po prvé : to, čo zháňaš (teda "program na vytváranie hudby") je PRODUKCIA... DJing je niečo úplné iné, ozrejmi si pojmy
po druhé : poradím tí FL Studio sám ho používam a vyhovuje mi zo všetkých DAW najviac... no aby si nepovedal, tu sú tipy na ďalšie : Cubase, Logic, Reason, ACID, Ableton, Sonar, Reaper, prípadne Renoise... nečakaj však, že hociktorý z nich bude ľahšie zvládnuteľný ako FL... pri každom treba makať, ani jeden ti nedá výsledky zadarmo
takže DAWká už poznáš... teraz bež na stránky ako www.audionet.sk, kde nájdeš kopec užitočných tutorialov... alebo samotný youtube, kde máš video-tutiorial snáď na každý z nich
@slimshady08 ja len preto, že strašne veľa ľudí si DJing a produkciu pletie, čo je niekedy na palicu
@moonbeam ale nie je to žiadna záruka, bacha na to práve naopak... dnes už výber DAW hrá len minimálnu rolu... s každým sa dnes dajú robiť nenormálne veci... a ak niečo náhodou chýba, neni problém si to cez VSTčka (či ReWire) doplniť... ide len o to, čo ti viac sadne, v čom sa budú dať čo najintuitívnejšie realizovať tvoje myšlienky...
@eraser skor sa bojim toho ze to moja hlava uz nebude vediet absorbovat...to co som sa naucil vsetko v after effects, ze to vytlacim z hlavy inym programom
eraser - zdáš sa mi celkom ok podla rečí, preto sa ťa spýtam ktorý program by si volil ... JA celkovo apple nemusím, sklamal ma I pod zvukovo podla mna velký shit, pritom ho má každý druhý - ale to je fuk. Známi programuje v Logic a tvrdí že je to najprofi program a že má cez 100GB (neviem)
Cubase 5 mám,ale ešte som sa nedonútil ho vyskúšať nakolko sa mi dymilo z hlavy už z FL studio 9.. Rozhodne FL mi bolo najsimpatickejšie,ale tušim to má len dákych 180Mb a Cubase má asi 6.3GB .. neviem, ktorý zvoliť a nechcem sa učiť zbytočne s tým že časom zvolím iný softver a zas sa budem musieť učiť, je toho kurewsky vela.
a čo sa chcete učiť? Reason, Cubase, FLko hocičo sú takmer na jedno kopyto. ak sa naučíš ako robiť a čo na čo máš, tak to aplikuješ v pohodke aj v iných DAWkách. ja osobne som s tým nemal problém. Robil som na FL, a ked so msi zapol Reason tak som z toho nebol kár a domyslel som si čo je na čo a išlo to jedna radosť, to isté aj s Cubase-om. Čo sa týka profesionality, tak vela ludí tvrdí, že FLko má slabý zvuk, má to slabé compressory a podobne. Reason má už krajší dynamickejší výstup (samozrejme záleží od zvukovej karty), ale to počuť ktoré má aký zvuk ked to exportneš do wavka, alebo mp3. Ale ak máš niekoho kto ti namastruje zvukové stopy z FLka, alebo hociktorého, tak toto nemusíš riešiť. Exportneš celý track do rozdelenych stôp a pohrajú sa s tým na masteringu, alebo ak vieš mastrovať spravíš si to sám
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
po prvé : to, čo zháňaš (teda "program na vytváranie hudby") je PRODUKCIA... DJing je niečo úplné iné, ozrejmi si pojmy
po druhé : poradím tí FL Studio sám ho používam a vyhovuje mi zo všetkých DAW najviac... no aby si nepovedal, tu sú tipy na ďalšie : Cubase, Logic, Reason, ACID, Ableton, Sonar, Reaper, prípadne Renoise... nečakaj však, že hociktorý z nich bude ľahšie zvládnuteľný ako FL... pri každom treba makať, ani jeden ti nedá výsledky zadarmo
takže DAWká už poznáš... teraz bež na stránky ako www.audionet.sk, kde nájdeš kopec užitočných tutorialov... alebo samotný youtube, kde máš video-tutiorial snáď na každý z nich
@moonbeam ale nie je to žiadna záruka, bacha na to práve naopak... dnes už výber DAW hrá len minimálnu rolu... s každým sa dnes dajú robiť nenormálne veci... a ak niečo náhodou chýba, neni problém si to cez VSTčka (či ReWire) doplniť... ide len o to, čo ti viac sadne, v čom sa budú dať čo najintuitívnejšie realizovať tvoje myšlienky...
Cubase 5 mám,ale ešte som sa nedonútil ho vyskúšať nakolko sa mi dymilo z hlavy už z FL studio 9.. Rozhodne FL mi bolo najsimpatickejšie,ale tušim to má len dákych 180Mb a Cubase má asi 6.3GB .. neviem, ktorý zvoliť a nechcem sa učiť zbytočne s tým že časom zvolím iný softver a zas sa budem musieť učiť, je toho kurewsky vela.