ya iba nna papjer ..podľa mna toe umenje...taqe nječo newje hocigdo urobiť ten člowek to musí mať w krwi..taq aqo to mám ya... ...ya to wonku račej ani neskúšam...mne wezenje nexýba
Na tyh starych komunistickych budovach mi to nevadi, tie su skarede aj bez toho... A co sa tyka fakt peknych grafit, tak take vidam len velmi zriedka...
Zavisi od toho, ako to vyzera. ked si s tym da niekto namahu, tak to moze vyzerat dobre. Ak vsak niekto len nacarbe svoju prezyvku sprejom an stenu, tak to je obycajne vandalstvo
Mne sa tiez pacia len take grafity, ktore maju nejaky pekny farebny obrazok, vtedy to povazujem za umenie, lebo dotycny sa pri tom aj potrapi...nemam rad tie bezpointove carbanice na stenach domov, firiem ci uz plotoch...to je len vandalizmus
ale keď sú posprejované nové budovy, teda novo vymaľované, zrekonštruované a tak...tak mi je ľúto toho majteľa inak neriešim
my sme ešte predtým ako sa náš gympel presťahoval taký úúplne super na jednej ošarpanej stene...jedna profka si chytila dajakého týpka, zaplatila mu a on nasprejoval názov našej školy na stenu...husté to bol
Podla mna je to umenie ked je to pekne spravene a nie ked sa male deti hraju zo sprejom na novozateplenom baraku a teraz sa ako debili musime skladat na farbu.Ludia co to robia dlho a maju na to talent dokazu vytvorit nadherne veci ako napr. Daor,Winer...to su majstri svojho remesla
mne sa páčia graffiti ked sú dobre spravené ale nejaké trapne tagy nemožem ani vidieť, a tiež je mi lúto ked je to na nejakej peknej budove.
Mám tiež rada street art.
Jedným z mojich naj graffiti umelcov je jednoznačne Banksy, ak nepoznáte podte pozrieť www.banksy.co.uk, to je fakt macher, niektoré jeho veci mám aj v albume.
Rada by som to aj skúsila "naživo" no jedine legálne ale ja som taký bojko
ale aj tak si myslím, že v graffiti je len veľmi málo naozaj nového a v podstate je väčšina opozeraná. ale inak sa mi páčia, ale tiež to musí mať myšlienku a šmrnc.
Na starsej polorozpadnutej budove je to v pohode ale keď to niekto tresne na novostavbu. Aj ked mne sa tieto veci pacia predsa s tym nesuhlasim. Ved ludom ktorym sa to nepaci doslova vnucuju svoj nazor a nanucuju mu nieco co nechce napr. ked mu nacarbu grafit na garaz, dom. A ked este isty jedinci zacnu tvrdit ze to nie je ich problem ze mesto im ma dat steny. To je to iste akokeby som ja zbieral traktory a chcel na moj konicek dotacie od mesta.
no podla mna preco by mal niekto kreslit po stenach nech na to vyhradia miesto a budu mat mensiu kriminalitu ale aj to pochybujem lebo taq ci taq sa najde debil co pocarbe steny budov
ja obdivujem tychto ludi, pretoze su medzi nimi aj fakt nadani umelci. Videl som uz take graffity, ze som nemohol v noci spat. Ale mame tu aj take lamy, ktore si kupia spray a snazia sa tagovat a postriekaju kazdu volnu tehlu v meste
Pár ľudí tu spomína historické pamiatky. Väčšinou ich popíšu len toys pretože nechápu graffiti ako umenie alebo životný štýl ale ako pozu napr. pred dievčatami. Inak medzi skutočnými writaz vládne nepísané pravidlo, že nikto nepoškodí historickú pamiatku alebo cintorín. To sa proste nerobí ale keď sa taký objaví nech sa páči. Ja to neuznávam.
väčšina z vás vôbec netuší o čo tam vlastne ide tak na začiatok...jedna maľba neni GRAFIT...to neni slovenský názov a volá sa to graffiti...ale to je v podstate jedno no ...a takto ...je to celé rozdelené na dve časti...legál a ilegál...legálne veci sú väčšinou tie ako každý tu myslí "pekné" veci...ale samozrejme ilegál je niečo úplne iné...je to väčšinou nočná ekšn pri ktorej sa práveže značkuje mesto...a tagy k tomu patria....a tie čmáranice typu "ABC" ako tu niekto napísal sú viac než len písmenká...je to crew ktorú writer reprezentuje...a o to ide...aby jeho meno bolo známe v uliciach...je to jeho prejav...hoci skoro nikto nevie o koho ide ale každý to na tej stene uvidí je to to naj podľa mna...pre každého to má iný význam a ako vidím pre obyčajných ľudí je to skoro vždy len vandalstvo...nie je to o ničení ale o tom aby neboli steny nudné a prázdne...niektoré sú vdaka tomu oveľa krajšie aj ked zas na devíne a tak to je už shit ..a môj názor...radšej potagujem nejakú budovu ako budem pribrzdený nácek a budem sa navážať do toho kto mi stojí v ceste, vyhľadávať bitky a dokazovať si že som tým neviem aký borec ktorý má veľké hovno v hlave...
"Bombing is not art...vandalism just don't have to be ugly."
ja sa tomu venujom, takisto aj streetartu, ani jedno nepovazujem za vandalizmus, ale uz mi prekaza ak sa prejdem po svojom sidlisku a na kazdom bolku su same tagy...kebyze sa tagy davali na nejake stare hnusne dvere alebo steny, ale nie na nove fasady na blokoch...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
ale ak je to take to debilne posprejovanie nejakej steny... :/
ale keď sú posprejované nové budovy, teda novo vymaľované, zrekonštruované a tak...tak mi je ľúto toho majteľa inak neriešim
my sme ešte predtým ako sa náš gympel presťahoval taký úúplne super na jednej ošarpanej stene...jedna profka si chytila dajakého týpka, zaplatila mu a on nasprejoval názov našej školy na stenu...husté to bol
Mám tiež rada street art.
Jedným z mojich naj graffiti umelcov je jednoznačne Banksy, ak nepoznáte podte pozrieť www.banksy.co.uk, to je fakt macher, niektoré jeho veci mám aj v albume.
Rada by som to aj skúsila "naživo" no jedine legálne ale ja som taký bojko
ale aj tak si myslím, že v graffiti je len veľmi málo naozaj nového a v podstate je väčšina opozeraná. ale inak sa mi páčia, ale tiež to musí mať myšlienku a šmrnc.
a ked tu este pisu taky ze v kazdom slove je q,w sh, ch a ine pi. Coviny...........
graffiti, street art zije a je to aj vandalizmus aj umenie, ber si to ako chces
Tvrdia , ze je to ich "umelecke citenie".
Badali ste snad niekto ze by napriklad taky surrealista samou umeleckou tuzbou zobral stetec a siel nicit verejny majetok?
Oni to robia len kvoli tomu "adrenalinu" a pocitu ze robia niekomu zle, co pozdvihuje ich debilne ego.
Fakt sa cudujem, ze ich este nestrielaju.
Ked je nejaky grafit legalny a pekny - preco nie.
Ale ked sa niekto tvari byt velky umelec tym ze pocarbe aj zastavku tak ze si nemozem precitat kedy mi ide autobus, najradsej by som mu zlamal prsty.
a potom nie na všetkých miestach...čo som videla že na panelákoch pod oknami..akože to je trošku od veci...
aaale ked sa vydarí sú krásne
graffiti.
"Bombing is not art...vandalism just don't have to be ugly."