Mám alebo mala som (neviem ako to teraz je) priateľa, ktorý bude mať za chvíľu 18. Ja mám čerstvých 15. Hneď na začiatku vzťahu som sa ho pýtala, či mu nevadí môj vek. Tvrdil mi, že nie. A pred pár dňami mi napísal, že proste mu strašne vadí môj vek a aj
tak ja ti poviem asi toľko k tomu .. vobec nie je podstatné koľko máš rokov ty alebo on .. keď sa dvaja ľúbia vek nehrá žiadnu roľu .. moj názor je asi že chlapec nie je ešte dosť vyspelý nato aby mal vážny vzťah .. jeden deň ti povie tak a o dva dni nato už o tom nevie .. láska bolí ale ak je taký že sa dá nahovoriť a kvoli kamarátom ťa opustil tak kašli naňho .. hlavu hore pozri nie je jediný na svete .. nájdeš si iného len treba optimizmus .. úsmev a hlavne ísť ďalej držím palce
3 roky nieje moc poznam ludi ktorym nevadia vacsie rozdiely (napr 15 a 20r)
a ak mu vadi ten rozdiel tak bud mas smolu a nic z toho nebude lebo on je debil alebo o par rokov zistite ze to nieje velky rozdiel lebo ked ste starsi tak sa to nezda tak moc... ked je par 25 a 30r tak to vyzera uplne v pohode (zatial co 13 a 18 by som povazoval za nie uplne v pohode )
KOFOLA: "Ak ľúbiš, nie je čo riešiť." Ak ti ale napísal takéto nezmysly, značí to iba to, že sa ťa chce zbaviť(vlastná skúsenosť)...chlapi dôvod nájdu vždy. Vyjasni si to s ním zoči-voči
Lebo vek JE podstatný, nech si každý hovorí, čo chce.
Ja uznávam, že vo vyspelosti môžu byť určité, možno až veľké rozdiely medzi rovesníkmi.
Ale aj tak. Jednoducho človek by sa podľa mňa mal správať primerane k svojmu veku, nech je vyspelý ako chce. Nech robí čo chce, niekde sa ten vek proste odzrkadliť musí.. Takisto mnohí majú pocit, že keď sa cítia na viac, je normálne, ak tomu "žiadanému" veku zodpovedajú ich skutky - proste ako hovorím, človek sa má správat primerane k veku, podľa veku sa riadiť jednoznačne treba, aspoň z časti a vo väčšine prípadov.
Okrem toho, vyhlasovať o sebe, že sa "necítime na svoj vek" a sme vyspelejší je asi nejaký nový fenomén. Všetci sa zrazu cítia zle medzi rovesníkmi a majú skľučujúci pocit, že medzi nich vďaka svojej vyspelosti nepatria. Tiež som si to jednu dobu myslela, ale pochopila som, že to tak jednoducho berie skoro každý.
Raz mám 17/14/12/15.. Tak ich proste mám, načo sa zbytočne ponáhľať? Takže tak..
@fxx to podla mna celkom presne vystihol. Nizky vek neznamena, ze je clovek hlupsi, horsi, alebo cokolvek ineho. Napriek tomu ma proste ine nazory ako vo vyssom veku. Zazil som cosi podobneho a sice to nebolo zle, ale mozem povedat, ze uz nikdy viac
ano, mozno ta nema rad a toto je zamienka...alebo je debil, ktory nevie zniest tlak kamaratov...
alebo sa ozaj spravas nevyzretejsie oproti nemu...to nemusel na zaciatku vztahu vediet - a vek bral ako cislo, takze vravel, ze mu to nevadi...potom zistil, ze to cislo sa prejavuje aj v praktickom zivote a uz mu to vadi...
takze take jednoznacne interpretacie, ze je debil, ked hladi na vek, to je trochu odvazne. mozno nehladi na vek, ale na to, co ten vek prinasa...
