na jednej strane to znie dobre ale na druhej sa aj obávam... každopádne radšej sa nevyjadrím a počkám si na to, aký bude výsledok... každopádne možnosť odchodu je tu stále...
Takto, aby ste ma zle nepochopili, nepiste nove funkcie (nove lepsie fotoalbumy) ale PRAVIDLA: Co by malo byt zakazane, co povolene, co by sa nemalo robit, co by sa malo robit atd...
@paatoo diskusia o pravidla bude mat INSPIRATIVNY charakter pre zostavenie novych pravidiel. Ja nehovorim, ze kazdy napad co sa tu napise sa zrealizuje, to nie! Je to diskusia na diskutovanie
FORUM-malo by sa viac kontrolovat opakujuce sa ankety a diskusie o srackach,fekaliach a inych nechutnych veciach vymazavat ked to nevedia napisat tak aby mi z nebolo zle.
a ten nazor ze uzivatel bude moct pridavat ankety a fora bude len skor obmedzovat novych uzivatelov, lebo ten kto bude chcet byt otravny si proste vytvory nove konto a po tycH 7 dnoch bude zas vsetko po starom z jeho strany
pravidla pre blogy su aj ok nemam vyhrady ...ale forum no nevem ...aby tie diskusie nali vyznam...je jedno ze sa opakuju ale nech tu niesu take diskusie ako par pred tymto ze " Kraaaliky" ci neco take..by som to hned zakazal a tvorcovi by som dal ban
ja by som navrhovala nejaké zmeny v blogoch...ja chápem, že každý môže mať svoj názor, ale už ma unavuje čítať okopírované články, myslím, že je to aj teraz zakázané, ale veľmi sa to nedodržiava...už ma irituje, že ja, čo sa snažím písať kvalitné veci, som mnohokrát prehliadaná kvôli deckám, ktoré ani nemajú čo povedať, no zlátajú pár viet alebo to jednoducho stiahnu z inej stránky či časopisu
@18@mirkova ma uplnu pravdu...clovek vymysla a snazi sa napisat neco kvalitne a potom vidim ze medzi tymi viac komentovanymi su havadiny...casto len par viet...ze co som jedol a take....to by sa malo zrusit..
@paatoo - zopakuj to ešte raz a nakopem ti p***...si trápny, že každému len kecáš do názorov, ja si to od teba nenechám...MNE nebude nikto hovoriť, že som tupá...a už určite nie idiot, ktorý tu len každému nadáva, neviem prezentovať nič vlastné, zato vždy skomentuje výtvory ostatných...z takých ľudí, ako si ty, je mi zle...
@mirkova@40 kasli nanho, taky clovek ti nestoji za to aby si sa nad nim nasierala do oci by ti (ani ostatnym nikdy nic take nepovedal lebo by bol posraty..
FORUM - schvalovanie adminmi,myslim si ze aby novy uzivatel nemohol zakladat fora,neni moc dobry napad,kedze ked niekto potrebuje pomoc a hlada ju na forach,tak nemoze zalozit forum...
a napriklad zakaz zakladania fekalnych ankiet,lebo z birdzu sa pomaly stane hovno.sk
Ako vidím,miesto dobrých nápadov sa tu rozbehla slovná bitka
Ja súhlasím s tým forom,ale neviem neviem či by sa tie naše požiadavky dali spraviť aj reálne,bez toho aby išlo admino roztrhať..preboha,ved any chudáci schvalovali každučičkú anketu..neviem.Ale dala by som stop fekálym nechutnostiam,ktoré mi birdz pomaly až "znnechuťujú"
Ale hlavne prísnejšie kritériá na kopíované blogy,videá atd.
Ved je tu v blogoch pomaly viac videí z youtube ako tých,čo vytvorili birdzáci,alebo sa mi to iba zdá:
budu nove fotoalbumy?..ako sa zmenia?..ja som s tymito celkom spokojna....ale k teme..jedine co mi napada na zlepsenie je asi to, ze ak chcem vediet kto si ma pridal medzi priatelov, tak musim prepnut na stari dizajn..ale to je uplna banalita..lebo nic ine na vylepsenie ma momentalne nenapada..ja som s birdzom vcelku spokojna
BLOGY sprísnenie v zmysle, že ak niekto pridá okopírovaný blog alebo video, bude upozornení, nejak si to ADMIN poznačí a keď to poruší viackrát, zamietne sa mu možnosť používať birdz, to isté aj za vulgárne diskusie a podbne, samzrejme nie za jednu ale ak sa to všetko nakopí
@krutafunebracka@4 to máš jasné žeby bolo toho veľa, ale bol by poriadok. Aspoň nejako "ochrániť" užívateľov birdzu, či samotný birdz od zbytočných "somarín" ..
ja rozhodne suhlasim so @mirkova kopirovane blogy ma poburuju, proste nechapem, na co to tu ludia vobec zverejnuju, ved ked sa im nieco take paci, nech si to nechaju len tak pre seba...ked uz to chcu pouzit, nech tam aspon pridaju nieco svoje...tiez sa tu vyskytuju blogy typu ziadosti o radu alebo zoznamenie...ono to vsetko v pravidlach, ale mohlo by sa to nejako zvyraznit
tiez sa to tyka videoblogov, pretoze v pravidlach je jasne napisane, ze sa ma pridavat vlastna tvorba, no casto tu vidat len jedno video a nic k tomu, ziadne autorovo vyjadrenie (podla mna by sa to nemalo v blogoch vodec nachadzat, ale to je o inom...)
v podstate su pravidla fajn, len sa nedodrziavaju, nekontroluje sa to
Alebo... Ešte lepšie: Nejaký filter, ako je na ftipky.cz, že by bola kategória Nechutné a komu by to prekážalo, tak by ich mohol zablokovať, ale neboli by zmazané.
vo fórach by som zakázal diskutovane typu: Rock = čo je na nom dobre že ho každy počuva, a rôzne také diskusie typu kde sa diskriminujú hudobné štýli pretože sa to niekomu nepáči tak preto začnem písať že je to somarina a tak....
proste aby sme sa nehadali kvôli iným životným prioritám, kt. pre niektorých nie sú vôbec cenné
user sa zaregistruje, dostane 20 kreditov.. kreditmi moze hodnotit obsah (fora, blogy, fotky, cokolvek) inych userov a tym im kredity zvysovat. takisto moze byt nieco, ako FOOL, ked na to klikne urcity pocet ludi, odpocita sa userovi xx pocet kreditov..
ked user strati kredity, nebude moct vytvarat obsah na birdzi, bude musiet pockat kym mi uch niekto "naklika"..
1.fórum- užívateľovi, ktorý založí neslušnú tému len s účelom naštvať ostatných alebo užívateľ, ktorý priamo niekoho osočuje nech dostane dočasný ban (bloknutie)k prístupu do fóra alebo celkom na Birdz na pár hodín, na 1 deň, na týždeň atď. podľa závažnosti.
nech si pisu do blogov co chcu ved ked to nechcete citat tak necitajte.
na okopirovane a opakujuce clanky by som uzivatela upozornila a zmazala to,tak isto
opakujuce sa ankety a diskusie milionkar to iste aky si styl? aku hudbu pocuvas? rock ci hiphop? metal ci disco? a furt dokola..,
a tie ankety a diskusie co zaklada @Epopo ,a kadejaky iny fekalisti ktory ma momentalne nenapadaju mi uz vazne lezu na nervy ze to uz davno nieje zmazane uz aj sa do toho pustite!!
a este ked sa niekto zaregistruje a urobi si 10 zbytocnich nickov na ktore nechodi vobec a bol prihlaseni len raz alebo iba za ucelom zakladat picoviny stym by sa tiez mohlo nieco robit.
@mirkova ano nove pravidla sa maju tykat NAJMA BLOGOV, lebo najma tam je problem... ale zaroven pri tej prilezitosti aktualizujeme pravidla pre vsetky rubriky
regulacia nie ale do pravidiel by bolo vhodne napisat za akych okolnosti moze byt diskusia zmazana ale regulacia urcite niepretoze to by si kazdy admin (a sorry za uprimnost nebol tu vzdy kazdy admin celkom kompletny.... )mohol sam podla svojho nazoru hovorit co je normalne a co nie a to mi nepride velmi spravodlive
@tomas neviem či to tu niekto spomínal alebo či by to bolo možné ale uvítal by som, keby pri blogoch bola možnosť, aby si ich mohli čítať výlučne len priatelia daného užívateľa... a ten ignore list dúfam tiež bude...
