ostáva faktom, že drvivá väčšina ľudí, ktorí sa často a radi flákajú po vonku fajčí... a čo. nech... každý má podľa mňa právo rozhodnúť sa, či fajčiť chce, alebo nie...
@shoshana : Mas pravdu, ale ked si chce ktosi nechat rozozrat na maderu pluca tak nech to spravi sam u seba doma daleko od inych ludi. Vela fajciarov skodi svojmu okoliu a vobec neberie ohlad nato ako je pasivne fajcenie nebezpecne.
@lordjogi a @takzvany - ja na to beriem ohľad. som fajčiar, ale viem, aké je to nepríjemné, preto sa snažím nikoho svojou cigaretou neobmedziť. to, že sa fajčí v podnikoch nie je moja chyba, ja sama by som bola rada, keby podniky mali buď lepšiu ventiláciu alebo sa fajčilo vonku, lebo veľa dymu vadí aj fajčiarovi, to si zase nemyslite. to, že niekto je fajčiar a je nezodpovedný nie je moja vec ani moja chyba. ja si zodpovedám za to, čo robím. a čo sa týka životného prostredia, ak vám ide o to, tak začnite bojovať proti doprave a továrňam, lebo cigarety vlastne dokopy nespôsobujú nič. a aby som nezabudla - spomenuté špaky - ja sama som ochrancom prírody, tiež ma to rozčuľuje, keď ten špak nemám kde hodiť, lebo na Slovensku je vybavenosť smetnými košmi na zaplakanie.
tak skusil som to hlavne ked som bol na diskotekach opity.vzdy mi na druhy den bolo zle.myslel som ze od alkoholu.ale to bolo od cigariet.inac som proti cigaretam.chcem aby bol uplny zakaz fajcenia
nemam rad nefajčiarov ktorí chodia do fajčiarskej krčmy a pindajú že akí sú smradlaví a že ako ich to ničí...kurva keď ich to ničí načo tam lezú??? boha...fajčiarska krčma tak sa tam môže fajčiť...boha
fakt si taká hlúpa? nejde o ten lokálny smradľavý dym. ide o to, že vzduch ktorý tak sebecky znečisťuješ nie je tvoj, ale všetkých ľudí na zemi.
vravíš že "cigarety vlastne dokopy nespôsobujú nič", ale veríš tomu? vezmi všetky cigarety denne vyfajčené na len slovensku, daj ich na kopu a zapáľ. pre dym neuvidíš slnko. predstav si to za rok a za celý svet ty trúbka.
a továrne aspoň niečo vyrábajú, ale fajčenie je absolútna zbytočnosť.
@takzvany vieš čo? dám ti radu - ani nedýchaj, lebo je to škodlivé. vieš koľko je nebezpečných látok vo vzduchu?? ako si môžeš takto ničiť zdravie?? ty si iný hlupák teda... no nechápem fakt.
továrne vyrábajú kopu nepotrebných vecí, nezabudni dodať... čiže úplne zbytočne znečisťujú vzduch, však?? ak porovnáme ten dym, ktorý spôsobia denne fajčiari na celom svete a dym, ktorý vyprodukujú továrne, ktoré vyrábajú zbytočnosti, jednoznačne "vyhrávajú" továrne - vyrobia viac.
a zamyslel si sa nad tým, že každú sekundu zmizne z dažďového lesa neuveriteľné množstvo stromov? vieš o tom, že každú sekundu sa tá plocha rovná jednému futbalovému ihrisku? za minútu je to 60 a za hodinu plocha 3600 futbalových ihrísk! vieš koľko tá plocha dokáže vyrobiť kyslíka z CO2? prečo ťa radšej netrápi toto?
a vieš o tom, že jeden priamy nádych výfukových plynov z áut (nekomentujúc kamióny) sa rovná 60 vyfajčených cigaretám?? tak prečo sa zamýšľaš nad tým, ako cigarety ničia ozónovú vrstvu a posilňujú skleníkový efekt, keď ten podiel, ktorý na tom majú je naozaj smiešny? keď si v prírode zapáliš oheň na tri hodiny je to akoby si spálil niekoľko kartónov cigariet tak kto tu znečisťuje??
prepáč ale tie tvoje argumenty sú fakt na smiech... som ti písala, že som ochrankyňou prírody, tak čo sa hádaš?
