Enviromentálne manažérstvo(SPÚ v NR) alebo Bezpečnostnoprávne služby vo verejnej správe (POLICAJNÁ AKADÉMIA v BA)?????
Prijali ma na tieto dva školy a neviem sa rozhodnúť, neviem s ktorou školou by som sa vedela potom lepšie umiestniť... Prosím nejaké rady alebo skúsenosti s týmito školami/odbormy...
aby to nevyznelo zaujato .. pičoviny sú oba odbory.
environmentálne manažérstvo to čo je za chujovinu? čo chceš manažovať s takým titulom?
a verejná správa na akadémii .. zhor ešte väčší. môžeš sedieť na miestnom úrade za 400 na mesiac. ak ťa vôbec na nejaký vezmú, lebo na úradoch sa akurát tak prepúšťa v súčasnosti. nakoniec skončíš späť na akadémii a doučíš sa na vyšetrovateľa - čiže fízel - čiže zas pičovina
@takzvany nie, len policajt má nástupný plat 530eur + nadčasy + príplatky za nočné (tuším 50%) a za výkendy a sviatky. Príplatky za dobré spnenie úloh, riadenie auta a podobne čiže policajt zarába za mesiac aj minimálne 600 eur. No ak má výšku, tak urcite nezarába menej ako nejakých 1000eur a zober do úvahy aj odchod do dôchodku + celkom solídny dochodok a iné socialne zabezpecenie. nehovoriac o tom ze to je práca kde más takmer iste ze ta nevyhodia (musel by si fakt strasnu vec spravit)
@semhamforas slečna písala, že ju vzali na verejnú správu. to je ten kvázi civilný odbor z tých dvoch čo tam majú. nie je z neho priamo možnosť vstúpiť do zboru. preto som písal, že ešte by musela dorobiť nejaké semestre na vyšetrovateľa. poznám osobne ľudí, čo to skončili a niekde v piči v lučenci a krtíši si proste nenašli prácu. a ak hej, tak miestny úrad, čo je pre takého absolventa 400 v čistom. popiči. na také love netreba sedieť ďalších 5 rokov v škole a navyše medzi fízlami.
tým platom asi myslíš policajtov zo stredných odborných škôl, aká je napríklad v pezinku. tak takí z akadémie nevyliezajú. to je právnické vzdelanie čo tam dostanú na apz, budú riešiť neplatičov alimentov a podobne. prípadne môžu učiť na strednej policajnej ak si spravia doplnkové pedagogické. ale tiež ani tých 1000 nemajú hneď.
diky na názory, áno dobre píšeš, že policajt zarobí toľko, ale ja by som nebola policajtkou, mala by som titul Bc. ale ten odbor je bezpečnostnoprávne služby vo verejnej správe a to sú nejaké papierovačky, nie policajt... za to neviem, či by som našla potom dobre platen prácu :S
áno ja viem... ale neviem čo môžem potom robiť, akú prácu konkrétne... nepoznám nikoho kto tam skončil školu a ani žiadne názory som na nete nenašla, ale v nr som už na tej škole bola, viem konkretnejšie čo sa tam budem učiť a pod. ale o škole v ba skoro nič neviem
@takzvany ale ak si spravia výšku na akadémii PZ maju urcite tých 1000eur. Takých ľudí zasa poznám ja. Podla mna su tí fízli lepsí ako enviromentálne manazerstvo
môžem sa spýtať, či takých poznáš ktorý skončli ten odbor o ktorom ja píšem, nie ten druhý??? lebo s tým druhým verím, že zarobia toľko... ale s tymi papierovačkami no neviem...
@wicky1111 poznám ľudí čo skončili tú verejnú správu, aj ľudí čo tam ešte chodia. a možno povedať, že zlatá baňa to nie je, ak nemáš kontakty, ktoré by Ťa dosadili na nejaký lepší flek, kam by inak čerstvého absolventa nevzali. tie miestne úrady sú bieda, to Ti potvrdí každý kto na nejako robil.
je to právnické vzdelanie, hlavne správne právo. legislatíva okolo samospráv a tak rôzne okolo ministerstva vnútra. vyššie postavený úradník s titulom pre orgány verejnej správy. aj k hasičom do kanclu sa dá robiť. a tak ako všade, aj tu záleží na tom koho kde poznáš.
no a určite väčšie love sú na tej ochrane osôb a majetku.
jednoznačne tiez chod na akademiu.... spoluziačku tam tiež vzali,ale boji sa toho,ze studium nezvladne... a preto sa uči teraz cez prazdniny nosku lebo z nej ani nematurovala.....
@16 ma pravdu,ze ochrana osob tam su ine love.cil je kopu ludi nezamestnanych najviac v STATNEJ SPRAVE,a hoci pol.akademia ma 0,3% cca nezamestnanych,tak to je celkom slusne.ale je to ako práávo.
ja by som ani jedno nevybral.ked policajna Akademia,tak ano,ale statna sprava nie.ochrana-o dost lepsie,aj sa uplatnis.
