Chcem len doložiť pár infošiek ohľadne tejto problematiky:
Pre nechápavcov nemá to nič spoločné z normálnou svadbou medzi mužom a ženou, absolútne sa to netýka cirkvi ! nikto nežiada aby homosexuálne páry oddával kňaz, má to zmysel v spoloč
Som za. V demokratickej spoločnosti treba rešpektovať odlišnú sexuálnu orientáciu. A úchylka to nie je, lebo potom by mohli aj decká povedať, že samotný sex je úchylka... Alebo homoši by mohli povedať, že heterosexuálny styk je úchylka... Treba rešpektovať menšiny a ich odlišné správanie, pokiaľ nikomu neškodí.
Xiuhteotl..ty sa daj prvy liecit...ak newes respektovat to..za co ziaden homosexual nemoze..myslis ze si to sam vybral? tak sa narodiil..a on s tym musi zit..tak to aspon respektuj...
som za registrovane partnersvo to nie znamena že to neplati na slovensku aaaaa neviem prečo je tato tema len pri homosexualoch ked sa to tak isto tyka aj lezieb a aaaaaa ten pako by si radsej mal dat na drzku je to vrcholne trapne a debilne
Nech si maju registrovane partnerstva, ale urcite by nemali mat dovolene brat si do adopcie a vychovavat deti, pretoze taketo nieco rozhodne nieje prirodzene prostredie.
21. Wheeler>>> tvoju teóriu som počul už dosť veľa krát, ale je tu aj verzia že rdšej pri dvoch chlapoch ako v nejakom smradľavom decáku a ľudia čo sprostredkúvajú adopcije robia dosť silné kontroly čiže dosť pochybujem žeby nejake decko zverili do rúk nejakým psychošom
ale neviem prečo stále seriete k tomu registrovanému partnerstvu aj deti s týmto to nemá nič spoločné
Wheeler, taka otazka: Co keby som mal dvoch otcov a ziadnu matku, ako by som sa citil? Hm... Rozmyslam... A taka proti otazka: Co keby som mal jedneho otca a ziadnu matku (ze napr. sa rozviedli alebo zial zomrela)?
Je normalne, ze sa rodicia rozvedu, alebo nejaky rodic nedajboze zomrie, ci tragicky alebo na daku chorobu a zrazu mas len jedneho rodica - rozumej mas jednu mamu a ziadneho otca, alebo jedneho otca a ziadnu mamu. Toto schvalujes, lebo to je normalne... A napada ma, nie je to potom jedno ze ci ma IBA jednu-dve mamy a ziadneho otca, alebo IBA jedneho-dvoch otcov a ziadnu mamu?
Ved to je to iste, ak ma len jedneho rodica, chyba mu ten druhy z opacnej strany...
Povedz mi, ze ked niekto normalne vyrasta v rodine s jednym rodicom (a teda rodic druheho pohlavia chyba), preco toto ti nevadi, ale ak by tych rodicov rovnakeho pohlavia bolo viac tak zrazu ti to vadi... hm?
No jo, je sice pravda ze dnes spusta deti vyrasta v polovicnych rodinach (aj ja), ale rozhodne sa to neda povazovat za normalne.
Osobne si neviem predstavit mat napriklad dve matky, bohato staci jedna alebo dvoch otcov, skratka to nieje prirodzene...hoci by som to asi za normalne povazoval, ked by som v takom prostredi vyrastal, a tu sa dostavame k dalsiemu problemu, ze deti, ktore by v takychto rodinach vyrastali, by nepovazovali za normalne prirodzene heteroseualne vztahy, ale hladali by si homosexualnych partnerov atd. Myslim, ze priroda velmi dobre vie, preco sa paria muz a zena, aby mali deti...
Mimochodom, z takychto tem sa mi zacina zdat, ze homosexualita zacina byt (alebo uz je?) nejako in, ze ten kto nema aj partnera rovnakeho pohlavia, nieje "in"...trosku zvratene, nezda sa vam?
A este jedna vec: preco zo vsetkych stran pocuvam, ako ludia neznasaju homosexualov, slovo "buzerant" sluzi ako nadavka, ale zrazu tu v nejakej diskusii toto vsetci obhajuju... zvlastne, nie?
Wheeler, cize ked by si ty mal dvoch otcov, a ziadnu matku, tak by si za prirodzene povazoval vztah dvoch muzov?
Cize inymi slovami, ak mas dvoch otcov, tak sa ti pri pohlade na peknu babu nepostavi, ale pri pohlade na pekneho chalana sa ti postavi? Lebo si mal dvoch otcov? Cize ta to zmeni na gaya?
A ked si mal jedneho otca (ze mama zomrela) tak v tom pripade to s teba gaya nespravi?
Keby tvoji rodicia zomreli obaja a ty by si vyrastal u starych rodicov, povazoval by si za normalne zalozit si rodinu az po sestdesiatke?
Ja si myslim, ze tvoj argument, je to iste ako ked ma niekto len jedneho rodica, tiez to z neho nespravi tak orientovaneho ako bol rodic...
BIRDZ je liberalny a tolerantny, a ak narazas na to ze je tu takato kategoria, lebo je to moderne, je to tvoja vec. Rovnako su tu metrosexuali, EMO-via, webdizajn ci diskusia o Work and travel - lebo je to moderne... Ber si to ako chces, BIRDZ je moderny
24. Wheeler>>>>> homosexualita urcite nikdy nejako nebola in ! jednoducho sa taki ludia rodia a ziju na tejto zemi pride mi absolutne chore hranie sa na homosexualitu ci bisexualitu vacsina hetero chalanom sa hnusi styk z chalanom! samozrejme je to uplne ine co sa tyka dievcat, pride ti in ked sa nejaky chalan hraje na vytočenu buznu? on jednoducho taky je a nezmeni sa !
A este jedna vec: preco zo vsetkych stran pocuvam, ako ludia neznasaju homosexualov, slovo "buzerant" sluzi ako nadavka, ale zrazu tu v nejakej diskusii toto vsetci obhajuju... zvlastne, nie?
trošku ta poopravím! ako ludia neznasaju homosexualov na SLOVENSKU!!!!
a ty si tazky pripad homofobie mas blbe argumenty a predsudky skoda reci....
Moj ty boze, tazky pripad homofobie... tak to naozaj netusim co na to povedat.
Mimochodom, ja ze mam blbe argumenty?
Neviem ako tie vase, ale MOJE su podlozene knihami, vedeckymi clankami, a spustou dalsich FAKTOV, zatial co tvoje (a inych) su len nazory -nast rocnych deti, ktore sa zrejme s vekom zmenia.
not ak dobre dobre len my sa tu nebavíme o adoptovaní a tvoje prispevky mi absolutne neprišli ako podložené nejakými vedeckými podkladmi s tým sa tu stretávam dennodenne
suhlasim s Wheelerom. Pre tie deti to nie je vobec dobre ked maju 2 otcov, alebo 2 matky. Ved to dieta degeneruje.
