PS: A nie, nespravila by som to, ale nie kvoli moralke. Kvoli tomu, ze to moze byt kludne niekto nahodny, koho mam rada a koho poznam. Alebo niekto, kto ma dobry zivot a nechce zomriet. Alebo ja. Alebo @mielikki , no a kto by potom bol šéfredaktorom Diva.sk ?
@madnesshouse Na hypoteticku otazku hypoteticka odpoved - moznoze by som sa v realite zachovala inak, spytala sa na viac, alebo sa radsej uz nepytala na nic.. neviem. Ale ak nie pre toto, mozno by som to nespravila potom preto, ze by som neverila, ze tie peniaze dostanem, ze budu "ciste" a je tam este velmi vela nelogickych a nezodpovedanych otazok, co by mi nedali pokoj.
to malo od hororu na mile daleko... ak by som bol nejaky sockar bez penazi tak by som stlacil... ak nie zalezalo by od situacie, ale nevylucujem taku moznost, hlavne ak by mal zomriet niekdo na opacnej strane zemegule..
Je to hrozne veľa peňazí,ktoré by mi uľachčili život a splnili sny..nie len mne,ale aj mojej rodine,ALE vzalo by to niekomu možno oca,možno mamu,brata či sestru a to by moje svedomie neznieslo. Mrzelo by ma dokonca aj keby umreli ľudia typu @10 a @24 .. ale nejakí vrahovia čo sedia za vraždy by ma asi nemrzeli.. aj keď ja sa snažím riadiť heslom.. nerob druhému to, čo nechceš,aby robili tebe ľudská hodnota sa nedá vyvážiť ani miliónom eur...
určite by nebolo príjemné žiť s pocitom, že kvôli mne umrel nejaký človek. a ešte ma napadlo aj to, že by to asi nebolo úplne legálne, lebo ak áno, tak pri chamtivosti niektorých ľudí by vymrela celá planéta a teda ak by to bolo nelegálne, asi by som si tie peniaze nemohla veľmi užívať, lebo by bolo podozrivé to, že zrazu mám toľko peňazí.
ale hlavne to, že by som celý život musela žiť s pocitom, že možno kvôli mne zomrelo nejaké nevinné dieťa alebo skvelý človek, ktorý chýba veľa ľuďom .
ale ak by som si mohla vybrať, že kto zomrie, tak by bolo pár takých adeptov pri ktorých by som nemala výčitky, že som sa rozhodla pre peniaze ...
to nemáte nič lepšie na robote ako toto? zamýšľať sa nad teoretickými situáciami je úúúúplná strata času, ale úúúúplná, lebo aj tak sa zachováte inak, ako si to teraz naplánujete, lebo vás v danom momente bude tlačiť stres, strach, adrenalín a daná situácia a vaše morálne zásady vyletia hore komínom....
The Box... áno, čoraz viac sa točia filmy pre novodobé bambusové gebule, ktoré sa bez techniky "nudia", lenivé prasce i nelenivé zumbistické fittnesovské zvery, kupujú si návody ako žiť, či dávajú si otázky typu (nasaď si prihriaty hlas) "načo sa zaoberať významom vecí, ktoré sa nikdy v živote nepremietnu do môjho života?!"... abstraknô sa poddáva materializmu
ak by sa dakto podkol a padol by na tlačidlo?? alebo, by na tlačidlo padol náhodne kameň zo steny alebo hoc čo iné kto by mal potom milón? pršalo by zatiekla by do tlačidla voda kto by bol zodpovedný potom?
@zipporah Je to blbosť, ale no a čo? Keď s tým máš problém, tak prečo si dávaš tú námahu na ňu reagovať?
"novodobé bambusové gebule, ktoré sa bez techniky "nudia", lenivé prasce i nelenivé zumbistické fittnesovské zvery, kupujú si návody ako žiť, či dávajú si otázky typu (nasaď si prihriaty hlas)..." Chcela by som ťa spoznať a vidieť či si taká proti mainstreamová ako tvoj príspevok Ale čo ja... Určite ty poznáš každého z nás a vieš ešte lepšie ako my čo máme v hlavách... Výborne! Len tak ďalej!