@wicky1111 Prikláňa sa k prvej možnosti, keďže nad ňou aj seriózne uvažujem. Po vyštudovaní druhého stupňa budeš mať titul Ing. čo je podľa mňa veľmi dobré.
Uplatnenie absolvent sa uplatní v štátnej správe, samospráve a v privátnom sektore, v projekčných kanceláriách, podnikateľskej a podnikovej sfére zaoberajúcej sa využívaním prírodných zdrojov a hospodárením s nimi, v štátnej správe a samospráve v oblasti manažmentu prírodných zdrojov a životného prostredia a v organizáciách výskumu integrovaného manažmentu prírodných zdrojov a životného prostredia na princípoch udržateľného rozvoja a ekosystémového manažmentu. Môže sa uplatniť aj vo verejnej správe zameranej na environmentálnu výchovu a vzdelávanie.
Ja chcem robiť niečo čo súvisí so životným prostredím a ty by si sa mala rozhodnúť tiež podľa toho čo chceš. Titul mať budeš a väčšinu ľudí zaujíma len to a popravde.... málo ľudí, ktorí vyštudujú VŠ sa aj živia tým čo vyštudovali. Ja nemienim stráviť roky štúdium niečoho čo ma nebaví, takže je to len na tebe kam ťa to viac ťahá.
Na policajnej akadémii mám kamarátku, lenže ona je zameraná na právo. Takže ti veľmi neporadím, no je tam povinná informatika, tiež telocvik, budeš sa učiť z čoho sa skladajú zbrane a tak. Naposledy sa učila aj zákony v anglickom jazyku, len neviem či by si to mala aj v tom tvojom odbore. Držím palce pri výbere.
ďakujem za názory, ani som si nemyslela, že mi tolki odpisete... tak asi právo ma nebude baviť, je to nudné, pojdem do NR, životné prostredie je pre mňa zaujímavejšie...
ako môže byť SPU shit keď je to jediná poľnohospodárska na slovensku?? ...by ma zaujímalo čo študuješ ty , pretože že je niečo shit možeš povedať len z vlastnej skúsenosti ktorú predpokladám nemáš
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Chod k policajtom, máš to zamestnanie so slusný platom odkial ta len tak nevyhodia
environmentálne manažérstvo to čo je za chujovinu? čo chceš manažovať s takým titulom?
a verejná správa na akadémii .. zhor ešte väčší. môžeš sedieť na miestnom úrade za 400 na mesiac. ak ťa vôbec na nejaký vezmú, lebo na úradoch sa akurát tak prepúšťa v súčasnosti. nakoniec skončíš späť na akadémii a doučíš sa na vyšetrovateľa - čiže fízel - čiže zas pičovina
tým platom asi myslíš policajtov zo stredných odborných škôl, aká je napríklad v pezinku. tak takí z akadémie nevyliezajú. to je právnické vzdelanie čo tam dostanú na apz, budú riešiť neplatičov alimentov a podobne. prípadne môžu učiť na strednej policajnej ak si spravia doplnkové pedagogické. ale tiež ani tých 1000 nemajú hneď.
je to právnické vzdelanie, hlavne správne právo. legislatíva okolo samospráv a tak rôzne okolo ministerstva vnútra. vyššie postavený úradník s titulom pre orgány verejnej správy. aj k hasičom do kanclu sa dá robiť. a tak ako všade, aj tu záleží na tom koho kde poznáš.
no a určite väčšie love sú na tej ochrane osôb a majetku.
ja by som ani jedno nevybral.ked policajna Akademia,tak ano,ale statna sprava nie.ochrana-o dost lepsie,aj sa uplatnis.
no,dievca,je to na tebe
Uplatnenie absolvent sa uplatní v štátnej správe, samospráve a v privátnom sektore, v projekčných kanceláriách, podnikateľskej a podnikovej sfére zaoberajúcej sa využívaním prírodných zdrojov a hospodárením s nimi, v štátnej správe a samospráve v oblasti manažmentu prírodných zdrojov a životného prostredia a v organizáciách výskumu integrovaného manažmentu prírodných zdrojov a životného prostredia na princípoch udržateľného rozvoja a ekosystémového manažmentu. Môže sa uplatniť aj vo verejnej správe zameranej na environmentálnu výchovu a vzdelávanie.
Ja chcem robiť niečo čo súvisí so životným prostredím a ty by si sa mala rozhodnúť tiež podľa toho čo chceš. Titul mať budeš a väčšinu ľudí zaujíma len to a popravde.... málo ľudí, ktorí vyštudujú VŠ sa aj živia tým čo vyštudovali. Ja nemienim stráviť roky štúdium niečoho čo ma nebaví, takže je to len na tebe kam ťa to viac ťahá.
Na policajnej akadémii mám kamarátku, lenže ona je zameraná na právo. Takže ti veľmi neporadím, no je tam povinná informatika, tiež telocvik, budeš sa učiť z čoho sa skladajú zbrane a tak. Naposledy sa učila aj zákony v anglickom jazyku, len neviem či by si to mala aj v tom tvojom odbore. Držím palce pri výbere.