Slovenčina ... nehnevajte sa na mňa milí používatelia Birdzu :-)
no tak kde začať ??? asi tam žeee ... ak chceš provokovať, alebo mať blbé pripomienky k mojej diskusii, nájdi si inú, v podstate, mňa to trápiť nebude, ale ak je libo posluš si
Vo viacerých diskusiách a článkoch som si všimol, že ... ak
hh ja pisem obcas take skomoleniny ahluposti ale netrapi ma to sa ponahlam tak zle tuknem na pismenko a jeto...co ta traia take hluposti na chate nedava kazdy pozor ci je to uplne gram.spravne
myslim, ze akurat posudim s kym mam tu cest, ci s ucnovkarom, alebo s niekym, kto aspon trochu ovlada SJ
bez diakritiky pisem preto, lebo mi to dlho trva, ked musim davat vsade dlzne, diakritiku len vtedy, ked moz mat slovo dva vyznami tak radsej napíšem te ˇ alebo ´
@2 tak to som si všimla aj ja... mi to udrelo do očí...
no ale súhlasím v vratinom...v podstate aj mňa pohľad na chyby irituje ale nikto nie je dokonalý a aj mne sa podarí sem-tam nejaká tá chyba spraviť....takže už si pomaly začínam zvykať na tie chyby a nechám to tak....
diakritika nie je ani tak casovo zdlhava ako ju nepouzivam na internete takmer vobec, lebo napr. mojmu strykovi je nezobrazi a nevie si to nastavit.
a k teme kazdy robi chyby a aj ja, niekedy sa zhrozim aku blbost napisem ale uz je neskoro. a tiez mi vadi ked niekto mava chyby ale nie kazdy vie dobre gramatiku, niekomu to proste nejde. a ak to dakomu vadi nech s tym clovekom nekomunikuje.
@19- samozrejme, zalezi od toho, ci clovek pouziva diakritiku castejsie alebo nie. Mne osobne to trva dlhsie, pretoze nie som zvyknuta pouzivat to. Ale bez diakritiky pisem samozrejme len v neoficialnej komunikacii.
a myslíš že si teraz užívatelia birdzu sadnú ku slovníkom? aj mne sa niekedy stane chyba a dokonca ešte stále existujú slová kt. aj ked mi povedia nie som si s ním istá aké "i" či "y" tam ide
každy sa tu pomyli ... preboha, nie sme v skole. a dobre aj mne sa tazko citaju skomoleniny, ale kazdemu sa to stane, ked tu rychlo tuka do klávesnice ... si myslim, ze dost zbytocna tema
mna vobec netrapi ako sem pisem .. pisem rychlo co si myslim a co chcem netrapi mi ako to napisem hoci to viem spravne napisat napr slangy alebo skomoleniny slov pisem sem schvalne napr miesto nieco dam trebars neco alebo miesto chcem hovorim cem miesto alebo poviem abo
Zakladatel fora neser sa...kazdy je nejaky...ty zas mozno nevies nieco ine..ja sa neserem z gramatikou!-lebo ma netrapi! sak keby som sa uz gramatikou sral, tak by ma zivot nebavil...ved to je jedna z najnudnejsich veci na existencii ludskej podla mna
no nechce sa mi čítať všetky komentáre, tak prepáčte, ak budem opakovať
som len chcela že: diakritiku používam podľa toho komu píšem (takže teraz používam radšej a že tu nejde o to že "len nejaký preklep" ako voľakto podotkol, to mi neprekáža, ide skôr o tie vrcholne hrozné chyby, ktoré ľudia robia z nevedomosti, takže sa všetci doučte čo treba a neiritujte nás, pravopisne správne píšucich Slovákov.
