neviem cim to je ale mam v izbe cinsku ruzu uz 10 rokov ked sa mi dari vzdy krasne rozkvitne a ked sa mi nedari tak nerozkvitne a zacnu jej padat listy (stale sa o nu staram rovnako) zeby rastliny toho vnimali viac nez si myslime?
vsetky zive organizmy vraj dokazu vnimat nase myslienky a reagovat na ne. Pocul som o jednom experimente, ako ktosi pripojil na listy rastliny elektrody, co snimali jej zivotne funkcie a prisiel k rastline so zapalkou v ruke. Ked sa rozhodol, ze rastlinu pride podpalit, rastlina nejako znervoznela, pristroje zacali rychlo pipat...ked odisiel, znormalizovalo sa to. A zaujijmave bolo, ze aj ked sa vybral s tou zapalkou a tvaril sa, ze rastlinuá ide podpalit, rastlina ola pokojna. Reagovala, len ked śa skutocne vybral podpalit ju. Ja verim, ze rastliny dokazu vnimat nas vnutorny stav a nase myslieny...aj v casopisoch sa tolko o tom pisalo, ze sa s kvetmi ame rozpravat.. a k tomu sa robili aj ine experienty...zistilo sa napriklad, ze ked na kvetinac nalepili napis "nenavid ma", rastlina po istej dobe, co okolo nej prechadzali ludia, zacala vadnut, a ked na iny kvetinac nalepili "miluj ma", za niekolko dni sa rozrastla a vykvitla...a ked tie napisy vymenili, ta zvadnuta rastlina ozila a ta pekna zvadla...
podla mna vedia citit, ake "ovzdusie" je v izbe... asi to vedia vycitit taka ako psy. ale ja mam napriklad jednu rastlinu v izbe radsej ako vsetky ostatne a ta uz tak narastla, ze sa uz bojim, aby sa mi nejako nerozhegala ta skrinka, na ktorej je a tie ostatne su take...no niekedy pekne, niekedy nie, ale tato je vzdy krasna
toto je dost zaujimava tema! moj nazor je taky , ze z biologickeho hladiska to nie je mozne, rastliny nas nemozu vnimat, nevnimaju nase reci, i ja sa k nim prihovaram, ale len tak zo zvyku, ony ale vnimaju svoje podmienky pre prezitie, a faktory, ktore ovplyvnuju ich zivot, cize od virusov az po nas, a nevedia, ci ich pletivo bolo poskodene vdaka virusu tabaku alebo vdaka cloveku, no z duchovneho alebo vymysleneho pohladu je vsetko mozne, takze...
moja prababka raz umrela a krasna rozkvitnuta jablon na druhy den uplne vischla mozno preto ze moja prababka sa o nu vela starala a mala ju rada kazdy clovek je sprirodou spojeny
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
vsetky zive organizmy vraj dokazu vnimat nase myslienky a reagovat na ne. Pocul som o jednom experimente, ako ktosi pripojil na listy rastliny elektrody, co snimali jej zivotne funkcie a prisiel k rastline so zapalkou v ruke. Ked sa rozhodol, ze rastlinu pride podpalit, rastlina nejako znervoznela, pristroje zacali rychlo pipat...ked odisiel, znormalizovalo sa to. A zaujijmave bolo, ze aj ked sa vybral s tou zapalkou a tvaril sa, ze rastlinuá ide podpalit, rastlina ola pokojna. Reagovala, len ked śa skutocne vybral podpalit ju. Ja verim, ze rastliny dokazu vnimat nas vnutorny stav a nase myslieny...aj v casopisoch sa tolko o tom pisalo, ze sa s kvetmi ame rozpravat.. a k tomu sa robili aj ine experienty...zistilo sa napriklad, ze ked na kvetinac nalepili napis "nenavid ma", rastlina po istej dobe, co okolo nej prechadzali ludia, zacala vadnut, a ked na iny kvetinac nalepili "miluj ma", za niekolko dni sa rozrastla a vykvitla...a ked tie napisy vymenili, ta zvadnuta rastlina ozila a ta pekna zvadla...
ale moj osobny nazor, e eee...