mám fujitsu siemens a v poslednom čase sa mi už naozaj prehrieva aj keď zapnem ventilátor moc to nepomáha, hučí a je horúci..hlavne ak pozerám film alebo videá na nete..poradili mi nech povysávam prach z tade..stalo sa ale nepomohlo..môže sa nejak extra p
chladiace dosky v reale stoja za hovno.. treba notebook rozobrat a precistit ho od prachu.. ak sa bojis rozoberat, tak aspon pomedzi rebra chladica prefukat kompresorom...
ja mam tiez fujitsu a tiez sa mi v poslednej dobe zacal prehrievat, doteraz s nim nebol ziaden problem. riesim to tak, ze ho nejak podlozim s niecim, co mam po ruke, kedze ma vetranie zospodu takych 5-10 min a pomoze to. mne ho staci dobre podlozit.
@alienpaul to su mozno 2-3 stupne co je zanedbatelne.. vysoke teploty idu od procesora, grafickej a pripadne ramiek.. Pokial nechladis priamo tieto komponenty, tak je chladiaca doska prevazne len marketingovy tah
ja som maval na mojom notase pravidelne 90-100 stupnov (ked som hral battlefield bad company 2) co uz bolo dost nestabilne.. rozobral som, vyfukal som, precistil som a teploty v zatazi nepresiahli 60 stupnov
@tommyhot veď samozrejme že sú to komponenty ktoré sú najviac zaťažené, tak že aj tá teplota je s nimi spätá..ja som tiež minule čistil a človek by neveril koľko prachu sa tam usadí
@alienpaul samozrejme okrem ineho aj zranice, nechtov, vlasov a inych zalezitosti, ktore sa stratia v klavesnici pri roznych cinnostiach ale hej treba cistit aspon 2x do roka, lebo za tu dobu sa tam vie nazbierat kvalitne vela prachu...
@zeriavka - ako dlho ho máš? viac ako rok? povysávanie prieduchov nepomôže, rebrá chladenia sú príliš najemno, ten prach sa tam doslova lepí, treba rozobrať a prečistiť ručne.
mne sa prehrieval ked som hral nejaku narocnu hru..napr mass effect 2, vtedy sa mi parkrat dokonca vypol. chcel som si kupit chladiacu dosku, no nemam nazvys peniaze, tak len dam nieco pod notebook zo zadnej strany tak aby bol ventilator vyssie vo vzduchu a nie priamo na stole
u HP-cka som mal ten isty problem az som sa nastval a rozobral nb do posledneho srobu, lebo ventilator je schovany pod vsetkym moznym, ked som otvoril kryt ventilatora, tak pri mriezke bola 2 cm hruba vrstva prachu po celej dlzke mriezky, vyzeralo to ako koberec...
po odstraneni uz ani neviem, ze NB je zapnuty, chladenie fici na 100 percent a sem tam raz za 2-3 mesiace tento proces cistenia opakujem...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
» www.birdz.sk/diskusie/chladi...
ja som maval na mojom notase pravidelne 90-100 stupnov (ked som hral battlefield bad company 2) co uz bolo dost nestabilne.. rozobral som, vyfukal som, precistil som a teploty v zatazi nepresiahli 60 stupnov
a opakovať to aspoň každý rok.
po odstraneni uz ani neviem, ze NB je zapnuty, chladenie fici na 100 percent a sem tam raz za 2-3 mesiace tento proces cistenia opakujem...