aj ked pravdupovediac ja si chybu, ktorú napíše niekto iný, všimnem skôr ako svoju vlastnú (teda nieže by som nejaké vôbec robila )
Ale pohľad na vetu plnú gramatických chýb a ešte takých, čo vo mne vyvolávajú pocit že oslepnem keď to tak vidím napísané, ma irituje tiež. Beriem to ako základy vzdelania... ovládať aspoň tie základné pravidlá gramatiky... Áno, tiež si občas nie som istá ako sa píše nejaké slovo, ale aspoň tie základy by ste mohli ovládať. A neoháňajte sa tu zabitým časom, pokiaľ niekto tie základy ovláda, tak nepotrebuje nijaký čas navyše aby kontroloval čo píše
ked ta irituje tak sa nekukaj a neotravuj s picovinami su aj dolezitejsie veci nez ci napisem na birdzi spravne i,y a podobne fak nemienim tu stracat cas nezmyslelnim hladanim chyb v texte, ludia tomu pochopia aj ked napisem namiesto i - y a ked ti to tak nesmierne vadi tak sa ic odbavovat na daku pedagogicku vysoku ked budes mat anto vek..zrutil sa mi prave cely svet, ked tu mam daku chybu...jebat tvoje moralizovanie
každí je spravne....sak je to predsa Nominativ mnozneho cisla vazeny....autor v texte chybu nema !!!!!
-táto veta ma zabila
po 1.) každí NIE JE SPRÁVNE - pozri, správne ti to vysvetlila Galinka
po 2.) začneš písať o nominatíve množného čísla a s kľudom napíšeš "VAZENY"
je mi jedno, keď niekto robí chyby, síce mi ide vypáliť oči, ale nech, pokiaľ sa nenaváža do ostatných. Ale ak začne mudrovať a pritom sám má vo svojom texte chybu, tak to považujem za prinajmenšom vtipné, až trápne.
No to s tebou úplne súhlasím, veď to je strašné, keď niekto nevie písať... Ja to potom už ani nečítam- to proste nejde... Alebo keď niekto v telke hovorí nespisovne- to mi úplne trhá uši- kam to spejeme? Veď tí, čo sú v telke by sa najskôr mali naučiť rozprávať a až potom liezť na obrazovku no nie? A takisto aj tu- keď chce niekto niečo napísať, tak nech sa to najskôr naučí: )
Ale zase chápem, ak sú to už ľudia, ktorí už sú zo školy nejaké to desaťročie, že si už všetky gramatické pravidlá nepamätajú, ale takýto mladí...
tomas mal by si tu urobit daco co je vo worde vies ze zle napisane slovo sa podciarkne a mozes si ho opravit lebo daktory z nas sa tu idu zabit za tym ze piseme chyby a bolo ich tu viac
aha takže ... myslím, že niektorí si dostatočne neprečítali obsah mojej diskusie ... svoju chybu si uvedomujem , veď keby tam nebola, tak by tu nebola taká sranda, no nie ??? fakt som nikoho neprosil, aby si klikol .. a inak ďakujem za normálne postrehy a komentáre ...
P.S. ak niekto nevie, čo znamená slovo irituje, nech si ho vyhľadá v slovníku !!!! (a diakritiku používam v diskusiách, vyplňovaní profilov a ostatných "administratívnych" veciach)
P.S. II. čítal som niekde tu, že "ja som múdry a vy ste sprostí ..." múdrosť si JA osobne dokazovať nemusím ........
Mne zas vadí keď niečo odosielam a idem dať enter tam predtým je tlačidlo"ň" a kým sa trafím do enteru to miliónkrát stlačím a potom je tam ako sa máš ňňňňňňňň ..A kamoška tam má bodky a ona zas ako sa máš ...... ..ale lepšie ako "ň"
bože ľudia už sa toľko do neho nenavážajte pre boha....veď správne poznamenal...nikomu sa neprosil aby sem písal....prečo sa niektorí nemôžu zdržať komentárov???ako nie je len on sám komu vadí text s chybami...sme tu takí viacerí...ale tak aj keď nám to vadí, robíme chyby ako každý človek....nikto nie je dokonalý...ale aspoň sa snažíme písať spisovne a gramaticky správne....tak už kašlite na to fakt....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
Ja osobne nemam rad ked niekto kritizuje ludi co nepisu diakritiku...
dobrá si
bez diakritiky pisem preto, lebo mi to dlho trva, ked musim davat vsade dlzne, diakritiku len vtedy, ked moz mat slovo dva vyznami tak radsej napíšem te ˇ alebo ´
no ale súhlasím v vratinom...v podstate aj mňa pohľad na chyby irituje ale nikto nie je dokonalý a aj mne sa podarí sem-tam nejaká tá chyba spraviť....takže už si pomaly začínam zvykať na tie chyby a nechám to tak....
