Po vypocuti tejto skladby ktoru zlozil jeden skladatel z azijske stepi sa vraj zabilo uz viac ako 150 ludi..a neodporuca sa ju pocuvat ludom ktory trpia depresiami...
tak asi tu nikto netrpi depresiami @mamradadeli tak na youtube boli ktej pesnicke aj neake videoklipy ale dal som toto video lebo som cakal ze uz len ta fotka toho skladatela vyplasi zopar ludi
inac teraz ma napadlo....ako chce ten clovek vystrasit youtubovske publikum ktore je prakticky cele madarsky nehovoriace tym, ze v pesnicke je subliminal message, ked tomu nebudu rozumiet ani vedome ani podvedome aj keby jak chceli
dobre, pustila som to, ale kedze som sama v celom zhasnutom byte tak ma tie cervene kecy vyplasili natolko, ze to dokoncim zajtra bojim sa, ze to bude hrat a zrazu tam nieco vybafne
@exonr Prečo by odtiaľ týpek mal mať predkov? Bol za prvé Žid a za druhé na Aziata moc nevyzerá
Ja len tak že mi prídu niekedy podivné tieto stáročia zhnité malomeštiacke bulšity o tom že každý Maďar pochádza z Mongolska a každý Slovák pochádza z oblasti medzi Vislou a Dneprom Lebo vôbec neni rok 2010 a x generácií sa medzitým vôbec nekrížilo jak chcelo medzi sebou a aj s inými
poznam to a poznam aj tu legendu ci ako to nazvat.. ale pesnicka mi nepride hrozna ani smutna ani nijaka..proste sa to dobre pocuva a nemam potom samovrazedne sklony
@waagbistritz69 tak stym ze zmiesali rozne narodnosti suhlasim...a to jedine stastie madarov lebo aj jeden biskup ktoreho meno nepoznam povedal na starych madarov ze to boli mongoli s krivimi nohymi ktory prisli na ponikoch
@waagbistritz69 tak v prvom rade niesom nacionalista ale vlastenec..a dokonca som bol na jednej dejepisnej sutazi o SK historii a skoncil som 4 a ta chudacik co zlozil tuto pesnicku ma netrapi..toto je moja hymna
@exonr Kde tvrdím že si nacionalista? Síce keď sa dozvedám že 1. Hudobný skladateľ pochádza z ázijskej stepi pretože je Maďar a 2. Starí Maďari mali šťastie lebo sa krížili (to už je na facepalm, nebolo to pre nich nešťastie ani šťastie, je to totiž jedno či má dakto šikmé oči alebo nie, lebo ide o to aký je človek ) tak mám určitú potrebu ľudí s týmito ehm názormi označiť za nacionalistov a pridať hanlivý prívlastok, ale zatiaľ som to neučinil, tak mi asi vidíš do hlavy potom
Eli je týpek náhodou, len by to chcelo o ňom nevedieť baraní chuj
Jo a pred porotcami na tej súťaži si tiež citoval Slotu a mal pekných pár storočí staré a jebnuté predsudky o Maďaroch?
Hento od Kaidžasa by som bol schopný dopočúvať do konca iba pripútaný o stoličku s pištolou pri hlave.. Keď už tak radšej Slovensko od Mojej Reči alebo Zo srdca od Zverinu (tá druhá pár protirečení v texte, ale je ešte fajn)
nebola ta pesnicka nahodou aj vo filme the man who cried? lebo mam take silne podozrenie, ze som ju tam pocula. ak to bola tato, tak ta verzia z filmu je aj tak najlepsia
Co ja Ti viem... podla mna ani ten skladatel nevyzera az tak depresivne.. To Kafka mi pride depresivnejsi, teda vizazovo. O jeho knihach sa tiez hovori nieco podobne, ako o tejto pesnicke a podla mna je to jeden z naj. autorov, co kedy boli, ale nijake pocity samovrazedne vo mne nevyvolala ani jedna stranka z jeho tvorby.
preco sa ludia boja vsetkeho stareho? stara fotka, stare melodie.. len preto, ze hudba bola vtedy kus osobnosti? z coho moze mat clovek strach pri tej pesnicke?
