... (a je to prva slovenska kapela ktorej sa to podarilo...)
@0- zaujímalo odkiľ máš ten nick lebo poznám koňa čo sa volá soraja
@13 aj nieco konkretnejsie z ceskych veci?
@14 a on hra len thaq pre seba abo ma aj kapelku?
zo slovensko-českej sa mi ale asi najviac páči Fragment a kamarát hrá v Šidle, až to poznáte
a najviac fičím asi na americkom bluegrasse, newgrasse a folku
a nedavno som objavil johnnyho casha, musim uznat ze sa mi to zapacilo
takze uz odsudzujem len techno