ja osobne jednoznacne pana schwarzenberg. je vidno ze ho aj volia inteligentni volici. napr ja mam rada alternativnu hudbu, nejem maso, rada citam knihy a pozeram pod lampou, milujem pohodu...naproti tomu sa mi zda ze pana zemana hodnoti presny protipol. starsi ludia co nemaju vysoke vzdelanie, chodia skor na futbal ako do divadla a pocuvaju co im radia prinesu. taki grobiani podla mna ale je to vec nazoru.
skoda ze pan schwarzenberg nie je u nas a musime tu mat tohto stareho uja. konecne by sme mali niekoho kto je kultivovany a sprava sa na urovni. bohuzial vzdy je viac menej inteligentnych a aj preto asi zvitazi pan zeman.
pan schwarzenberg ma urcitu noblesu. ach mozme cechom len zavidiet tohto kandidata. ale mali sme aj my sancu na zmenu ale miesto pani radicovej sme si zvolili notorickeho klamara. drzim nasim susedom palce nech neurobia rovnaku chybu ako my.
@wind pana schwarzenberga mam rada ako osobnost ako cloveka. len pisem ze je vidno kto voli karla (intelektuali,vysokoskolaci,vegani,vegetariani a pod) a pana zemana (grobiani,nezamestnani,futbalovi fanusikovia,vsezravci)
@mariavs počkať, počkať, či len tomu správne rozumiem........to hovoríš že inteligentnejší ľudia sú vegetariáni a vegáni a že všežravci a mäsožravci sú neinteligentné hovadá?? Kam sme sa to dostali :/
@ahajj no nepočúvam. na základe toho sa ako intelektuála nehodnotím. to, že nepočúvam rádio, pre mňa znamená to, že nepočúvam rádio. to, že slečna počúva alternatívnu hudbu pre ňu znamená, že je inteligentná. vidíš ten rozdiel?
@mariavs bývalý dekan FSS MU, ktorý momentálne prednáša na Yale a má milión titulov pred a za menom, je taký fanúšik futbalu a Chelsea, že keď padne gól, tak nadšene píše svojmu synovi smsky. negeneralizuj, pôsobí to hlúpo jak riť.
@mariavs a kam by si zaradila studenta mediciny alebo fyziky, ktory pocuva bezne radiove hitovky a sracky a na internate si poziera kusky masa z domu? mam pocit ze ty budes student nejakej filozofickej fakulty ktory si mysli, ze ma nejaky patent na intelekt
a keď chodím rád aj do divadla aj kina, som futbalový fanúšik, som mladý človek, počúvam rádia, sem - tam si vypočujem operu, plánujem ísť na výšku a volil by som Zemana tak som čo........inteligentný grobián???? :/
@zajkousko Tu sa netreba pozerat na ich mozne ciny...
Lebo su v podstate rovnake.
Tu skor ide o to, ktory z nich bude lepsie reprezentovat krajinu.
A Zeman na to jednoducho nema.
Skor sa od neho ocakava, ze z pozicie svojej arogancie spravi minimalne tolko hanby co nas stary (ch)uj v zahranici slovakom kedykolvek mal prilezitost...
Takze si Cesi vyberaju medzi dvoma zlami s tym, ze si vyberaju vystupovanie tych dvoch, lebo na tom ostatnom myslim, ze nezalezi.
"obidvaja sú za prijatie zákona o potratoch, eutanázie, manželstiev jednakého pohlavia a zavednie eura v česku"
no tak práve preto majú u mňa obidvaja jedno obrovské veľké + (každý by mal právo rozhodnúť sa s kým chce žiť, či chce zomrieť a či chce dieťa (keď už sa to náhodou stalo) a ja zastávam názor že dieťa to je až, keď je žena v 3. mesiaci (tak to aj zákon upravuje) ) veď žijeme v demokracií
@poppyseed tvoj nazor je znacne ovplyvneny tym, ako silno veriaci si. Osobne som za eutanaziu a registrovane partnerstva ale proti potratom.
Sam chapem ake zle je to, ked zabijes dakoho kto sa este ani nenarodil a chce zit, ale vysvetli mi, preco by clovek nemal mat pravo rozhodovat o svojom zivote sam?