Ja už dlho sledujem, že smutná a niekedy až kruto smutná pieseň sa mi javí, keď prechádzajú tóny z vyšších sfér na nižšie Ako na začiatku, v tom intre, či čo to bolo.
tu skladbu poznas uz dost dlho v roznych verziach, ale pomysliet pri tom na samovrazdu? blbost .................. ja osobne mam najradsej dve verzie a to tu od billie holiday a este vo verzii od Portishead:
hlupáci ste. @millieandrea to nie je portishead, ale heather nova. neviem kto prečo a za akých okolností prišiel k tomu že to je hlas Beth Gibbons. ale aj tak pre mňa najkrajšia verzia.
a tá hatlanina vy degeši je maďarčina. jaká ázijská step? magori. tu máte preklad inteligenti.
Obyčajná skladba. Pustila som si teda aj tú anglickú verziu. Nevidím a nepočujem na tom videu a skladbe nič, čo by ma privádzalo do depresie. Mne to príde ako tie kúzelné 40 roky minulého storočia
@onedisunity jo, nieje to portishead. lenze ta info je pre mna potrebna asi tak isto, ako by pre teba bola info, ze piesen, ktoru vsetci priraduju bobovi marleymu: bad boys - s nim nema nic spolocne, lebo zomrel 6 rokov predtym, nez ta skladba vobec vznikla. v skutocnosti je to inner circle. mam vela inych ine problemy, nez sa tu s niekym hadat. len dufam, ze si pochopila, co som tymto chcela povedat.
navyse tu nadavas na vsetkych, ze su degesi. vygooglit preklad piesne tu vie asi kazdy. takze ked sa hras na inteligentnu, tak si to mala prelozit sama a navyse do slovenciny. a fakt som sklamana, ze clovek, ktory chodi do subclubu a pocuva dobre styly hudby (ber to ako kompliment z moje strany) tu ide vsetkych zhadzovat nadavkami. dalo sa to napisat aj milsie a bez urazania inych. po dalsie. ty sa vyznas v hudbe, ale iny sa vyznaju v niecom inom. tebe by sa urcite nepacilo, keby ti hned nadavali do hlupan a degesov.
@exonr a na tom tak veľmi záleží? máš naozaj pocit, že to bolo treba napísať do prvej vety tvojho príspevku? a ukončiť to rehotajúcim sa smajlíkom? uvedomuješ si, že je to rasistické? tak ako minimálne polovica celého birdzu? ten pán, ktorého ste všetci úbožiaci už stihli vysmiať bol obrovský umelec a skladateľ. povedz mi, zlatý môj, čo si dokázal ty, SLOVÁK, že sa môžeš takto vyjadrovať o niekom takom?
skús zložiť depresívnejšiu pieseň (uvádzam ako príklad, pretože o to v tomto fóre ide) a potom sa opýtaj, či si po tom niekto hodí mašľou. idiot. neuvedomuješ si, že tým môžeš niekoho uraziť?
@millieandrea nemám v záujme sa hádať, a neviem či mi chceš tým Bobom Marleym vrátiť smeč alebo tak, o to nejavím záujem.
pre mňa sú to hlupáci a magori pretože už v prvom príspevku cítiť rasizmus a neznášanlivosť. mne prekáža to. nehrám sa na inteligentnú, prosím, neobúvaj sa do mňa, ja proste možno inteligentná naozaj som
a áno, vygúgliť preklad si dokáže každý. a mal by prv ako začne urážať.
@40 ten dilino tam spieva o nacionalizme..a nie na tej sutazi som slotu citovat nemusel a madarov som tam ani nespominal ..proste ako som tu pisal nechce sa mi o tom hadat ,proste mam na madarov taky nazor a je mi jasne ze ked si madar tak ta to serie...ale je to kruta pravda ...a ten song co spieva moja rec som ani nevydrzal cely pocuvat ...ale ten od zveriny je celkom dobry..