Je kusok ine, ked jeden rodic odide (smrt alebo rozvod). Ani to neje dobre, preto by si matka mala najst dalsieho partnera, nie? Lebo ked napriklad vyrasta chalan medzi 2 matkami, tak co z neho vyrastie? Ved on nebude mat ani sajn ze aka je uloha muza v zivote, ked muza v zivote nevidel....
wheeler a podobni exoti ako ty: ked ide o homosexualov tak vsetkym velice zalezi na blahu spolocnosti a na detoch vsak ? ale co spinave decke ihriska odpadky na travnokoch a vrcholna netolerancia ktora tu vsade zapacha ? to uz mame vsetci u prdele sak co dolezite je aby homosexuali nemohli adoptovat deti lebo to je najvacsie zlo ake tu kedy kto mohol sposobit no to je hroza svet sa zruti pretoze keby homosexuali mohli adoptovat deti vsetko by zakonite muselo ostat teple vsak ? utlacovanie netolerancia su vacsie zlo a racej by som mal 2 teplych tatov ako napriklad zit v decaku kde sa zo mna nestane nic viac nez narkoman ale sak co podstna je jedna vec
Suhlasim s Wheelerom. Homosexuali podla mna maju pravo na sobas. Ale v ziadnom pripade nie na adopciu deti! Vyrastat v nekompletnej rodine (bez mamy a otca), podla vedcov, ktori to studuju a skumaju roky, znamena velku pravdepodobnost roznych psychickych problemov. Ale zase vynimky potvrdzuju pravidlo. Netvrdim ze vsetci co nemaju "normalnu" rodinu su sialeni. Aby ma niekto zle nechapal. Len hovorim, ze je vedecky dokazane, ze na to deti (hlavne tak ked vyrastaju od malicka) moze velmi zle vplyvat. A to je neoblomny fakt! Je mi ich luto, ale nmozeme mysliet len na jednotlivcov. deti su dalsia generacia a preto by sa malo prihliadat najmä na ne. A nie na rodicov.
väčšina tých "vedcov" je z ameriky a tí už toho natarali niektore vedecke teórie ma privádzajú až do šialenstva, a prosím ťa, decko ktoré vyrastie medzi ďalšími 30 deťmi o ktoré sa starajú len opatrovateľky bude podľa teba normálne? určize že nie takéto deti majú potom sociálne problémy a mnoho iných!
tak prosím ťa aspoň tu netrep nejaké vedecké fakty pokiaľ to nemáš vyštudované a nevidíš do toho, takých teórií tu už bolo habadej
Aj ja som za registrovane partnerstvo a zasadne proti adopcii..... nemyslim si ze je to pre to dieta dobre prostredie! Zle to vplyva na psychiku... ano ani detsky domov nie je super prostredie, ale skor to ako zit s nejakymi homosexualmi, si myslim!
pokrytecke predsudky, pokrytecke hlasky ako, och boze, ono ma to dve matky
ano vplyva to na psychiku, ale nie pozitivne!!! take decko by malo viac inteligencie, viac by si uvedomovalo veci take, ake su, nemalo by predsudky a pokrytecke nazory
ze zit v takomto neprirodzenom prostredi, to je najslabsi argument, ani vyrastanie bez otca nie je prirodzene, a som tu a vyhlasujem, ze s tym nemam problem!
ja neviem ale neozval sa tu žiaden odborník na detskú výchovu či psychiku čiže toeto názory čo sa táka adopcie nuesu zargumentované
v správach biol minule prípat tej francuzkej ženy ktora to dala až na eu su či kde? a uspela s tým keď sa informovali tu na slovensku tak jeden z nemenovaných politikov iba povedal: my tu žiadne experimenty robiť nebudeme
ach joooo to ale žijeme v štáte to si mohol vymyslieť niečo lepšie
Som za registrované partnerstvá,ale je ťažké posúdiť,do akej mieri,je lepšia výchova detí v decáku,či skôr pri hom..rodičoch. Je nad slnko jasné,že zväzok muža a ženy je najideálnejším prostredím.Ale ak dvaja hom...si vedia rozložiť úlohy,kto bude zarábať peniaze,a aspoň jeden sa viac starať o dieťa,tak ako to zvičajne robí matka,myslím že by to mohlo fungovať.A čo je nad slnko jasné,že ak hom...niesi,tak Ťa ním nikto nespraví.Proste keď Ťa vzrušuje žena,išiel by si sexovať z mužom?.. A čo sa týka názoru odborníka:Keď sa viac budete zaujímať o názory a pohľady odborníkov,zistite,tak ako to zisťujem aj ja,,že každý má nejakú tu svoju filozofiu,a aby bolo stanovisko presnejšie,museli by sa na vec vyjadriť viaceri odborníci.A keď je niekto katolík, má iné zmýšľanie,ako ateista,aj keď budú obidvaja rovnako vyštudovaný v obore.Je určite pravda,že hom. ide hlavne o to,aby mohli normále žiť ako het. To o adopcii,si myslím že nieje až taký naliehavý problém.Aj preto,že vlastne zákon dovoľuje adoptovať ako jednotlivcovi dieťa.A tam sa nikto nemá oprávnenie pýtať či je niekto gay alebo lesba.Aj keď je jasné že skôr hľadajú úplnú rodinu muža a ženu.
PARTNERSTVÁ: súhlasím so všetkým, čo písal schizofrenik už v prvom príspevku a pridávam, že im tieto partnerstvá dovoľujú podieľať sa na spoločnej domácnosti, čo znamená, že ak je jeden z partnerov hospitalizovaný, tak druhému podajú v nemocnici správu o jeho stave (čo by inak nemohli), ak jeden z partnerov umrie, druhý má nárok na dedičstvo (čo mi príde úplne normálne, ak si ako pár budovali spoločný majetok... zatiaľ sa to však nedá) a iné formalitky, ktoré im naozaj uľahčia život... niektorí si vravia, že preboha, veď je to len papier, prečo sa o to toľko bijú? áno, je to len papier, ale umožní im toho dosť.
ADOPCIA: kedysi som mala vlastné fórum na túto tému na jednej stránke...
takže začnem od buka... nie je možné,. aby heterosexuálne deti pochytili homosexuálne sklony svojich "rodičov"... veď aj homosexuáli vyrastali v heterosexuálnych rodinách...
okrem toho si myslím, že homosexuálov od nás líši akurát tak ich orientácia, vo všetkom ostatnom sú to ľudia ako my, so svojimi zlozvykmi, dobrými či zlými vlastnosťami...
radšej by som vyrastala v homosexuálnom prostredí ako v decáku... a ak by poslanci láskavo pozmenili zákon o adopcii (to viete, že rodič má o svoje dieťa záujem, ak mu raz do roka pošle pohľadnicu? a teda si ho nemôže nikto adoptovať?), tak v tom prípade by mnoho detí malo krajšie detstvo. veď každá rodina sa posudzuje individuálne, či je vhodná na to,aby tam vyrastalo dieťa. rovnakým "testom" by prešli aj homosexuálne páry
čo sa týka možného výsmechu detí... deti sa smejú za všetko, iste ste to zažili... tak prečo sa zrazu strachujeme o toto?
a prítomný mužský a ženský vzor v rodine? myslím si, že freud bol už dávno prekonaný... a btw, kto hovorí, že matka/otec sú jedinými exemplármi daného rodu v okolí? dieťa predsa nebude izolované...
Niet dôvodu na to, aby niekto čokoľvek spochybňoval, lebo..., týka sa to len a jednine párov, ktoré chcú byť spolu, nikoho iného...!!!
Prečo sa berie muž a žena?
Aby mali čo dediť, aby si mohli adoptovať deti, ak ich nemôžu mať spoločne... a bla bla...?
Ide o podstatu veci, teda ak chcú byť spolu dvaja ľudia, ktorí sa majú radi, a chcú to mať pváne potvrdené, že - tvoria pár - potom je samozrejme, že akékoľveke "spochybňovanie" a "bránenie"... ich rozhodnutiu je ne-demokratické a niečo, čo nemôže byť uznané ako názor, ktorý by mal platiť jednorázovo ako dôvod!
58. Andrej08 >>> hoď sme tvoju teóriu, že prečo je to podľa teba blbosť? hmmmmm? no davaj nech sa niečo nové naučíme! v čechách to majú len pre srandu králikov čo?
jasné..každý kto je proti,nech predloží dôvod,prečo je proti.Ak máte nejaké zaujímavé rady..rád sa naučím...Je ľahké vyskakovať,a byť proti..zamyslel si sa,Ste sa,že aj Ty si mohla,mohol byť homosexuál??!!!ako by si reagoval?Predstav si:Teraz si heterák,si chalan a páčia sa Ti dievčatá.A odrazu bi sa všetko zmenilo,a každý bi Ti zakazoval dievča,a nútili by Ťa žiť,a milovať,sa z mužom..aké bi Ťi to bolo??Veď bi si sa nervovo,a psichicky zrútil...a takýto Sme štvaný mi gayvia heterákmi...a to si hovoríte-me,ĽUDIA.....
