Tak predstavte si ze sa zalubide a zacnete s tou osobou chodit,,,a ona vam potom povie ze chce sex az po svadbe...a vy ju mate strasne radi a tak...co by ste robili? nechali by ste ju,,alebo by vam to nerobilo problem pockat
uff.... to záleží od toho ako moc by som ju miloval.. ale najskôr by som sa ju pokúsil zviesť to že to nechce teraz, neznamená že nebude chcieť až to skúsi
omg šak ked nechce tak nechce nie?? sa s nou kvoli tomu nebudem rozchadzat.... sex po svadbe ma svoje klady aj zapory ... romanticke ja na tom to, že tie najintimnejšie chvile stravim s jednym jedinym človekom ktoreho budem fakt , že real milovat....hmmm len problem nastane ak by som o svatobnej noci zistil že to v posteli dako nefunguje( ved aj to sa stava) ale ked su dvaja dotycni normalni a budu sa o tom rozpravat tak sa da zvladnut aj to ....no proste netlač na pilu ..možno si to sam či sama rozmysli a bude chciet aj skor nez po svatobe...dolezite je aby chce(a)
Ja by som s niekym takým nemohol byť. Mať partnera a nemať sex ? To je ako keď budeš hladnému rozprávať o jedle a očakávať, že sa z toho naje. Sex je vo vzťahu úplne normálna vec a odopierať si to nasilu kvôli nejakým nezmyselným zásadám je choré. Nech ma teraz nikto neberie osobne, ale som toho názoru, že ľudia, ktorí také niečo praktizujú nie sú psychicky v poriadku.
hmm.. neviem co by som robila.ale kazdopadne je to divne.. teda nikto mu/jej nekaze spat s niekym hned po tyzdni alebo tak.. ale kazdopadne take prekvapko si nechat no neviem neviem
ale asi by som sa mu snazila nejako vysvetlit, ze kazdy mame svoje potreby a cakat do stavdby, ak by som potom zistila, ze nic moc, tak neviem neviem
fuuu no nwm či by sa táky dáky chalan našiel.. a ak hej zrejme by bol veľmi katolícky založený, chodil by pravidelne do kostola a tak.. a s takými ľudmi sa moc nestretávam ani ich nevyhľadávam..
Ak by som ju naozaj miloval, a ona by si sex nepriala, tak by som od nej sex jednoducho nepožadoval. Aj keď asi by som ju požiadal o ruku skôr ako za normálnych okolností
moja partnerka s tym tiez otala, ale nastastie az do svadby nie.. to by som uz nedokazal vydrzat tolko celibatu aj napriek tomu, ze ju milujem. zatial sa drzim po 2 mesiacoch v pohode, nemam az neviem ake chutky dam ti dobru radu, porozpravaj sa s nou o tom a ked nebude chciet aj nadalej, radsej sa s nou rozid. dlhe abstinovanie posobi zle na psychiku, je to dokazane
Preboha nie sme zvierata... vy vsak to co nas od zvierat odlisuje uplne nicite... Ja osobne som za sex po svadbe, ak by ta osoba chcela az po svadbe, nemam s tym problem, ak by chcela hned teraz a necakat, nemam s tym tiez problem- ak ju milujes- nie je co riesit .
a ze psychika? a ze ak nebude chciet tak ju nechaj? no to ste teda dobre hovada ak ju kvoli tomu nechas, zasluzis si bez sexu cely zivot nie len obdobie do svadby...
...urcite sa o tom porozpravat. niekedy ludia sami nevedia, co chcu. a ak by na tom dotycny trval, tak nie. nejde o ten sex sam, je to proste uplne ina mentalita ako moja a mne uz len to rozvodove konanie pride prilis zdlhave, aby som sa vydavala za niekoho, koho absolutne a dokonale nepoznam.
ak je to jedine cirkevnými blábolami, tak goodbye.
ale pravdepodobne tak či tak goodbye, pretože určite by som si nevzala niekoho, o kom by som nevedela, ako si spolu sadneme v sexe - neplnohodnotný sexuálny život v manželstve by bol pre mňa určite ťažkou skúškou a to nechcem. Takže úprimne by som mu vysvetlila, že máme rozdielne názory a nech sa má pekne.
A tí, čo tvrdia že je to netolerancia to je pekná blbosť - netvrdím, že to odsudzujem, je to každého osobná vec ale pre mňa v realite neakceptovateľná (tzn. že mňa by na to nik nenahovoril).