..ako ja neviem...ale ja nemám problém ani s terajšími pravidlami. Proste - ak ma nezaujme nadpis, ak ma nezaujmú prvé riadky (blog, diskusia, anketa) tak ju ani neotváram. A to osobne vidím ako najlepší spôsob obrany proti tým, čo zakladajú či už rôzne fekalistické, alebo tie akože "vtipné" ankety v ktorých sa pretekajú kto dá blbšiu otázku a blbšie možnosti.
v pravydlach asi nic. len by som privital , a urcite nielen ja...moznost editovat vlastne prispevky a komentare. lebo daco zle napisem, alebo sa mi posmikne jazyk a uz sa to neda opravit. co ma potom mrzy . a este nejak zoradit temy, myslim ako..ked sa chcem daco dozvediet,kuknem ankety, nevidim tu temu tak ju vytvorim....ale potom sa dozviem ze taka ista tema uz existuje rok do zadu proste, ked zadavam novu temu diskusie alebo anketu, tak..aby sa dalo pozriet ci nieco take uz dakto predomnou nerobil.
nesuhlasim z nejakim schvalovanim tem a podobne, lebo to potom je koniec demokracie a slobody slova, a nastupuje cenzura a obmedzovanie.
jaaj... poniektori tu by sa radi hrali na bohou a rozhodovali co kto ma pisat a aki ma mat nazor...tak to je cesta do totaliti.spametajte sa ludia!! KAZDY MA PRAVO NA SVOJ NAZOR!!!! TAK HO AJ RESPEKTUJTE!!! AJ KED Z NIM NESUHLASITE. to iste aj sa tika aj ankiet a blogou. ved ked sa vam nieco nepaci, nikto vam nekaze to citat alebo na to odpovedat!!!!
@hrt11@15 - ano v novych pravidlach mam napisanu podmienku, ze forum (blog, fotka atd) moze byt zmazana ak je nechutna, moze sposobit niekomu nevolnost (diskusie o fekaliach), pripadne inak ohrozit zdravy vyvoj mladeho cloveka
@paatoo@16 - ano v konecnom dosledku o pravidlach rozhodnem ja, ak vam vadi, ze sa chcem poradit s uzivatelmi, co im vadi, tak proste ignoruj ten fakt a tvar sa ze som sa nepytal
@paatoo@16 - po siedmich dnoch. Ano clovek, ktory chce robit bordel, tak ten si pocka 7 dni s novym nickom, to je sice pravda, ale clovek ktory chce robit bordel je lahko vystpovatelny. na druhej strane je skupina uzivatelov, ktori sa regnu prvi krat, zalozia blbost, vynadaju im a uz sa nevratia... taka anketa nema cenu, dotycna osoba zalozi absolutnu sprostost a je nastvata ze jej za to vynadali... cize bud sa zaregistruje a bude moct komentovat existujuci obsah bez pridavania, a po par dnoch ked spozna birdz blizsie, je mensia pravdepodobnost ze zalozi infantilnu blbost, alebo druhy pripad, po par hodinach minutach zisti ze birdz nie je pre dotycnu osobu zaujimavy a odide, medzitym po starom bola schopna vytvorit anketu, takto nebude moct
@mirkova co sa tyka blogov, pride tam k zasadnej zmene...
kedze problem s kopirovanym obsahom zacina byt nad nase sily, mam napad...
teraz bol zakazany a ludia to pridavali tak ci tak a mi sme im to mazali, zmenime to, povolime kopirovany obsah, ALE...
velke ALE, uzivatel bude musiet na zaciatku vybrat polozku, ci sa jedna o jeho vlastnu tvorbu, ci je to zabavny text z netu, alebo video z netu... (predvolene uzivatelovi dame ze je to kopirovany text, ak sa jedna o vlastnu tvorbu, bude to musiet oznackovat)
- tymto sposobom vyriesime dve muchy jednou ranou:
- na jednej strane je skupina ludi, ktori chcu mat vo svojich blogoch akukolvek sprostost, niekto napriklad miluje herca nejakeho a proste chce mat vo svojom blogu vsetko o hercovi, nech to skopiruje skadialkolvek, ano su taki ludia - taky clovek doteraz bud prichadzal o obsah a bol nastvaty, alebo sme to nedokazali odhalit a bol tam proste takyto obsah.
- na druhej strane su tu ludia ktori pisu vlastnu tvorbu.
nove blogy umoznia obom tymto skupinam robit si v blogu to co chcu.
ALE, citatel si vyberie co si chce pozerat, ten koho zaujimaju iba clanky z vlastnej tvorby, tak si zapne filter (v nastaveniach na trvalo) a proste uvidi len vlastnu tvorbu,ktora by mala byt cistejsia, lebo autor musel potvrdit ze sa jedna o vlastnu tvorbu a nie kopirovany clanok...
naopak ludia co si chcu v blogu sharovat veci ktore ich zaujimaju, to budu mat tym padom povolene, i ked predpokladam, ze take blogy budu mat minimalnu citanost a skor to bude len pre majitela a jeho par kamaratov
v kazdom pripade, pre tych co sa zaujimaju o vlastnu tvorbu ziska sa tym cistejsi vypis vlastnej tvorby, kedze bude filtrovana...
cize obe diametralne odlisne skupiny si pridu na svoje, a zaroven admini budu mat menej roboty s mazanim kopirovancov, lebo budu akceptovane (ak nie su zaradene do vlastnej tvorby)
sme druhy najvacsi blogersky server na slovensku, musime zvysovat kvalitu
@paatoo narazka v @21 na uzivatelku @mirkova nie je pekna... skus sa vyhnut tym formulaciam, ona si pise pekny blog, a mi ju chceme v tom podporit, BIRDZ sa vzdy snazil podporovat mlade talenty, a jediny sposob, ako sa zbavit kopirovaneho obsahu je taky, ze ho povolime a vytvorime na to filtre, ktore si ludia ako @mirkova budu moct nastavit...
ak presne nechapete co myslim, tak moj profesionalny odborny nazor je ze BUDE TO LEPSIE, a bude sa to dat LAHKO NAKLIKAT a budes tam mat poriadok v clankoch, ktore chces vidiet
@mrshater s rovnakymi anketami je trochu problem... verim ze trochu upraveny dizajn fora, bude cloveka viac motivovat k vyhladavaniu v kategoriach, a menej navadzat na tvorbu noveho fora, lebo sa mu proste nechce hladat...
skusime potom aj nejake ine napady vymysliet, potrebovali by sme umelu inteligenciu v systeme, ktory by vedel porovnat ci anketa uz neexistuje v podobnej verzii. alebo daco vymysliet ako to spajat...
spajat fora do jedneho, rusit temy je tazke, kedze kym povedzme admin temu objavi 15 minut po vzniku, uz anketa moze mat desiatky hlasov a komentov, prevazne s nadavkami ze "zase tato tema" co nie je pekne...
za prve:
Ak vam lezie na nervy ta tema, tak naco ju otvaraju ludia? Ved ju mozu preskocit, ja osobne neotvaram to co nechcem vidiet..
Naopak ti co chcu, si tu temu najdu, taki co staru nikdy nevideli, tak si tam pohlasuju a podiskutuju, ved nie je nutne kazdemu otvarat vsetko, len aby si vylial zlost...
myslim ze kazdy den vznikaju desiatky zaujimavych tem vo fore a ano dalsie desiatky blbosti, ale nechapem preco ludia proste to co ich nezaujima nepreskakuju k temam, ktore su zaujimavejsie...
@skippik@25 ano suhlasim, ved ja to nevyvraciam, je to tak, a BIRDZ sa vzdy snazil podporovat mlade talenty...
v minulosti sme kvoli tomu vymysleli stavy, aby kratke blbosti mohli ludia pisat inde...
dnes sme v inom stave, internet sa stal masovejsim a existuju sluzby ako blog.cz, kde si prevazne detski uzivatelia mozu zalozit blog napriklad o svojom oblubenom Harry Potterovi a 99% obsahu bude kopirovaneho alebo drobne blbosti...
nedokazeme v tomto stadiu uz uspesne mazat vsetok takyto obsah, resp. aj tak istu dobu pobudne na stranke, aj keby sme vsetko take do polhodiny zmazali, cast ludi proste taky obsah uvidi, a bude nastvata ze to tu je.
preto je jedinou cestou: Povolit dva typy blogov - tvorivy blog, kde clovek pise a "blog o comkolvek" - kde si bude uzivatel pisat co chce, blbosti, kravinky = a toto filtrovat uzivatelom (citatelom) tak ako si nastavia = niekto chce vidiet vsetko, niekto iba blbosticky, lebo su pre neho mozno zabavne a nechce sa mu citat vazne veci a niekto iny chce iba vazne krasne basne, pribehy = klasicke blogy a ten si ich zapne...
to bude ovela lepsie a funkcnejsie, lebo nedokazeme vsetko zmazat do par sekund od vzniku
Za prvé: Čo sa týka profilu Hitlerwoman, dakujeme za upozornenie zmazali sme ho a uz neexistuje. samozrejme, nedokazeme ustrazit vsetko, ale snazime sa. Ak nieco nabuduce objavite podobne, budeme radi, ak nas upozornite, ale NIE AKO KOMENTAR DO FORA, KTORE MA NEJAKU TEMU. Uz ste mi boli schopny napisat tajnu spravu, cize viete ako ta funkcia funguje, takze taketo veci patria do tajnych sprav. Nie zasvinovat fora, offtopic temamy.
