Máte nejakú obľúbenú skupinu (speváka/speváčku/....) zo zahraničia, ktorú ste si niekde našli sami a myslíte si, že ju nikto na Slovensku nepozná? Dajte sem vašu obľúbenú skladbu od nich, a skúste aj popísať ako ste na nich narazili...
Beatsteaks
Nemyslím si, že ich nikto na Slovensku nepozná, ale známi tu rozhodne nie sú
Narazila som na nich, keď som mala 14 rokov. Bola som u tety v Rakúsku a tam ich hrajú
Totálne som sa zamilovala a stali sa mojou najobľúbenejšou skupinou.
Chcem vyzdvihnúť albumy Smack Smash a Limbo Messiah, to sú srdcovky
Ale ich novšiu tvorbu už moc nesledujem, ako zostarli, tak sa zopsuli podľa mňa
Netrúfnem si povedať, že nikto, ale svojho času som počúvala dosť pochybných maličkých kapiel hrajúcich divné metaly, čo teda väčšina ľudí nemala dôvod prečo poznať
Takých je kopec ale čo myslíš tým, že sme si ich našli sami? Lebo je podľa mňa jedno, či som na to natrafil len tak náhodne na YouTube alebo som to videl niekde v telke, či?
naslo by sa ich asi viac ale myslim, ze napr. taku Ofru Hazu dnes uz malokto pozna, resp. pamata si ju... velmi malo ludi vobec tusi, ake skvele su napr. studiove spevacky alebo vokalistky... casto omnoho lepsie, ako nejaka hviezda, ktoru doprevadzaju...
Skvelá speváčka je na SK napr. Hanka Sevická, ktorá spieva "anjelsky part" v Horehroní... alebo jedna z doprovodných speváčiek Kim Wilde, ktorá je minimalne o 10 levelov lepsia... aste aj jej sestra Roxana, ktora je tiez jej vokalistkou a studiovou spevackou, je podstatne lepsia, ako Kim
Možno málokto alebo dokonca nikto nepozná skupinu Billy Talent, ktorú som spoznal zrejme asi cez YT a mali vtedy v mojom -násť ročnom období akurát nové albumy, ktoré sa mi tvorbou zapáčili. Asi od šestnástich ich mám obľúbených a z času na čas ich rád znovu vypočujem.
@passerine@19 neviem či mám, keď je dosť diskutabilné hovoriť o skupinách, ktoré poznám ja a môžu byť neznáme mojim kamarátom, ale zas môžu byť známe niekomu tu.. Zas ja až také úplne nemainstreamové skupiny nepočúvam, aj keď o niektorých možno nie je nikde zrovna počuť. Myslím si, že z tých mojich tiež obľúbených kedysi, čo asi nič nikomu nehovoria a nebolo o nich počuť je The Gaslight Anthem, Yellowcard, Lostprophets, ale potom možno aj nejaké viac známejšie ako AFI, The Used, New Found Glory, Wolfmother, The Hives.. Nakoniec ma ich napadlo viac.. Ale niektoré možno poznajú aj tu, hlavne tie viac známejšie.
tých linkov bude trochu viac, tak hádam nevadí
začnem teda s Francúzmi
Florent Pagny - na scéne už viac ako 30 rokov, prvýkrát som ho spoznal asi v roku 2009 alebo 2010 vďaka starej dobrej MCM hodím tu od neho dve piesne, lebo obe sú skrátka na prvom mieste u mňa
prvá z roku 2013:
druhá z roku 2000:
a špeciálny bonus: jeho interpretácia svetoznámej pop opernej piesne Caruso z roku 1995:
Emmanuel Moire je takisto Francúz, ktorý sa dostal do povedomia stvárnením Ľudovíta XIV v muzikály Le Roi Soleil, do môjho povedomia sa dostal tiež v roku 2009 a tu je jedna nádherná pieseň z roku 2013:
Joyce Jonathan som spoznal takisto v roku 2009 s týmto jej prvým singlom:
Vitaa - na scéne od roku 2006, ale ja som ju spoznal o pár rokov neskôr, tak či onak tento jej prvý sólo singel je stále u mňa topka pieseň je založená na melódii Moonlight Sonata
Sarah Riani síce veľa vody nenamútila, ale aj napriek tomu si ma získala touto piesňou, ktorú keď som prvýkrát počul a videl, tak som to púšťal dokolečka
Tal sa pôvodne narodila v Izraeli, ale necelý rok po jej narodení jej rodina imigrovala do Francúzska. Spoznal som ju v roku 2012, keď úspešne rozbiehala svoju kariéru. Do pozornosti dávam pieseň z repertoáru hitmakera Goldmana, ktorý sa podpísal pod mnohé veľké hity Celine Dion.
