aj tak si myslim ze to je velmi cudny styl umenia, ktory nemam velmi v laske. nikdy som nedokazal vymysliet nic zmysluplne, co by sa aspon podobalo na haiku.
# V básni by sa malo nachádzať takzvané kigo – slovo určujúce ročné obdobie, v ktorom sa udalosť stala. Kigo môže byť priame, ako napríklad „jesenné vetry“ či „letná noc“.
Častejšie sa však používa forma náznaku: „kvitnúca čerešna“ znamená jar, „komáre“ nás štípu v lete a v zime si zae omotávame okolo krku „šál“.
# Haiku by sa nemalo rýmovať, nemá názov a nepoužíva prirovnania ani iné poetické nástroje, ktoré sú bežné v iných formách.
No nezdá sa mi, že by si moc dodržovala tieto pravidlá...
Azel: Citujem 7: ... Častejšie sa však používa forma náznaku: „kvitnúca čerešna“ znamená jar, „komáre“ nás štípu v lete a v zime si zae omotávame okolo krku „šál“.
1. Komare tiez mozu stipat v kazdom rocnom obdobi A sal sa moze nosit aj v lete
2. S tou personifikaciou mozno mas pravdu, ale zatial nikto nedokazal, ze rura nevie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
pisoár vie,
že čúrajúci zabudne spláchnuť.
Ostatne podmienky nie su dolezite
» www.velkaepocha.sk/content/view/65...
aj tak si myslim ze to je velmi cudny styl umenia, ktory nemam velmi v laske. nikdy som nedokazal vymysliet nic zmysluplne, co by sa aspon podobalo na haiku.
Častejšie sa však používa forma náznaku: „kvitnúca čerešna“ znamená jar, „komáre“ nás štípu v lete a v zime si zae omotávame okolo krku „šál“.
# Haiku by sa nemalo rýmovať, nemá názov a nepoužíva prirovnania ani iné poetické nástroje, ktoré sú bežné v iných formách.
No nezdá sa mi, že by si moc dodržovala tieto pravidlá...
"Dážď" urcuje rocne obdobie.
Moje "haiku" sa nerymuje.
Taktiez nepouzivam prirovnania ani ine oné ...
Ja nie som baba! Tak mi nehovorte, ze som NEDODRZIAVALA pravidla haiku lebo som ich podla mojho skromneho nazoru DODRZAL
Dakujem za pochopenie.
1.Dážď môže byť podľa mňa v hociktorom ročnom období...
2."odkvapová rúra vie" - personifikácia!
1. Komare tiez mozu stipat v kazdom rocnom obdobi A sal sa moze nosit aj v lete
2. S tou personifikaciou mozno mas pravdu, ale zatial nikto nedokazal, ze rura nevie