Za druhé: Preco z vasho prispevku, ako aj z vasho blogu, kde na 1000 riadkov okydavate Birdz z dovodu, ze vam zmazal prispevok, ktory nebol nicim LEN SPINAVOU REKLAMOU NA VAS WEB.
ste obycajny spamer, ktory na desiatkach slovenskych a ceskych serverov nerobi nic ine, len pridava linku sam na seba...
A ten vas vyplod na vasom blogu na vladko0001.blogspot.com, kde len rozoberate ako je Birdz strasne svinsky, lebo si dovolil zmazat vasu reklamu, ze pomaly kapitalisticke svine, ktore brania slobode prejavu.
A este uvazujete, ze nas server by mal byt pre vsetkych a ze vy mate dokazy ze nie je.
Podla vasho sposobu pisania vam tipujem 50 rokov, pouzivate rovnake formulacie ako moj otec, a zaoberate sa kauzami politikov, ktore nikoho nezaujimaju a mate utkvelu predstavu sirit vas hnev a nenavist, a miesto vecnej debaty proste len vsade kydate linku na vasu znozku lzi a hluposti, ktore nikoho nezaujimaju.
A BIRDZ nikdy netvrdil, že je pre všetkých, BIRDZ je pre "trochu inteligentnejších teenagerov a študentov zo Slovenska", pre tých čo nebaví Pokec, a nechcú len onanovať pri chate, ale chcú niečo vytvoriť, diskutovať normálne (nie sťahovať seriály a filmy z rapidshare - tie tu nemáme - tie sú tu zakázané), pre tých, ktorí majú niečo v sebe a chcú byť proste lepšími. Sme zámerne teenagersko-študentský portál s funkciami na možnosť sebarealizácie človeka - a skutočne tu NESTOJÍME o zakomplexovaného českého dôchodcu, ktorého jedinou potrebou je spamovať všetko linkami na svoj blog alebo web, kde nič okrem kydania na nejakého českého politika nie je.
BIRDZ.SK bude MAZAT NADALEJ vsetky vase pokusy o SPAM, cize REKLAMU NA VAS WEB, a skuste si odpustit tie hlupe kecy o tom, ako vam branime v slobode prejavu = REKLAMA NA VAS WEB a SLOBODA PREJAVU SU DVE ROZNE VECI.
- suhlasim ze za istych okolnosti uzivatel moze chciet pridat forum, lebo ho daco trapi
Vyzera to ze kompromis: Schvalovanie for pre novych uzivatelov adminom (povedzme uzivatel, ktory sa zaregistroval nedavno) tak jeho forum bude musiet byt schvalene adminom, zaroven uzivatel, ktoremu bolo zmazanych viac ako (nejake cislo) for, bude musiet mat kazde dalsie schvalene. A naopak uzivatelia, ktori sem chodia dlho a nemaju mazane fora, alebo len malicko, tak ti budu moct zakladat nove temy bez schvalovanie = TOTO BUDE MYSLIM PRIJATELNY KOMPROMIS
@lenuska175 suhlasim, nemozeme kazdu anketu/kazdu temu schvalovat. Ale na druhej strane, vieme spravit ze povedzme schvalovat sa budu iba diskusie od novych uzivatelov, alebo takych co boli problematicky.
Napriklad ludia ako @vladko001 co maju 100% zmazanych diskusii, lebo ich diskusia bola iba blabolom o tom ako ho mozete na internete najst a kde mozete citat jeho nazory na ktorej linke (mimochodom tento isty text najdete na dalsich desiatkach slovenskych a ceskych serverov, kdekolvek sa da zaregistrovat a pridat daco na web, tam to pan Vladimir z Brna pridal), takze takito ludia + novi uzivatelia budu klasifikovani ako ti, ktorym treba schvalovat fora, ostatni budu moct pridat forum sami.
@ammber - budes si moct fotky delit do albumov, cize nemat ich na jednej kope, pribudnu tam sipky na pohodlnejsie prehliadanie, budu vacsie (aby si videla vacsie fotky) atd...
@paatoo@51 ale s titulom "hviezdicka" uzivatel neziskava ziadne vyhody, to nie je funkcia, to nie je vyhoda, to je len "ocenenie jeho snahy, skor nieco ako riaditelska pochvala v skole", ktora nema prakticky vyznam, ma len potesit cloveka, aby vedel, ze to co robil, robil dobre... a ludom sa to pacilo, kedze sa stal slavnou hviezdickou medzi nimi
@titalok@52 oni sa dodrzuju (i ked v komentaroch samotnych mozno menej), ono to vyzera ze nic nemazeme, lebo vidite obcas zle veci, ale vela veci nevidite, lebo su zmazane...
i ked je pravda ze je vacsi doraz na cele temy, cele clanky, ako na konkretne komenty
@teny555@55 ano to je riesenie, ale je to mravcia praca, a tak ci tak nedokazem odchytit kopirovane blogy hned po ich vzniku a kto si kuka hlavnu stranku bude mat pocit, ze stale to tam je, i ked ano 80-90% toho zmizne, ale mozno az po par hodinach...
takze riesenim je POVOLIT TO, ale filtrovat to, rozlisovat typy blogov, a clovek si nastavi, ci chce vidiet vsetky, alebo len vlastne tvorby, a pod...
@merryy@56 fekalie sa riesia, dopisuju sa nove pravidla, ktore tento tyzden zacnu platit a je tam aj podmienka, ze Admin moze zmazat nechutne forum, ktore je tak nechutne, ze sa niekto z neho moze povracat... a na to sa budu vztahovat vsetky diskusie kde niekto rozobera svoje fekalie a podobne
@snehovavlocka ano... blogy a videoblogy sa zmenia... a autorov vlastnej tvorby chceme podporit dalsimi vecami, a tych ostatnych - tak ti nech si maju na svojom blogu co chcu, ale bude to odfiltrovatelne
@pally27 diskriminovanie hudobneho stylu je tazko zakazatelne, resp. je to tak na hrane, to nie je protizakonne, to je proste len nazor dotycneho, ktory je povedzme "malomestiacky", neviem ci presne to je spravna cesta.
na druhej strane ak mas rad rock, a podla mna je fajn, tak nikto ta nenuti otvarat diskusiu "Rock=je zlo", chapes? na birdz forum pribudaju stovky tem denne, nikto nemusi citat vsetky... myslim ze birdz je dost pestry aby si si mohol vyberat ty co chces...
@xhtml@62 hento riesenie by bolo moc komplikovane, a nechce sa mi riesit a programovat system kreditov, navyse o cca 2 mesiace by ste zacali pisat ze kredity su nefer, lebo vznikaju kreditovy milionari alebo nejake skupinky ktore si navzajom podporuju blbosti...
@wampirekiss@epopo-vi sme zmazali niekolko tem, je mozne ze sme nejake prehliadli...
k tomuto: "este ked sa niekto zaregistruje a urobi si 10 zbytocnich nickov na ktore nechodi vobec a bol prihlaseni len raz alebo iba za ucelom zakladat picoviny stym by sa tiez mohlo nieco robit"
- ano to je to co som vyssie popisal, cast ludi pride zalozi forum a odide... to chceme zrusit, tym ze v prvych dnoch/tyzden? nebude moct clovek pridat automatizovane forum a bude musiet byt schvalene.
@vampiresister666 statusy su skor ohodnotenim/podakovanim/pochvalenim cloveka, ze nieco dokazal.
ano niektori ludia podla toho sudia ludi, ale keby tu neboli statusy, tak by si nasli iny dovod, napr. by sudili ludi podla datumu registracie, alebo poctu diskusii...
cast ludi je nachylna, sudit ludi podla nejakeho jednoducheho vonkajsieho znaku, ktory im umozni zaskatulkovavat.
BIRDZ ziadnym sposobom zatial nikdy nediskriminoval ludi na zaklade statusu, alebo ani nedaval viac funkcii tym s vyssim statusom. Status ma LEN INFORMATIVNU ULOHU
@typek na stranke s adminmi pribudnu cele kompletne oficialne pravidla rozpisane do bodov na jednu stranku, teraz su na roznych miestach, daju sa na jednu stranku, aby si clovek mohol ceknut pravidla vsetkych veci na jednom meiste...