Ja som urcite za registrovane partnerstva homosexualov a nevadila by mi ani adopcia, ale mam pocit, ze to by musela byt vyspelejsia spolocnost, teraz by sa tomu dietatu v skole urcite posmievali a nadavali mu, ze ma rodicov buzerantov, atd., ved viete ake krute su deti v tejto dobe, za co do velkej miery mozu rodicia...no a ako by sa asi potom citilo to dieta? Urcite by velmi trpelo a pytalo by sa samo seba, ci by nebolo lepsie, keby si ho adoptoval heterosexualny par. Cize ja by som prave kvoli tomuto este s tymi adpociami pockal, najskor nech sa schvalia registrovane partnerstva a casom bude mozno aj spolocnost tolerantnejsia a potom v adopcii nevidim ziadny problem.
uchyl je ten, kto si mysli, ze homosexualita je uchylka, alebo skor je nevzdelanec ci homofobik. pre vasu info je homosexualita vrodena, a ti jedinci si to nevybrali, takze nevidim dovod preco by ich mal niekto urazat alebo znevazovat, ved nerobia nic zle, je to ich vec. a jasne, som plne za registrovane partnerstvo, kazdy ma pravo na stastie
dobre, musim sa vam priznat, necital som vsetky nazory, skor len zaciatok, ale rad by som pridal pohlad gaya na tuto temu.
registrovane partnerstva? Myslim si, ze by to bolo celkom rovnocenne, keby aj gayovia a lesby mali sancu uzatvorit obdobnu formu manzelstva. AK ste napr. manzelia a jeden zomrie, mate nie len narok na (tusim) 3 dni volna z prace, okrem ineho mate aj narok na dedicstvo, ako manzelia. Vezmite si priklad, dve zeny (alebo muzi) si spolu kupia byt a samozrejme ho napisu na jednu z nich, ta vsak nahle zomrie (nehoda, hej?) a teraz druhy partner je bez domova. Preco? lebo ten byt zdedia jej pribuzni a nie ona (on). a to je len jedna z mnohych veci
Ad adoptovanie deti:
Ak dieta vychovavaju dvaja homosexuali, bude z neho homosexual. HLUUUPOST.
Mna vychovavali dvaja heterosexuali (on a ona) a som homos. Ako je to mozne? Vynimka potvrdzujuca pravidlo? Nemyslim si.
Odporucam velmi dobry clanok v casopise Zurnal, dostupny aj on-line
Blavaciko, neklikla som na ten link, čo si sem dal, ale myslím, že ten článok som čítala.. je v minulom Žurnáli, nie?
V tom prípade sa mi ten článok nepáči, pretože podľa mňa vôbec nejdú na podstatu veci, ako vždy len skĺznu po povrchu a veľmi veľa vecí im ujde. Je pravda, že vzali na seba ťažký biľag, takto otvorene a verejne začať bojovať za práva homosexuálov v médiách (a v tom majú moju podporu), ale chcelo by to dotiahnuť pár vecí.
A čo sa mi tam nepáči najviac je to, ako okomentovali rozhodnutie európskeho súdu. Akoby na ňom nevideli negatíva a to tie, že tým, že ES tvrdí, že súkromie partnerov, ktorí si chcú adoptovať dieťa, je ich výsostná záležitosť, tak tým vlastne akoby rušili "kontrolu" spoľahlivosti potenciálnych adoptívnych rodičov (ich príjmy, vzťahy medzi sebou, psychickú spoľahlivosť atď...).
Lebo ty žiadne poriadne nemáš jediným čím sa všetci oháňajú že to je normálne a podobné píp. A Azel povedať : "A úchylka to nie je, lebo potom by mohli aj decká povedať, že samotný sex je úchylka" tak to je taká pičovina akú som v živote nečítal
vieš čo prečítaj si ešte raz čo si napísal, lebo to vyznelo debilne alebo nezmyselne, ešte dlho? sa tu pre mňa postav aj na hlavu ale aj tak to bude normálne! homosexualita sa objavuje ešte aj medzi zvieratami a ty mi tu chceš dokazovať že je to proti prírode? prosím ťa kde si to akože počul ktorý ujo ti to povedal?
Pacho, existuje istý živočíšny druh, neviem presne jeho názov, sú to nejaké malé prďolatá vo vode a tam sa medzi sebou rozmnožujú SAMIČKY. áno, len samičky. sem tam sa tam objaví aj samec, ale ten má úlohu akurát tak semeniaceho vaku, pokiaľ potrebujú zrýchliť a zefektívniť rozmnožovanie. myslím, že toto je dosť vedecký dôkaz o tom, že homosexualita NIE JE proti prírode.
Tak ak je to normálne urob si s partnerom dieťa pohlavným stykom. Muž má sperie , žena vajíčko ked sa to skombinuje máš dieťa samozrejme pri pohlavnom styku a homosexuáli? Spermie a spermie alebo spermie a hovno z toho môže byť jedine AIDS a syfilis.
@all : Ludia, ak mozem. Nacrtnem v com je rozdiel medzi hereto a homo. Iba v sexe a veci okolo toho, ide o vzrusenie. Neviem ako Vy, ale a som svojich rodicov nevidel sa ani bozkavat S velkou pravdepodobnostou to neuvidia ani deti homosexualov. Viacmenej jediny rozdiel je vzrusenie, ktore je v rodine medzi roznymi generaciami izolovane.
Vela z Vas tu pojednava o nejakej "prirodzenosti". Na prirodzenost odporucam pozriet film Cement Garden. Vie z vas niekto co je prirodzenost??? Zijeme minimalne v 11 rozmernom svete (mozne su este 12 a 26 - teoria strun). Vnimame iba 3 (4. nie je cas). A podla seba sudim teba? Ja mam najradsej modru farbu tak modra farba je najlepsia??? (je to viditelna cast spektra evokujuca vo mne prijemne pocity, ale nie nutne aj u Vas). A urcite nemam odvahu vyhlasit, ze je to najkrajsia a najprirodzenejsia farba na svete. Respektujem druhe farby a o ine sa ani velmi nezaujimam (Zi a nechaj zit).
K homo sexualite. Podla studii (3 prednasok o mozgu), je 12 % cistych hetero, 12% cistych homo a zvysok je s roznymi odchylkami medzi tym. Ako povedal prednasajuci, mozog je beťár
Trochu z historie, v Egypte a v Antike bola homosexualita uplne prirodzena vec. Dokonca, preto Sparta mala take silne vojsko, lebo vojaci boli milenci a kazdy svojho milenca chranil.
Sucastnost, este dlho potrva, kym bude homosexualita u nas prirodzena (moj nazor). Lebo pravidla urcuje par ludi v spolocnosti a my ich nasledujeme. (Aj preto som tak trochu "divny", lebo skoro stale sa spravam podla seba).
Taka perlicka. Uz Eistein povedal, ze nekonecne su iba dve veci, vesmir a ludska hlupost. No tym prvym som si nie isty. Mal som tu cest zazit nasho mozno aj najvacsieho matematika, ktoreho vyskum na univerzitach celeho sveta uci uz 30 rokov. V kratkosti, je to zijuci odbornik na nekonecna na svete (vyrovnaju sa mu 4 ludia na svete) a on mi tak sukrome hovori: Som odbornik na nekonecna, ale neverim ze okrem ludskej hluposti nekonecno existuje.
Inac ak si kliknete na moj profil, je tam taka jedna "basnicka, ktora myslim trochu aj hovori o tu spominanych veciach.