@lexiblack@16 tym ti chcem povedat, ze ten nizsi vek, ten pubertalny vek sa niekde musi dakou infantilnostou odrazit.. mozes aj infantilne posobit a sama o tom nevediet.. tak nebud voci nemu taka zaujata
Podla mňa je ten chlapec blbí keď mu tak záleží na veku...Odo mňa je môj tak isto o 3 roky starší a v pohode nám to klape Nikdy som nechápala tích ktorý najskôr pozerajú na vek až potom na všetko ostatné.. Pre mňa je vek len číslo
Tá podľa mňa najpravdepodobnejšia je, že ťa vtedy až tak nepoznal, netušil čo hovorí keď povedal že mu ten rozdiel nevadí. Potom samozrejme zistil že sú medzi vami rozdiely (áno, budem si stáť za tým že 15 ročná baba má na veci úplne iné, nevyzretejšie názory), že si proste nerozumiete.
Je mi úplne jasné že ty si myslíš jak si už dospelá. Ale nie je to tak. Ja napríklad nepoznám 15 ročnú babu z ktorou by sme mali na niektoré dôležité témy, povedzme aj týkajúce sa vzťahov rovnaké názory. Áno, keď vyrastie, dospeje, tak o tri roky bude na to pozerať inak. Ale teraz proste má 15.
Ja keď som mal 15, tiež som si o sebe myslel aký som dospelý. Ale teraz už chápem že som nebol, a sám krútim hlavou nad tým čo som vtedy robil.
Samozrejme je aj možnosť že sa napríklad nevie s tebou normálne rozísť, tak to hodí na vek. Alebo že proste podľahol tlaku kamarátov.
Každopádne, máš 15, tak si to užívaj. Nesnaž sa preskočiť tieto časy, to by bola chyba.
To ci vek hra rolu zalezi od postoja daneho cloveka a jeho vyspelosti...Myslim si ze rozdiel 15 a 18 nie je velky, ani neprimerany, pokial na teba ten chlapec nevplyva zle. Ak mu vadi tvoj vek iba kvoli kamaratom, zrejme este nie je zrely na vztah, tym nechcem povedat ze si mas hladat starsieho. Kazdy chlapec je iny, ale pokial je takto ovplyvnitelny kamaratmi, nesla by som do toho...
kamarat chodil s mladou z prdele sme mu vraveli ze je pedofil
ja mam za par mesicov 20 a priatelka bude mat mesiac na to 18 sme spolu uz tri roky (4dni rped mojimi narodkami)
cize ked som mal 17 ona mala mesiac na to 15 (cize som chodil 17r so 14tkou ) a ziaden problem nebol... bol ale cas vo vztahu ked doma s rozsvietenim svetiel musela byt a tak ale napr, teraz kludne spi u mna a neni problem... alebo sme aj par dni boli mimo...
no asi z jeho strany ta laska neni taka silna ked ta nechce len gvoli tomu ze sa jeho kamaratom nepaci ze si o neco mladsia ako on ,,, ale aj tak ich nechapem sak to je uplne normalny vekovy rozdiel 3 roky
@wewo ja mam sice len o 2 mesiace starsiu, vyspelostou je niekde daleko predo mnou, co je podla mna super.. aspon mam vedla seba zodpovednu sikovnicku =D no a pointa.. tiez nedokazem mat mladsiu..skusal som to..ale jebal by som ich po hlave lopatami..
vies preco??..lebo je debil keby ta naozaj mal rad a chcel by byt s tebou tak ziadne nahovaranie od kamaratou ho neodradi..moja kamoska ma 14 bude mat 15 a chcel ju 19 rocny chalan .....a ties je pravda ze baby su o 2-3 roky pocitmi popredu zatial co tie mlade jako ja uz rozmyslaju nad normalnymi vstahmy..chalani chcu len baby co maju velke"prsia" a za kazdu cenu nejaku mat aby sa mali s cim chvalit...
vek nie je až taký dôležitý, dôležitá je vyspelosť (určite to tu už bolo)
možno je pako, ktorý sa nechá ovplyvniť kamarátmi
možno si decko a on si to predtým nevšimol, teraz mu to ale bije do očí a lezie mu to na nervy
keď som mala 15, myslela som si, že som strašne dospelá. po spätnom ohliadnutí sa - I was not.
keď mal jeden z mojich ex 20, správal sa ako idiot a idiot bol. ďalší bol odo mňa mladší a bol vyspelejší než ja, všetko je relatívne a záleží na konkrétnom človeku.
Ja keď som spoznala môjho chalana mala som 14 on mal čerstvých 19násť.Kamaráti sa mu smiali že prečo so mno chodí von a podobne.No teraz keď už mám 15 a on bude mať pozajtra 20, čiže chodíme spolu rok tak už nikto necekne ani slovo.Pretože všetci si mysleli že ďalšia 14ka,ktorá podjebe a odjebe.Ale nie vždy to tak musí byť!