@sugy1 ako mozes vediet ako silno som veriaci? nemoze mat takyto nazor aj jednoducho neveriaci clovek? pretoze ak som silno veriaci a mam tento nazor, tak som jednoznacne povazovany za bigotneho cloveka a netoleratneho homofoba a ak zase nie so veriaci ale mam tento nazor som postaveny iba do role netolerantneho homofoba so zastaranym myslenim. problem je, ze spolocnost asi neveri na moralny nazor bez toho aby ho musela odsudit. najviac ma udivuje, ze tolko ludi dnes oznaci manzelstvo len za akysi zdrap papiera, a ze to k zitiu s tym druhym nepotrebuju, paradoxne prave tito ludia tak vehementne chcu tie registrovane partnerstva ludi rovn. pohlavia, preco im na tom tak zalezi odrazu, ak sami pritom maju nazor ze manzelstvo je dnes zastarale a papier nic nezaistuje?
Ja chápem čo chcela slečna povedať aj keď to napísala strašne neohrabane. Vždy je to tak že vo voľbách kandidáti, neskôr poslanci alebo prezidenti reprezentujú svojich voličov(nehovorím o reprezentácii tak ako ju má robiť prezident). Tiež sa pozerám na to kto koho podporuje. Napríklad nehovorte mi že ste si nevšimli že za Gašparovičom stoja voliči SMERu, nacionalisti, ľudia ktorí s nostalgiou spomínajú na socializmus, ľudia s rasistickými a xenofóbiami názormi. Nehovorím že sú takí všetci ale viem to o jednotlivcoch vo svojom okolí. Tak je to vo všetkom napríklad tu keď vidím že Zemana podporuje Fluptak a Shwarzenberga napr. Grietusha tak ak by som o tých kandidátoch vôbec nič nevidel tak ma to skoriguje na jednú stranu. Preto chápem že si autorka myslí že tento kandidát reprezentuje jej hodnoty a ľudí ktorí majú podobné hodnoty a viac alebo menej má pravdu.
Problém v tom príspevku je ten že sa nepriamo zaradila k inteligentným ľuďom čo je všeobecne vnímané ako určité tabu a väčšina ľudí sa tým len znemožní.
@sugy1 priznám sa, viacero ľudí sa ma na to pýta........ja nvm, mne skrátka je sociálno-demokratické, sociálno liberálne, marxistické a komunistické bližšie ako neoliberálne, konzervatívne a kresťanské idey......a v čom?? no, takto......keď vidím nejakého starého človeka, ktorý ledva vyžije z toho dôchodku, bezdomovcov atď. a ptm vidím daktorých preháňať sa na Audinách a BMW, tak mi to príde také nespravodlivé, pretože často sa stáva že človek nemá rovnaké štartovacie pole....zoberme si takého nadaného človeka......ak sa narodí do rodiny, ktorá si to môže dovoliť, tak samozrejme že to talentované dieťa začne svoj talent rozvíjať. Ale ako náhle sa narodí do rodiny, kde každá korunka je dobrá, tak logicky u toho dieťaťa sa tento talent nerozvíja. A to len preto, že nemajú rovnakú štartovaciu čiaru.
To bol len ako príklad, samozrejme je viac vecí a dôvodou, prečo som ľavicovo orientovaný, toto bol asi taký najlepší príklad.
@mariavs tiež nežerem mrtvoly (a to že by si hintoho zaspaného volila ty neznamená že ho volia všetcia veg[etari]áni doradu, wtf) a počúvam alternatívnu hudbu (ak je trebárz toto dosť underground,
a dal by som k tomu aj smajla s hipster brýlami keby tu bol 8) ) ale überinteligenta to zo mňa nerobí, no to akiste preto že by som nevolil schwanzenberga, mám rád futbal, momentálne nepracujem a pištu hríba tiež nemosím say no to the sun, free light is communism
len mi to príde tak, že viera ťa ovplyvňuje v názoroch. A to mi už príde ako silná viera. Neber to v zlom, vôbec to zle myslené nebolo a ak sa mýlim, oprav ma.
nechcela som sa nikoho s tym masom fakt dotknut. ale podla mna uz vacsina ludi co maju nieco v hlave a nepreferuju len konzum prechadza aspon na vegetarianstvo ak nie na veganstvo.