@shoshana takže fajčenie je úplne v poriadku aj keď je to nepopierateľné zlo a zbytočnosť ktorá neprospieva nikomu, len tým čo na tom ryžujú. avšak životnému prostrediu nás všetkých škodí len minimálne. oproti továrňam a kamiónom je to priam "smiešny" podiel, takže je škoda o tom hovoriť. vôbec nejde o princíp.
@takzvany stále nechápem, prečo furt len cigarety. tváriš sa, akoby to bol ten najväčší hriech na svete. trošku sa nad tým zamysli... pedofília, týranie, tvrdé drogy, vraždy, vojny... a teba trápia cigarety? veď je to na smiech...
samozrejme, že je fajčenie v poriadku, je to vec každého... mimochodom, ešte si mi tu nedal vlastne ani jeden jediný poriadny argument, stále hovoríš o tom len, že je to škodlivé zlo.
a nechápem, aký princíp a spravodlivosť hľadáš. v tomto svete neexistuje spravodlivosť. svet je celý skazený a riadia ho polointeligentní zbohatlíci. tak aký princíp? jediným princípom sú dnes peniaze a to je dôvod, prečo cigarety na slovensku nikdy nebudú zakázané. a ak chceš niečo dokázať v boji proti cigaretám, zbytočne sa tu hádaš s nejakou študentkou...
a aby som nezabudla, nikto nepochybuje o škodlivosti cigariet... lenže prečítaj si nápisy na krabičkách - fajčenie MôŽE zabíjať, fajčenie MôŽE spôsobiť tie a tie choroby... len môže. ja viem, že fajčenie zabíja až 1/2 fajčiarov, čo asi nevieš ani ty. lenže v tom všetkom je aj zlá životospráva a nedostatočná psychohygenia. a ľudia si to vôbec neuvedomujú, že zabíjajú sami seba dnes už asi všetkým čo urobia. a vieš prečo? lebo ľudia sú sprostí a zaujímajú ich len peniaze a prestíž. kktizmus najhrubšieho zrna. kašli na cigarety a pozri sa už konečne na všetko v globále...
prečo furt len cigarety? LEBO TOTO JE TÉMA O CIGARETÁCH až si si nevšimla
tak sem nepleť ostatné veci ako pedofília, týranie, tvrdé drogy, vraždy, vojny ..
ty sa pozri na svoje fajčenie globálne
prečo a ako si začala fajčiť? prečo v tom pokračuješ?
pripadá ti to ako rozumné využívanie svojich peňazí?
namiesto toho aby si spravila niečo pre svoje zdravie, ospravedlňuješ fajčenie jeho porovnávaním s vraždou, továrňami a pod. to akože nie je na smiech?
takže tu nejde o to presadiť zákaz cigariet na slovensku.
ide o to že tvoj rozum ti má zakázať fajčiť lebo je to pičovina.