@onedisunity nemalo to byt vratenie a vidim, ze si to teda ani nepochopila. bolo to myslene, ze je mi to suma fuk, ze kto to spieva ako je aj tebe suma fuk to o tom bobovi. a na to, aka si inteligentna, tak si to aj pochopit mohla milujem ludi s prerastenym egom ako si ty, co vsade boli a vsetko vedia.
po dalsie. ked chces niekomu vynadat, tak toho cloveka oznac lebo inak tu nadavas na vsetkych. pricom kopec ludi tu o nacionalizme ani nehovorilo. len taka poznamka. koniec mojej debaty s tebou, lebo to nema vyznam ..... lebo aj tak nic nepochopis maj sa kraaaasne.
@millieandrea a vlastne vieš, ja chodím sem tam na tento birdz vlastne už len kvôli tomu.. kde sú tie časy kedy sa každý rýpal len v tom v čom sa vyznal.. a teraz, chce byť každý najmúdrejší. ak to mám napasovať na túto tému, myslím že som jednou z mála čo túto skladbu poznala a počula skôr ako sa objavila tu. a prekáža mi opovážlivosť neznalých, urážať umelcov či skladateľov, alebo s veľmi múdrou tvárou uverejňovať nepravdivé príspevky z youtube. najprv si fakt overím, ak nechcem utrpieť mediálnym faux pas. ak niečo neviem, tak to nehovorím. nejde tu o výšku inteligencie. ani o mieru môjho chápania. a ty, sa tiež prosím necíť hlboko zranená. (a mimochodom, o žiadno nacionalizme som nehovorila, ale ty isto vieš že je obrovský rozdiel byť nacionalistom a rasistom, že?)
@onedisunity najprv das koment: "po tejto výhre je moje ego ešte prerastenejšie". potom napises: "myslím že som jednou z mála čo túto skladbu poznala a počula skôr ako sa objavila tu" a ine vety. k prvemu: bola to reakcia cloveka, ktory zase nic nepochopil a nevedel co napisat. k druhemu citatu: kukni si moje last.fm a zistis, ze tu skladbu v podani billie holiday mam dost opocuvanu, ked ti uz ide o to. a pocuvala som ju uz dost davno. a sorry, ale hudba nieje o tom, ze teraz budem ludom pisat: ale ja som to pocula ako prva!!! lebo ked si to napisala, tak som si predstavila male usoplene decko, co sa hadze o zem a vrieska. a to inteligentny clovek nespravi. po dalsie. napisala som, ze mam ine problemy, nez sa tu s tebou hadat, co plati. a prejavila som to tym, ze som na teba nereagovala. a ako som pisala aj predtym: debatovat s tebou nema vyznam. lebo z tvojich komentarov akoby islo: ja som najnezavislejsia, ja poznam hudbu, ktoru nikto nikdy nepocul, ja viem uplne vsetko a som uplne inteligentna. s takym clovekom sa normalna diskusia viest neda. cize sorry, ale mozes tu na mna zacat nadavat do pic, ale ignorujem ta. zi si v svojom svete dokonalosti a neber to ako tvoju vyhru ber to ako moj nezaujem o tvoju osobu. kebyze mam tvoje problemy, tak som stastny clovek, dievcatko. tak pa. a ked ta mozem poziadat, tak uz na mna nereaguj, lebo mi akurat tak zavadzias na mojom birdzi, kde mam ludi, ktorych zaujmy a reakcie ma vazne zaujimaju. ale tvoje reakcie na mna ma nezaujimaju vobec ale vobec
ak ma niekto skutocne depresiu tak ta pesnicka ho moze dostat do este vacsich sraciek lebo je dost melancholicka ale nie tato spievana ale len ked ju hra klavir alebo husle bez spevu.
@millieandrea jáj a ešte, že aby si si nabudúce dávala pozor na sebareflexiu, moc okato sa prezentuješ na internete a je ťa moc ľahké prekuknúť. mám pocit, že trpíš zrkadlo-syndrómom. pouvažuj nad tým.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
77 komentov
ale inak mi to nič nerobí
mne to pride skor strasidelne ako smutne
Nie je tu niekto maďarsky hovoriaci, čo by mi to preložil?
best version ewah....a ani v nej neni madarsky subliminal message xD
Inak Volá sa to Gloomy sunday od Billie Holiday v anglickej verzii, má to dosť depresívny text, ale aj tak je to pre mňa jedna zo srdcoviek
Inak bolo mi divné že čo za hlúposť to hrala na začiatku tak by si mohol upozorniť že skladba ide až potom.
