cawte, som stvrtak na gymnaziu, maturujem z fyziky a matiky, chem ist na stu v ba a zozhodujem sa medzi Elektronikou a Elektrotechnikou na fei, ale hlavne medzi ci bud fei alebo FChPT, lebo chemia mi nevadi, a pocuvam z roznych zdrojov ze na chem inzinier
Na FCHPT maju matiku, fyziku a fyzikalnu chemiu vsetky odbory rovnako tazku, odbor CHI ma svoje dalsie predmety zalozene na fyzikalnej chemie ktorej treba rozumiet, nie je to tazke v zmysle ze sa budes ucit vela naspamet ale budes to musiet cele pochopit a hladat suvislosti medzi teoriou a praxou.
@zamidari to pozadie tam nemam na to, aby tie pismenka davali nejaky zmysel (nazyvam to pismenkami preto, lebo viem ze zmysel nedavaju vobec), je to len cisto ilustracny obrazok, ktory som nasla na nete. a kazdy normalny clovek ti povie to iste, co som napisala v @1. 99% ludi na FCHPT sa skusky z icka boji najviac zo vsetkych.
@zamidari ja som v @1 vyjadrila cisto svoj nazor na ten predmet, lebo viem ake strachy z neho vsetci maju a podvedome sa tej skusky desim aj ja uz teraz, aj ked ma caka az o dva roky. konkretne ludi z chemickeho inzinierstva ako odboru nepoznam, neviem presne ako to mate rozdelene, atd, na to si tu ty, aby si mlademu povedal
@newgoblin tak to zosumarizujem, strucne: matika a fyzika je tu asi rovnaka ako na kazdej technickej skole, tomu sa nevyhnes ani na feike. CHI predmeti su nie su vyslovene tazke pokial tomu pochopis, neda sa to vobec nabiflit. Najtazsia je na skole asi fyzika, na tej vypadava najviac prvakov. Schvalne ti nechcem pisat nic konkretne lebo by si tomu ako stredoskolak aj tak nepochopil. To co pisala majusssska ze "chemicke inzinierstvo je ku*va tazke!!!" nesuvisi s odborom chemicke inzinierstvo ale s predmetom ktore maju ostatne odbory, to co sa mi ucime 3 roky oni maju vsetko v poslednom naraz skomprimovane, tak sa z toho niektore slabsie povahy mozu posrat.
(@majusssska tie pismenka davaju zmysel vsetko su to realne chemicke latky a iony, len nereaguju tak ako je tam napisane. nehram sa na mudreho, pisem to len pre tvoju informaciu )
@newgoblin Poď na STU FCHPT pokiaľ vieš matiku, fyziku a chémiu - tá sa dá doučiť, ale hlavne treba mať hlavu na fyziku. No ale rozhodnúť sa medzi FEI či FCHPT musíš sám, ale tým že prídeš na FCHPT na najlepšiu fakultu na Slovensku nič nestratíš, skôr získaš a ak to vyštuduješ, nebudeš sa musieť báť o uplatnenie. Hlavne čo ti musím dať na vedomie, že sa priprav po psychickej a fyzickej stránke že po 3 ročník budeš musieť makať a byť v škole od svitu do mrku, lebo to nie je ako na väčšine degradovaných VŠ na Slovensku kde sa študuje 2-5 hodín denne. Ako prvák som bol na FCHPT 3x do týždňa 12 hodín v škole aj s prestávkami a samozrejme hodinovou obedňajšou prestávkou. Vyučovacia hodina má 100minút(ak máš 3 hodinovku tak 150minút) a potom prestávku 20minútovu(30minútovú). Raz som mal tuším 9 hodín a ešte aj v piatok nám navalili o 7:00 - 9:00 filozofiu. Vidíš ešte to, každý deň v prvom semestri ti vyučovanie začína o 7:00. Nakoniec čomu som nikdy nepochopil máš povinne TV a to si ešte ako prvák nemôžeš vybrať čo chceš robiť v prvom ročníku som mal tuším plávanie a za TV ktorú máš povinnú máš 0 kreditov, ďalšie prekvapenie. Keby si niečo ešte chcel vedieť tak TS.
@weeman to máš pravdu že je tak trocha šialenec, ale len tak trochu šialenci vyštudujú STU - FCHPT. Vieš ako sa hovorí od šialenstva je len krôčik ku genialite. To sa mi na FCHPT páči že nevzdelanca a človeka čo chce len vydrbať so systémom a vyštudovať len na oko aby mal titul, takého tam nenájdeš. Takýto už v prvom semestri zdubkajú na iné Slovenske "VŠ"
chemicke inzinierstvo vrelo odporucam, je to fajn masaz na mozog a najdolezitejsie je to, ze sa tam naucis tak mysliet, ako na ziadnej inej skole... ale dolezite je, co by si chcel robit... keby mas nejake otazky, tak napis mail patrixo@azet.sk lebo sem moc nechodim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
vzhladom na tie nezmyselne chemicke "rovnice" co mas na pozadi profilu napisane sa ti ani necudujem ze sa ti chemicke inzinierstvo zda tazke
v tip je v tom ze odbor chemicke inzinierstvo nema predmet chemicke inzinierstvo mi to mame rozdelene na viac predmetov takze sa to ucime postupne
(@majusssska tie pismenka davaju zmysel vsetko su to realne chemicke latky a iony, len nereaguju tak ako je tam napisane. nehram sa na mudreho, pisem to len pre tvoju informaciu )
@weeman to máš pravdu že je tak trocha šialenec, ale len tak trochu šialenci vyštudujú STU - FCHPT. Vieš ako sa hovorí od šialenstva je len krôčik ku genialite. To sa mi na FCHPT páči že nevzdelanca a človeka čo chce len vydrbať so systémom a vyštudovať len na oko aby mal titul, takého tam nenájdeš. Takýto už v prvom semestri zdubkajú na iné Slovenske "VŠ"
@narazuvzdornaa prečo ty mladá Chemička??