@jeden z najmocnejších? dobrý vtip...
prezident je v parlamentnej republike obyčajný panáčik, nič viac.
a inak, vedela som, že je to nad 200 000Sk...toľko koľko je realita by som však netipla.
Najmocnejší náš prezident má čisto reprezentatívnu funkciu a v moci toho teda moc nemá...
Tipovala som tak cez 6000 no nič...
A mne ešte neprišla volebná listina
@lvanka teraz si sa sekla.. on v porovnani s premierom ma minimalnu moc..
je akurat najvyssi ustavny cinitel, co vsak nic nemoze cinit.. /len par drobnosti/
a taky premier, co ma teda omnoho vyssiu moc, zaraba myslim len okolo 150.ooo teda ak nie menej /to je myslim 5000E/
avsak na tom povolani prezidenta je dobra i vec, ze po skonceni funkcneho obdobia, ma dozivotnu rentu /tzv dochodok/ ktoreho vyska je tiez nemala..
@24 ja dobre viem že sú tu aj ludia s vačšou mocou než prezident...ale aj "obyčajní" ludia na Slovensku, ktorí nezastávajú také významné posty zarábajú niekedy aj milióny mesačne...toto som tým chcela povedať
jeho plat sa odvija od poslaneckeho platu...je to nejaky nasobok asi 3x vacsi plat ako poslanec NRSR to je 200 tisic ked poslanec ma okolo 70 mozno 75 tisic
@lvanka@mardzi93 ako pisala i ivanka, tak primerny plat je najvacsia blbost..
kedze mas povedzme jedneho cloveka co zaraba milion /a takych manazerov a neviem koho vsetkeho je veru ze hodne/ priemerny plat je 20.000 to znaci, ze na takehoto cloveka pripada 100 ludi, co zarabaju po 10.000
a to mame kopu riaditelov bank a manazervo v nich, dalsich ludi v orznych agenturach, ci spravcov realitiek ktory tiez nemaju malo..
a potom este poslancov a timy ludi okolo nich..
to znaci, ze ich platmi sa umelo dviha i priemerny plat
na druhej strane to vsak taktiez svedci o tom, ze zivotna uroven ide hore, kedze sa plat zvysil z 12t na 20t v dnesnej dobe.. len je smutne ze len pre mensi pocet ludi..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
- no a nakoneic este viac.....a to zaco dostava tolko?? zato ze sedi v kancelarii, da niekde prihovor ktory aj tak dodrbe ??
Sakra fix!!! Tak toto vie človeka riadne rozprúdiť
prezident je v parlamentnej republike obyčajný panáčik, nič viac.
a inak, vedela som, že je to nad 200 000Sk...toľko koľko je realita by som však netipla.
Tipovala som tak cez 6000 no nič...
A mne ešte neprišla volebná listina
je akurat najvyssi ustavny cinitel, co vsak nic nemoze cinit.. /len par drobnosti/
a taky premier, co ma teda omnoho vyssiu moc, zaraba myslim len okolo 150.ooo teda ak nie menej /to je myslim 5000E/
avsak na tom povolani prezidenta je dobra i vec, ze po skonceni funkcneho obdobia, ma dozivotnu rentu /tzv dochodok/ ktoreho vyska je tiez nemala..
kedze mas povedzme jedneho cloveka co zaraba milion /a takych manazerov a neviem koho vsetkeho je veru ze hodne/ priemerny plat je 20.000 to znaci, ze na takehoto cloveka pripada 100 ludi, co zarabaju po 10.000
a to mame kopu riaditelov bank a manazervo v nich, dalsich ludi v orznych agenturach, ci spravcov realitiek ktory tiez nemaju malo..
a potom este poslancov a timy ludi okolo nich..
to znaci, ze ich platmi sa umelo dviha i priemerny plat
na druhej strane to vsak taktiez svedci o tom, ze zivotna uroven ide hore, kedze sa plat zvysil z 12t na 20t v dnesnej dobe.. len je smutne ze len pre mensi pocet ludi..
a viete pravomoci prezidenta? to co nikto iny nemoze iba on... to je zaujimavejsie...