@richardulman@ooooo ano ignore list... bud spolu s novymi webkami, ktore budu asi buduci tyzden, alebo tesne pred nimi alebo tesne po nich pribudne aj ignore list...
ale mozem skusit urobit to, ze bude preview, ze clovek uvidi preview komentu, ktory bude moct este zmenit...
problem je ze keby sme umoznili napriklad zmenu komentu, napr. 10 minut po jeho napisani, tak za tych 10 minut moze niekto zareagovat na ten koment...
a predstav si ze by si napisal, ze fekalne diskusie tu nepatria, ja by som ti odpisal o pol minuty "ano mas pravdu @nikeboy ", a ty by si zeditoval komentar a miesto "fekalne diskusie tu nepatria" by si napisal co ja viem "je tomas blby?" a ulozil by si to ako editovany prispevok
a zrazu by tam miesto "fekalne diskusie tu nepatria" a moju odpoved "ano mas pravdu"
by tam bolo "je tomas blby?" a moja odpoved "ano mas pravdu"
mohli by sme umoznit maximalne preview prispevku pred ulozenim (ALE pre niektorych by to bolo otravne, takto prida koment na jedno kliknutie, s previewvom by musel potvrdit prispevok kliknutim dva krat)
@nikeboy@74 no ja tiez nechcem aby sa tu niekto hral na bohou...
preto ziadne schvalovanie diskusii a ankiet nebude
(resp. bude iba povedzme pre uplne novych uzivatelov, ktorych nepozname, ktori sa prave regli + pre tych, ktori viac krat pridali nevhodnu anketu, tak tymto preventivne budeme schvalovat temy)...
a aby ste nehovorili ze "dakto si regne nick" a pocka dva tyzdne a potom zacne pridavat blbosti, tak moznoze cas potrebny na schvalovanie ankiet od noveho uzivatela nebude v dnoch, ale povedzme "jeho prve dve-tri ankety, ktore zalozi" budu musiet byt schvalene...
On totiž i VLIV tohoto tvého PROJEKTU-a jeho klonů...
není zanedbatelný...(co se "ZDRAVÉHO" vývoje mladé populace týče...)
...no a co se té výtky,že: Napriklad ludia ako @vladko001 co maju 100% zmazanych diskusii, lebo ich diskusia bola iba blabolom o tom ako ho mozete na internete najst a kde mozete citat jeho nazory na ktorej linke (mimochodom tento isty text najdete na dalsich desiatkach slovenskych a ceskych serverov, kdekolvek sa da zaregistrovat a pridat daco na web, tam to pan Vladimir z Brna pridal),
1025379
30. květen 2009 23:47
Tak k tomu jen tolik-JE TO MOJE METODA BOJE S TÍMTO ŠKODLIVÝM BALASTEM-než abych TU či ONDE "trepal somariny"
...Z VLASTNEJ HLAVY...(jak to TU,či ONDE mnozí tak rádi činí...)
...tak radšej citujem z CUDZÍCH A MŮDREJŠÍCH HLÁV...
...aby si můj NICK každý dával radši do souvislosti s těmito myšlenkami "větších MYSLIVCŮ"než jsem
Já SÁM....(to,KDY,KDE A KOHO jsem kde citoval je jednoduché najít-a dost TĚŽKO bys mi dokázal,že je to,CO a KOHO v daném kontextu JEN "MLÁCENÍ PRÁZDNÉ SLÁMY"...)
Sdílím totiž jejich názor,že "ABSOLUTNÍ" většina toho,CO PRODUKUJÍ UŽIVATELÉ INTERNETU(nejen na BIRDZ.SK)...
Je BALAST,BEZ PŘIDANÉ UŽITEČNÉ HODNOTY...
..takže kdyby už PRO NIC JINÉHO,než že si (OPĚT A ZASE) budete dávat "VĚTŠÍHO MAJZLA")...
KDOŽE SI TO HRAJE I NA TVÉM-VAŠEM-NAŠEM "pískovišti"..
tak už i proto MI to stálo za to!!!
PS ŘED VSTUPEM NA TO MOJE JE JEŠTĚ UPOZORNĚNÍ,ŽE UŽIVATEL JE DOSPĚLÝ A LEZE KE MNĚ VĚDOMĚ-aby si tam nechodily HRÁT DĚTI...
@marryy naozaj nie je mozne aby sme kontrolovali neustale ankety a diskusie kto chce zalozit by som sa nedostal potom ani k mailom... a nie to sem zapajat do diskusii a podobne...
kazdy z nas chodi do skoly alebo pracuje.. dojdes ty zo skoly a napises "ako stravite vikend?" a ja to nemozem schvalit lebo po skole v piatok idem este do roboty a mozno @tenpatic cestuje za niekym a @tomas je v praci a @kosmiklove siel na pivo @luc.ka skoci na rande a X dalsich tiez nieco prave maju a ostane tu jeden ci dvaja a urcite nestihnu desiatky ankiet alebo diskusii skontrolovat cize by som ti z odhadom JA povolil tu anketu v nedelu rano a naco by tu bola ? nanic...
preto si myslim ze admini by nemali byt zainteresovany do predbeznej kontroly diskusie a blogu ale MAL BY UZIVATEL TVORIT PODLA PRAVIDIEL A NEPORUSOVAT ICH zalozenou anketou/diskusiou a bude to hned lepsie
FORUM
-->
uz sa tu par krat zverejnil napad od viacerych ludi (aj odomna dosiel raz) k hviezdickam dat hlasovanie "ponechat anketu ? ano, nie" a ak bude fekalna a odhlasuje 75% ludi v case 2h napr. ze nema tu byt tak sa zmaze... AUTOMATICKY SAMA..
BLOGY
-->
tam by zas mohlo byt nieco ako "informovat admina o nevhodnom obsahu" take tlacidlo napr. alebo tiez nieco na hlasovanie a vyskocilo by to adminom aby si to pozreli..
no a viac neviem co dodat dufam ze som vnukol par ludom niake napady a nieco dalsie ich napadne a napisu to sem tomasovi
suhlas s tym schvalovanim prvych par ankiet v podstate by to malo cely problem vyriesit lebo malokomu by sa chcelo zalozit 4 normalne ankety aby potom bez schvalenia mohol zalozit piatu stupidnu super napad
ackolif myslim si ze by to mohlo byt sporne v anketach a dikusiach ktore su na hrane napriklad pre vekovy rozdiel uzivatelov nieco co 17 rocny clovek nepovazuje za problem moze byt pre 13 rocneho koniec sveta...
ja budem aj tak vždy chápať blogy ako sebarealizovanie.. svoju tvorbu... takto to nikde inde nerobím.. len sem dávam svoju tvorbu.. to už by neboli blogy... ale každý nemá tú trpezlivosť napísať svoj článok... ale neviem.. skorej by mali zvyknúť dve kategórie, nejako od seba dodeli´t vlastnú tvorbu od skopírovanej
aj keby tu bolo xxx roznych pravidiel, tak ich stale nejaky blbec obide takze myslim ze je to zbytocne... ale tak, aby som nebola za tu zlu, co nema rada zmenu zakaz pisat do komentov k foram velmi vela rovnakych smajlov za sebou, ked sa clovek chce dostat k dalsim komentarom tak polhodinu skroluje stranku jak debilllll
@tomas tak ale ono niekedy nemusim ani tu anketu alebo forum otvarat, ale ked vidim jeden den anketu napr "ake pivo mate najradsej" a na druhy den zasa taku istu tak uz len to..
@96 no to ano, to na jednom fore som tak spravil , takze co reagovaly na komenty tak reagovali na koment ktory bol prazdny, lebo som ho editoval par dni potom a zmazal som text ale tak...myslim...ze by sa dal editovat koment do doby kim by nepribudla REAKCIA NANHO. to znamena ze dakto by daco napisal, dal bi odoslat, potom by pozrel a uvedomil si ze napisal daco zle, tak by mal este sancu ho editovat-upravit. ale uz keby dakto stihol za ten cas kim zacal editovat zareagovat a napisat daco, tak by sa to uz nedalo.
@97 no pravidla by mohly bit jednoduche ze-ziadne nadavky,urazki a ani hadki aslusne plus tie pravidla co platie doteraz-1. je zákazané urážať iných ľudí a nadávať im!
2. je zakázané písať do komentov reklamy alebo odkazy na iné webové servery!
3. je zakázané propagovať politické zoskupenia, náboženstvo, cirkev, sekty, komunizmus, fašizmus, terorizmus a podobne...
4. snažte sa nepísať nadávky (počet nadáviek na jedného uživateľa je limitovaný, tak ich radšej nepíš, alebo len výnimočne!)
- a myslim ze bi to stacilo. inac niekde na nejakej stranke som vydel, ze maju spraveny chat tak, ze nadavky automaticki stranka filtruje a dava miesto nich ***** alebo daco podobne. neviem ako to maju spravene, ale vraj mozu pridavat dalsie nevhodne slova a ono to samo urobi tie ****** alebo daco ine. to by bolo podla mna super keby sa to aj tuna tak dalo spravit. aspon by som, ked sa pozabudnem ,nedal ani nahodou nejake..prudsie slova a myslim ze by to privitali aj ostatny. len vravim...neviem ako to maju spravene ze im to automaticki takimto sposobom filtruje slova.