@takzvany fajčím, lebo mne to prospieva a áno, je to dobré využitie mojich peňazí. to, že ty to nepochopíš nie je moja vec takisto ako nie je moja vec, že svetom vládne kokotizmus a preto toľko ľudí zdochýňa na rakovinu. ja sa cítim zdravá a je mi dobre. a aj mi bude.
nič neospravedlňujem, nepotrebujem to. že som sa ťa opýtala prečo furt len cigarety, to bolo preto, lebo sa mi zdá, že si tým posadnutý. teda, si tým posadnutý. daj sa liečiť. tvoje presadzovanie svojho názoru prekračuje medze. ja mám svoj názor a ten tvoj ma nezaujíma, lebo názor väčšiny vie mať každý, no mať svoj názor, to chce myslenie. ty môžeš tak presviedčať 10 ročné deti, tie ti uveria keď na nich použiješ svoj úžasný argument, že fajčenie škodí zdraviu. hovno o tom vieš.
takže aby sme to zhrnuli: fajčenie má blahodárny vplyv na tvoje somatické alebo psychické zdravie (alebo obe naraz). Nepovažuješ ho za zlozvyk či seba poškodzovanie, lebo sa cítiš zdravá a je ti dobre. Okrem toho tvoj názor nie je názorom väčšiny, vymyslela si si ho sama čo ťa napĺňa dojmom, že je správny.
@shoshana ked mas pravdepodobnost podla tvojho tvrdenia 50/50 ze ta do 10 rokov zabiju cigarety na rakovinu, tak neviem ci je to take super a neskodne ako vravis. Mne by to napriklad vadilo, vies jak si tym strasne nicis a zaseiras telo...
@tryptaminedream všetko je to len psychológia. kto si pripustí, že mu to škodí, tomu to škodiť bude. písala som to vyššie - práve preto toľko ľudí zdochýňa na kadejaké choroby a hlavne rakovinu. keby ľudia boli šťastnejší, tak by ich toľko nepodliehalo takýmto chorobám. lenže ľudia sú sprostí a nevedia si nič vážiť... mňa sa takéto veci netýkajú a ak sa začnú, aspoň budem vedieť, že všade platí "výnimka potvrdzuje pravidlo" čo nič nemení na tom, že neverím, že mi to škodí...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
ostáva faktom, že drvivá väčšina ľudí, ktorí sa často a radi flákajú po vonku fajčí... a čo. nech... každý má podľa mňa právo rozhodnúť sa, či fajčiť chce, alebo nie...
tvoja sloboda končí tam, kde začína sloboda iného
pre tých debilnejších:
každý má právo akurát tak rozhodnúť sa či si bude ničiť zdravie a životné prostredie alebo nie
to je bez debaty a je to len o jebnutosti toho ktorého jedinca
ale nemáš právo ničiť ho (zdravie a životné prostredie) ostatným okolo seba
všetkým je jedno že skapeš na rakovinu hrtana alebo porodíš astmatika
vadí akurát ten dym, smrad a špaky
fakt si taká hlúpa? nejde o ten lokálny smradľavý dym. ide o to, že vzduch ktorý tak sebecky znečisťuješ nie je tvoj, ale všetkých ľudí na zemi.
vravíš že "cigarety vlastne dokopy nespôsobujú nič", ale veríš tomu? vezmi všetky cigarety denne vyfajčené na len slovensku, daj ich na kopu a zapáľ. pre dym neuvidíš slnko. predstav si to za rok a za celý svet ty trúbka.
a továrne aspoň niečo vyrábajú, ale fajčenie je absolútna zbytočnosť.
továrne vyrábajú kopu nepotrebných vecí, nezabudni dodať... čiže úplne zbytočne znečisťujú vzduch, však?? ak porovnáme ten dym, ktorý spôsobia denne fajčiari na celom svete a dym, ktorý vyprodukujú továrne, ktoré vyrábajú zbytočnosti, jednoznačne "vyhrávajú" továrne - vyrobia viac.
a zamyslel si sa nad tým, že každú sekundu zmizne z dažďového lesa neuveriteľné množstvo stromov? vieš o tom, že každú sekundu sa tá plocha rovná jednému futbalovému ihrisku? za minútu je to 60 a za hodinu plocha 3600 futbalových ihrísk! vieš koľko tá plocha dokáže vyrobiť kyslíka z CO2? prečo ťa radšej netrápi toto?