@lukeeusk Otázka bola jasná a tieto okolnosti v rámci jej odpovedí neprichádzali v úvahu, tak prestaň sa snažiť mudrovať.
takze dajme tomu, aspon trochu alebo z videnia poznaam 1000 ludii...ludii na zemi je 6 miliaard.. takze je pravdepodobnost 1:6 000 000, ze to bude niekto znaamy takze kludne by som to stlacil
hipí, hus zagágala? ale nie, nie, to bol vtip... nuž, chcelo sa mi reagovať ironicky, ale vyšiel z toho prudký nářez, ale pravdivý, to nemôžeš poprieť, ak žiješ v prítomnosti a vnímaš okolie... mne sa len premietajú v hlave tí ľudia, čo poznám, veľa z nich sa tam nájde, opísala som ich veľmi stručne, ja viem, že by si toto celé zaslúžilo hlbšiu analýzu, ale vôbec sa mi nechce... a kvôli čomu by som mala poznať každého z vás? a koho to máš na mysli? kto má čo v hlave?
@zipporah Áno, ten pľuhavý vtip som pochopila... A aj som niečo také čakala od mudrlantky bojujúcej proti materializmu Ale nie, nie... To bol len vtip
Tak nech sa ti tí tvoji známi v hlave premietajú ďalej... A nech tam aj ostanú. Narážala som na ten tvoj prvotriedny súd aké sme všetci bambusové gebule atď.
Keď nemáš chuť na hlbšie analýzy, tak nemá zmysel aby si ten svoj rezultát vaľajúci sa o tvoju logiku prezentovala
mne by sa páčilo, keby to stlačenie zabilo vždy len jedného z tých, ktorí sú schopní ho tiež stlačiť keď človek nemá problém so zabitím iného človeka kvôli vlastnému obohateniu, mal by rátať s tým, že mŕtvy môže skončiť on sám a malo by mu to pripadať úplne v poriadku.
áno, ono je to nereálna situácia. ale koľko to vypovedá o človeku...
Inak, odkedy nemám 5 rokov, tak sa celkom čudujem, čo by ten milión vlastne človeku, ktorý nežerie zo zeme, vlastne priniesol, že je preň normálne urobiť podobnú obetu ...
Vtedy som si ešte vedel predstaviť, že by som chcel perníkovú, alebo cukríkovú chalúpku a podobné chujoviny, ale teraz? ...
To akože pre takmer 70% hlasujúcich je život natoľko o peniazoch?
hipí, nie si náhodou zástankyňa zumby? ... no dobre, ty si myslíš, že bez hlbšej analýzy nemalo zmysel mi vôbec pridávať názor, a ja si zase tiež môžem povedať, že si nemala na mňa reagovať, keď v tom vidím čistú formu vzťahovačnosti; ja som predsa tie slová nepísala tebe, rozumieš, že? adresovala som ich tým, ktorí sa takto cítia, samozrejme v pozitívnom zmysle, ja to predsa môžem prepísať pozitívne, aha: novodobé prevratne uznávané myšlienky v prostom šate reklamy, šikovní borci, čo ovládajú tlačidlá (prevzaté z knihy Kráľ dubákov - tlačidlo je náš boh aktivity), dobre sa pri tom cítia vankúšiky v prstoch, poctivo cvičiaci ľudia, čo ťažko pracujú a musia niečo pre svoju dušu a svaly urobiť, aby na ne nezabudli, a nezabudli stlačiť tlačidlo pre info... a tak dále a tak dále... všetko sa dá prepíísať tak, ako sa ľúbi komu čomu, yeah!
@tunidlo ono to bude asi aj v tom, že to jedno zbabelé vydanie rozkazu na zabitie neznámeho človeka bez toho, aby za to boli potrestaní, pre nich nie je obetou, ale skôr vecou, ktorú kľudne podstúpia, pretože .. svedomie asi nie je súčasťou štandardnej výbavy alebo čo..
Niekedy mám fakt chuť zmeniť rozdelenie sveta z národného princípu na princíp ľudských pováh a izolovať sa od veľkého množstva ľudskej špiny, aby som sa ňou vôbec nemusel zaoberať ...
iné činnosti si predstavujem pod touto vlastnosťou, preto sa pýtam... a znie mi ešte ako-tak ľudsky, čo už nie je "fér", aby to prislúchalo takýmto ľuďom
Čo by bol okrem iného krásny spoločenský experiment, po ktorom by som sa celkom zasmial, ak by navzájom sa zabíjajúci ľudia v krajine X, každodenne sa obávajúci o svoj život, nazývali obyvateľov mierumilovnej krajiny Y moralistami
@zipporah Nie, nie som zástankyňa zumby, ale ani tlstých rití Keď sa prístojným spôsobom nevyjadríš, tak to znie tak ako to znelo. A vo vlastnej nespôsobilosti nemáš právo hľadať chybu v prijímateľovi. Takže určitá miera vzťahovačnosti bola u mňa na mieste. Ale necítila som to len voči mojej osobe.
Áno, všetko sa dá prepísať, ale čo s tým keď sa podstata nemení?
