Zasmejme sa spolu na ranách nášmu slovenčinovi. Napíšte príklady chýb, ktoré ste videli a o ktorých ste si mysleli, že sa snáď urobiť ani nedajú. Začnem: reťkovka (:
takmer každý deň: Vážení(prípadné ý) zákazníci prosím vás blabla . Mám pocit, že ľudí v škole nikdy nikto neučil oddeľovať prosím a oslovenia a tak no...
Raz som videla v obchode nápis maknetky. Už som nechcela nikdy vidieť :-D A toto nie je gramatická chyba, ale.. pani v lekárni stále miesto "palec" vravela, že má na nohe "hrubík". Stálo ma to veľa profesionálneho úsilia, keď to zopakovala asi 5krát :-D (prepáčte, ak to niekto používate, ale hrozne vtipné pomenovanie to je pre mňa :-D).
Neznášal som reklamu na Carte D´Or, lebo v slovenskej reklame bolo použité slovo okamžiky /Krista šak na Slovensku okamihy nie???/ ....Aby sme sa my na Slovensku učili otčenáš po maďarsky.... :D
@randal ja by som vrazdila za rohlik. videla som to v tescu v samoobsluznej pokladni raz skoro ma vystrelo -.-" aj na strednej v bufete to bolo a aj som sa stazovala a aj moju staznost patricne odignorovali :D jebliny
To chleba, tá párka, bi, všedko a tak ďalej, každý deň sa niečo nájde, ach, a veľa ľudí nerozlišuje nejaký a nijaký a je im jedno, že je rozdiel medzi mäkkým a tvrdým i/y
@pupinkavec niaky je naj. Mnam. Ide ma ujebat z "idem na byt" akoze ok, do pici, na strechu bez. Akoze este "na internat" je napriklad take zauzivane ze do internatu uz znie divne, ale proste na dom, na byt...na zvracanie. Takisto nechapem tomu, napadlo ma. Kristapana... A vcera ked som vo vypracovanych otazkach na skusku z minulych rokov nasla slovo "goldzi" tak som mala chut vyjebat laptop von oknom.
keďže nežijem na Slovensku, tak neviem, ale na anglických slovách sa veľa smejem, keď máme v práci oficiálny plagát s inštrukciami a je tam preklep, a nie je jeden som tak našiel, aj kolegovia daktorí píšu chybne slová, ale sme cudzinci, ale zasmejem sa aspoň
Názory k téme
hrá sa, že má 1 rok
Godricova Úžľabina
23 ročné dievča
24 ročné dievča
hrá sa, že má 2 roky
za oponou
A toto nie je gramatická chyba, ale.. pani v lekárni stále miesto "palec" vravela, že má na nohe "hrubík". Stálo ma to veľa profesionálneho úsilia, keď to zopakovala asi 5krát :-D (prepáčte, ak to niekto používate, ale hrozne vtipné pomenovanie to je pre mňa :-D).
hrá sa, že má 0 rokov
Mňa všade potrebujú
23 ročné dievča
! :D
10 ročné dievča
prepočítavanie...
20 ročné dievča
Brno
ti si moja opyca
to su vyznania lasky, ktore pisal chalan svojej frajerke pod fotky :D
22 ročný chalan
hrá sa, že má 2 roky
za oponou
10 ročné dievča
prepočítavanie...
22 ročný chalan
Bratislava
https://s28.postimg.org/mzvbvvlot/61q681_T.png
22 ročné dievča
Banská Bystrica/Lučenec
25 ročný muž
Trenčianske Teplice
22 ročné dievča
Banská Bystrica/Lučenec
hrá sa, že má 1 rok
Godricova Úžľabina
21 ročné dievča
zle sa ide z lesa
hanbím sa za to a snažím sa to doučiť, celkom mi to ide, ďakujem Hanke za pomoc.
13 ročné dievča
devil's little sister
A frajer je východniar a hrozne trpím, keď povie, že je jedna/dva/tri hodín.
13 ročné dievča
devil's little sister
20 ročné dievča
22 ročné dievča
Menefreghista
23 ročné dievča
Dolný Kubín
inak, tiež neviem rozlišovať von/vonku a tu/sem a tieto veci
16 ročný chalan
Skoro Dunajská Streda, malá dedina..
Ka
tvári sa, že má -69 roky
tulam sa
hrá sa, že má 0 rokov
21 ročné dievča
malý biely asexuálny dráčik
Takisto nechapem tomu, napadlo ma. Kristapana...
A vcera ked som vo vypracovanych otazkach na skusku z minulych rokov nasla slovo "goldzi" tak som mala chut vyjebat laptop von oknom.
tvári sa, že má 3 roky
tvári sa, že má 4 roky
A este to tradicne 'idem pri kostol' - odvali mi dva dekle.
36 ročný ujo
Trstená
hrá sa, že má 2 roky
...a tým myslím tam dole
30 ročný muž
Bratislava
23 ročný chalan
zdegenerovaný a Sorosom zaplatený judáš, sionistický, multikultúrny a militantný zradca slovenského národa
23 ročný chalan
zdegenerovaný a Sorosom zaplatený judáš, sionistický, multikultúrny a militantný zradca slovenského národa
24 ročné dievča
Far far away
22 ročné dievča
21 ročný chalan
dva deci
28 ročný muž
f(itn)esak birdzu
28 ročný muž
f(itn)esak birdzu
tvári sa, že má 6 rokov
Piešťany
niaky mi strasne vadi
inak pri tesco, pri kostol, na byt atd pouzivam sama a je mi jedno (:
hrá sa, že má 0 rokov
17 ročný chalan
Stará Ľubovňa
26 ročná žena
PD/BA
mňa napr. vždy pobaví ´rupsak´ :D
hrá sa, že má 1 rok
IntelCore i5
24 ročný chalan
20 ročné dievča
nepomôže, keď si z toho spravíš prídavné meno? svadobný (svatobný predsa len vyzerá divne) :D
inak slovo rohlík je veľmi ňuňu (love)
hrá sa, že má 1 rok
IntelCore i5
:D preto mi tam nepasuje to d.