Asi na všetko, ale minule, keď som bol v nemocnici a videl som tých starých ľudí, ktorí len bezvládne ležali na posteli a nevedeli sa ani pohnúť = sú úplne odkázaní na iných, tak keď som si predstavil, že raz takto môžem skončiť aj ja...
@matheusko tak potom zahlasuj a konkretizuj v komente. Za zmätočnosť sa ospravedlňujem. Ale niektorý ľudia neodvrátia zrak od ničoho z vyššie uvedených takže v ich prípade sa dá pýtať len na čo sa im pozerá najťažšie i keď musím uznať, že som to mal zrejme napísať v obrátenom poradí.
@stratos95 Niektorým sa dosť ťažko pozerá na starobu. Poznám dievča, ktoré z nej má panický strach. Nemôže so starým človekom prehovoriť ani sa na neho pozerať dlhšie ako pár sekúnd.
nedá sa označiť všetko, čo je škoda...všetko vymenované (okrem starých ľudí, tí tu nemali mať miesto pretože neviem čo je na tom zlé že je niekto starý) ma núti zamýslieť sa nad príbehom daného jednotlivca...
A tiež duševne chorí ľudia, tí si za to teda nemôžu, ale tam je to skôr horšie pre rodinu, keď vidia, ako sa ten človek za pár dní dokáže zmeniť na ľudskú trosku...
a preco by mi zvierata nemohli byt blizsie nez clovek? zvierata aspon niesu take chore kurvy,ako ludia taky pes,ten ma nikdy nesklame,nepodrazi,nestiahne dole,vzdy ma bude mat rad.. co sa o cloveku nikdy nebude dat povedat..jedine ze by si zil na pustom ostrove alebo mal stastie na ludi,to ma malokto..
@marek2031 rodina pre mna nieje "ludia" ,takze by ma to isto trapilo viac..
Na týranie zvierat... Teraz nedávno som videla na nete článok o Kill Fetish, dajaké čínske/japonské/šikmooké chudery tam natáčali video, ako ľlapú opätkami po zajačikoch... hnus
@micenzo cize ked uvidis zbite male decko, ktore za nic nemozes pripadne zenu, ani to s tebou nepohne, pretoze ludia zvyknu byt kurvy? neviem, ale prinajmensom, v tomto pripade to dam na jednu stranu s tyranymi zenami a rovnako mi je toho pohladu luto
@trdelniiiq ale chapes ze tyrane decko alebo tyrana zenska ma moznost ist do dakeho strediska kde im pomozu? co urobi zviera,zavola policiu ? ale k otazke,nie,zbite decko ani zbita zenska (iked by som kazdemu co udre zenu okamzite odinstaloval zivot) ma tolko neberie..sorry
@trdelniiiq no za utrpenie ludí môžu väčšinou zase len ludia.. takže si ubližujeme vlasten navzájom.. zatial co zvierata týrajú ludia.. nevidel som ešte že by zviera týralo zviera
@29 Prečo ľudia tak radi hádžu všetkých do jedného vreca? Ako ja NECHÁPEM, keď niekto začne citovať "ľudstvo"? To tu niekto vydáva v mene nás všetkých vyjadrenia o ktorých neviem?
@micenzo Tak bolo by krásne, keď je manžel tyran a žena zavolá polícia, ale sme na Slovensku, tu to tak nefunguje, strediská pre týrané ženy sú plné, väčšinou sa nachádzajú len vo veľkých mestách, tí čo v takých nebývajú majú smolu, polícia ma minimálne právomoci, nedajú žene ochranu ani nič podobné, takže čo? Má sa zavrieť doma? Nenakupvoať, nepracovať? Aby sa vždy bála, keď pôjde von, či ju jej muž znova nenapadne? Legislatíva je tu taká, že pokiaľ muž nezmláti ženu, tak polícia nemá dôvod konať...