Ale prosím - na zemi je nás 7 miliárd, tak nech takí ktorí chcú mať sex aj pred svadbou si nájdu takých istých, takisto aj tí, ktorí ho chcú mať po svadbe nech si hľadajú takých, ktorí to budú praktizovať.
@frez nie, ale vsak ja ani nemienim mat sex s kazdym chudakom, ktoreho stretnem na rohu...ani s kazdym nie-chudakom...iste ze ide o vzajomnu lasku a doveru, o co ine? to tvrdim aj ja, len do toho radim uplne vsetko a kazdu polozku. rovnako si napriklad myslim, ze dvaja by si mali vyskusat spoluzitie a kazdodenny zivot v spolocnej domacnosti, lebo plno ludi prilis neskoro zisti, ze si vlastne lezu na nervy.
keby ju skutocne milujem, tak sa s nou o tom velmi dosledne porozpravam, ze co ju k tomu vedie atd.. Pretoze nemam rad nemile prekvapenia... A tieto hlupe cirkevne zasady nechapem, ked "to" tam uz raz mame tak by sme "to" mali pouzivat .
Veľa krát tu odznelo, "ak skutočne miluješ, tak počkáš". Ale tam sa naskytá aj otázka - "ak niekoho miluješ, prečo to odkladať až do svadby ?" Vzťah nie je len jednostranný a neviem prečo by sa mal prispôsobovať iba ten, čo chce. A čo ten druhý ?
@azizi lenze sex je len akt rozmnozovania nic viac... len take svine ako vy z toho spravili neviem co... dobre je tam orgazmus atd... ale myslis ze keby nebol ludia by to robili keby to nebolo prijemne?
@anzu lenze sex je len akt rozmnozovania nic viac... len take svine ako vy z toho spravili neviem co... dobre je tam orgazmus atd... ale myslis ze keby nebol ludia by to robili keby to nebolo prijemne?
@pernik Ty vy*ebany zasraty chu* cirkev nechaj na pokoji cirkev nikoho nenuti co ma robit, dava iba "priklad" ako by to malo vyzerat podla moralnych zasad... a ze rozid sa s nou ked to nebdue chciet? tak to je uz vrchol tvojho primitivneho zmyslania... chodit s niekym len preto aby som s nou mohol spat?
@frez dobre tak ak je to len take nic, preco s nim cakat do niecieho potvrdenia zvazku? aha, asi narazas na to, ze ako akt plodenia sa nema robit mimo manzelstva. dobre, je to tvoj nazor, ja by som to nedokazala robit cisto chladne a ucelne ako necitiaci stroj na produkciu dalsieho pokolenia a proste si myslim, ze poznat toho druheho znamena poznat ho v uplnej kazdej oblasti (to neznamena, ze tuto fyzicku uroven povysujem nad ine, naopak, aj podla mna je na prvom mieste nieco ine...ale priradujem ju tam)
a uvazovat o tom, co by ludia robili, keby sa im nepacil, nema zmysel. paci sa im, aby to robili a rozmnozovali sa....kedze mame schopnost sa rozhodovat, co sa nam chce a nerobime veci cisto instinktivne, musi to byt zariadene presne takto, ako to je.
a neber to prilis mantinelisticky....nie "chodit len preto, aby s nou mohol spat". nie su len dva tabory, aj ked sa to moze zdat. spat s niekym mimo manzelstva netreba hned brat ako nedostatok ucty voci nemu (ok, v niektorych pripadoch...ale neskatulkujme)
@frez Tak ty si teda inteligent Škoda, že tie morálne zásady sú trošku pohnuté a riadi sa nimi polovica planéty
Včetne teba, ale buď usilovná včelička, pchaj tam dane a drž ten systém pri živote.
Nauč sa čítať, nepovedal som, že by som sa s ňou rozišiel na isto, ale, že by som o tom rozmýšlal. Dalšie činy by sa odvíjali od okolností a od toho čo k nej cítim samozrejme.