Teraz sa rozprávam s schizofrenikom ale o ženách "homosexualkach" platí to isté. K neplodnosti tá sa dá liečiť a neporovnávaj neplodný heterosexuálny pár k homosexuálnemu lebo pri neplodnosti je zvyčajne poškodený niektorý orgán(napríklad vajcvody) ale homosexuály majú pohlavné orgány úplne v poriadky a aj tak nikdy dieťa nesplodia. Takže Grietusha trochu viac čítať a možno aj viac dávať pozor v škole. Ado21. Ano homosexualita bola v staroveku rozšírená ale hlavne medzi panovníkmi ale celé vojsko neboli homosexuali
aj posledný debil vie že dvaja chlapi nesplodia decko, tie príklady sú smiešne, tu sa iba rieši adopcia a ako spominal Ado dieta si to nemoze vybrať čo ak by chcelo namiesto hetero rodičov dve matky alebo otcov? to čo tu píšeš sú iba čisté predsudky
Pozdravujem všetkých,ale hlavne Schizofrenika..obdivujem Ťa,,že si taký aktývny,,v obrane..Nás gayov..lebo ja by som sa tiež na hocičo mohol,,vyjadriť,, ale keď vidím,,koľko ľudí,,hetarákov,,na Nás stále kydá"..tak akoby strácam,,chuť stále proti niekomu bojovať..lebo akoby som na stenu hrach hádzal...a tvrdohlavým..ťažko vysvetľíš..Oni aj zrejme chápu..ale nechcú..len preto..že NECHCÚ...proste Oni sú hetero..tak načo to hom..uľachčovať..Sú prosťe škodoradostný..!Takže vzdávam Ti hold..a prajem naďalej veľa energie,,,v našej obrane...čawes
Tak ďakujem, takto si viac menej robím obzor o ľuďoch a čo si o nás myslia, ale v normálnej realite sa snažím obklopovať ľuďmi ktorí voči homosexualite ako takej nič nemajú, len ako tak pozerám na moje vyjadrenia mohli by byť aj menej ukvapené ale čo už to sú nervy
Jednoznačne im to treba povoliť. Ak je niekto homosexuánej orientácie, tak aj tak žije s rovnakým pohlavím. Nechápem prečo by nemal mať aj všetky také práva ako hetero manželia
hej asi hej , ked myslis tie , nazvem to povinnosti co musi splnat emo tak hej , tam je sice napísane ze bud gay , ale je tam aj , ked niesi gay tak bud aspoň bi.
Netvrdim ze by dvaja muzi alebo dve zeny nemohli byt dobrymi rodicmi lenze spomente si na zakladnu skolu kde sa vam posmievali uz len za drobne odlisnosti a taka odlisnost ako je mat rodicov rovnakeho pohlavia, by dane dieta totalne vyradilo z kolektivu...
to je fakt a v najblizsej dobe pochybujem za sa nieco v mentalite deti zmeni...
praveze presne naopak. Mentalita deti sa najlachsie meni. Spominam si na vyrok, ak sa kamos zo skolky povedal, ze maju skolke aj takych, co si ich slniecko opalilo.
A ako chces bojovat s romami? Rodicov nezmenis mentalitu, musi sa ist cez deti a deti ich prevychovaju.
A dnes uz je tolko odlisnosti, ze uz je to bezna vec...
Dalej na zapade, odlisnosti ludia toleruju a beru normalne, a hadam smerujeme kulturov na zapad.
odlisnosti budu su tak ci tak. A toto je na detoch super, ze deti nepozeraju, aha porucha, nieco zle, ale snazia sa pomahat a byt uprimne. Ak ma nietko nejaku poruchu, tak deti sa mu snazia pomahat. Len potom sa zacnu stretavat zo starsimi detmi a ti ich zacnu ucit, alebo starsi surodenci ze smej sa a pozeraj hlavne na seba.
Mentalitu dospeleho cloveka nezmenis. Jedina sanca je vsetko cez deti.
Svoj názor som nezmenila. Patnerstvu registrovanému jednoznačne ano!!!! Je však zarážajúce akí sú niektorí ľudia netolerantní voči tým druhým. Čo Vám to urobí, keď nejaký pán XY povie svoje ano pánovi YX a bude užívať všetky práva ako manžel. Alebo pani XY povie svoje ano pani XY a bude užívať všetky prva ako manželka.
Denno denne prichádzame do styku so všelijakými ľuďmi, nechápem, prečo niekomu vadí, keď sú niektorí iní. To predsa patrí k životu a treba rešpektovať aj iné etniká aj iné orientácie. Je strašne nebezpečné deliť ľudia podľa toho do akého etnika patria, alebo akú majú orientáciu.Ja delím ľudí len podľa toho, či si s nimi rozumiem alebo nie.
ja sa teda vyjadrim k tym detom, reg. partnerstvo mi je ukradnute. v zasade proti homosexualom nic nemam, hoci sa to mne ako hetero zda divne, akceptujem ich ako sucast spolocnosti, ved aj to su len ludia, nebudem ich predsa preto hned vrazdit.
ale som proti tej adopcii - moj dovod: priroda za normalnych okolnosti neumoznuje mat 2 ludom rovnakeho pohlavia spolu dieta, takze sa mi to, aby im nejake dieta pripadlo, zda aj proti prirode, kedze si myslim, ze ta najlepsie vie, ako ma tento svet fungovat. prosim nemylte si to s heterosexualnymi parmi, ktore nemozu mat deti, kedze to okolnosti nenormalne, nejaka zdravotna porucha.
neviem prečo tu všetci toľko točíte okolo tej prírody, nie príroda ale etické pohoršenie či potláčanie alebo ako to nazvať decko môže vychovávať jedna matka či jeden otec to je tiež proti prírode lebo nie? ako to majú zariadené zvieratá?
keď už chcete mať nejake predsudky tak sem aspoň netrepne vlastné či niekde počuté nepravdivé teórie. tak ako aj že lezbické či homosexuálne pári
vychovajú z heterosexuálneho decka homosexuálneho toto všetko sú len smiešne argumenty,
keby ťa ako decko vychovávali dvaja muži bral by si to ako samozrejmosť, inak by to už bralo tvoje okolie a to by sa malo doriešiť
Blizzard, existuje živočíšna trieda, či čo to je, kde sa samičky množia medzi sebou (myslím, že sú to meňavky alebo črievičky, neviem, ako sa to volá po slovensky a po francuzsky ti to asi veľa nepovie ) Jednoducho hovoriť, že je to proti prírode, nemá zmysel... a to už len z toho dôvodu, že akosi celé ľudstvo ide proti prírode
Čo sa týka toho výsmechu... vám sa decká nikdy nesmiali? Pamätám si, že zo mňa mali dosť dlho zábavu, lebo som skákala gumu iným spôsobom ako ostatní (ja viem, úplne iný príklad, ale chcem len poukázať na to, že decká sa smejú zo všetkého... a vždy sa budú).A Ado21 má pravdu v to, že treba začať od detí, čo sa týka akejsi prevýchovy. Tie sa dokážu rýchlejšie adaptovať na zmeny a dokonca ich aj pochopiť.
A okrem toho, koľko lezbičiek spolu už vychováva deti? Aj na Slovensku sú nejaké páry, ak sa nemýlim, ony nemajú problém sa "k tomu" dostať. Ja fakt nechápem, čo majú všetci zrazu takú xenofóbiu.
