Dnes som si pozrel film Donnie Darko a asi 2 hodiny ma to doslova zožieralo, nevedel som pochopiť ten film, na internete som našiel len samé blbé teórie, ale potom som si ešte raz pozrel záverečnú scénku a krajší pocit som ešte nezažil zdá sa, že som
@imosk - áno, to je on hneď som volal kamarátovi a povedal som mu že som to pochopil a bol totálne šokovaný dlhuje mi čokoládu, stavil sa so mnou o čokoládu že ani ja to nepochopím
@kemuro - rozumiem čo tým myslíš, aj Donnie Darko má veľa stránok, no nikde nič nezapadá, ale v tej mojej stránke zapadá všetko do všetkého a je to jediná pochopiteľná možnosť
všetko zapadá, ako zapadať má. každému inak a inam. a to, že je to tvoja jediná pochopiteľná možnosť, je TO, že si to pochopil a zamyslel si sa nad tým.
hej videl, na prvy krat som tomu moc nerozumel, a cim castejsie si ho pozriem, o to lepsie chapem takym malickostiam. Myslim, ze sa neda povedat, ze "ja som ho pochopil" a "ja som ho nepochopil" lebo vela veci ostava vecou interpretacie.
Vy si myslíte, že je to jeden z filmov, ktorý má veľa možností na pochopenie, popravde režisér chcel, aby to tak vyzeralo, dokonca aj filmový štáb zvažoval veľa možností a nikto na nič špeciálne neprišiel, no tento film je proste normálny ako ostatné, je len JEDNÁ normálna teória. Kto vraví, že tomu stále chápe viac a viac, je totálne mimo, lebo samotný dej sa dá pochopiť len celý naraz.
Videla som ten film...presne krvaa ...videla som ho raz, druhy krat zrovna pred par minutami...nechcem tu hrať strešneho intelektuala a neviem čo že sa nad tym strašne zamyšlam a že tomu rozumiem, lebo to samozrejme nieje pravda..ale je logicke že by som to chcela vedieť..lebo proste ten film je...no je určite zvláštny a chcem tomu porozumieť tak mohli by ste mi prosím tí, čo maju nejake teorie alebo tvrdia že vedia o čo tam ide, napisať. Ďakujem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
» www.csfd.cz/film/16367-donn...
ešte som ho nevidel
ten film nie je nepochopiteľný. ale nemá ani jednu stranu. ani dve. a je v ňom príliš veľa, tak ako vo všetkom.
jednoducho, hľadáš definíciu tam, kde vôbec nie je postavená.
Skús si pozrieť
Inland Empire
a nie je to primitívna snímka. Videl som ho len päťkrát, a nie preto, že by som ho nechápal, ale preto, že ma pri ňom vždy napadne niečo iné!
Pozri si Glass Lips a potom ohuruj "teóriami".
Videla som to druhý krát a pochopila som dej.
Ale aj tak som to nepochopila. Z toho filmu som viac než zmätená, ale aj tak som z neho unesená.
Schválne, ako si to pochopil ty @marty0908 ?
@krvaaa - keďže je ľudí, ktorí to pochopili, málo, tak to sem určite nebudem písať
vieš čo. bude koniec sveta a basta. a je život. nehľadaj teórie. JE LEN JEDNA. a vieš čo. máš úplnú pravdu.
a ak sa zamyslíš, a prisvedčíš, že to tak je,TAK vážne si POCHOPIL. A nie som ironický.