@frez co sa vobec series ty do ludi? chces nam zmenit zmyslanie? aspon pri mne ti prajem vela stastia, lebo sa ti to nepodari . Ke uz raz mam na nieco nazor tak ho len tak lahko nezmenim. Poznam plno ludi co veria v boha (niektori az fanatickyň a cirkev nevyznavaju prave pre to, lebo oni sami najviac porusuju tie tvoje "moralne zasady". Chces mi povedat, ze ty podla nich zijes? Tak co potom znamena ta nadavka v kazdej druhej vete? Si len chudak, co nema vlastny nazor, tak sa skryva za cirkev...
hm nestretla som sa s takym chlapom.. a ja do kostola nechodim dokonca sa nestretavam ani s prudko veriacimi.. takze pochybujem, ze sa mi nieco take moze prihodit
@ribo Ja sa neskryvam za nic, len mam rovnaky nazor. A to o tej snahe menit niecie zmyslanie- ja sa o nic nesnazim. Ved na co su potom cele tieto fora, diskusie atd? Ja len diskutujem. A tie nadavky? Dal som tam cenzuru ne? A ja nadavam len ked som nastvany, mam zlu naladu a ked to nadavanie ma zmysel, cize nadavam na niekoho za nieco, nepouzivam nadavky len tak aby som niekomu dokazal ze som cool apod, nepouzivam ich v beznej diskusii pri beznom rozhovore... A ze cirkev porusuje sama nieco co... blablabla... Mozno je pravda ze niektori ludia vyssie postaveni v cirkvi neziju celkom podla toho co hlasaju, ale tych mam vies kde... staci ze nas farar je dobry clovek, papez tiez a koniec... A ano, snazim sa zit podla tych zasad. Ale nikto nie je dokonaly. Nadava uplne kazdy ked je nastvany. A to o tom(vid vyssie), ludia dostali pohlavne organy na co? No predsa na rozmnozovanie. Potom vsak zistili, ze je pri tom aj dobry pocit, tak zacali "sulozit" len tak rpe zabavu. To je cele. Ale tak ci onak- nemozem tebe ani nikomu inemu prikazovat ako ma zit. A takisto ani nikto mne.
@anzu Ciastocne mas pravdu. Ale ja netvrdim, ze ludia to maju robit cisto len pre ucel rozmnozovania. Tvrdim len to, ze davaj ludia si musia byt naozaj isty, ze sa maju radi a idealnym dokazom je svadba. Ci uz v skostole, alebo nie, to zalezi od viery. A nejake pindy o tom ze sa naju poznat aj fyzicky? HA-HA-HA. Ak mi neikto chce tvrdit, ze poznat niekoho fyzicky znamena dobre ho/ju pretiahnut, uplne ho vysmejem. Hadam kazdy clovek chodi lekarovi a vie teda, ako je na tom po tejto stranke. Ak ma partnera rad, povie mu co a ako a to je cele.
dobre, tak nech je svadba idealnym dokazom toho, ze sa maju dvaja radi. ale tato veta nic nehovori o tom, kedy v tom vztahu maju mat sex. premyslaj o tom. to, ze sa maju radi, vedia predsa aj pred tym, ako sa im podari dohodnut datum a konecne dostat papier.
@frez rozmnozovanie, hm poviem to mozno kruto, ale keby ludia mali sex az po svatbe tak by ludstvo bud zaniklo po par desatrociach, alebo by sa zvysila rozvodovost o 900%... A preco by vlastne sex nemal byt dobry?
Ale kasli na to, nejdem sa ja hadam s fanatikom, neda sa to... Mier
..preco az po svadbe?..podla mna nepotrebujeme ziadny papier na to, aby nam povedal A TERAZ TO UZ MOZTE ROBIT!..to je blbost..okrem toho, sex je dolezita sucast vztahu a ked nefunguje nie je to dobre ani pre jedneho..a je lahsie sa rozist ako potom neskor rozviest..
okrem toho uvedomme si, ze niektori ludia, vahajuci nad svadbou, sa nakoniec radsej nevezmu, lebo ich odstrasuje vidina pripadneho rozvodoveho konania...alebo co ine kultury, napriklad take, kde tak, ako to bolo u nas za stredoveku, praktizuju cisto prakticke manzelstva, ziadnu lasku, niekedy su manzelstva dohodnute rodinou....ked sa na to clovek diva takto, svadba uz nevyzera ako dokonaly dokaz lasky, vsak?....ja ju sice uznavam, ale stale je to spojenie dvojice do paru v ociach pravneho systemu...
@ribo co mate vsetci s tymi fanatikmi? mate nejaku slabu slovnu zasobu nie? a niedke som uz spominal, ze nebudem a ani nemozem nikomu nic prikazovat a je mi to teda vlastne jedno, toto je len diskusia, cize len hovorim svoj nazor na vec
@frez mozem ti hovorit aj zanietenec Slovnu zasobu mam dobru, o to sa neboj . Vsak aj len diskutujem, ale vsimni si svoje prispevky, takmer v kazdej odpovedi si niekoho napadol.