@promcorp Ohľadom tohto hovorím, kto nezažil nepozná.. Stalo sa to mojej veľmi blízkej rodine a bolo veľmi, veľmi nepríjemné... Keď vidíš toho človeka, aký je iný, ako už nevládze, ako nemôže spávať a uvedomíš si, že pred mesiacom normálne fungoval, a ten pocit, že ho nemusia vyliečiť, a môže takto zostať do konca života... A najhoršie je, že žiadny duševne chorý človek nebude nikdy 100% zdravý a kedykoľvek sa mu to môže vrátiť
@marek2031 to mna uz nezaujima aku mame legislativu atd..ked sa clovek dobrovolne uzeni s kokotom (pochybujem ze niekomu len tak odrazu prepne a zacne bit zenu) tak prosim..ludia su mi proste vrcholne nesympaticky..a ako bolo povedane hore,za utrpenie ludi mozu len ludia..preto mam radsej zvierata
@micenzo Človek sa dokáže pretvarovať, ver tomu, že minimum tyranov sa prejaví pred svadbu, väčšinou je to až po nej, keď už má ženu v "moci", si predstav, že by si chodil domov (mal by si nejakých 10-11 rokov) a tvoj tatko by týral teba aj tvoju mamu... Ver, že by to nebolo nič príjemné, osobnú skúsenosť s tým našťastie nemám, ale stačí sa pozrieť na tie trosky, čo zostali po takýchto udalostiach... a keby si tatkovi náhodou niečo spravil, tak by si ešte ty išiel do basy , to, že ťa týral by bola len poľachčujúca okolnosť
@38 predstav si že prepne. Až by si sa čudoval ako sa vedia ľudia časom zmeniť. Vidíš to veľmi plytko, ale asi to má svoje dôvody, prečo tak na to nahliadaś
@35 tak jasné že tak ako vo všetkom, tak aj tu sa nájdu výnimky, ale tých je minimum.. to chces teraz zastávať názor že.. citujem z jednej piesne "ludia vôbec nie sú zlí, len ludstvo je príšerné"?? je to trápna výhovorka
@42 Minimum ich určite nieje. Stačí sa pozrieť pod túto anketu. Tiež organizácie, ku ktorým sa určite nehlási minimum ľudí, spoločenstvá, uvedomelí chovatelia, samozvaní ochrancovia prírody-vzhľadom na tému o ktorej sa bavíme. Nehovoriac o prostých ľuďoch, ktorý zažili vojnu, chudobu, ojebávanie štátom či inými ľuďmi a bezpochýb si nemysli, že ľudstvo je to najlepšie na zemi. Minimum je fakt blbé slovo.
zanedbané deti, zbitá žena, týrané zvieratá.. to hlavne... neviem čo najviac. ale... sú hrozné aj tie vyššie.. teda.. starí ľudia sú v pohode. veď proste taký je život. ale prečo tie skupiny ďalšie trpia a oni za to ani nemôžu?
@29 ak niekto len povie rozdiel medzi ľuďmi a zvieratami, ešte nie je egoistický... To je ako keby povedala @trishe že chorí ľudia sú chorí a zdraví sú zdraví...
Hlavne na mentálne chorých. Vôbec neviem ako na nich reagovať. Ako sa na nich pozerať a či sa vôbec pozerať a potom či vôbec odvracať zrak. Všetkým ostatným sa dá ako tak pomôcť, prípadne sa im nedá pomôcť vôbec a to sú buď už mŕtvy alebo môžu mať aspoň tu svoju zdravú myseľ(fyzicky chorí). Nijak ich ale neodsudzujem majú právo na život a niekedy to nemusí byť ani zlý život ale fakt neviem ako na nich reagovať.
zle citam, ja ze to je ta posledna moznost utyrane dieta... tak potom nie zviera utyrane hlasujem, ale zanedbane deti, pripadne Ťažko psychicky chorí ľudia
na PRIJEBANYCH USEROV BIRDZU ... teda aspon na 70 % z nich .... na tych, ktori vacsiu lutost pocituju k zvieratu jak k cloveku ..... ludia nechajte sa vysetrit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
84 komentov
... aj jedno aj druhe je u mna nieco ine.
@stratos95 Niektorým sa dosť ťažko pozerá na starobu. Poznám dievča, ktoré z nej má panický strach. Nemôže so starým človekom prehovoriť ani sa na neho pozerať dlhšie ako pár sekúnd.
a preco by mi zvierata nemohli byt blizsie nez clovek? zvierata aspon niesu take chore kurvy,ako ludia taky pes,ten ma nikdy nesklame,nepodrazi,nestiahne dole,vzdy ma bude mat rad.. co sa o cloveku nikdy nebude dat povedat..jedine ze by si zil na pustom ostrove alebo mal stastie na ludi,to ma malokto..
@marek2031 rodina pre mna nieje "ludia" ,takze by ma to isto trapilo viac..
a ja odvraciam pohľad vždy keď vidím žilnaté oči, žily na hlave, krv, rozrezané žily, žily ..
toto som zažil hoci len na pár dní a mal som dosť...je to neskutočne hnusný pocit beznádeje....
ale neberiem nazor nikomu,kazdy to berie inak
bodaj by sa vám narodil tapír, keď sa vám ťažšie pozerá na tyrané zvieratá
Ináč asi @31 (ach)