Dnes ma napadol naozaj hlúpy nápad, ostrihať svojej mačičke fúzy aby bola krajšia a nemala ich take dlhe.. potom ma ale napadlo že to sa asi nemôže robiť a niečo také som sa aj dočítala že strihať fúzy mačke sa nesmie... teraz sa strašne bojím či som jej
xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD toto musí byť fake lebo nikoho nemôže napadnúť niečo takéto....!
Mám doma mačku a jediné čo jej odstrihnem sú drápy.... ty si nevieš pozrieť niečo na internete kým urobíš prešľap? Dúfam , že ti to je dosť ponaučením aby si nerobila už nič bez vedomia o tom či sa to m§že robiť. Tú mačku by som ti vzala .
Neurobila som to schválne, mna ani nenapadlo že tie fuzy môzu byt tak dôlezite a citlive.. ved svoju macicku velmi lubim, nechcela som jej ublizit .. po tom čo som si prečitala tieto komenti mam zo seba ešte horsi pocit ako som mala... ( keby som vedela ze ju to boli tak to nerobim ale ani nemnaucala ani nic .... ach co mam teraz robit.. ? uz jej fakt nikdy nedorastu ??
"Fúzy citlivé na dotyk"-Vieš čo to znamená ? že ju to bolelo...Ak by si ju mala tak rada toto by si nespravila...pretože odstruhnuť niečo mačke len preto aby bola v tvojich očiach krajšia....
A ozaj ked sa ti nabuduce bude zdať že tvoja mačka bude krajšia bez chvosta tak si kup mačku bez chvosta existuje také plemeno.
@scandalous mám ju rada a ver že keby som to vedela tak to nespravím .... mna nic take nenapadlo ako ze by ju to mohlo bolet bude to mat nejake velmi zle nasledky to co som spravila ??
@kllarissa neboj, fúzy jej dorastú, dokonca sa jej samy automaticky lámu, takže ju to nebolí, ale robiť si to nemala, lebo tým si meria výšku a podobne.
teda dúfam, že ju to nebolí, vytiahla som pár kníh o mačkách pre istotu, lebo táto otázka ma trochu dostala, lenže v knihách mám len popisy o to, čo to fúzy sú, takže možno si jej bolesť spôsbila v každom prípade na ňu budeš musiežť dávať pozor, lebo bez tých fúzov bude trochu mimo čo sa týka priestoru, výšiek a takýchto veci
nemám vo zvyku nadávať, ale ty si poriadne jebnutá.
očividne @thegameend to má trošku pomiešané, lebo mačka má na fúzoch receptory. Tým že jej ich ostriháš jej skutočne ublížiš, a áno, bude ju to bolieť. Navyše stratí orientáciu v tme, orientáciu v priestore, nebude môcť dobre dopadnúť pri skoku atď atď.
Dorastie jej to, ale to čo si urobila je maximálna chujovina.
Fúzy sa mačkám lámu, a rastú im nové -síce nie naraz- ale je to
ževraj niečo ako s vlasmi (tak mi to povedal veterinár)
Ako som povedala mám kocúra, a nestratil orientáciu v tme, ani v priestore a ani nič podobné. Je to úplne normálna mačka, ktorej nič nieje. A ak by to mačku bolelo, tak by si to nedala
@thegameend Tak ja som si to z prsta nevycucala. To mám od ľudí, čo tomu rozumejú. Mačka to nechápe možno ako klasickú bolesť, ale bolieť ju to v istom zmysle bolí. Samozrejme, že sa im lámu fúzy, ale väčšinou to je len tu a sem jeden, dva, stále ma ďalšie, ktoré jej budú nahradzovať polámané. Keď to však urobíš zo všetkými a naraz, môže mať skutočne vážne problémy. A to nie sú len nejaké fámy, že jedna babka povedala.
Robíte tu z toho zbytočnú tragédiu. Mačkám by sa fúzy síce strihať nemali, ale nebolí ich to, jediné čo sa stane a prečo sa to nerobí - mačka si tými fúzmi kontroluje priestor okolo seba, takže bez fúzov sa jej môže stať, že sa strčí do nejakého príliš úzkeho priestoru a zasekne sa tam.