Inak tu je anglická verzia
Ja len tak že mi prídu niekedy podivné tieto stáročia zhnité malomeštiacke bulšity o tom že každý Maďar pochádza z Mongolska a každý Slovák pochádza z oblasti medzi Vislou a Dneprom Lebo vôbec neni rok 2010 a x generácií sa medzitým vôbec nekrížilo jak chcelo medzi sebou a aj s inými
verzia od billy holiday je krásna
a táto je jediná depresívna, zvláštna
Eli je týpek náhodou, len by to chcelo o ňom nevedieť baraní chuj
Jo a pred porotcami na tej súťaži si tiež citoval Slotu a mal pekných pár storočí staré a jebnuté predsudky o Maďaroch?
Hento od Kaidžasa by som bol schopný dopočúvať do konca iba pripútaný o stoličku s pištolou pri hlave.. Keď už tak radšej Slovensko od Mojej Reči alebo Zo srdca od Zverinu (tá druhá pár protirečení v texte, ale je ešte fajn)
Akoze.. pozor, toto zavana BAN-om - za navadzanie na samovrazdu!
a tá hatlanina vy degeši je maďarčina. jaká ázijská step? magori. tu máte preklad inteligenti.
Neděle je tak ponurá
hodiny, které prožívám, jsou bezesné...
Nejmilejší stíny,
se kterými žiju jsou bezesné...
Malé bílé kytičky,
tě už nemají moc probudit.
Ne tam, kde tě vzal
temný kočár žalu.
Andělé ani nepřemýšleli,
že by tě mohli vrátit.
Budou se zlobit,
když pomyslím na to že se k tobě připojím?
Ponurá neděle....
Neděle je ponurá
Prožila jsem ji celou se stíny.
Mé srdce a já jsme se rozhodli,
že už to vše zkončíme.
Brzy tady budou svíčky
a modlitby, které se říkají znám...
Ale nenechte je ronit slzy..
Ať ví, že jsem šťastná, že můžu jít.
Smrt není sen.
Ve smrti tě laskám,
s posledním výdechem mé duše.
Budu tě velebit.
Ponurá neděle
Snila, jen jsem snila.
Vstanu a najdu tě spícího
v hloubi mého srdce
Miláčku, doufám,
že tě mé srdce nebude děsit
Mé srdce ti říká,
jak moc jsem tě chtěla...
Ponurá neděle
navyse tu nadavas na vsetkych, ze su degesi. vygooglit preklad piesne tu vie asi kazdy. takze ked sa hras na inteligentnu, tak si to mala prelozit sama a navyse do slovenciny. a fakt som sklamana, ze clovek, ktory chodi do subclubu a pocuva dobre styly hudby (ber to ako kompliment z moje strany) tu ide vsetkych zhadzovat nadavkami. dalo sa to napisat aj milsie a bez urazania inych. po dalsie. ty sa vyznas v hudbe, ale iny sa vyznaju v niecom inom. tebe by sa urcite nepacilo, keby ti hned nadavali do hlupan a degesov.
skús zložiť depresívnejšiu pieseň (uvádzam ako príklad, pretože o to v tomto fóre ide) a potom sa opýtaj, či si po tom niekto hodí mašľou. idiot. neuvedomuješ si, že tým môžeš niekoho uraziť?
pre mňa sú to hlupáci a magori pretože už v prvom príspevku cítiť rasizmus a neznášanlivosť. mne prekáža to. nehrám sa na inteligentnú, prosím, neobúvaj sa do mňa, ja proste možno inteligentná naozaj som
a áno, vygúgliť preklad si dokáže každý. a mal by prv ako začne urážať.
po dalsie. ked chces niekomu vynadat, tak toho cloveka oznac lebo inak tu nadavas na vsetkych. pricom kopec ludi tu o nacionalizme ani nehovorilo. len taka poznamka. koniec mojej debaty s tebou, lebo to nema vyznam ..... lebo aj tak nic nepochopis maj sa kraaaasne.
Ja som si to pustil, tak uvidíme...