@mariavs s tebou keby že sa mám dať do debaty (to je jedno o čom) tak sa po prvej vete rozložím na molekuly a odletím do atmosféry čo najďalej od teba...
Ani jedného. Ak by som si ale musel vybrať, tak Zemana.
Obaja sú absolútne nevhodní kandidáti, ale Schwarzenberg má dvojité občianstvo. Kto nevie, aký problém to môže znamenať, naštudujte si právomoci prezidenta.
Mňa tiež začína pravica omŕzať, ale Zemana, ani Gašparoviča, by som (rovnako ako Fica) nevolil.
Na začiatok, ide o prezidentské voľby, pri nich darmo prezident cíti sociálne, keď ekonomiku neovplyvňuje. Načo ti je ľavicový prezident ? Prečo voliť radšej pakov a grobianov, ktorých jediná vlastnosť, ktorú na sebe vlastne môžu propagovať je "sociálne cítenie"?
Ja osobne radšej uprednostním múdrych ľudí.
(Aby som nepôsobil veľmi extrémne, musím dodať, že v Čechách to predsa len nie je až tak jednoznačné ako na Slovensku, ani ČSSD pravdepodobne nie je až také zlo ako SMER)
A minimálne na Slovensku normálna ľavica neexistuje. Ak by existovala, tak by som ju pravdepodobne volil. Tiež sa mi nezdá spravodlivé momentálne rozdelenie bohatstva a zdrojov. Ale ak si myslíš, že toto niekedy vyrieši nejaký Ficoid, tak sa veľmi mýliš.
Stačí sa pozrieť, čo vyriešila jeho vláda v rokoch 2006-2010.
Pár eur vydal na nejaké populistické vianočné príspevky pre dôchodcov, stokrát toľko sa pomíňalo na predražené verejné obstarávania a rozdávania spriazneným oligarchom.
Možno podobne, ako to robila pravica, ibaže tá pritom neposielala krajinu do kolapsu.
Chudobní sa vďaka takejto "sociálnej" politike nemajú lepšie, ale horšie. Ale bohužiaľ im to zatiaľ nikto nevysvetlil, tak s radosťou zasa pôjdu voliť notorických klamárov a hajzlov, lebo sa tvária ľavicovo.
Ja si síce o sebe tiež dosť neskromne myslím, že viem o politike viac, ako drvivá väčšina voličov indivíduí ako Gašparovič a Zeman, ale ak si chcela začať diskusiu pokrikom "aha, aká som super alternatívna vegetariánka a akí ste vy z opačnej strany politického spektra nevzdelaní hulváti", tak myslím, že ti tak trochu uniká pointa diskusie.
@tunidlo ako som už vyššie spomínal, ani SMER nie je dokonalý (plne si to uvedomujem a ako príklad uvádzam posledný vydaný zákon o núdzovom stave (lekári MUSIA počas núdzového stavu nastúpiť do práce, lebo bude basa - toto je absolútne zneužitie právomoci a totalitné riešenie, absolútne nič z demokraciou a z ľavicou už dupľom nie a takýchto vecí je viac) ale je to to najmenšie zlo.......áno Gašparovič ako voľba bola tiež chyba (btw. pokiaľ človek povie, že má sociálne cítenie, tak je ešte väčšia k*rva ako pravičiar voči ľuďom.......za všetko len jeden príklad......u nás v Detve, resp. v lokalite Biely vrch, ktorý sa nachádza pri najväčšom zamestnávateľovi v Podpoľaní (PPS Group) chce cyperská firma ťažiť zlato metódou kyanidového lúhovania (v preklade - chcú ten kopec obrátiť naopak, a tú vyťaženú zeminu premývať hektolitrami kyanidu (samozrejme potrebujú aj vodu, a odkiaľ že ju zoberú - žeby zdroje podzemnej vody??? :/ ) no a boli sme aj na ministerstve hospodárstva a živ. prostredia a ako to dopadlo??? Stačilo jedno rozhodnutie o tom, že na SVK sa kyanidom ťažiť nebude. Ale naša najsociálnejšia a najnárodnejšia vláda postavila na stranu firmy, ktorá nám zanezgodí životné prostredie a zároveň zniči naše krásne Podpoľanie. Spomenul som že je to pobočka cyperskej firmy??? :/
Čiže ptm čo som napísal.....ja viem, že SMER má najďalej od sociálnej strany, ale skrátka v tých politických stranách pravicového spektra nie je výber žiadny :/ :/ volím to menšie zlo z týcg všetkých ziel
že ten kár chce spoplatniť vysoké školy, zvýšiť dane, súhlasil s amnestiou a teraz sa pojebeme lebo 40 rokov žil v zahraničí a teraz keď sú voľby tak zrazu národovec najväčší .