Vždy sa nájde nejaká krava, kt. sa rada tvári, že je zoznámená s celým svetom a si je vedomá ako vlastne funguje. Preto rada rozdáva rozumy o tom, ako by spoločnosť podľa nej mala vyzerať, hoci len cestou nepodarenej irónie... - No povedz, keby som ti napísala toto, že by si si nemyslela, že je to priamo na teba, však? (Tým poukazujem na to tvoje: "...keď v tom vidím čistú formu vzťahovačnosti; ja som predsa tie slová nepísala tebe, rozumieš, že? adresovala som ich tým, ktorí sa takto cítia, samozrejme v pozitívnom zmysle...")
pokiaľ by taká reakcia bola odpoveďou, dalo by sa myslieť to osobne a ja už viem, prečo si reagovala tak, lebo ty si založila diskusiu a ja som si to nevšimla a to už preto by som mala panikáriť resp. byť vždy v strehu, aby som neskončila na pasienkoch žuť trávu? he?
veď dobre, aj zjemním svoj názor: ten film si videla, predpokladám, ja tiež, a takto som ho pochopila, ako je v prvom názore
A viete čo, nechcela by som sa stretnúť s Aristotelom a jemu podobnými týpkami, len by som sa pred ním neskutočne hanbila , že on riešil otázky, aké riešil, a náš svet rieši (vo filmoch) takéto...
@midnight Ja to poznám iba z toho filmu a predtým som o tom ani len nepočula, takže som logicky nemohla vedieť kde to má základy...
A k tej možnosti : Myslím, že to "nie" v podstate súvisí s vnútornou morálkou každého z nás a keby to bolo len také suché nie na základe ničím nepodloženého rozhodnutia, tak to potom v princípe je úplne jedno či označíš ako možnosť áno, nemyslíš?
za sekundu bezne umiera a rodia sa novy ludia, absolutna hlupost toto podla mna. asi by som si z toho vela nerobil. a kedze je to nonsens tak to ani velmi neriesil
@tikalok@tunidlo mne sa paci tato anketa, lebo vlastne 60% birdzu sa priznalo k totalnej kokotnosti a aspon viem, ze s nimi na tomto fore uz cas stracat nemusim (s vynimkou tych, co oznacili 1. 3 moznosti z nejakeho rozmaru)
som zlá ? ked , denne umiera niekolko tisíc ľudí, a to je len odhad, ak nie viac, ten jeden sa v tom kvante stratí pre peňáze šecko to sú tie zlatokopecké manévre ..
nepaci sa mi ta moznost s moralkou to s moralkou nic nema ale urcite nie. chcela som napisat ze som clovek a nie zviera ale toto nerobia ani zvierata. ak chcem peniaze mozem si ich zarobit.
v tomto pripade vynimocne suhlasim s panmi moralistami ktorych radsej nebudem tagovat
to by mi už len svedomie asi nedovolilo ... aj ked prachy pekne... ale by som ich nedokazala vyuzit a uzit si ich ... aj ked ak by zomrel zly clovek .. ale ta ,,nahoda,, bola by to segra alebo tak ... no otrasna predstava
no moja odpoved úprimne ..stlačila by som ,ale nemohla by som toho loveka poznať a musel by byť zlým človekom a nepotrebným ,koho nikto nemal rád ...inak by som to nespravila ...
Kebyze uplne neznamy clovek ktoreho som nikdy nevidel ani len v TV tak ano , ale lepsie by bolo ze by som vedel kto to je a bol by to nejaky hajzel to by som stlacil aj zadarmo potom.
Ale ta otazka je asi myslena tak ze neznamy tym sposobom ze by som nevedel kto umrie ale mozno by som ho poznal.
Ja zas na strane moralistov nebudem a nech je to akokoľvek kruté.. stlačila by som aj trikrát.. a žila si jak pán.. no tak je to sebecké.. málokedy robím sebecké veci ale toto by som spravila, ľudia zomierajú aj pre väčšie hluposti, blbo povedané ale toto by aspoň niekoho na nejakú dobu urobilo šťastným
nie. su jednoducho veci ktore by som ani za peniaze neurobila. ani svoju macku by som nezabila za biliony, nieto este cloveka. nech by bol akykolvek, nemam na to pravo.
@sandy114 Pretože keď to podávajú horor, tak sa s tým jednoducho musíme zmieriť. Úmyselne som to tam tak napísala, aby si to tí, kt. ho nevideli a mali záujem si ho pozrieť mohli nájsť. Preto ten horor.