na záver tohto francúzskeho bloku dávam moju najobľúbenejšiu speváčku Marinu Kaye, ktorá spieva prevažne po anglicky
@richardulman@26 veď hádam vieš odkiaľ si sa ku ktorej kapele dostal, nie? ak si to počul v nejakom rádiu, televízii, ktoré vysielajú na slovensku, alebo si bol na koncerte (na slovensku), alebo ti to odporučil kamarát, ktorému to odporučil kamarát, atď, tak by som to asi brala, že to niekto na slovensku pozná ale ak si sa k tomu dostal nejako inak, prípadne sa dogooglil k tomu, keď si hľadal niečo iné, tak by som to už možno brala, že to tu nikto iný nepozná...ale aj tak záleží...ale napr. aj tuto mayben má veľmi pekný príbeh
Ale samozrejme, nikde nemám žiadne tabuľky, je to len o tvojom pocite (ale samozrejme, ak si bol na tej kapele na koncerte na slovensku, tak je jasné, že sa to na slovensku pozná a to by som isto do tohto nerátala ako napr. tuto vyššie spomenutý billy talent)
@freedomcock@20 To neviem či boli, tam som na nich však nebol.. Bol som na nich v Rakúsku na Novarocku, no zaujímal som sa potom krátko po tejto udalosti o ich ďalší koncert, tentoraz na Slovensku. Ale zrejme to bolo ešte pred Topfestom, malo to byť v jednom bratislavskom klube (asi v Randali alebo neviem už) a mal som už aj namierené tam ísť, no nakoniec mi niečo zmenilo plány a nebol som na nich po druhýkrát.
Aj tak to tvoje porovnávanie tejto skupiny s Iron Maiden je dosť komické. Porovnávaš skupinu, ktorá je predsalen celosvetovo známejšia už len z názvu, pretože produkuje množstvo merchov, najmä tričiek, ktorý azda každý už musel vidieť a taktiež má väčší fanklub, vlastné lietadlo, viac pozretí na YT a je to proste skupina s veľkým "s". Nehovoriac o tom, že Iron Maiden je pre mnohé skupiny vzor, ktorý ovplyvnil ich tvorbu. Mimochodom aj ja mám rád Iron Maiden, na nich by som chcel ísť aj som mal, ale nebol som..
No a ešte k tej Billy Talent.. No moji kamaráti ich zhodou okolností poznali, ale zdá sa, že spoznali lepšie až po tom koncerte, keď so mnou boli. Inak som ich začal počúvať ja skôr, ja som zas kvôli nim lepšie spoznal Rise Against, ktorý som tiež začal počúvať. Inak ich veľa ľudí nepozná, teda hlavne baby.. Keď som im o nich hovoril, aj že som na nich bol, tak mi vraveli, že oni o takej skupine ani nikdy nepočuli a ju nepoznajú. Tak preto až taká známa mi možno pre iných nepripadá..
@passerine@27 lenže vieš ako to, dnes je už rok 2021, je už moderná doba, kde každý surfuje, či už na YouTube alebo na spotify a podobne, takže dnes je dostupné všetko pre všetkých, už to nie je len o rádiu alebo o telke a tak podobne kto si napríklad v tejto chvíli zapne nemeckú tv Das Erste, tak môže poznať ten istý nemecký šláger ako aj ja to už nie je ako pred rokmi, keď bol človek odkázaný fakt iba na to, čo sa dostalo priamo k nám na Slovensko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Nemyslím si, že ich nikto na Slovensku nepozná, ale známi tu rozhodne nie sú
Narazila som na nich, keď som mala 14 rokov. Bola som u tety v Rakúsku a tam ich hrajú
Totálne som sa zamilovala a stali sa mojou najobľúbenejšou skupinou.