...ale sa priznám,že tiež občas píšem bez diakritiky,hlavne keď sa ponáhľam,ale len takto na fórach a podobne...v úradnom styku si to nedovolím...
...tak ešte raz plný súhlas...
a k teme kazdy robi chyby a aj ja, niekedy sa zhrozim aku blbost napisem ale uz je neskoro. a tiez mi vadi ked niekto mava chyby ale nie kazdy vie dobre gramatiku, niekomu to proste nejde. a ak to dakomu vadi nech s tym clovekom nekomunikuje.
Zakladatel fora neser sa...kazdy je nejaky...ty zas mozno nevies nieco ine..ja sa neserem z gramatikou!-lebo ma netrapi! sak keby som sa uz gramatikou sral, tak by ma zivot nebavil...ved to je jedna z najnudnejsich veci na existencii ludskej podla mna
...a @2 toť c´est génial....
som len chcela že: diakritiku používam podľa toho komu píšem (takže teraz používam radšej a že tu nejde o to že "len nejaký preklep" ako voľakto podotkol, to mi neprekáža, ide skôr o tie vrcholne hrozné chyby, ktoré ľudia robia z nevedomosti, takže sa všetci doučte čo treba a neiritujte nás, pravopisne správne píšucich Slovákov.
aj ked pravdupovediac ja si chybu, ktorú napíše niekto iný, všimnem skôr ako svoju vlastnú (teda nieže by som nejaké vôbec robila )
Pochopím keď robia preklepy...
Ale pohľad na vetu plnú gramatických chýb a ešte takých, čo vo mne vyvolávajú pocit že oslepnem keď to tak vidím napísané, ma irituje tiež. Beriem to ako základy vzdelania... ovládať aspoň tie základné pravidlá gramatiky... Áno, tiež si občas nie som istá ako sa píše nejaké slovo, ale aspoň tie základy by ste mohli ovládať. A neoháňajte sa tu zabitým časom, pokiaľ niekto tie základy ovláda, tak nepotrebuje nijaký čas navyše aby kontroloval čo píše
@42 každý je myslené v jednotnom čísle (každý jeden) takže naozaj tam má byť to Ypsilon
-táto veta ma zabila
po 1.) každí NIE JE SPRÁVNE - pozri, správne ti to vysvetlila Galinka
po 2.) začneš písať o nominatíve množného čísla a s kľudom napíšeš "VAZENY"
je mi jedno, keď niekto robí chyby, síce mi ide vypáliť oči, ale nech, pokiaľ sa nenaváža do ostatných. Ale ak začne mudrovať a pritom sám má vo svojom texte chybu, tak to považujem za prinajmenšom vtipné, až trápne.
Ale zase chápem, ak sú to už ľudia, ktorí už sú zo školy nejaké to desaťročie, že si už všetky gramatické pravidlá nepamätajú, ale takýto mladí...
P.S. ak niekto nevie, čo znamená slovo irituje, nech si ho vyhľadá v slovníku !!!! (a diakritiku používam v diskusiách, vyplňovaní profilov a ostatných "administratívnych" veciach)
P.S. II. čítal som niekde tu, že "ja som múdry a vy ste sprostí ..." múdrosť si JA osobne dokazovať nemusím ........
Mne zas vadí keď niečo odosielam a idem dať enter tam predtým je tlačidlo"ň" a kým sa trafím do enteru to miliónkrát stlačím a potom je tam ako sa máš ňňňňňňňň ..A kamoška tam má bodky a ona zas ako sa máš ...... ..ale lepšie ako "ň"