Nie som filmoví kritik ani akademik celej tej kultúry (neviem ako ostatní , ale keď už je ten film zaradený AJ medzi horory, tak to treba jednoducho rešpektovať už len pre ľahšie hľadanie a orientáciu medzi filmami s rovnakým al. podobným názvom. A potom ešte... Hororové prvky v tom filme sú i keď to nie je čistý žáner...
a veľmi by som o tom rozmýšľala, môže to byť predsa nejaký zločinec, vrah, alebo niekto kto by aj tak zachvílu umrel... no môže to byť aj málé dieťa alebo jeho matka... neviem, neviem
@baggy to si píš, ale na čo iné sa mám orientovať? Mám svoje ciele v oblasti peňazí, vzdelania a postupne sa ich snažím dosahovať. Mám azda len tak bezcieľne blúdiť?
Šťastie mi neprinesú, ale radšej budem smutný a bohatý ako smutný a chudobný. Ale najradšej by som bol šťastný a bohatý, potom by som sa mohol zameriavať aj na iné veci, ktoré mi to šťastie budú prinášať, či?
@bluepanter to si myslis teraz , pri zarabani na ostatne veci rychlo zabudnes , vidim to vo svojom okoli , ale ak si silna osobnost , tak mozno zvladnes
kludne ho stlacim....ked budem mat milion euro alebo aj viac tak si zacnem spolu s ludmi na ktorych mi zalezi neskutocne uzivat zivot...a jedno je iste...nikto zo zivota nevyviazne zivy skor ci neskor to na kazdeho pride
Každému to čo si zaslúži a čo chce..... Kto stlačil - je podla mňa "defka" /ale to by muselo byť real/ a potom by si mohol rátať svoje bezvýznamné nuly za ktoré zapredal svoju dušu... Keď ide o mňa - život chránim a nie ničím.
necitala som si vsetky komenty, lebo je ich tu strasne vela, tak dufam ze sa nebudem po niekom opakovat..ale mozete to zobrat aj z tej stranky, ze aj ked sice zoberiete zivot jednemu cloveku, mozete vdaka ziskanym peniazom zachranit desiatky alebo stovky inych zivotov (no dobre, a este si aj kupit skromnu chatku na bahamach
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
134 komentov
inak asi nie, nestoji mi to za to aby som ziskal melon koli niekomu kto zomrel, niekomu kto si to nezasluzil.
@mielikki Áno ?
Inak fascinuje ma koľko je tu potenciálnych vrahov medzi vami...
VKLUDE MOZE IST CELA AFRIKA DOPICE a vklude aj za menej
vo svete su ludia, ktori casto rozhoduju ci niekto zomrie alebo nie a maju v riti..
predstavte si že stlačíte, a umrie váša mama alebo oco alebo to je jedno kto z vaších blízkych...potom by som chcel vidieť váš ksicht
určite by nebolo príjemné žiť s pocitom, že kvôli mne umrel nejaký človek. a ešte ma napadlo aj to, že by to asi nebolo úplne legálne, lebo ak áno, tak pri chamtivosti niektorých ľudí by vymrela celá planéta a teda ak by to bolo nelegálne, asi by som si tie peniaze nemohla veľmi užívať, lebo by bolo podozrivé to, že zrazu mám toľko peňazí.
ale hlavne to, že by som celý život musela žiť s pocitom, že možno kvôli mne zomrelo nejaké nevinné dieťa alebo skvelý človek, ktorý chýba veľa ľuďom .
ale ak by som si mohla vybrať, že kto zomrie, tak by bolo pár takých adeptov pri ktorých by som nemala výčitky, že som sa rozhodla pre peniaze ...
@moonwalker
jaj takéto otázky
"novodobé bambusové gebule, ktoré sa bez techniky "nudia", lenivé prasce i nelenivé zumbistické fittnesovské zvery, kupujú si návody ako žiť, či dávajú si otázky typu (nasaď si prihriaty hlas)..." Chcela by som ťa spoznať a vidieť či si taká proti mainstreamová ako tvoj príspevok Ale čo ja... Určite ty poznáš každého z nás a vieš ešte lepšie ako my čo máme v hlavách... Výborne! Len tak ďalej!
@lukeeusk Otázka bola jasná a tieto okolnosti v rámci jej odpovedí neprichádzali v úvahu, tak prestaň sa snažiť mudrovať.
A nielen sranda, vlastne by to znamenalo celkom super očistu od zákerných jedincov, asi si nejaký taký projekt založím.
Tak nech sa ti tí tvoji známi v hlave premietajú ďalej... A nech tam aj ostanú. Narážala som na ten tvoj prvotriedny súd aké sme všetci bambusové gebule atď.