@96 a este som si spomenul..na nejakom fore..sice ties maly moznost editovat vlastne aj stare prispevky...ale hore co to dava cas a datum..to napisalo ze "prispevok editovany..." a cas a datum . tak z toho bolo hned jasne ze reakcie nanho boli na nieco ine ako tam bolo napisane po editacii prispevku.
@113 - ale načo to robiť komplikovanejšie? Predstav si nejakú dlhú diskusiu. Budeš čítať (pochybujem že si veľa ľudí, bude čítať aj nejaké malé čísla o tom, kedy bol príspevok editovaný), zrazu ti to prestane dávať zmysel. Tak sa začneš vracať naspäť, hľadať, ktorýže príspevok bol editovaný a ked ho nájdeš tak čo? No nič, lebo nevieš čo tam bolo predtým a pol diskusie sa pre teba (aj pre všetkých čo nevedeli čo tam bolo) stáva bezpredmetným.
to ze sa schaluju nove diskusie, nie je ziadna cenzura, vsade sa to tak robi, ked som pisal na SME, tak to robili aj tam
ide proste o to, aby si na sklo nehadzal hocikto hocico a este k tomu, ked ide o social network si vyssim poctom navstev....
otazka znie, ci to bude admin stihat: ak niekto vytori nejku diskusiu, chce aby bola dostupna ihned, mno a to pri vacsom napore "vytvaracov" for si neviem celkom dobre predstavit
@114 - to je ťažko porovnávať. Inde to funguje nejak tak, spravíš to - dostaneš upozornenie - spravíš to druhý raz,dostaneš ban. Vieš si predstaviť, alebo chceš, aby to nejak tak fungovalo aj tu?
@114 ???co?????? ov com je rec?? ja hovorim o moznosti editovat vlastne prispevki -plus ten seft co bude automaticki miesto nadavky robit len ******* alebo daco take. potom ziaden ban nebude potreba, lebo nebude tu nikto nadavat, urazat alebo daco podobne.
@120 ale na niektorich zahranicnich weboch to funguje v pohode ( no aj na jednom slovenskom, ale tam su totalne primitivny ludia, takze to ani nestoji za rec) tak by to mohlo aj tuna fungovat. aj ked v niektorich veciach je mi vzorom VF (mazanie komentarou k fotkam ,bez potreby zmazat fotku a znovu ju tam nahravat. alebo jednoduchy system smajlikou( najvetsie minus pokecu-smajjlici za peniaze!) )
@122 ehm..teraz si reagoval na seba?! nie su ties pre teenegerou, respektive pre urcite zaujmy ( ps ).a pravidla co sa tika komentarou tam niesu az tak ine. no..aj tak su tam hadky a vetsie ako tu
takze z moznostou mazat komentare k fotkam pripustas?!
:d ale....nie, ale pokec ma tolko much ako zhnita mrsina ty smajlicii bol len priklad. ved..si pametam rekord co rp tam sli aj 45 minut :d jednoducho serveri nestihaly. :d ale aj kopec inich moresou co tam zaviedli a su skor na skodu. kopec ludi jak nabehne novy pokec tam prestane chodit co poznam.
no hádky sú tam - ale sú tam aj prísnejšie pravidlá. aj ked osobne myslím že stačí porozmýšľať trošku predtým než niečo odošleš - a zaobíde sa človek aj bez nejakej editácie
no..k tomu je už zbytočné sa vyjadrovať, ked sa tomáš raz rozhodol...ale ja z toho moc nadšený nie som
..tak jasné...pomalé rp-čky a pod. je problém. Ale miestnosť zaspamovanú smajlíkmi som tam videl už viackrát...takže tí smajlíci majú aj istú výhodu
BLOG a FORUM: yakayat upne nadavky a sproste slova ... nech sa vztvori filter y nadavkami a prispevky ich obsahujuce by boli automaticky mazane alebo nahradene textom : prispevok bol zmazany pretoze porusil .. odkaz na pravidlo..
Pridať k blogom možnosť zverejniť/nezverejniť - aby sa tu mohli písať a ukladať aj koncepty, aby si potom sám autor mohol dodatočne aj neskôr po napísaní vybrať kedy presne blog zverejní.
@76@tomas To by bolo fakt skvele, keby sa to zacalo takto riesit. Lebo presne nariklad mne tie kopirovane texty zas az tak nevadia, jedine co mi vadi je to, ze vytlacaju tie ostatne nizsie.
Ale nebolo by lepsie, keby sa kopirovane a vlastne clanky rozdelovali? A to myslim automaticky? Pretoze tie kopirovane texty vlastne ani nie su blogy podla mna, teda ja by som ich tak nenazvala. Ako mohli by byt medzi blogmi, ale v inej kolonke. Jednoducho ak by clovek isiel pozriet na blogy, tak automaticky by videl len tie vlastne, ktore ludia sami vytvorili, pricom ak by si chcel pozriet zkopirovane texty, tak by klikol vedla kde by nebolo uz napisane ze nove clanky, resp. nove blogy, ale povedzme nove zaujimavosti, alebo nove texty... Jednoducho by to bolo rozdelene. Ale na webke by to mohol mat kazdy pokope povedzme.
Pretoze ja napriklad tiez chcem citat vlastnu tvorbu autorov, ale myslim si, ze to filtrovanie by som asi nevyuzivala. Ak by ludia pridavali vselijake zaujimave textiky a zaujimavosti z internetu, mozno by som si rada kukla aj to. A mozno by tak okrem mna robilo viac ludi a zase by tu bol ten problem vytlacania kvalitnych blogov. A taktiez mam pocit, ze ako rozdelene by to bolo aj omnoho prehladnejsie, clovek by na prvy pohlad vedel, ktore clanky su vlasne a ktore prevzate a mohol by si vybrat vzdy len jedno z toho co si chce pozriet Snad som to napisala dostatocne zrozumitelne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
134 komentov
2.fotoalbumy( ale to už si mi raz písal, že budú nové ) ..
a momentálne ma nič iné nenapadá
(Nie napady na nove funkcie, to inokedy)
odjebat tu ludi ktori nemaju trapny skupinovy nazor na secko....
a robit tu zmeny podla 15-16 rocnych ktory ked sa zajtra vyspia to budu chciet zas inak....
a ten nazor ze uzivatel bude moct pridavat ankety a fora bude len skor obmedzovat novych uzivatelov, lebo ten kto bude chcet byt otravny si proste vytvory nove konto a po tycH 7 dnoch bude zas vsetko po starom z jeho strany
forum - je tu veeeeeeeeeeela rovnakych ankiet, a takisto xy nezmyselnych diskusii pri ktorych vacsine sa snazia iba zakladatelia upozornit na seba
Kto povedal ze to vzdy citam? Mnoho krat je velavravny aj samotny nadpis.. Takisto ako aj tvoje prispevky povedia nieco o tvojom intelekte, chlapce
moc dobe VIEŠ...
...kde vás "BOTY TLAČÍ"...
..že jste toho "BALASTU" a svinstva všeho druhu spoustu "ne-UHLÍDALI"...
(VIZ NAPŘ.PROFIL:
BIRDZ > Webky > hitlerwoman (Profil)
» www.birdz.sk/webka/hitlerwom...
hitlerwoman Pošli správu
21 ročné dievča
Schwabing
Moje videá:
Zapni si: Hitlerwoman TV
...NAŠTĚSTÍ-podle ostatních rubrik u tohoto profilu..
SE ASI ŠLA SEBEREALIZOVAT JINAM !!!
...ale jak jsem psal na SVÉM BLOGU:
» vladko0001.blogspot.com/?zx=1022fbe5d11...
Je to jen NEDOROZUMĚNÍ..a nebo ÚČELOVÁ CENZURA???: Tak jsem se rozhodl popsat svou anabázi se slovenským webem BIRDZ..
...tak stačí jen trochu píchnout do vosího hnízda...A SESYPALI JSTE SE NA MNĚ JAKO VOSY..
(ještě že néé "SRŠNI"...)
...z těch mám fakt "strach"....
Tož vám přeju při vaší jistě NELEHKÉ a jittě i ZÁSLUŽNÉ práci při čištění toho "AUGIÁŠOVA CHLÍVA"....
..ešte vela pracovných úspechou...
..a věřte tomu,nebo ne,...
...FAKT TO MYSLÍM ÚPRIMNE...
a napriklad zakaz zakladania fekalnych ankiet,lebo z birdzu sa pomaly stane hovno.sk
Ja súhlasím s tým forom,ale neviem neviem či by sa tie naše požiadavky dali spraviť aj reálne,bez toho aby išlo admino roztrhať..preboha,ved any chudáci schvalovali každučičkú anketu..neviem.Ale dala by som stop fekálym nechutnostiam,ktoré mi birdz pomaly až "znnechuťujú"
Ale hlavne prísnejšie kritériá na kopíované blogy,videá atd.