Ja som uplne za - aj adopcie aj partnerstvo. Suhlasim s názorom , ze vsetko ide cez deti. Keby ja mam ako male decko dvoch tatikov TAK V DOSPELOSTI TO BERIEM AKO NORMALNU VEC A NIE SOM TAKÝ OBMEDZENÍ AKO PODAKTORÍ V TEJTO DISKUSII
114. Blavaciko>>> máš pravdu ale pojebané KDH sa to snaží zmeniť a to aby preto si homosexuáli nemohli adoptovať dieťa(homosexuál ako jedinec), toto je čistá diskriminácia, nechápem tým veciam ktoré sa dejú v našom štáte, nikto sa proti nikomu nestavia, všetci sa robia že sú hluchí a slepí
hej je o tom článok tuším v žurnále alebo neviem kde som o tom čítal, lenže tak isto ako sa to týka nejakej francúzkej lezby týka sa to aj celej Európy
Pre všetkých čo sú proti. Skúste si predstaviť situáciu ked príde za Vami Vaše dieťa a povie :Som gay a chcem žiť s partnerom. Čo urobíte potom??? Greenhorn tu nikto neurčuje nikomu nič. Ľudia majú svoje názory a tie sú rôzne.A preto je potrebné sa k tomu nejako postaviť. Osobne si myslím, že by tí ľudia mali mať možnosť spolužitia, lebo to nikomu nerobí nič zlé.Je to súčasť nášho života a hotovo.
nemam nic proti homosexualom,kazdy je iny netreba ludi odsudzovat zato ze ma inu orientaciu.ja som za aby sa na slovensku zaviedol zakon ,ktory umozni sa slobodne brat ludom s inou orientaciou. jednoznacne som ZA
no este keby to registrovane partnerstvo preslo ze vsak? ..ale myslim ze neprejde..pretoze slovensko je strasne konzervativne....a ludia by take veci nedokazali akceptovat...takze pass
prešlo prečo by nemalo? mohlo, aj tak o tom rozhodujú jebnutí politici, lenže to záleží od toho kto sa k tomu dostane, ale kým je ficko pri moci môžeme si akurát tak brnkať
Ja som ZA svadby gayov a lezbičiek! veď prečo by na to ako nemali mať právo vážne nechápem! Dúfam že sa Slovensko trochu unormálni a prijme to ako fakt- ak ne stanem sa anarchistom xD ale nee
Ponco k tebe sa ani vyjadrovať neoplatí, reg partnerstvo je iba úradná záležitosť, ale tebe je zbytočné niečo vysvetľovať ostaň si vo svojom svete, ale bo si nájdi iný objekt
Schizofrenik, načo zakladáš diskusiu, keď každému kto má iný názor ako ty začneš písať (samozrejme, v niektorých prípadoch oprávnene), že je zakomplexovaný, blbý, nemá fakty, má zlé fakty apod. ???
Myslíš, že poznáš jediné vhodné riešenie???
Btw za registráciu som aj ja, ale adopcia, to je vec, ktorá sa dá riešiť aj inak. Keby zrušili až príliš prísne a zdĺhavé podmienky adopcie pre hetero páry, určite by to bolo účinnejšie ako povolenie adopcie pre homosexuálov. Ďieťa adoptované do rodiny M+Ž žije určite vo vhodnejších podmienkach ako keby malo byť s M+M/Ž+Ž...
Nepredpokladám, že by bola adopcia odobrená v blízkej budúcnosti... Aj keby bola tak by to bolo len pár prípadov, gayovia (aspoň tí, ktorých poznám) po deckách fakt netúžia a lezby ich môžu mať prakticky bez nejakých papierov...
som za a ticho ...vsetci by mali mat rovnake prava a vsetko co k tomu patri ...preco by mali byt heteraci nadradeni alebo nejak viac tolerovani ako homosexuali? ..kde sme? .. facka !!
mam dost konzertavitnej spolocnosti, ci spolocnosti ktora chce homosexualov liecit. vraj to ide proti cirkvi, do pce aj s celou cirkvou! co pre nas urobila? ovladala ludi, vyvrazdila ich a oni nam budu diktovat co sa moze a co nie?
preco sa neberie nazor ludi? ale len par vyvolenych?
v tejto spolocnosti su ludia odsudzovani,. za hudbu ktoru pocuvaju, za oblecenie ake nosia a su odsudzovani v podstate aj za lasku? nie je prave toto chore?
tolko moj nazor na homosexualov a problematiku v toto okruhu
Nie proste manzelstvo patri mezdi muza a zenu a je to tak od zaciatku ludstva aj zvierata ktore su monogamne predsa neziju samec samcom a vychovavaju mladate je to chore.Nic proti homosexualom ale ked uz zije zena zo zenou a chlap s chlapom nemozu vychovavat decko .Decko potrebje aj otcovsku lasku aj materinsku.Inak by bolo syrota a malo by len jednych otcov a jedny matky.Nech si ziju spolu.Ale stat nema preco podporovat taketo zvesky ked nevedia urobit dalsu generaciu.Proste peniaze do vzduchu.Manzelstvo mezdi musom a zenou je jedine.Preto sa to vola aj MAN-AKO MUZ ZEL-ZENA -STVO.Som vylcne proti registrovanym partnerstvam.AJ ked som sice bisexual ale ked mat dieta tak v manzelsve a aby malo aj matku.
@mesomkosom ja ti len vrelo prajem aby si z toho čo si napísal vyrástol, za prvé to s tou prírodou, máš maslo na hlave, lebo ani v prírode to tak nefunguje, tiež je tam kopa takých ktoré žijú homosexuálne a objavuje sa to aj pri opiciach či orangutánoch? a zvieratá a monogamne? čo ešte raz idem si to pozrieť, monogamia u zvierat? kde si? práve u zvierat je to najzriedkavenší stav! Počúvaj dobre, nenapadlo ti že homosexualita je tu asi aj na to aby sme sa jedného dňa nepreľudnili? neni na zemi už aj tak dosť veľa populácie ktorá speje do záhuby? a nepleť pojmy hovorí sa tu o PARTNERSTVE a nie o manželstve, to môže byť len medzi mužom a ženou Aké peniaze vo vzduchu prosím ťa? to bolo trochu od veci, aké žvásty? siroty? prečo siroty? vieš koľko ich je? v detských domovoch? majú otca a matku ? nie nemajú! a vieš koľko homosexuálov tým myslím aj lezby by sa o nich dobre postaralo? Prv sa poriadne zamysli a až tak niečo hovor jasné?
@139 možno kazia, ale aj oni sú ľudia, a za to akí sú viac menej nemôžu, to je hlavne o ľuďoch, že ako ich berú, lebo je kopa takých ktorí si pod pojmom gay, predstavia len nejakú vytočenú herečku
@140 ja vravim ale o niecom inom... kolko poznas ty gayov ? ja hmmm ked pocitam tak sa stretol so 7mimi...
ide o to ako sa spravaju... sami si kazia meno a potom ich ludia beru ako kurvy vytocene, lebo robia kadejake akcie na bytoch, kamaratka pracuje v jednej firme a objednavala nejake veci a obchodny zastupca z firmy co objednavala je gay, vyzeral byt v poho ale po jedo debilnych poznamkach a ked si chcel zahrat uchylnu hru... na papierikoch mas kade co napisane, otazky a odpovede tak to bolo aj na mna moc...
@harlequin tak to sa asi jednalo o nejakého idiota ktorý by podobne veci robil aj keby sa narodil ako heterák ja ich poznám až dosť keďže som sám gay a také veci neriešim páči nepáči sympoš nesympoš a sme doma :-d
milujem to, ako sa z každého debila stane sociológ, politológ, psychológ a neviem čo ešte, keď povie, že homosexualita je proti prírode (a citujem: "Panebože čo by to chúúúúúďa dieťatko prežívalo s dvoma otcami či mamami?!!!!" ) , a adopcie či registrované partnerstvá sú FUJ ROFL ludia skapem z niektorých.
ešte väčšia sranda je, keď má 17 ročný chalan či baba názory ako 50 ročný človek.