Keď nemáš chuť na hlbšie analýzy, tak nemá zmysel aby si ten svoj rezultát vaľajúci sa o tvoju logiku prezentovala
vidím to tak nejako ako @tunidlo ,
mne by sa páčilo, keby to stlačenie zabilo vždy len jedného z tých, ktorí sú schopní ho tiež stlačiť keď človek nemá problém so zabitím iného človeka kvôli vlastnému obohateniu, mal by rátať s tým, že mŕtvy môže skončiť on sám a malo by mu to pripadať úplne v poriadku.
áno, ono je to nereálna situácia. ale koľko to vypovedá o človeku...
Vtedy som si ešte vedel predstaviť, že by som chcel perníkovú, alebo cukríkovú chalúpku a podobné chujoviny, ale teraz? ...
To akože pre takmer 70% hlasujúcich je život natoľko o peniazoch?
Celkom sa čudujem ...
Tých, čo by to stlačili?
Áno, samozrejme. A okrem toho by sa ešte isto našla kopa ďalších prívlastkov
Vyzerá to tak ...
Niekedy mám fakt chuť zmeniť rozdelenie sveta z národného princípu na princíp ľudských pováh a izolovať sa od veľkého množstva ľudskej špiny, aby som sa ňou vôbec nemusel zaoberať ...
Áno, všetko sa dá prepísať, ale čo s tým keď sa podstata nemení?
Vždy sa nájde nejaká krava, kt. sa rada tvári, že je zoznámená s celým svetom a si je vedomá ako vlastne funguje. Preto rada rozdáva rozumy o tom, ako by spoločnosť podľa nej mala vyzerať, hoci len cestou nepodarenej irónie... - No povedz, keby som ti napísala toto, že by si si nemyslela, že je to priamo na teba, však? (Tým poukazujem na to tvoje: "...keď v tom vidím čistú formu vzťahovačnosti; ja som predsa tie slová nepísala tebe, rozumieš, že? adresovala som ich tým, ktorí sa takto cítia, samozrejme v pozitívnom zmysle...")
veď dobre, aj zjemním svoj názor: ten film si videla, predpokladám, ja tiež, a takto som ho pochopila, ako je v prvom názore
A k tej možnosti : Myslím, že to "nie" v podstate súvisí s vnútornou morálkou každého z nás a keby to bolo len také suché nie na základe ničím nepodloženého rozhodnutia, tak to potom v princípe je úplne jedno či označíš ako možnosť áno, nemyslíš?
(aj s titulkami)
» www.videacesky.cz/kratke-filmy-on...
A ti co ste dali ze aj je tam sanca ze by to mohol byt vas otec , mama, sestra, dieta... aj ked malá sanca, ale je
v tomto pripade vynimocne suhlasim s panmi moralistami ktorych radsej nebudem tagovat
no moja odpoved úprimne ..stlačila by som ,ale nemohla by som toho loveka poznať a musel by byť zlým človekom a nepotrebným ,koho nikto nemal rád ...inak by som to nespravila ...
@56 @60
Asi tak, ako sa stratí jeden milión v tých tisíckach, ktoré denne zmenia majiteľa. Ale to už asi zrazu nie je také zanedbateľné, keď ide o teba, však?
Ale ta otazka je asi myslena tak ze neznamy tym sposobom ze by som nevedel kto umrie ale mozno by som ho poznal.
Nie som filmoví kritik ani akademik celej tej kultúry (neviem ako ostatní , ale keď už je ten film zaradený AJ medzi horory, tak to treba jednoducho rešpektovať už len pre ľahšie hľadanie a orientáciu medzi filmami s rovnakým al. podobným názvom. A potom ešte... Hororové prvky v tom filme sú i keď to nie je čistý žáner...
Tak asi toľko.
"Konaj tak, aby maxima tvojej vole mohli zaroven vzdy platit aj ako principy vseobecnej zakonodarnosti" (I. Kant)
ja možem povedať, že 1:1 . buď zomrie niekto koho poznas, alebo nezomrie. a to nezistis až kym sa to nestane, cize predvidat sa to vobec neda.
a veľmi by som o tom rozmýšľala, môže to byť predsa nejaký zločinec, vrah, alebo niekto kto by aj tak zachvílu umrel... no môže to byť aj málé dieťa alebo jeho matka... neviem, neviem
Šťastie mi neprinesú, ale radšej budem smutný a bohatý ako smutný a chudobný. Ale najradšej by som bol šťastný a bohatý, potom by som sa mohol zameriavať aj na iné veci, ktoré mi to šťastie budú prinášať, či?
... stlačila , v tej chvíli by som nerozmýšľala o morálke , bola by som sebec,aj ked by to z mnohých dôvodov nebolo správne.