@mariavs ano, si taká úžasná by si volila starého dedka ktorý nie len že nemá české občianstvo ale ani poriadne neovláda jazyk krajiny v ktorej chce vládnuť! asi ti tá zelenina udrela na mozog!!!
btw, to so zemanovými voličmi beriem ako osobnú urážku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
skoda ze pan schwarzenberg nie je u nas a musime tu mat tohto stareho uja. konecne by sme mali niekoho kto je kultivovany a sprava sa na urovni. bohuzial vzdy je viac menej inteligentnych a aj preto asi zvitazi pan zeman.
však ty si vlastne tiež taký klasický volič toho uspávača hadov, vypatlaná intelektuálka bože mój.
To je dehonestujuce ak je clovek vsezravec?
Ty mi nadavas?
Ty ma pokladas, za idiota, lebo nie som vegan?
Kedze som "vsezravec" pre Pana Schwarzenberga by bola urazka ak clovek ako som ja ma jeho sympatie?!
O.o
Swarz.... je slobodomurár a to viete čo znamená (NWO)
a Zeman starý komunista...
nevolil by som ani jedného, obidvaja sú za prijatie zákona o potratoch, eutanázie, manželstiev jednakého pohlavia a zavednie eura v česku ...
nech vyhrá ktokoľvek, dostanú česko do takého marazdu ako sme mi slováci:- disappointed:......filip
Lebo su v podstate rovnake.
Tu skor ide o to, ktory z nich bude lepsie reprezentovat krajinu.
A Zeman na to jednoducho nema.
Skor sa od neho ocakava, ze z pozicie svojej arogancie spravi minimalne tolko hanby co nas stary (ch)uj v zahranici slovakom kedykolvek mal prilezitost...
Takze si Cesi vyberaju medzi dvoma zlami s tym, ze si vyberaju vystupovanie tych dvoch, lebo na tom ostatnom myslim, ze nezalezi.
Ak by bol aj iny kandidat, mozno by zalezalo
"obidvaja sú za prijatie zákona o potratoch, eutanázie, manželstiev jednakého pohlavia a zavednie eura v česku"
no tak práve preto majú u mňa obidvaja jedno obrovské veľké + (každý by mal právo rozhodnúť sa s kým chce žiť, či chce zomrieť a či chce dieťa (keď už sa to náhodou stalo) a ja zastávam názor že dieťa to je až, keď je žena v 3. mesiaci (tak to aj zákon upravuje) ) veď žijeme v demokracií
Sam chapem ake zle je to, ked zabijes dakoho kto sa este ani nenarodil a chce zit, ale vysvetli mi, preco by clovek nemal mat pravo rozhodovat o svojom zivote sam?
ano, pekne napísané velké zlo ....
@fluptak
ja som kresťan katolík a nie zástupca démona na zemi, všetko sa to prieči Božím zákonom .......filip
@mariavs si precitaj snad otvoris oci
Problém v tom príspevku je ten že sa nepriamo zaradila k inteligentným ľuďom čo je všeobecne vnímané ako určité tabu a väčšina ľudí sa tým len znemožní.
To bol len ako príklad, samozrejme je viac vecí a dôvodou, prečo som ľavicovo orientovaný, toto bol asi taký najlepší príklad.
inak, takéto ankety ma strašne rozveselia, nahlas sa rehocem, mačence sa čudujú
len mi to príde tak, že viera ťa ovplyvňuje v názoroch. A to mi už príde ako silná viera. Neber to v zlom, vôbec to zle myslené nebolo a ak sa mýlim, oprav ma.
@sugi1 uplny suhlas! mlady clovek ktory voli fica, gasparovica a podobne "srandy" bud len ide proti prudu alebo to nema v hlave v poriadku
aj @40
Inak Karel moze byt v pohode chlap ale bohuzial to ze nevie hovorit poriadne si myslim ze je vazna prekazka.
v podstate ti na to nemám viac čo povedať, než @6 + DOSPEJ, lebo toto je naozaj primitívne delenie ľudí.