Mno cital som asik do polovice al som uz priliz ustaty takto vecer . Takze som za partnerstvo a k detom . Ked sa ohanate vedeckými faktami tak 1. Homosexualita je vrodeá čiže keby to dieta aj vyrastalo medzi homosexualmy tak b sa mu jeho penis postavil na tom co mu je vrodene . A rodicia by mu to urcite vysvetlili PLUS !!! na okolo staci vyjst na ulicu uvidi miliony heterosexuálnych párov. takže toklko k tej zmene sexuality.
2. To ze to bude mat vplyv na psichyku dietata je blbost. Zavisi to len od toho ako ho ty rodicia vychovaju a ked to dieta nebudu otravovat nijaky homofobny blbci tak to dieta ani nebude mat ani sancu na to aby sa v nom nieco "pokazilo"
3. V Amerike existuje program ktorý homosexuálnym párom dáva do opateri deti - Už dali 3 milionom parom dati do opateri - 1. Deti su stale pod dohladom psychologov a vedcov a nezistila sa NIJAKA degeneracia.
2. Spolocnost to bere normalne , ani raz sa nepitali dietata preco ma 2 otcov alebo 2 matky v skole alebo v skolke tolkoto o nasom slovensku a strednej europe a cirkvi kt. su 100 rokov pred opicami stuck_out_tongue:eajem prijemny zvisok vecera
ked uz si vymyslas, tak nepouzivaj vo svojich klamstvach prechnane cisla a slova nijaka a nikdy.
takze "3 milionom parom" - v USA zije 307,403,000 ludi 4% su teple = 12,280,000 homosexualnych individui, z toho /2 = 6140000 teoreticky moznych parov(je ich samozrejme podstatne menej)
takze nemoze to byt zdaleka 3 miliony, lebo to by mal uz kazdy teply par decko
a nepis tu ze ani raz sa adoptovaneho decka nikto nepital preco ma teplich rodicov, ved ak sa pohybuje medzi ostatnymi detmi ktore to nepovazuju za beznu vec, tak by sa ho na to urcite opitali a niektore by sa zachovali ovela horsie...
Prave o to ide ze v amerike to deti ani nepovazuju za take ako u nas . stale si to nepochopil ? Normalne zasnem nad niektorymi ludmi. Mno nevymyslam si fakty ale som to cital aj som si to overil Takze skor si kukni ty fakty Nehovorim ze to je presne 3 000 000 parov ale je to okolo a ked je okolo moze byt aj 2 860 000 parov.
vies mi tie fakty nejako podlozit? bud link alebo oskenovany clanok?
si patologicky klamar alebo prilis naivny. aj 2 860 000 je vela, aj 500 000 by bolo vela. Ved ked je moznych max 6 milionov tak vskutocnosti ich je mozno 3 mil, lebo nie kazdy bude ma vztah. A z tych 3 mil asi urcite nechu vsetci dieta. A tym co chcu, len malej casti uznaju adopciu, lebo ani hetero parom sa len tak lahko neadoptuje decko.
A netvrd mi prosimta, ze v amerike uz uplne vsetky male deti povazuju za normalne ked ma niekto rodicov rovnakeho pohlavia a nikdy by nekladlo otazky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
152 komentov
Je to proti prirodzenosti cloveka.
Nevadi, nech si ziju spolu pokial tym nikomu neskodia, nech maju aj zdielanie majetku ako bezne manzelske pary, ale deti nie.
ale neviem prečo stále seriete k tomu registrovanému partnerstvu aj deti s týmto to nemá nič spoločné
Je normalne, ze sa rodicia rozvedu, alebo nejaky rodic nedajboze zomrie, ci tragicky alebo na daku chorobu a zrazu mas len jedneho rodica - rozumej mas jednu mamu a ziadneho otca, alebo jedneho otca a ziadnu mamu. Toto schvalujes, lebo to je normalne... A napada ma, nie je to potom jedno ze ci ma IBA jednu-dve mamy a ziadneho otca, alebo IBA jedneho-dvoch otcov a ziadnu mamu?
Ved to je to iste, ak ma len jedneho rodica, chyba mu ten druhy z opacnej strany...
Povedz mi, ze ked niekto normalne vyrasta v rodine s jednym rodicom (a teda rodic druheho pohlavia chyba), preco toto ti nevadi, ale ak by tych rodicov rovnakeho pohlavia bolo viac tak zrazu ti to vadi... hm?
Osobne si neviem predstavit mat napriklad dve matky, bohato staci jedna alebo dvoch otcov, skratka to nieje prirodzene...hoci by som to asi za normalne povazoval, ked by som v takom prostredi vyrastal, a tu sa dostavame k dalsiemu problemu, ze deti, ktore by v takychto rodinach vyrastali, by nepovazovali za normalne prirodzene heteroseualne vztahy, ale hladali by si homosexualnych partnerov atd. Myslim, ze priroda velmi dobre vie, preco sa paria muz a zena, aby mali deti...
Mimochodom, z takychto tem sa mi zacina zdat, ze homosexualita zacina byt (alebo uz je?) nejako in, ze ten kto nema aj partnera rovnakeho pohlavia, nieje "in"...trosku zvratene, nezda sa vam?
Cize inymi slovami, ak mas dvoch otcov, tak sa ti pri pohlade na peknu babu nepostavi, ale pri pohlade na pekneho chalana sa ti postavi? Lebo si mal dvoch otcov? Cize ta to zmeni na gaya?
A ked si mal jedneho otca (ze mama zomrela) tak v tom pripade to s teba gaya nespravi?
Keby tvoji rodicia zomreli obaja a ty by si vyrastal u starych rodicov, povazoval by si za normalne zalozit si rodinu az po sestdesiatke?
Ja si myslim, ze tvoj argument, je to iste ako ked ma niekto len jedneho rodica, tiez to z neho nespravi tak orientovaneho ako bol rodic...
BIRDZ je liberalny a tolerantny, a ak narazas na to ze je tu takato kategoria, lebo je to moderne, je to tvoja vec. Rovnako su tu metrosexuali, EMO-via, webdizajn ci diskusia o Work and travel - lebo je to moderne... Ber si to ako chces, BIRDZ je moderny
trošku ta poopravím! ako ludia neznasaju homosexualov na SLOVENSKU!!!!
a ty si tazky pripad homofobie mas blbe argumenty a predsudky skoda reci....
Mimochodom, ja ze mam blbe argumenty?
Neviem ako tie vase, ale MOJE su podlozene knihami, vedeckymi clankami, a spustou dalsich FAKTOV, zatial co tvoje (a inych) su len nazory -nast rocnych deti, ktore sa zrejme s vekom zmenia.
Precitaj moje prispevky vyssie, pochopis, ze proti homosexualom nemam nic, som len proti tomu, aby si mohli adoptovat deti.
Chapes?
Dufam ze hej.
Je kusok ine, ked jeden rodic odide (smrt alebo rozvod). Ani to neje dobre, preto by si matka mala najst dalsieho partnera, nie? Lebo ked napriklad vyrasta chalan medzi 2 matkami, tak co z neho vyrastie? Ved on nebude mat ani sajn ze aka je uloha muza v zivote, ked muza v zivote nevidel....
a stretol som sa aj s takými názormi
no ked homosexualom povolia to registrovane partnerstvo čo bude dalej?
alebo: noooo homosexualita je nejaka moderna
: nepači sa mi ako sa to zrazu rozmaha
(samozrejme poupravene, stačí čítať medzi riadkami, a človek si to takto preloží)
neviem ale ono to s tým nema absolutne nič spoločne je to vlastne iba zdrap papiera a zmena občianskeho !
Ako môže mať homosexuál deti? Veď je to proti jeho podstate.