Inak ked to nema nic spolocne s cirkvou, tak skade mas ten nazor? kto ti ho vstiepil? Alebo si cital nejaku knizku (Ako sa ma spravat spravny katolik, alebo take nieco) a ked si to zbadal si si povedal: "To je dobre, odteraz to budem dodrzovat a len toto je pravda."?
niekde vyssie som cital nazor, ze sex je len akt rozmnozovania a ze my ludia sme to "zhovadili". no neviem kto to napisal (slaba pamät), ale v hlave to v poriadku asi nemal. bolo dokazane ze aj DELFINY to robia pre potesenie a myslim ze aj dalsi druh zivocicha.. taze v prirode na tom ako homo sapiens nie sme sami
no ja som tiez za to ako frez...predsa nie sme zvierata, ak nechce sex a ma ju rad tak mal by pockat poci bude aj ona pripravena. ked niekoho milujes nemal by by problem pockat aj nanho. kazdy sa moze ovladat ked chce...nema to nic spolocne zo cirkvou...ale a ja osobne chcem mat len jedneho partnera v zivote....kazdy nech si mysli co chce
vy co ste sa tam hadali s tym frezom nemate ani normalne argumnty, len take hluposticky trepkate,,,a ze keby vsetci sexovali az po svete tak by sa zvysila rozvodovost?, to uz je aka blbost, ved to je prave naopak, ti ktory to vydrzali do svadby su vacsinou spolu az do smrti,,,,,
ved chalan, ktorý skutočne lubi, tak prekona a vydrzi vsetko. Aj to, že sex az po svadbe.. A ak mu slo iba o jedno... tak sa s nou rozide, jednoznacne.
mne sa tento názor nikdy nepáčil.. sex po svadbe bože.. to je . blbosť.. keď sa vezmete a nebude vám to v posteli klapať tak to hasne na dosť dôležitej veci.. si myslím.. a zbytočne.. sa rozvádzať preto že to v posteli nie je ono.. a ďalej nepíšem lebo sa len nad tým rozčuľujem..
Ja mám tiež taký názor, že až po svadbe a nikto by ma pred svadbou nepresvedčil..a myslite si, čo chcete. Som veriaca a ak by niekto nevedel pochopiť moje hodnoty, do takého vzťahu by som nikdy nešla.
to ze niekto chce sex az po svadbe a ja nie,tak to uz znamena obrovsky rozdiel v pohlade na svet a v zivotnom style,preto neverim,ze by sa mi vobec mohlo stat,ze niekoho takeho stretnem...samozrejme,ze sa tak neda fungovat,by som mal len nervy z nej.moje semevody potrebuju preplachnut obcas.)
@frez nepaci sa mi sposob, akym frez argumentuje a komunikuje... Ale vraviet, ze by ludstvo zaniklo, ak by ludia mali len sex posvadbe je absolutne naivne a primitivne...
Europa sa blizi k nulovemu prirastku deti prave preto, ze sa sex praktizuje pred manzelstvom, alebo mimo neho...
Nastastie su este ludia, ktory cakaju az do svadby... Kto ma partnerku/partnera, ktory je ochotny pockat do svadby, a je pannou/panicom, tak mi potvrdi, ze vacsi poklad nemoze najist...
@frez tak si to precitaj...ale to nie je podstatne, co sa mi nepacilo. Len chcem este zareagovat, co si pisal o tom rozmnozovani... Sex nie je len o tom. Ma byt vyjadrenim a odovzdavanim si lasky manzelov a tiez aj na pocatie dietata... Takze nemozno z toho extrahovat len to plodenie... (mimochodom, tak to uci kat.cirkev)
@zzani Viem a presne to iste si myslim tiez. To, com pisal vtedy... ani neviem... asi som si ani poriadne nepremyslel, co pisem... Ale myslel som to tak ako pises ty teraz. Proste si nemyslim, ze sex je nieco, co maju pravo ludia rozdavat kazdemu na kazdom druhom rohu (obrazne povedane).
Ja sa drzim hesla, ze "Svadba az po sexe." pretoze je podla mna dolezite skusit si to pred tym, ako budem s dotycnym cely zivot. Viem, ze sex nie je to najdolezitejsie v zivote, ale podla mna je jednou z dolezitych veci pre plnohodnotny a spokojny zivot. Ved po svete chodi vela lud nespokojnych so svojim zivotom. Tak radsej skusit, ako potom cely zivot lutovat, ze som si zobrala niekoho s kym mi to v posteli neklape....moj nazor
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
84 komentov
@5 @chester810 som pocul o pripadoch ked zenik bol tak ozrat ze ani do postele nedosiel nie to aby sa mu postavil a bol sex
Nebol by problém to tolerovať, len by som si o tom myslel čokoľvek a tlačili by na mňa pochybnosti...