Obaja sú absolútne nevhodní kandidáti, ale Schwarzenberg má dvojité občianstvo. Kto nevie, aký problém to môže znamenať, naštudujte si právomoci prezidenta.
Tak sa nikde nevyjadrila.
Mňa tiež začína pravica omŕzať, ale Zemana, ani Gašparoviča, by som (rovnako ako Fica) nevolil.
Na začiatok, ide o prezidentské voľby, pri nich darmo prezident cíti sociálne, keď ekonomiku neovplyvňuje. Načo ti je ľavicový prezident ? Prečo voliť radšej pakov a grobianov, ktorých jediná vlastnosť, ktorú na sebe vlastne môžu propagovať je "sociálne cítenie"?
Ja osobne radšej uprednostním múdrych ľudí.
(Aby som nepôsobil veľmi extrémne, musím dodať, že v Čechách to predsa len nie je až tak jednoznačné ako na Slovensku, ani ČSSD pravdepodobne nie je až také zlo ako SMER)
A minimálne na Slovensku normálna ľavica neexistuje. Ak by existovala, tak by som ju pravdepodobne volil. Tiež sa mi nezdá spravodlivé momentálne rozdelenie bohatstva a zdrojov. Ale ak si myslíš, že toto niekedy vyrieši nejaký Ficoid, tak sa veľmi mýliš.
Stačí sa pozrieť, čo vyriešila jeho vláda v rokoch 2006-2010.
Pár eur vydal na nejaké populistické vianočné príspevky pre dôchodcov, stokrát toľko sa pomíňalo na predražené verejné obstarávania a rozdávania spriazneným oligarchom.
Možno podobne, ako to robila pravica, ibaže tá pritom neposielala krajinu do kolapsu.
Chudobní sa vďaka takejto "sociálnej" politike nemajú lepšie, ale horšie. Ale bohužiaľ im to zatiaľ nikto nevysvetlil, tak s radosťou zasa pôjdu voliť notorických klamárov a hajzlov, lebo sa tvária ľavicovo.
Naozaj neviem, čo si týmto chcela dosiahnuť.
Ja si síce o sebe tiež dosť neskromne myslím, že viem o politike viac, ako drvivá väčšina voličov indivíduí ako Gašparovič a Zeman, ale ak si chcela začať diskusiu pokrikom "aha, aká som super alternatívna vegetariánka a akí ste vy z opačnej strany politického spektra nevzdelaní hulváti", tak myslím, že ti tak trochu uniká pointa diskusie.
Čiže ptm čo som napísal.....ja viem, že SMER má najďalej od sociálnej strany, ale skrátka v tých politických stranách pravicového spektra nie je výber žiadny :/ :/ volím to menšie zlo z týcg všetkých ziel
Som rád, že to nevidíš čierno-bielo.
Ale musím sa spýtať, v čom je SMER najmenšie zlo?
V politike väčšinou nie sú zrovna anjelici.
Ale ťažko sa v nej hľadajú väčší zlodeji, klamári a neschopáci, ako práve v smere.
Keď boli v parlamente SNS a HZDS, tak ešte mali niekoho, s kým sa mohli porovnávať.
A napriek tomu, že pravica je polorozvrátená, aj tá posledná spomedzi pravicových strán je na tom omnoho lepšie ako SMER.
že ten kár chce spoplatniť vysoké školy, zvýšiť dane, súhlasil s amnestiou a teraz sa pojebeme lebo 40 rokov žil v zahraničí a teraz keď sú voľby tak zrazu národovec najväčší .
kurva boha tam.
nak obaja zhynú, treba nové voľby
ohladom tej tvojej amnestie, tak s nou schwazenberg nesuhlasil:
» www.lidovky.cz/schwarzenberg-n...
a ano, je nieco hrozne, ze on s jeho rodinou emigrovali do zahranicia po tom, co im komunisti zabavili majetok...
sorry popolcek, ale toto si trosicku prestrelila, teda aspon s tymi argumentami, ktore si sem dala
btw, to so zemanovými voličmi beriem ako osobnú urážku