@antifunebracka dobry vzorec! v mojom pripade mi vychadza vek: 17 - co je priblizne primerany vek partnerky pre mna. pre mna vek su len cisla ako tu niekto spomenul ale mam iste hranice...od 15 do 25 (mozno nieco viac) a zalezi na tom ako je ten clovek v tom veku vyspeli
hmm tak to neviem ale 3 roky nieje velky rozdiel ....podla mna si jeho kamosi myslia ze si decko....a to hovoria aj mne ale napriklad ma o mna zaujem 20rocny chalan a to uz je celkom dost.... spoluziacka ma ties chalan co ma akurat dnes 18 a klape im to...
dosť blbé ale kamoši si myslia že si decko ktoré rodičia nepustia na žiadny žúr a tak ťa radšej odstrčia! Ha magori lebo tri roky nie je až tak veľmi veľa...
aj ja ti nieco poviem mam 18 a som zufalo zalubena do 27 rocneho chalana ako bere ma ako kamaradku ale to je asi tak vsetko vek roby vela ale nie tri roky a az da viac na kamaratov tak ta neluby tri roky je taky normal
Pozri... mám 25 o pár dní a moja baba bude mať 19...
Keď som mal 23 chodil som so 17-tkou
Ono je to o tom... kým máš 15 si ešte dieťa... bez urážky, ale je to tak... chalan hľadal asi rozumné dievča a podľa jeho gusta si toho rozumu mala asi pomenej, teda časom prišiel na to, že to nieje úplne ružové a to čo videl a predstavoval si je úplne inak...
Teda presne tam je pes zakopaný- v detinskosti niektorých dievčat. Bez urážky a nič v zlom, ale je to presne o tom
@panpeterpan nepicuj boha ja som prekrasna sarmantna chapava tolerantna cervenovlasa mlada zena rada varim rada peciem a mam rada pivo! no nie som idealna? a este mam aj super zmysel pre humor (skoda ze ho nikto nechape)
Subjektívny nazor: Uprimne, ja som chodil ešte s väčším extrémom a na reči som nedával Ale opustil som ju kvoli tomu, že bola nezrelá... A btw: Ta fotka je "geniálna", fakt som sa zasmial
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
73 komentov
Niektorí 18r. môžu mať uplne iné zmyšlanie ako niektoré 15r. a nemusia si rozumieť.
aj ja hladim na vek, ale naopak, praveze by som nechodila nikdy s chalanom ktory by nebol starsi aspon o 2 roky (keby som single)
neviem preco mu tak zalezi na nazoroch tych kamaratov. ved sa ho spytaj? a ozaj ta lubi? to by mal v <> kamaratov aj tvoj vek..
a ak mu vadi ten rozdiel tak bud mas smolu a nic z toho nebude lebo on je debil alebo o par rokov zistite ze to nieje velky rozdiel lebo ked ste starsi tak sa to nezda tak moc... ked je par 25 a 30r tak to vyzera uplne v pohode (zatial co 13 a 18 by som povazoval za nie uplne v pohode )
Ja uznávam, že vo vyspelosti môžu byť určité, možno až veľké rozdiely medzi rovesníkmi.
Ale aj tak. Jednoducho človek by sa podľa mňa mal správať primerane k svojmu veku, nech je vyspelý ako chce. Nech robí čo chce, niekde sa ten vek proste odzrkadliť musí.. Takisto mnohí majú pocit, že keď sa cítia na viac, je normálne, ak tomu "žiadanému" veku zodpovedajú ich skutky - proste ako hovorím, človek sa má správat primerane k veku, podľa veku sa riadiť jednoznačne treba, aspoň z časti a vo väčšine prípadov.
Okrem toho, vyhlasovať o sebe, že sa "necítime na svoj vek" a sme vyspelejší je asi nejaký nový fenomén. Všetci sa zrazu cítia zle medzi rovesníkmi a majú skľučujúci pocit, že medzi nich vďaka svojej vyspelosti nepatria. Tiež som si to jednu dobu myslela, ale pochopila som, že to tak jednoducho berie skoro každý.