a vieš o tom, že jeden priamy nádych výfukových plynov z áut (nekomentujúc kamióny) sa rovná 60 vyfajčených cigaretám?? tak prečo sa zamýšľaš nad tým, ako cigarety ničia ozónovú vrstvu a posilňujú skleníkový efekt, keď ten podiel, ktorý na tom majú je naozaj smiešny? keď si v prírode zapáliš oheň na tri hodiny je to akoby si spálil niekoľko kartónov cigariet tak kto tu znečisťuje??
prepáč ale tie tvoje argumenty sú fakt na smiech... som ti písala, že som ochrankyňou prírody, tak čo sa hádaš?
jasne rozumiem
samozrejme, že je fajčenie v poriadku, je to vec každého... mimochodom, ešte si mi tu nedal vlastne ani jeden jediný poriadny argument, stále hovoríš o tom len, že je to škodlivé zlo.
a nechápem, aký princíp a spravodlivosť hľadáš. v tomto svete neexistuje spravodlivosť. svet je celý skazený a riadia ho polointeligentní zbohatlíci. tak aký princíp? jediným princípom sú dnes peniaze a to je dôvod, prečo cigarety na slovensku nikdy nebudú zakázané. a ak chceš niečo dokázať v boji proti cigaretám, zbytočne sa tu hádaš s nejakou študentkou...
a aby som nezabudla, nikto nepochybuje o škodlivosti cigariet... lenže prečítaj si nápisy na krabičkách - fajčenie MôŽE zabíjať, fajčenie MôŽE spôsobiť tie a tie choroby... len môže. ja viem, že fajčenie zabíja až 1/2 fajčiarov, čo asi nevieš ani ty. lenže v tom všetkom je aj zlá životospráva a nedostatočná psychohygenia. a ľudia si to vôbec neuvedomujú, že zabíjajú sami seba dnes už asi všetkým čo urobia. a vieš prečo? lebo ľudia sú sprostí a zaujímajú ich len peniaze a prestíž. kktizmus najhrubšieho zrna. kašli na cigarety a pozri sa už konečne na všetko v globále...
prečo furt len cigarety? LEBO TOTO JE TÉMA O CIGARETÁCH až si si nevšimla
tak sem nepleť ostatné veci ako pedofília, týranie, tvrdé drogy, vraždy, vojny ..
ty sa pozri na svoje fajčenie globálne
prečo a ako si začala fajčiť? prečo v tom pokračuješ?
pripadá ti to ako rozumné využívanie svojich peňazí?
namiesto toho aby si spravila niečo pre svoje zdravie, ospravedlňuješ fajčenie jeho porovnávaním s vraždou, továrňami a pod. to akože nie je na smiech?
takže tu nejde o to presadiť zákaz cigariet na slovensku.
ide o to že tvoj rozum ti má zakázať fajčiť lebo je to pičovina.
nič neospravedlňujem, nepotrebujem to. že som sa ťa opýtala prečo furt len cigarety, to bolo preto, lebo sa mi zdá, že si tým posadnutý. teda, si tým posadnutý. daj sa liečiť. tvoje presadzovanie svojho názoru prekračuje medze. ja mám svoj názor a ten tvoj ma nezaujíma, lebo názor väčšiny vie mať každý, no mať svoj názor, to chce myslenie. ty môžeš tak presviedčať 10 ročné deti, tie ti uveria keď na nich použiješ svoj úžasný argument, že fajčenie škodí zdraviu. hovno o tom vieš.
takže aby sme to zhrnuli: fajčenie má blahodárny vplyv na tvoje somatické alebo psychické zdravie (alebo obe naraz). Nepovažuješ ho za zlozvyk či seba poškodzovanie, lebo sa cítiš zdravá a je ti dobre. Okrem toho tvoj názor nie je názorom väčšiny, vymyslela si si ho sama čo ťa napĺňa dojmom, že je správny.
ok. beriem tvoj názor.