Takže @kllarissa neboj sa, nestala sa žiadna katastrofa a cica to v pohode prežije, ale už to nerob...
môj starký tiež pristrihol kocúrovi fúzy lebo sa mu zdali pridlhé ( ) a nič sa mu nestalo,dorástlo to...a nijako sa tomu ten kocúr nebránil,tak si myslím že ho to nebolelo,to by predsa dal najavo
Aj keď si až takú chybu neurobila, lebo to nie je nenávratné a vráti sa jej to do pôvodného stavu, to nič nemení na tom, že si pripečená - robiť niečo takéto len kvôli kráse...
My máme kocúra - jemu sme fúzy nestrihali, ale keď išiel do "puberty" tak mu ako keby vypadali všetky fúzy - mal ich krátke, len asi 4-5cm. Ale dorástli - pomaly.
Nemyslím si, že by to mačku bolelo...fúzy aj vypadávajú, vy milovníci mačiek, je to len chlp, dlhý a hrubý, ktorý plní aj inú funkciu ako obyčajný chlp.
Ja som X-krát doma našla hrubýýý dlhýýý chlpisko a aj podľa farby mi bolo jasné, že je to fúz - tak isto, ako pri ľudskom chlpe - začne ti súčasne rásť druhý a potom starý vypadne. Nový dorastie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
modlím sa, aby si bola iba troll
úplne si jej tým znemožnila orientovať sa v priestore, keď je tma....gratulujem... a mimochodom, má tam citlivé nervy a nenormálne ju to bolelo!
ako fakt @kllarissa daj mi čas a miesto a odobne ťa za hento prefackám
Mám doma mačku a jediné čo jej odstrihnem sú drápy.... ty si nevieš pozrieť niečo na internete kým urobíš prešľap? Dúfam , že ti to je dosť ponaučením aby si nerobila už nič bez vedomia o tom či sa to m§že robiť. Tú mačku by som ti vzala .
A ozaj ked sa ti nabuduce bude zdať že tvoja mačka bude krajšia bez chvosta tak si kup mačku bez chvosta existuje také plemeno.
Takže za 1. Mačke fúzy dorastú, za 2. nie, nebolelo ju to, a za 3. neublížila si jej.
A že odkial to viem?
Môj brat ostrihal mojej mačke fúzy asi pred rokom, a nič mu nebolo a dorástli mu. A tiež som sa bála.
nemám vo zvyku nadávať, ale ty si poriadne jebnutá.
očividne @thegameend to má trošku pomiešané, lebo mačka má na fúzoch receptory. Tým že jej ich ostriháš jej skutočne ublížiš, a áno, bude ju to bolieť. Navyše stratí orientáciu v tme, orientáciu v priestore, nebude môcť dobre dopadnúť pri skoku atď atď.
Dorastie jej to, ale to čo si urobila je maximálna chujovina.
Nemám to pomiešané, viem o čom hovorím.
Fúzy sa mačkám lámu, a rastú im nové -síce nie naraz- ale je to
ževraj niečo ako s vlasmi (tak mi to povedal veterinár)
Ako som povedala mám kocúra, a nestratil orientáciu v tme, ani v priestore a ani nič podobné. Je to úplne normálna mačka, ktorej nič nieje. A ak by to mačku bolelo, tak by si to nedala
Takže @kllarissa neboj sa, nestala sa žiadna katastrofa a cica to v pohode prežije, ale už to nerob...
Aj keď si až takú chybu neurobila, lebo to nie je nenávratné a vráti sa jej to do pôvodného stavu, to nič nemení na tom, že si pripečená - robiť niečo takéto len kvôli kráse...
My máme kocúra - jemu sme fúzy nestrihali, ale keď išiel do "puberty" tak mu ako keby vypadali všetky fúzy - mal ich krátke, len asi 4-5cm. Ale dorástli - pomaly.
Nemyslím si, že by to mačku bolelo...fúzy aj vypadávajú, vy milovníci mačiek, je to len chlp, dlhý a hrubý, ktorý plní aj inú funkciu ako obyčajný chlp.
Ja som X-krát doma našla hrubýýý dlhýýý chlpisko a aj podľa farby mi bolo jasné, že je to fúz - tak isto, ako pri ľudskom chlpe - začne ti súčasne rásť druhý a potom starý vypadne. Nový dorastie.