Raz mám 17/14/12/15.. Tak ich proste mám, načo sa zbytočne ponáhľať? Takže tak..
Neber to osobne.
ano, mozno ta nema rad a toto je zamienka...alebo je debil, ktory nevie zniest tlak kamaratov...
alebo sa ozaj spravas nevyzretejsie oproti nemu...to nemusel na zaciatku vztahu vediet - a vek bral ako cislo, takze vravel, ze mu to nevadi...potom zistil, ze to cislo sa prejavuje aj v praktickom zivote a uz mu to vadi...
takze take jednoznacne interpretacie, ze je debil, ked hladi na vek, to je trochu odvazne. mozno nehladi na vek, ale na to, co ten vek prinasa...
Tá podľa mňa najpravdepodobnejšia je, že ťa vtedy až tak nepoznal, netušil čo hovorí keď povedal že mu ten rozdiel nevadí. Potom samozrejme zistil že sú medzi vami rozdiely (áno, budem si stáť za tým že 15 ročná baba má na veci úplne iné, nevyzretejšie názory), že si proste nerozumiete.
Je mi úplne jasné že ty si myslíš jak si už dospelá. Ale nie je to tak. Ja napríklad nepoznám 15 ročnú babu z ktorou by sme mali na niektoré dôležité témy, povedzme aj týkajúce sa vzťahov rovnaké názory. Áno, keď vyrastie, dospeje, tak o tri roky bude na to pozerať inak. Ale teraz proste má 15.
Ja keď som mal 15, tiež som si o sebe myslel aký som dospelý. Ale teraz už chápem že som nebol, a sám krútim hlavou nad tým čo som vtedy robil.
Samozrejme je aj možnosť že sa napríklad nevie s tebou normálne rozísť, tak to hodí na vek. Alebo že proste podľahol tlaku kamarátov.
Každopádne, máš 15, tak si to užívaj. Nesnaž sa preskočiť tieto časy, to by bola chyba.
ked sa mate radi skuste to ale som zvedavy ked bude mat ten typek 20 ... 22 .... 25 ale do vtedy vam to nebude klapat (neber si to osobne)
..kvak..
lebo na zaciatku mu to mozno tak nepripadalo, ale cim viac ta spoznaval, tym viac si mu mohla zacat pripadat ako decko. to je cele, si myslim.
no..nesprávajú sa všetci na svoj vek.... poznám tiež chalana čo má 18 a správa sa asi na 14-15....
ja mam za par mesicov 20 a priatelka bude mat mesiac na to 18 sme spolu uz tri roky (4dni rped mojimi narodkami)
cize ked som mal 17 ona mala mesiac na to 15 (cize som chodil 17r so 14tkou ) a ziaden problem nebol... bol ale cas vo vztahu ked doma s rozsvietenim svetiel musela byt a tak ale napr, teraz kludne spi u mna a neni problem... alebo sme aj par dni boli mimo...
daj tomu cas a bude fajn
možno je pako, ktorý sa nechá ovplyvniť kamarátmi
možno si decko a on si to predtým nevšimol, teraz mu to ale bije do očí a lezie mu to na nervy
keď som mala 15, myslela som si, že som strašne dospelá. po spätnom ohliadnutí sa - I was not.
keď mal jeden z mojich ex 20, správal sa ako idiot a idiot bol. ďalší bol odo mňa mladší a bol vyspelejší než ja, všetko je relatívne a záleží na konkrétnom človeku.
Moja kamoska ma 15 a jej frajer 20 a tiez ked sa maju radi tak preco nie
Myslim si, ze nie kazdy sa pozera na vek.... Ak je to uprimny vztah tak by mu to nevadilo...
Keď som mal 23 chodil som so 17-tkou
Ono je to o tom... kým máš 15 si ešte dieťa... bez urážky, ale je to tak... chalan hľadal asi rozumné dievča a podľa jeho gusta si toho rozumu mala asi pomenej, teda časom prišiel na to, že to nieje úplne ružové a to čo videl a predstavoval si je úplne inak...
Teda presne tam je pes zakopaný- v detinskosti niektorých dievčat. Bez urážky a nič v zlom, ale je to presne o tom
poznám jeden pár kde ona má 16 a jemu tiahne na 24
No veľmi sa milujú a spolu už rok a tvoria nadherný a bezproblémový vzťah