Ved je tu v blogoch pomaly viac videí z youtube ako tých,čo vytvorili birdzáci,alebo sa mi to iba zdá:
ale asi su neni citane z nejakeho dovodu
jak vo svete vladnu bohatý tu chcú vládnut hviezdičky.....
ked je propagacia fasizmu zakazana, ako je mozne, ze moze mat niekto uz rok na webke nakresleny hakovy kriz? a to je len jeden maly priklad z mnohych.
@wardog není to cenzúra ..
tak robte čo chcete ale fakt mi tu vadia tie fekálie a podobné veci..
Ja som si len vyjadrila svoj názor..
tiez sa to tyka videoblogov, pretoze v pravidlach je jasne napisane, ze sa ma pridavat vlastna tvorba, no casto tu vidat len jedno video a nic k tomu, ziadne autorovo vyjadrenie (podla mna by sa to nemalo v blogoch vodec nachadzat, ale to je o inom...)
v podstate su pravidla fajn, len sa nedodrziavaju, nekontroluje sa to
Alebo... Ešte lepšie: Nejaký filter, ako je na ftipky.cz, že by bola kategória Nechutné a komu by to prekážalo, tak by ich mohol zablokovať, ale neboli by zmazané.
Síce na druhej strane si Teba bez tých tvojich diskusií neviem predstaviť .. Dáku výnimku Ti dať ?
proste aby sme sa nehadali kvôli iným životným prioritám, kt. pre niektorých nie sú vôbec cenné
user sa zaregistruje, dostane 20 kreditov.. kreditmi moze hodnotit obsah (fora, blogy, fotky, cokolvek) inych userov a tym im kredity zvysovat. takisto moze byt nieco, ako FOOL, ked na to klikne urcity pocet ludi, odpocita sa userovi xx pocet kreditov..
ked user strati kredity, nebude moct vytvarat obsah na birdzi, bude musiet pockat kym mi uch niekto "naklika"..
2.blog- tiež ban, ak poruší pravidlá.
na okopirovane a opakujuce clanky by som uzivatela upozornila a zmazala to,tak isto
opakujuce sa ankety a diskusie milionkar to iste aky si styl? aku hudbu pocuvas? rock ci hiphop? metal ci disco? a furt dokola..,
a tie ankety a diskusie co zaklada @Epopo ,a kadejaky iny fekalisti ktory ma momentalne nenapadaju mi uz vazne lezu na nervy ze to uz davno nieje zmazane uz aj sa do toho pustite!!
a este ked sa niekto zaregistruje a urobi si 10 zbytocnich nickov na ktore nechodi vobec a bol prihlaseni len raz alebo iba za ucelom zakladat picoviny stym by sa tiez mohlo nieco robit.
@mirkova ano nove pravidla sa maju tykat NAJMA BLOGOV, lebo najma tam je problem... ale zaroven pri tej prilezitosti aktualizujeme pravidla pre vsetky rubriky
nesuhlasim z nejakim schvalovanim tem a podobne, lebo to potom je koniec demokracie a slobody slova, a nastupuje cenzura a obmedzovanie.
@paatoo @16 - ano v konecnom dosledku o pravidlach rozhodnem ja, ak vam vadi, ze sa chcem poradit s uzivatelmi, co im vadi, tak proste ignoruj ten fakt a tvar sa ze som sa nepytal
@paatoo @16 - po siedmich dnoch. Ano clovek, ktory chce robit bordel, tak ten si pocka 7 dni s novym nickom, to je sice pravda, ale clovek ktory chce robit bordel je lahko vystpovatelny. na druhej strane je skupina uzivatelov, ktori sa regnu prvi krat, zalozia blbost, vynadaju im a uz sa nevratia... taka anketa nema cenu, dotycna osoba zalozi absolutnu sprostost a je nastvata ze jej za to vynadali... cize bud sa zaregistruje a bude moct komentovat existujuci obsah bez pridavania, a po par dnoch ked spozna birdz blizsie, je mensia pravdepodobnost ze zalozi infantilnu blbost, alebo druhy pripad, po par hodinach minutach zisti ze birdz nie je pre dotycnu osobu zaujimavy a odide, medzitym po starom bola schopna vytvorit anketu, takto nebude moct
kedze problem s kopirovanym obsahom zacina byt nad nase sily, mam napad...
teraz bol zakazany a ludia to pridavali tak ci tak a mi sme im to mazali, zmenime to, povolime kopirovany obsah, ALE...
velke ALE, uzivatel bude musiet na zaciatku vybrat polozku, ci sa jedna o jeho vlastnu tvorbu, ci je to zabavny text z netu, alebo video z netu... (predvolene uzivatelovi dame ze je to kopirovany text, ak sa jedna o vlastnu tvorbu, bude to musiet oznackovat)
- tymto sposobom vyriesime dve muchy jednou ranou:
- na jednej strane je skupina ludi, ktori chcu mat vo svojich blogoch akukolvek sprostost, niekto napriklad miluje herca nejakeho a proste chce mat vo svojom blogu vsetko o hercovi, nech to skopiruje skadialkolvek, ano su taki ludia - taky clovek doteraz bud prichadzal o obsah a bol nastvaty, alebo sme to nedokazali odhalit a bol tam proste takyto obsah.
- na druhej strane su tu ludia ktori pisu vlastnu tvorbu.
nove blogy umoznia obom tymto skupinam robit si v blogu to co chcu.
ALE, citatel si vyberie co si chce pozerat, ten koho zaujimaju iba clanky z vlastnej tvorby, tak si zapne filter (v nastaveniach na trvalo) a proste uvidi len vlastnu tvorbu,ktora by mala byt cistejsia, lebo autor musel potvrdit ze sa jedna o vlastnu tvorbu a nie kopirovany clanok...
naopak ludia co si chcu v blogu sharovat veci ktore ich zaujimaju, to budu mat tym padom povolene, i ked predpokladam, ze take blogy budu mat minimalnu citanost a skor to bude len pre majitela a jeho par kamaratov
v kazdom pripade, pre tych co sa zaujimaju o vlastnu tvorbu ziska sa tym cistejsi vypis vlastnej tvorby, kedze bude filtrovana...
cize obe diametralne odlisne skupiny si pridu na svoje, a zaroven admini budu mat menej roboty s mazanim kopirovancov, lebo budu akceptovane (ak nie su zaradene do vlastnej tvorby)
sme druhy najvacsi blogersky server na slovensku, musime zvysovat kvalitu
ak presne nechapete co myslim, tak moj profesionalny odborny nazor je ze BUDE TO LEPSIE, a bude sa to dat LAHKO NAKLIKAT a budes tam mat poriadok v clankoch, ktore chces vidiet
skusime potom aj nejake ine napady vymysliet, potrebovali by sme umelu inteligenciu v systeme, ktory by vedel porovnat ci anketa uz neexistuje v podobnej verzii. alebo daco vymysliet ako to spajat...
spajat fora do jedneho, rusit temy je tazke, kedze kym povedzme admin temu objavi 15 minut po vzniku, uz anketa moze mat desiatky hlasov a komentov, prevazne s nadavkami ze "zase tato tema" co nie je pekne...
za prve:
Ak vam lezie na nervy ta tema, tak naco ju otvaraju ludia? Ved ju mozu preskocit, ja osobne neotvaram to co nechcem vidiet..
Naopak ti co chcu, si tu temu najdu, taki co staru nikdy nevideli, tak si tam pohlasuju a podiskutuju, ved nie je nutne kazdemu otvarat vsetko, len aby si vylial zlost...
myslim ze kazdy den vznikaju desiatky zaujimavych tem vo fore a ano dalsie desiatky blbosti, ale nechapem preco ludia proste to co ich nezaujima nepreskakuju k temam, ktore su zaujimavejsie...
v minulosti sme kvoli tomu vymysleli stavy, aby kratke blbosti mohli ludia pisat inde...
dnes sme v inom stave, internet sa stal masovejsim a existuju sluzby ako blog.cz, kde si prevazne detski uzivatelia mozu zalozit blog napriklad o svojom oblubenom Harry Potterovi a 99% obsahu bude kopirovaneho alebo drobne blbosti...
nedokazeme v tomto stadiu uz uspesne mazat vsetok takyto obsah, resp. aj tak istu dobu pobudne na stranke, aj keby sme vsetko take do polhodiny zmazali, cast ludi proste taky obsah uvidi, a bude nastvata ze to tu je.
preto je jedinou cestou: Povolit dva typy blogov - tvorivy blog, kde clovek pise a "blog o comkolvek" - kde si bude uzivatel pisat co chce, blbosti, kravinky = a toto filtrovat uzivatelom (citatelom) tak ako si nastavia = niekto chce vidiet vsetko, niekto iba blbosticky, lebo su pre neho mozno zabavne a nechce sa mu citat vazne veci a niekto iny chce iba vazne krasne basne, pribehy = klasicke blogy a ten si ich zapne...
to bude ovela lepsie a funkcnejsie, lebo nedokazeme vsetko zmazat do par sekund od vzniku
Za prvé: Čo sa týka profilu Hitlerwoman, dakujeme za upozornenie zmazali sme ho a uz neexistuje. samozrejme, nedokazeme ustrazit vsetko, ale snazime sa. Ak nieco nabuduce objavite podobne, budeme radi, ak nas upozornite, ale NIE AKO KOMENTAR DO FORA, KTORE MA NEJAKU TEMU. Uz ste mi boli schopny napisat tajnu spravu, cize viete ako ta funkcia funguje, takze taketo veci patria do tajnych sprav. Nie zasvinovat fora, offtopic temamy.