>>> napriklad tak ked ho opiteho pretiahne nejaka nadržaňkyňa
a ešte existuje kopa manželských párov kde je muž alebo žena gay
čiže je to aj tom že kto si aku cestu životom vyberie
ale - proti adopcii ...
tak prosím ťa aspoň tu netrep nejaké vedecké fakty pokiaľ to nemáš vyštudované a nevidíš do toho, takých teórií tu už bolo habadej
ano vplyva to na psychiku, ale nie pozitivne!!! take decko by malo viac inteligencie, viac by si uvedomovalo veci take, ake su, nemalo by predsudky a pokrytecke nazory
ze zit v takomto neprirodzenom prostredi, to je najslabsi argument, ani vyrastanie bez otca nie je prirodzene, a som tu a vyhlasujem, ze s tym nemam problem!
v správach biol minule prípat tej francuzkej ženy ktora to dala až na eu su či kde? a uspela s tým keď sa informovali tu na slovensku tak jeden z nemenovaných politikov iba povedal: my tu žiadne experimenty robiť nebudeme
ach joooo to ale žijeme v štáte to si mohol vymyslieť niečo lepšie
PARTNERSTVÁ: súhlasím so všetkým, čo písal schizofrenik už v prvom príspevku a pridávam, že im tieto partnerstvá dovoľujú podieľať sa na spoločnej domácnosti, čo znamená, že ak je jeden z partnerov hospitalizovaný, tak druhému podajú v nemocnici správu o jeho stave (čo by inak nemohli), ak jeden z partnerov umrie, druhý má nárok na dedičstvo (čo mi príde úplne normálne, ak si ako pár budovali spoločný majetok... zatiaľ sa to však nedá) a iné formalitky, ktoré im naozaj uľahčia život... niektorí si vravia, že preboha, veď je to len papier, prečo sa o to toľko bijú? áno, je to len papier, ale umožní im toho dosť.
ADOPCIA: kedysi som mala vlastné fórum na túto tému na jednej stránke...
takže začnem od buka... nie je možné,. aby heterosexuálne deti pochytili homosexuálne sklony svojich "rodičov"... veď aj homosexuáli vyrastali v heterosexuálnych rodinách...
okrem toho si myslím, že homosexuálov od nás líši akurát tak ich orientácia, vo všetkom ostatnom sú to ľudia ako my, so svojimi zlozvykmi, dobrými či zlými vlastnosťami...
radšej by som vyrastala v homosexuálnom prostredí ako v decáku... a ak by poslanci láskavo pozmenili zákon o adopcii (to viete, že rodič má o svoje dieťa záujem, ak mu raz do roka pošle pohľadnicu? a teda si ho nemôže nikto adoptovať?), tak v tom prípade by mnoho detí malo krajšie detstvo. veď každá rodina sa posudzuje individuálne, či je vhodná na to,aby tam vyrastalo dieťa. rovnakým "testom" by prešli aj homosexuálne páry
čo sa týka možného výsmechu detí... deti sa smejú za všetko, iste ste to zažili... tak prečo sa zrazu strachujeme o toto?
a prítomný mužský a ženský vzor v rodine? myslím si, že freud bol už dávno prekonaný... a btw, kto hovorí, že matka/otec sú jedinými exemplármi daného rodu v okolí? dieťa predsa nebude izolované...
howgh
Niet dôvodu na to, aby niekto čokoľvek spochybňoval, lebo..., týka sa to len a jednine párov, ktoré chcú byť spolu, nikoho iného...!!!
Prečo sa berie muž a žena?
Aby mali čo dediť, aby si mohli adoptovať deti, ak ich nemôžu mať spoločne... a bla bla...?
Ide o podstatu veci, teda ak chcú byť spolu dvaja ľudia, ktorí sa majú radi, a chcú to mať pváne potvrdené, že - tvoria pár - potom je samozrejme, že akékoľveke "spochybňovanie" a "bránenie"... ich rozhodnutiu je ne-demokratické a niečo, čo nemôže byť uznané ako názor, ktorý by mal platiť jednorázovo ako dôvod!
humus tento štát
» www.ganymedes.info/...
na slovensku by sa to volalo životné partnerstvo homosexuálov a snažia sa pretlačiť aj adopciu detí
len je to trochu nedotiahnuté........je tam aj petícia lenže ju treba vytlačiť podpísať a poslať
registrovane partnerstva? Myslim si, ze by to bolo celkom rovnocenne, keby aj gayovia a lesby mali sancu uzatvorit obdobnu formu manzelstva. AK ste napr. manzelia a jeden zomrie, mate nie len narok na (tusim) 3 dni volna z prace, okrem ineho mate aj narok na dedicstvo, ako manzelia. Vezmite si priklad, dve zeny (alebo muzi) si spolu kupia byt a samozrejme ho napisu na jednu z nich, ta vsak nahle zomrie (nehoda, hej?) a teraz druhy partner je bez domova. Preco? lebo ten byt zdedia jej pribuzni a nie ona (on). a to je len jedna z mnohych veci
Ad adoptovanie deti:
Ak dieta vychovavaju dvaja homosexuali, bude z neho homosexual. HLUUUPOST.
Mna vychovavali dvaja heterosexuali (on a ona) a som homos. Ako je to mozne? Vynimka potvrdzujuca pravidlo? Nemyslim si.
Odporucam velmi dobry clanok v casopise Zurnal, dostupny aj on-line
» www.izurnal.sk/index.php?optio...
V tom prípade sa mi ten článok nepáči, pretože podľa mňa vôbec nejdú na podstatu veci, ako vždy len skĺznu po povrchu a veľmi veľa vecí im ujde. Je pravda, že vzali na seba ťažký biľag, takto otvorene a verejne začať bojovať za práva homosexuálov v médiách (a v tom majú moju podporu), ale chcelo by to dotiahnuť pár vecí.
A čo sa mi tam nepáči najviac je to, ako okomentovali rozhodnutie európskeho súdu. Akoby na ňom nevideli negatíva a to tie, že tým, že ES tvrdí, že súkromie partnerov, ktorí si chcú adoptovať dieťa, je ich výsostná záležitosť, tak tým vlastne akoby rušili "kontrolu" spoľahlivosti potenciálnych adoptívnych rodičov (ich príjmy, vzťahy medzi sebou, psychickú spoľahlivosť atď...).
Napriklad s tym, že napriek tomu, že som vyrastal v heterosexualnej rodine som gay. Zvlaštne, mal by som byt heterosexual, nie?
a vôbec, koľko párov nemôže splodiť deti a sú heterosexuálne.. to ich teraz vyhlásime za nenormálne?
Grietusha>>>> veľa krát som rozmýšľal že takého názory odignorujem ale nechať takých ehmm aby si hovorili svoje ma nenechá kľudným
Vela z Vas tu pojednava o nejakej "prirodzenosti". Na prirodzenost odporucam pozriet film Cement Garden. Vie z vas niekto co je prirodzenost??? Zijeme minimalne v 11 rozmernom svete (mozne su este 12 a 26 - teoria strun). Vnimame iba 3 (4. nie je cas). A podla seba sudim teba? Ja mam najradsej modru farbu tak modra farba je najlepsia??? (je to viditelna cast spektra evokujuca vo mne prijemne pocity, ale nie nutne aj u Vas). A urcite nemam odvahu vyhlasit, ze je to najkrajsia a najprirodzenejsia farba na svete. Respektujem druhe farby a o ine sa ani velmi nezaujimam (Zi a nechaj zit).
K homo sexualite. Podla studii (3 prednasok o mozgu), je 12 % cistych hetero, 12% cistych homo a zvysok je s roznymi odchylkami medzi tym. Ako povedal prednasajuci, mozog je beťár
Trochu z historie, v Egypte a v Antike bola homosexualita uplne prirodzena vec. Dokonca, preto Sparta mala take silne vojsko, lebo vojaci boli milenci a kazdy svojho milenca chranil.
Sucastnost, este dlho potrva, kym bude homosexualita u nas prirodzena (moj nazor). Lebo pravidla urcuje par ludi v spolocnosti a my ich nasledujeme. (Aj preto som tak trochu "divny", lebo skoro stale sa spravam podla seba).
