Fórum pridal Redchevrolet, 11. 7. 2017 14:15 do kategórie Jedlo. Pozri ďalšie diskusie tohto používateľa >

Slovenske speciality

0
Redchevrolet

31 ročná žena
Bratislava

  1. 1
    26,5% ľudí
    Bryndzove halusky
  2. 2
    2,9% ľudí
    Strapacky
  3. 3
    2,9% ľudí
    Furmanske halusky
  4. 4
    8,8% ľudí
    Pirohy liptovske
  5. 5
    5,9% ľudí
    Pirohy vychodniarske
  6. 6
    5,9% ľudí
    Pstruh grilovany
  7. 7
    2,9% ľudí
    Ine z nasich ryb (kapor, stuka, zubac...)
  8. 8
    11,8% ľudí
    Rezen so zemiakovym salatom
  9. 9
    11,8% ľudí
    Pecena kacka/hus, kapusta, lokse
  10. 10
    5,9% ľudí
    Vysmazany syr a zemiaky/hranolky
  11. 11
    2,9% ľudí
    Grilovany encian/ostiepok
  12. 12
    2,9% ľudí
    Ciganska
  13. 13
    8,8% ľudí
    Zemiakove placky
  1. 1
    35,7% ľudí
    Bryndzove halusky
  2. 2
    0% ľudí
    Strapacky
  3. 3
    0% ľudí
    Furmanske halusky
  4. 4
    7,1% ľudí
    Pirohy liptovske
  5. 5
    7,1% ľudí
    Pirohy vychodniarske
  6. 6
    0% ľudí
    Pstruh grilovany
  7. 7
    0% ľudí
    Ine z nasich ryb (kapor, stuka, zubac...)
  8. 8
    14,3% ľudí
    Rezen so zemiakovym salatom
  9. 9
    14,3% ľudí
    Pecena kacka/hus, kapusta, lokse
  10. 10
    14,3% ľudí
    Vysmazany syr a zemiaky/hranolky
  11. 11
    0% ľudí
    Grilovany encian/ostiepok
  12. 12
    0% ľudí
    Ciganska
  13. 13
    7,1% ľudí
    Zemiakove placky
  1. 1
    20% ľudí
    Bryndzove halusky
  2. 2
    5% ľudí
    Strapacky
  3. 3
    5% ľudí
    Furmanske halusky
  4. 4
    10% ľudí
    Pirohy liptovske
  5. 5
    5% ľudí
    Pirohy vychodniarske
  6. 6
    10% ľudí
    Pstruh grilovany
  7. 7
    5% ľudí
    Ine z nasich ryb (kapor, stuka, zubac...)
  8. 8
    10% ľudí
    Rezen so zemiakovym salatom
  9. 9
    10% ľudí
    Pecena kacka/hus, kapusta, lokse
  10. 10
    0% ľudí
    Vysmazany syr a zemiaky/hranolky
  11. 11
    5% ľudí
    Grilovany encian/ostiepok
  12. 12
    5% ľudí
    Ciganska
  13. 13
    10% ľudí
    Zemiakove placky
Odozva

Názory k téme

  1. 1
    Redchevrolet

    31 ročná žena
    Bratislava

    Co je top slovenska specialita podla Vasho nazoru?
  2. 2
    Diehard

    28 ročný muž
    Bratislava

    Byt zavistivy, nenavistny a sebecky kkt
  3. 3
    Primitiv

    23 ročný chalan
    občas sám neviem, v ktorom svete sa práve nachádzam.

    @diehard Ako nerád s tebou súhlasím :(
  4. 4
    Tomias

    hrá sa, že má 0 rokov
    v postielke

    ja mám rád strapačky a držkovú polievku robené na salaši :)
  5. 5
    Paracelsus

    26 ročný muž
    Калининград ( Российская Федерация)

    Treska s 2 rožkami spláchnutá Kofolou + ako dezert Horalky.
  6. 6
    Gnomeslayer

    22 ročný chalan
    kočujem

    Chleba s horcicou :D
    ale nie, ja som z Gemera, my tam mame Revucke resp. gemerske gulky.
    S cibulkou (love)
  7. 7
    Sypomka

    18 ročné dievča
    to nechceš

    V com je rozdiel medziliptovskymi a vychodniarskymi pirohami? Neoznacila som ani jedno, ale je to moje najoblubenejsie jedlo..
  8. 8
    Redchevrolet

    31 ročná žena
    Bratislava

    @gnomeslayer
    Vidis, zabudla som zaradit do hlasovania gemerske gule! Su skvele, suhlasim :)
    Akurat sa komplikovane pripravuju a ked kupis polotovar, je fakt zly a miesto udeneho je tam parok alebo nejaka tocena salama. Co horsie, aj absolutna vacsina restik ich robi z polotovarov, tak je problem dat si dobre GG. Spickove som jedla v hoteli Plus (uz neexistuje) v Liptovskom Jane - dobre cesto, udene a na tom kysla kapusta a cibulou. Na to nikdy nezabudnem :)
    @sypomka - liptovske maju zemiakovo-mucne cesto, plnka bryndza alebo zemiaky a podavaju sa s bryndzou a slaninou. Vychodniarske maju len mucne cesto a rozne plnky - zemiaky, maso, lekvar a su len omastene.
    Ono sa to moze lisit od regionu, ale zasadny rozdiel by mal byt tento.
  9. 9
    Gnomeslayer

    22 ročný chalan
    kočujem

    @redchevrolet joooj presne, s kyslou kapustou.
    Je to dosť zložité, preto si ich robím 2x za rok a v reštike som to ešte nejedol. :D asi ani nechcem, starká urobí najlepšie :D