Za druhé: Preco z vasho prispevku, ako aj z vasho blogu, kde na 1000 riadkov okydavate Birdz z dovodu, ze vam zmazal prispevok, ktory nebol nicim LEN SPINAVOU REKLAMOU NA VAS WEB.
ste obycajny spamer, ktory na desiatkach slovenskych a ceskych serverov nerobi nic ine, len pridava linku sam na seba...
A ten vas vyplod na vasom blogu na vladko0001.blogspot.com, kde len rozoberate ako je Birdz strasne svinsky, lebo si dovolil zmazat vasu reklamu, ze pomaly kapitalisticke svine, ktore brania slobode prejavu.
A este uvazujete, ze nas server by mal byt pre vsetkych a ze vy mate dokazy ze nie je.
Podla vasho sposobu pisania vam tipujem 50 rokov, pouzivate rovnake formulacie ako moj otec, a zaoberate sa kauzami politikov, ktore nikoho nezaujimaju a mate utkvelu predstavu sirit vas hnev a nenavist, a miesto vecnej debaty proste len vsade kydate linku na vasu znozku lzi a hluposti, ktore nikoho nezaujimaju.
A BIRDZ nikdy netvrdil, že je pre všetkých, BIRDZ je pre "trochu inteligentnejších teenagerov a študentov zo Slovenska", pre tých čo nebaví Pokec, a nechcú len onanovať pri chate, ale chcú niečo vytvoriť, diskutovať normálne (nie sťahovať seriály a filmy z rapidshare - tie tu nemáme - tie sú tu zakázané), pre tých, ktorí majú niečo v sebe a chcú byť proste lepšími. Sme zámerne teenagersko-študentský portál s funkciami na možnosť sebarealizácie človeka - a skutočne tu NESTOJÍME o zakomplexovaného českého dôchodcu, ktorého jedinou potrebou je spamovať všetko linkami na svoj blog alebo web, kde nič okrem kydania na nejakého českého politika nie je.
BIRDZ.SK bude MAZAT NADALEJ vsetky vase pokusy o SPAM, cize REKLAMU NA VAS WEB, a skuste si odpustit tie hlupe kecy o tom, ako vam branime v slobode prejavu = REKLAMA NA VAS WEB a SLOBODA PREJAVU SU DVE ROZNE VECI.
- mne sa NEPACI napad schvalovanie adminmi
- suhlasim ze za istych okolnosti uzivatel moze chciet pridat forum, lebo ho daco trapi
Vyzera to ze kompromis: Schvalovanie for pre novych uzivatelov adminom (povedzme uzivatel, ktory sa zaregistroval nedavno) tak jeho forum bude musiet byt schvalene adminom, zaroven uzivatel, ktoremu bolo zmazanych viac ako (nejake cislo) for, bude musiet mat kazde dalsie schvalene. A naopak uzivatelia, ktori sem chodia dlho a nemaju mazane fora, alebo len malicko, tak ti budu moct zakladat nove temy bez schvalovanie = TOTO BUDE MYSLIM PRIJATELNY KOMPROMIS
Napriklad ludia ako @vladko001 co maju 100% zmazanych diskusii, lebo ich diskusia bola iba blabolom o tom ako ho mozete na internete najst a kde mozete citat jeho nazory na ktorej linke (mimochodom tento isty text najdete na dalsich desiatkach slovenskych a ceskych serverov, kdekolvek sa da zaregistrovat a pridat daco na web, tam to pan Vladimir z Brna pridal), takze takito ludia + novi uzivatelia budu klasifikovani ako ti, ktorym treba schvalovat fora, ostatni budu moct pridat forum sami.
@ammber - budes si moct fotky delit do albumov, cize nemat ich na jednej kope, pribudnu tam sipky na pohodlnejsie prehliadanie, budu vacsie (aby si videla vacsie fotky) atd...
i ked je pravda ze je vacsi doraz na cele temy, cele clanky, ako na konkretne komenty
- ale to sa chce vyriesit...
takze riesenim je POVOLIT TO, ale filtrovat to, rozlisovat typy blogov, a clovek si nastavi, ci chce vidiet vsetky, alebo len vlastne tvorby, a pod...
na druhej strane ak mas rad rock, a podla mna je fajn, tak nikto ta nenuti otvarat diskusiu "Rock=je zlo", chapes? na birdz forum pribudaju stovky tem denne, nikto nemusi citat vsetky... myslim ze birdz je dost pestry aby si si mohol vyberat ty co chces...
k tomuto: "este ked sa niekto zaregistruje a urobi si 10 zbytocnich nickov na ktore nechodi vobec a bol prihlaseni len raz alebo iba za ucelom zakladat picoviny stym by sa tiez mohlo nieco robit"
- ano to je to co som vyssie popisal, cast ludi pride zalozi forum a odide... to chceme zrusit, tym ze v prvych dnoch/tyzden? nebude moct clovek pridat automatizovane forum a bude musiet byt schvalene.
ano niektori ludia podla toho sudia ludi, ale keby tu neboli statusy, tak by si nasli iny dovod, napr. by sudili ludi podla datumu registracie, alebo poctu diskusii...
cast ludi je nachylna, sudit ludi podla nejakeho jednoducheho vonkajsieho znaku, ktory im umozni zaskatulkovavat.
BIRDZ ziadnym sposobom zatial nikdy nediskriminoval ludi na zaklade statusu, alebo ani nedaval viac funkcii tym s vyssim statusom. Status ma LEN INFORMATIVNU ULOHU
to je ako ked clovek si kupi casopis a cita clanky, ktore ho nebavia a potom sa stazuje v redakcii casopisu ze co za blbosti tam pisu...
ja citam len to co ma zaujme a zaujima... a potom nemam dovod sa rozculovat a stazovat
tvoj pristup je SUPER, len tak dalej.
ale mozem skusit urobit to, ze bude preview, ze clovek uvidi preview komentu, ktory bude moct este zmenit...
problem je ze keby sme umoznili napriklad zmenu komentu, napr. 10 minut po jeho napisani, tak za tych 10 minut moze niekto zareagovat na ten koment...
a predstav si ze by si napisal, ze fekalne diskusie tu nepatria, ja by som ti odpisal o pol minuty "ano mas pravdu @nikeboy ", a ty by si zeditoval komentar a miesto "fekalne diskusie tu nepatria" by si napisal co ja viem "je tomas blby?" a ulozil by si to ako editovany prispevok
a zrazu by tam miesto "fekalne diskusie tu nepatria" a moju odpoved "ano mas pravdu"
by tam bolo "je tomas blby?" a moja odpoved "ano mas pravdu"
mohli by sme umoznit maximalne preview prispevku pred ulozenim (ALE pre niektorych by to bolo otravne, takto prida koment na jedno kliknutie, s previewvom by musel potvrdit prispevok kliknutim dva krat)
preto ziadne schvalovanie diskusii a ankiet nebude
(resp. bude iba povedzme pre uplne novych uzivatelov, ktorych nepozname, ktori sa prave regli + pre tych, ktori viac krat pridali nevhodnu anketu, tak tymto preventivne budeme schvalovat temy)...
vŠAK mě znáš,Tome...
Jen bych chtěl ještě říct,PROČ TO DĚLÁM....
Jedním z účelů bylo mj. i PROBRAT VÁS-adminy-"CENZORY"...z LETARGIE...
...protože se mi zdálo,že toho SVINSTVA A BALASTU JSTE SI TU NECHÁVALI AŽ PŘÍLIŠ MNOHO...
...a jelikož jak sám víš-NA TOHLE PÍSKOVIŠTĚ SI CHODÍ HRÁT HLAVNĚ DĚTI !!!
....bylo by blbé jim tady nechávat INJEKČNÍ STŘÍKAČKY PO NARKOMANECH,ČI JINÉ ÚCHYLÁRNY!!!