Taka perlicka. Uz Eistein povedal, ze nekonecne su iba dve veci, vesmir a ludska hlupost. No tym prvym som si nie isty. Mal som tu cest zazit nasho mozno aj najvacsieho matematika, ktoreho vyskum na univerzitach celeho sveta uci uz 30 rokov. V kratkosti, je to zijuci odbornik na nekonecna na svete (vyrovnaju sa mu 4 ludia na svete) a on mi tak sukrome hovori: Som odbornik na nekonecna, ale neverim ze okrem ludskej hluposti nekonecno existuje.
Inac ak si kliknete na moj profil, je tam taka jedna "basnicka, ktora myslim trochu aj hovori o tu spominanych veciach.
ako bolo spomínané ľudská hlúposť nič viac
Za registraciu partnerstva som za, ale co sa tyka adopcie som zasadne proti... a kto je za tak nech sa ozve a ja mu racionalne vysvetlim preco...
94. Mekynko tak začni nech sme zase o niečo múdrejší
to je fakt a v najblizsej dobe pochybujem za sa nieco v mentalite deti zmeni...
A ako chces bojovat s romami? Rodicov nezmenis mentalitu, musi sa ist cez deti a deti ich prevychovaju.
A dnes uz je tolko odlisnosti, ze uz je to bezna vec...
Dalej na zapade, odlisnosti ludia toleruju a beru normalne, a hadam smerujeme kulturov na zapad.
odlisnosti budu su tak ci tak. A toto je na detoch super, ze deti nepozeraju, aha porucha, nieco zle, ale snazia sa pomahat a byt uprimne. Ak ma nietko nejaku poruchu, tak deti sa mu snazia pomahat. Len potom sa zacnu stretavat zo starsimi detmi a ti ich zacnu ucit, alebo starsi surodenci ze smej sa a pozeraj hlavne na seba.
Mentalitu dospeleho cloveka nezmenis. Jedina sanca je vsetko cez deti.
Vsetko je o tom, dat detom spravny vzor.
ale som proti tej adopcii - moj dovod: priroda za normalnych okolnosti neumoznuje mat 2 ludom rovnakeho pohlavia spolu dieta, takze sa mi to, aby im nejake dieta pripadlo, zda aj proti prirode, kedze si myslim, ze ta najlepsie vie, ako ma tento svet fungovat. prosim nemylte si to s heterosexualnymi parmi, ktore nemozu mat deti, kedze to okolnosti nenormalne, nejaka zdravotna porucha.
p.s. tesim sa na vase flamy
keď už chcete mať nejake predsudky tak sem aspoň netrepne vlastné či niekde počuté nepravdivé teórie. tak ako aj že lezbické či homosexuálne pári
vychovajú z heterosexuálneho decka homosexuálneho toto všetko sú len smiešne argumenty,
keby ťa ako decko vychovávali dvaja muži bral by si to ako samozrejmosť, inak by to už bralo tvoje okolie a to by sa malo doriešiť
Čo sa týka toho výsmechu... vám sa decká nikdy nesmiali? Pamätám si, že zo mňa mali dosť dlho zábavu, lebo som skákala gumu iným spôsobom ako ostatní (ja viem, úplne iný príklad, ale chcem len poukázať na to, že decká sa smejú zo všetkého... a vždy sa budú).A Ado21 má pravdu v to, že treba začať od detí, čo sa týka akejsi prevýchovy. Tie sa dokážu rýchlejšie adaptovať na zmeny a dokonca ich aj pochopiť.
A okrem toho, koľko lezbičiek spolu už vychováva deti? Aj na Slovensku sú nejaké páry, ak sa nemýlim, ony nemajú problém sa "k tomu" dostať. Ja fakt nechápem, čo majú všetci zrazu takú xenofóbiu.
ako by povedal jeden znamy sranda, sranda
a tak, mno
Sakra, kto ste Vy???
Myslíš, že poznáš jediné vhodné riešenie???
Btw za registráciu som aj ja, ale adopcia, to je vec, ktorá sa dá riešiť aj inak. Keby zrušili až príliš prísne a zdĺhavé podmienky adopcie pre hetero páry, určite by to bolo účinnejšie ako povolenie adopcie pre homosexuálov. Ďieťa adoptované do rodiny M+Ž žije určite vo vhodnejších podmienkach ako keby malo byť s M+M/Ž+Ž...
Nepredpokladám, že by bola adopcia odobrená v blízkej budúcnosti... Aj keby bola tak by to bolo len pár prípadov, gayovia (aspoň tí, ktorých poznám) po deckách fakt netúžia a lezby ich môžu mať prakticky bez nejakých papierov...
preco sa neberie nazor ludi? ale len par vyvolenych?
v tejto spolocnosti su ludia odsudzovani,. za hudbu ktoru pocuvaju, za oblecenie ake nosia a su odsudzovani v podstate aj za lasku? nie je prave toto chore?
tolko moj nazor na homosexualov a problematiku v toto okruhu
ide o to ako sa spravaju... sami si kazia meno a potom ich ludia beru ako kurvy vytocene, lebo robia kadejake akcie na bytoch, kamaratka pracuje v jednej firme a objednavala nejake veci a obchodny zastupca z firmy co objednavala je gay, vyzeral byt v poho ale po jedo debilnych poznamkach a ked si chcel zahrat uchylnu hru... na papierikoch mas kade co napisane, otazky a odpovede tak to bolo aj na mna moc...
ešte väčšia sranda je, keď má 17 ročný chalan či baba názory ako 50 ročný človek.
2. To ze to bude mat vplyv na psichyku dietata je blbost. Zavisi to len od toho ako ho ty rodicia vychovaju a ked to dieta nebudu otravovat nijaky homofobny blbci tak to dieta ani nebude mat ani sancu na to aby sa v nom nieco "pokazilo"
3. V Amerike existuje program ktorý homosexuálnym párom dáva do opateri deti - Už dali 3 milionom parom dati do opateri - 1. Deti su stale pod dohladom psychologov a vedcov a nezistila sa NIJAKA degeneracia.
2. Spolocnost to bere normalne , ani raz sa nepitali dietata preco ma 2 otcov alebo 2 matky v skole alebo v skolke tolkoto o nasom slovensku a strednej europe a cirkvi kt. su 100 rokov pred opicami stuck_out_tongue:eajem prijemny zvisok vecera
ked uz si vymyslas, tak nepouzivaj vo svojich klamstvach prechnane cisla a slova nijaka a nikdy.
takze "3 milionom parom" - v USA zije 307,403,000 ludi 4% su teple = 12,280,000 homosexualnych individui, z toho /2 = 6140000 teoreticky moznych parov(je ich samozrejme podstatne menej)
takze nemoze to byt zdaleka 3 miliony, lebo to by mal uz kazdy teply par decko
a nepis tu ze ani raz sa adoptovaneho decka nikto nepital preco ma teplich rodicov, ved ak sa pohybuje medzi ostatnymi detmi ktore to nepovazuju za beznu vec, tak by sa ho na to urcite opitali a niektore by sa zachovali ovela horsie...
Nabuduce si vymyslaj presvedcivejsie fakty
vies mi tie fakty nejako podlozit? bud link alebo oskenovany clanok?
si patologicky klamar alebo prilis naivny. aj 2 860 000 je vela, aj 500 000 by bolo vela. Ved ked je moznych max 6 milionov tak vskutocnosti ich je mozno 3 mil, lebo nie kazdy bude ma vztah. A z tych 3 mil asi urcite nechu vsetci dieta. A tym co chcu, len malej casti uznaju adopciu, lebo ani hetero parom sa len tak lahko neadoptuje decko.
A netvrd mi prosimta, ze v amerike uz uplne vsetky male deti povazuju za normalne ked ma niekto rodicov rovnakeho pohlavia a nikdy by nekladlo otazky