Chcem vyzdvihnúť albumy Smack Smash a Limbo Messiah, to sú srdcovky
Ale ich novšiu tvorbu už moc nesledujem, ako zostarli, tak sa zopsuli podľa mňa
Skvelá speváčka je na SK napr. Hanka Sevická, ktorá spieva "anjelsky part" v Horehroní... alebo jedna z doprovodných speváčiek Kim Wilde, ktorá je minimalne o 10 levelov lepsia... aste aj jej sestra Roxana, ktora je tiez jej vokalistkou a studiovou spevackou, je podstatne lepsia, ako Kim
začnem teda s Francúzmi
Florent Pagny - na scéne už viac ako 30 rokov, prvýkrát som ho spoznal asi v roku 2009 alebo 2010 vďaka starej dobrej MCM hodím tu od neho dve piesne, lebo obe sú skrátka na prvom mieste u mňa
prvá z roku 2013:
druhá z roku 2000:
a špeciálny bonus: jeho interpretácia svetoznámej pop opernej piesne Caruso z roku 1995:
Emmanuel Moire je takisto Francúz, ktorý sa dostal do povedomia stvárnením Ľudovíta XIV v muzikály Le Roi Soleil, do môjho povedomia sa dostal tiež v roku 2009 a tu je jedna nádherná pieseň z roku 2013:
Joyce Jonathan som spoznal takisto v roku 2009 s týmto jej prvým singlom:
Vitaa - na scéne od roku 2006, ale ja som ju spoznal o pár rokov neskôr, tak či onak tento jej prvý sólo singel je stále u mňa topka pieseň je založená na melódii Moonlight Sonata
Sarah Riani síce veľa vody nenamútila, ale aj napriek tomu si ma získala touto piesňou, ktorú keď som prvýkrát počul a videl, tak som to púšťal dokolečka
Tal sa pôvodne narodila v Izraeli, ale necelý rok po jej narodení jej rodina imigrovala do Francúzska. Spoznal som ju v roku 2012, keď úspešne rozbiehala svoju kariéru. Do pozornosti dávam pieseň z repertoáru hitmakera Goldmana, ktorý sa podpísal pod mnohé veľké hity Celine Dion.
na záver tohto francúzskeho bloku dávam moju najobľúbenejšiu speváčku Marinu Kaye, ktorá spieva prevažne po anglicky
pokračovanie nabudúce
Ale samozrejme, nikde nemám žiadne tabuľky, je to len o tvojom pocite (ale samozrejme, ak si bol na tej kapele na koncerte na slovensku, tak je jasné, že sa to na slovensku pozná a to by som isto do tohto nerátala ako napr. tuto vyššie spomenutý billy talent)
Aj tak to tvoje porovnávanie tejto skupiny s Iron Maiden je dosť komické. Porovnávaš skupinu, ktorá je predsalen celosvetovo známejšia už len z názvu, pretože produkuje množstvo merchov, najmä tričiek, ktorý azda každý už musel vidieť a taktiež má väčší fanklub, vlastné lietadlo, viac pozretí na YT a je to proste skupina s veľkým "s". Nehovoriac o tom, že Iron Maiden je pre mnohé skupiny vzor, ktorý ovplyvnil ich tvorbu. Mimochodom aj ja mám rád Iron Maiden, na nich by som chcel ísť aj som mal, ale nebol som..
No a ešte k tej Billy Talent.. No moji kamaráti ich zhodou okolností poznali, ale zdá sa, že spoznali lepšie až po tom koncerte, keď so mnou boli. Inak som ich začal počúvať ja skôr, ja som zas kvôli nim lepšie spoznal Rise Against, ktorý som tiež začal počúvať. Inak ich veľa ľudí nepozná, teda hlavne baby.. Keď som im o nich hovoril, aj že som na nich bol, tak mi vraveli, že oni o takej skupine ani nikdy nepočuli a ju nepoznajú. Tak preto až taká známa mi možno pre iných nepripadá..
ale paci sa mi aj @1
Mozno este billie eilish a billie holiday, ale mozno ifh niekto pozna, neviem.