(VIZ "anti-REKLAMNÍ video na SEZNAM.)
» www.seznamsebezpecne.cz/...
On totiž i VLIV tohoto tvého PROJEKTU-a jeho klonů...
není zanedbatelný...(co se "ZDRAVÉHO" vývoje mladé populace týče...)
...no a co se té výtky,že: Napriklad ludia ako @vladko001 co maju 100% zmazanych diskusii, lebo ich diskusia bola iba blabolom o tom ako ho mozete na internete najst a kde mozete citat jeho nazory na ktorej linke (mimochodom tento isty text najdete na dalsich desiatkach slovenskych a ceskych serverov, kdekolvek sa da zaregistrovat a pridat daco na web, tam to pan Vladimir z Brna pridal),
1025379
30. květen 2009 23:47
Tak k tomu jen tolik-JE TO MOJE METODA BOJE S TÍMTO ŠKODLIVÝM BALASTEM-než abych TU či ONDE "trepal somariny"
...Z VLASTNEJ HLAVY...(jak to TU,či ONDE mnozí tak rádi činí...)
...tak radšej citujem z CUDZÍCH A MŮDREJŠÍCH HLÁV...
...aby si můj NICK každý dával radši do souvislosti s těmito myšlenkami "větších MYSLIVCŮ"než jsem
Já SÁM....(to,KDY,KDE A KOHO jsem kde citoval je jednoduché najít-a dost TĚŽKO bys mi dokázal,že je to,CO a KOHO v daném kontextu JEN "MLÁCENÍ PRÁZDNÉ SLÁMY"...)
Sdílím totiž jejich názor,že "ABSOLUTNÍ" většina toho,CO PRODUKUJÍ UŽIVATELÉ INTERNETU(nejen na BIRDZ.SK)...
Je BALAST,BEZ PŘIDANÉ UŽITEČNÉ HODNOTY...
..takže kdyby už PRO NIC JINÉHO,než že si (OPĚT A ZASE) budete dávat "VĚTŠÍHO MAJZLA")...
KDOŽE SI TO HRAJE I NA TVÉM-VAŠEM-NAŠEM "pískovišti"..
tak už i proto MI to stálo za to!!!
PS ŘED VSTUPEM NA TO MOJE JE JEŠTĚ UPOZORNĚNÍ,ŽE UŽIVATEL JE DOSPĚLÝ A LEZE KE MNĚ VĚDOMĚ-aby si tam nechodily HRÁT DĚTI...
.....a nenakazily se tím MÝM ŠÍLENSTVÍM....
a akoze schvalene kazdu anketu a diskusiu budu schvalovat ci ako?
@marryy naozaj nie je mozne aby sme kontrolovali neustale ankety a diskusie kto chce zalozit by som sa nedostal potom ani k mailom... a nie to sem zapajat do diskusii a podobne...
kazdy z nas chodi do skoly alebo pracuje.. dojdes ty zo skoly a napises "ako stravite vikend?" a ja to nemozem schvalit lebo po skole v piatok idem este do roboty a mozno @tenpatic cestuje za niekym a @tomas je v praci a @kosmiklove siel na pivo @luc.ka skoci na rande a X dalsich tiez nieco prave maju a ostane tu jeden ci dvaja a urcite nestihnu desiatky ankiet alebo diskusii skontrolovat cize by som ti z odhadom JA povolil tu anketu v nedelu rano a naco by tu bola ? nanic...
preto si myslim ze admini by nemali byt zainteresovany do predbeznej kontroly diskusie a blogu ale MAL BY UZIVATEL TVORIT PODLA PRAVIDIEL A NEPORUSOVAT ICH zalozenou anketou/diskusiou a bude to hned lepsie
FORUM
-->
uz sa tu par krat zverejnil napad od viacerych ludi (aj odomna dosiel raz) k hviezdickam dat hlasovanie "ponechat anketu ? ano, nie" a ak bude fekalna a odhlasuje 75% ludi v case 2h napr. ze nema tu byt tak sa zmaze... AUTOMATICKY SAMA..
BLOGY
-->
tam by zas mohlo byt nieco ako "informovat admina o nevhodnom obsahu" take tlacidlo napr. alebo tiez nieco na hlasovanie a vyskocilo by to adminom aby si to pozreli..
no a viac neviem co dodat dufam ze som vnukol par ludom niake napady a nieco dalsie ich napadne a napisu to sem tomasovi
@97 no pravidla by mohly bit jednoduche ze-ziadne nadavky,urazki a ani hadki aslusne plus tie pravidla co platie doteraz-1. je zákazané urážať iných ľudí a nadávať im!
2. je zakázané písať do komentov reklamy alebo odkazy na iné webové servery!
3. je zakázané propagovať politické zoskupenia, náboženstvo, cirkev, sekty, komunizmus, fašizmus, terorizmus a podobne...
4. snažte sa nepísať nadávky (počet nadáviek na jedného uživateľa je limitovaný, tak ich radšej nepíš, alebo len výnimočne!)
- a myslim ze bi to stacilo. inac niekde na nejakej stranke som vydel, ze maju spraveny chat tak, ze nadavky automaticki stranka filtruje a dava miesto nich ***** alebo daco podobne. neviem ako to maju spravene, ale vraj mozu pridavat dalsie nevhodne slova a ono to samo urobi tie ****** alebo daco ine. to by bolo podla mna super keby sa to aj tuna tak dalo spravit. aspon by som, ked sa pozabudnem ,nedal ani nahodou nejake..prudsie slova a myslim ze by to privitali aj ostatny. len vravim...neviem ako to maju spravene ze im to automaticki takimto sposobom filtruje slova.
ide proste o to, aby si na sklo nehadzal hocikto hocico a este k tomu, ked ide o social network si vyssim poctom navstev....
otazka znie, ci to bude admin stihat: ak niekto vytori nejku diskusiu, chce aby bola dostupna ihned, mno a to pri vacsom napore "vytvaracov" for si neviem celkom dobre predstavit
@115 tak potom nevies co je cenzura. sme su novyny a uplne daco ine ako tento web.
To mazanie komentárov je iná kapitola .
Ale náhodu - vieš si predstaviť ako by bola zaspamovaná plocha smajlíkmi, keby boli zadarmo?
takze z moznostou mazat komentare k fotkam pripustas?!
:d ale....nie, ale pokec ma tolko much ako zhnita mrsina ty smajlicii bol len priklad. ved..si pametam rekord co rp tam sli aj 45 minut :d jednoducho serveri nestihaly. :d ale aj kopec inich moresou co tam zaviedli a su skor na skodu. kopec ludi jak nabehne novy pokec tam prestane chodit co poznam.
no hádky sú tam - ale sú tam aj prísnejšie pravidlá. aj ked osobne myslím že stačí porozmýšľať trošku predtým než niečo odošleš - a zaobíde sa človek aj bez nejakej editácie
no..k tomu je už zbytočné sa vyjadrovať, ked sa tomáš raz rozhodol...ale ja z toho moc nadšený nie som
..tak jasné...pomalé rp-čky a pod. je problém. Ale miestnosť zaspamovanú smajlíkmi som tam videl už viackrát...takže tí smajlíci majú aj istú výhodu
Ale nebolo by lepsie, keby sa kopirovane a vlastne clanky rozdelovali? A to myslim automaticky? Pretoze tie kopirovane texty vlastne ani nie su blogy podla mna, teda ja by som ich tak nenazvala. Ako mohli by byt medzi blogmi, ale v inej kolonke. Jednoducho ak by clovek isiel pozriet na blogy, tak automaticky by videl len tie vlastne, ktore ludia sami vytvorili, pricom ak by si chcel pozriet zkopirovane texty, tak by klikol vedla kde by nebolo uz napisane ze nove clanky, resp. nove blogy, ale povedzme nove zaujimavosti, alebo nove texty... Jednoducho by to bolo rozdelene. Ale na webke by to mohol mat kazdy pokope povedzme.
Pretoze ja napriklad tiez chcem citat vlastnu tvorbu autorov, ale myslim si, ze to filtrovanie by som asi nevyuzivala. Ak by ludia pridavali vselijake zaujimave textiky a zaujimavosti z internetu, mozno by som si rada kukla aj to. A mozno by tak okrem mna robilo viac ludi a zase by tu bol ten problem vytlacania kvalitnych blogov. A taktiez mam pocit, ze ako rozdelene by to bolo aj omnoho prehladnejsie, clovek by na prvy pohlad vedel, ktore clanky su vlasne a ktore prevzate a mohol by si vybrat vzdy len jedno z toho co si chce pozriet Snad som to napisala dostatocne zrozumitelne
a ešte keby bola kategória v blogoch cestopis, kam by sa písali zážitky z výletov, dovoleniek a tak, chápete ma čo tým myslím?