ale asi by som sa mu snazila nejako vysvetlit, ze kazdy mame svoje potreby a cakat do stavdby, ak by som potom zistila, ze nic moc, tak neviem neviem
ps: ak je to dovod na rozchod, tak nie ten druhy ale kto nedokaze respektovat partnera je ten blby
@krutafunebracka dufam, ze to nemyslis uplne vazne..
neviem, neviem co by som robil, ale urcite by som to nejak riesil
pride mi divne sa zaviazat s niekym na cely zivot, pricom ju nebudem dokonale poznat
@mayo chcel som si rypnut, ale uz ma to preslo
Ak by povedal, že z cirkevných dôvodov, tak by som ho poslala dpč, lebo taký človek je až príliš ovplyvňovaný cirkvou a to nenávidím.
Ak z iných, osobných, tak by som pristúpila na jeho požiadavku, poprípade na nejaký kompromis
...urcite sa o tom porozpravat. niekedy ludia sami nevedia, co chcu. a ak by na tom dotycny trval, tak nie. nejde o ten sex sam, je to proste uplne ina mentalita ako moja a mne uz len to rozvodove konanie pride prilis zdlhave, aby som sa vydavala za niekoho, koho absolutne a dokonale nepoznam.
ak je to jedine cirkevnými blábolami, tak goodbye.
ale pravdepodobne tak či tak goodbye, pretože určite by som si nevzala niekoho, o kom by som nevedela, ako si spolu sadneme v sexe - neplnohodnotný sexuálny život v manželstve by bol pre mňa určite ťažkou skúškou a to nechcem. Takže úprimne by som mu vysvetlila, že máme rozdielne názory a nech sa má pekne.
A tí, čo tvrdia že je to netolerancia to je pekná blbosť - netvrdím, že to odsudzujem, je to každého osobná vec ale pre mňa v realite neakceptovateľná (tzn. že mňa by na to nik nenahovoril).
Ale prosím - na zemi je nás 7 miliárd, tak nech takí ktorí chcú mať sex aj pred svadbou si nájdu takých istých, takisto aj tí, ktorí ho chcú mať po svadbe nech si hľadajú takých, ktorí to budú praktizovať.
Načo si zbytočne kaziť vzťah komplikáciami?
Keď už sa chce niekto vrhnúť do zväzku manželského, tak so všetkými istotami...Mať dôkaz, že nám to klape vo všetkých bodoch...
Čo ak nebudeme šťastní v sexuálnom živote?...Že láska je dôležitejšia ako sex?...ha ...do určitej miery a do určitého času...
Ukamenujte ma Aspoň vidíme, čo robí zvrátená cirkev.
a uvazovat o tom, co by ludia robili, keby sa im nepacil, nema zmysel. paci sa im, aby to robili a rozmnozovali sa....kedze mame schopnost sa rozhodovat, co sa nam chce a nerobime veci cisto instinktivne, musi to byt zariadene presne takto, ako to je.
Včetne teba, ale buď usilovná včelička, pchaj tam dane a drž ten systém pri živote.
Nauč sa čítať, nepovedal som, že by som sa s ňou rozišiel na isto, ale, že by som o tom rozmýšlal. Dalšie činy by sa odvíjali od okolností a od toho čo k nej cítim samozrejme.
znasilnili ta alebo ako?
jedno, co nenavidim najviac su fanatici
a nadavat niekomu do zasranych chujov, len preto, lebo nemusi cirkev je chore.
nechcel by som byt tupou oveckou cirkevneho chotara
a mat ich este ako priklad?
tak to uz si mozem rovno dovolit vsetko,
predmanzelsky sex je najmenej
Ale kasli na to, nejdem sa ja hadam s fanatikom, neda sa to... Mier
Inak ked to nema nic spolocne s cirkvou, tak skade mas ten nazor? kto ti ho vstiepil? Alebo si cital nejaku knizku (Ako sa ma spravat spravny katolik, alebo take nieco) a ked si to zbadal si si povedal: "To je dobre, odteraz to budem dodrzovat a len toto je pravda."?
Europa sa blizi k nulovemu prirastku deti prave preto, ze sa sex praktizuje pred manzelstvom, alebo mimo neho...
Nastastie su este ludia, ktory cakaju az do svadby... Kto ma partnerku/partnera, ktory je ochotny pockat do svadby, a je pannou/panicom, tak mi potvrdi, ze vacsi poklad nemoze najist...